AEG E6000-A Handleiding

Type
Handleiding
COMPETENCE
MADE IN GERMANY
COMPETENCE E 6000
Het omschakelbare elektrische inbouwfornuis
Gebruiksaanwijzing
2
Geachte klant,
lees deze gebruiksaanwijzing a.u.b. zorgvuldig door.
Lees in ieder geval hoofdstuk “Veiligheid” op de eerste pagina’s. Bewaar
deze gebruikersinformatie om later te kunnen naslaan. Geef deze aan
eventuele volgende eigenaren van het apparaat door.
1
Met de gevarendriehoek en/of door signaalwoorden (Waarschuwing!,
Voorzichtig!, Attentie!) worden aanwijzingen geaccentueerd die voor
Uw veiligheid of het functioneren van het apparaat belangrijk zijn.
Deze absoluut in acht nemen.
0 1. Dit teken begeleidt u stap voor stap bij de bediening van het toestel.
2. ...
3. ...
3
Bij dit symbool vindt u aanvullende informatie m.b.t. bediening en
praktisch gebruik van het toestel.
2
Tips en aanwijzingen m.b.t. de rendabele en milieuvriendelijke toepass-
ing van het toestel zijn met een klaverblad gekenmerkt.
Voor eventuele storingen bevat deze gebruikersinformatie aanwijzin-
gen voor het zelfstandig opheffen, zie hoofdstuk “Wat te doen als ...”.
Bij technische problemen staat onze TECHNISCHE DIENST bij u in de
buurt u te allen tijde ter beschikking (adressen en telefoonnummers
vindt u in hoofdstuk “Servicepunten”).
Lees daartoe ook hoofdstuk “Service”.
Gedrukt op milieuvriendelijk geproduceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo ...
Inhoud
3
INHOUD
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Weggooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
De belangrijkste kenmerken van uw apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Opbouw van het toestel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Toebehoren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Voor het eerste gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Eerste keer reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Bediening van de kookzones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Koken zonder aankookautomatiek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Koken met aankookautomatiek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Aankooktijden bij het koken met aankookautomatiek . . . . . . . . . . . . . 16
Veiligheidsuitschakeling van de kookzones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Gebruik van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Vetfilter inzetten/verwijderen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Rooster en plaat plaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Oven aan- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Snel opwarmen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Koken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Aanhoudwaarden voor het koken zonder automatiek . . . . . . . . . . . . . . 21
Toepassingsvoorbeelden voor koken op automatische stand . . . . . . . . 22
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Tabel bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Tabel soufflé’s en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Tabel braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Grillen van platte stukken vlees/vis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Tabel grillen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Inhoud
4
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Tabel ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Inmaken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Inmaaktijden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Oveninterieur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Vetfilter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Grillelement . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Ovenlamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Ovendeurruit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Wat te doen als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Extra accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Montageaanwijzingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
Montage . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Klantenservice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67
Gebruiksaanwijzing
5
GEBRUIKSAANWIJZING
1 Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen alleen door
een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
De veiligheid van AEG elektro-apparaten voldoet aan de Europese en
Nederlandse normen. Toch zien wij ons als fabrikant genoopt u met de
volgende veiligheidsaanwijzingen vertrouwd te maken.
Algemene veiligheid
Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan
stopcontacten in de buurt van het apparaat. Aansluitingsleidingen
mogen geen hete kookzones aanraken of onder de hete ovendeur
geklemd raken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Deze kunnen bij het
inschakelen in brand vliegen.
Om veiligheidsredenen is het verboden het apparaat met een damp-
straal- of hogedrukreiniger schoon te maken.
Bij gebruik van geweld, speciaal aan de glaskanten van de voorruit,
kan het glas breken.
Als u kookt, braadt of grilt, wordt de ovendeur heet.
Houd daarom kleine kinderen altijd weg.
Oververhit vet en olie kunnen snel in brand vliegen. Als u gerechten
in vet of olie (bijv. patat frites) bereidt, blijf dan in de buurt.
Als alcohol bij de gerechten in de oven gebruikt wordt, kan eventueel
een lichte alcoholdamp ontstaan. Open de deur in dat geval voorzich-
tig. Vermijd vonken of vuur. Wij raden aan het gerecht bij gesloten
ovendeur ca. 10-15 minuten te laten afkoelen.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door geschoold person-
eeluitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kunnen grote
gevaren ontstaan. Wend u bij reparaties tot onzeafdeling Klantenser-
vice.
Bij storingen aan het apparaat: draai de zekeringen eruit c.q. schakel
ze uit.
Gebruiksaanwijzing
6
Gebruik volgens de voorschriften
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor het
bestemd is, d.w.z. het normaal koken, braden, bakken van spijzen.
Gebruik het apparaat alleen voor het bereiden van spijzen.
Gebruik de oven niet om het vertrek te verwarmen.
Zo worden schaden aan het apparaat voorkomen
Leg geen aluminiumfolie in de oven en zet geen bakblik, pan etc. op
de bodem, omdat anders het email van de oven door de ontstane
warmteophoping beschadigd wordt.
Maak het apparaat na elk gebruik schoon. Vuil kan dan het
gemakkelijkst verwijderd worden en kan niet inbranden.
Fruitsap dat van de bakplaat afdruppelt, veroorzaakt vlekken die niet
meer verwijderd kunnen worden. Gebruik voor zeer vochtige taarten
de universele plaat.
Giet nooit direct water in de hete oven. Er kunnen schaden aan het
email ontstaan.
Zet niets op de open ovendeur/de open ovenwagen.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven.
Gebruiksaanwijzing
7
Milieuvriendelijke isolatie
De oven is op de fabriek van een milieuvriendelijke isolatie voorzien.
Deze isolatie is door onafhankelijke testinstituten gecontroleerd op
schadelijke stoffen en als zonder bezwaar ingeschaald.
2 Weggooien
Verpakkingsmateriaal weggooien
Alle gebruikte materialen zijn onbeperkt recyclebaar en kunnen
opnieuw gebruikt worden.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor poyethyleen, bijv. bij het buitenomhulsel en de zakken in
het interieur.
>PS< voor hard-schuim polystyreen, bijv. bij de bekledingsonder-
delen, in principe FCKW-vrij.
De kartonnen onderdelen worden voor 80% van oud papier gemaakt.
Oude machine
Om milieuredenen moeten alle afgedankte apparaten op de juiste
manier weggegooid worden. Dit geldt voor uw huidige apparaat en als
het t.z.t. niet meer gebruikt wordt, voor uw nieuwe apparaat.
1
Waarschuwing! Maak afgedankte apparaten voor het weggooien
onbruikbaar. Trek de stekker uit het stopcontact, knip het elektric-
iteitssnoer door, verwijder eventuele aanwezige snap- of grendelsloten
of maak deze onbruikbaar. Daardoor voorkomt u dat spelende kinderen
in het apparaat opgesloten raken (stikgevaar!) of in andere levensgevaar-
lijke situaties terecht komen.
2
Aanwijzingen voor het weggooien
Het apparaat mag niet bij het huisvuil gezet worden.
Informatie over afhaaltijden of verzamelplaatsen krijgt u bij de
gemeentelijke reinigingsdienst of op het gemeentehuis.
Gebruiksaanwijzing
8
De belangrijkste kenmerken van uw
apparaat
Veiligheidsuitschakeling kookzones: Het apparaat beschikt over een
veiligheidsuitschakeling. De kookzones worden na een bepaalde tijd
automatisch uitgeschakeld als binnen een langere periode de stand
van de schakelaar niet veranderd wordt.
Elektronisch geregelde aankookautomatiek: De automatische
functie van de kookzoneschakelaar schakelt automatisch van de hoge
aankookstand naar de gekozen lage doorkookstand om.
Hittebeschermingsglas: De van onder naar achter ventilerende
ruiten zorgen ervoor dat de ovendeur niet te heet wordt om zo ver-
brandingsgevaar te voorkomen.
Ontsnappen van damp uit de oven: De damp die aan de achterzijde
van de kookplaat ontsnapt, zorgt voor bedieningsveiligheid en een
hoog reinigingscomfort. Bij een eventueel aanwezige afzuigkap
wordt de damp hierin gericht gevoerd. Daardoor worden vuil aan het
apparaat en storende geuren voorkomen.
Gebruiksaanwijzing
9
Opbouw van het toestel
Bedieningspaneel
Ovenfuncties en functie-indicatie
Verzinkbare draaischakelaar voor het selecteren van de gewenste oven-
functie. De geselecteerde ovenfunctie wordt op het ovenfunctiedisplay
links van de schakelaar aangegeven.
Temperatuurkeuze en temperatuurindicatie
Verzinkbare draaischakelaar voor het selecteren van de gewenste
oventemperatuur. De geselecteerde oventemperatuur wordt op het
temperatuurdisplay links van de schakelaar aangegeven.
Temperatuurcontrolelampje
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opwarmt en
gaat uit, als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Kookzoneschakelaar en kookzoneindicatie
Verzinkbare draaischakelaar voor het inschakelen van de kookzones. De
geselecteerde kookstand wordt op het kookzonedisplay digitaal aange-
geven.
Gebruiksaanwijzing
10
Uitrusting oven
Inzetniveaus
Aan beide zijden van de oven bev-
indt zich een inschuifrooster met 6
inzetniveaus voor het inschuiven
van de accessoires.
Let op: de niveaus worden van
boven naar beneden geteld.
Kiepbeveiliging
Alle inschuifdelen hebben een
kiepbeveiliging zodat ze er niet per
ongeluk helemaal uitgetrokken
kunnen worden.
Bij het inzetten van de ins-
chuifdelen moet deze kiepbeveilig-
ing achterin zitten.
Vetfilter
Het meegeleverde vetfilter bes-
chermt de ventilator in de achter-
wand van de oven tegen vuil.
Gebruik het vetfilter altijd bij het
braden met hete lucht of infrath-
erm-braden open op het rooster,
de universele plaat of met open
pan/schaal.
Gebruiksaanwijzing
11
Er komt damp uit de oven
De damp uit de oven wordt via een
achter in het kookveld gelegen
opening direct naar boven naar de
afzuigkap geleid.
Aanwijzing voor apparaten met aluminium front
Ventilatornaloop
De ventilator wordt automatisch ingeschakeld zodra de oven in gebruik
wordt genomen. Als de oven wordt uitgeschakeld, draait de ventilator
nog verder, om het apparaat af te koelen. De ventilator wordt automa-
tisch weer uitgeschakeld.
Toebehoren
De volgende onderdelen behoren tot de leveringsomvang:
Bakplaat
Voor taarten en koekjes
Combirooster
Voor potten, pannen, taartvor-
men, braden en grilleren
Universele plaat
Voor vochtige taarten, vlees/vis of
als bakplaat c.q. vetopvangplaat
Gebruiksaanwijzing
12
Ovenfuncties
Voor de oven heeft u de beschikking over de volgende functies:
U Multi-Hetelucht
Multi-Hetelucht is bijzonder geschikt voor het bakken op meerdere
niveaus tegelijkertijd.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Een ringvormig verwarmingselement en een deel van de onderwarmte
zijn in gebruik.
Daarnaast zorgt een ventilator in de achterwand van de oven voor een
voortdurende circulatie van de warme lucht in de oven. De warmte
komt van alle kanten op het gerecht.
S Solo-hetelucht
Met deze functie kunt u optimaal taarten op één niveau bakken. Bov-
endien is hij voor gebak geschikt dat een intensievere bruinering en
knapperigheid van de bodem nodig heeft. Daaronder vallen bijvoor-
beeld pizza, Quiche Lorraine, kaastaarten etc.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Boven-/onderwarmte is in bedrijf en bovendien is de ventilator inge-
schakeld.
O Boven-/onderwarmte
Boven-/onderwarmte is geschikt voor het bakken en braden op één
niveau.
De warmte komt gelijkmatig van boven en onderen.
I Infratherm
Infratherm is bijzonder geschikt voor het grillen of braden van grotere
stukken vlees of gevogelte op één niveau. De functie is ook geschikt
voor het gratineren.
Grillelement en ventilator zijn gelijktijdig in bedrijf.
R Snel opwarmen
Met de extra functie snel opwarmen kunt u de lege oven voor de hier-
voor genoemde functies in zeer korte tijd voorverwarmen.
Bij de functie snel opwarmen worden meerdere verwarmingselementen
tegelijkertijd ingeschakeld.
Gebruiksaanwijzing
13
F Grill
Grillen is bijzonder geschikt voor grillen of roosteren van platte stuk-
ken, zoals biefstuk, schnitzel, vis of toost.
De hitte komt van het grillelement aan de bovenkant van de oven.
A Ontdooien
Met de ovenfunctie ontdooien kunt u bijv. taarten, boter, ijs, brood,
fruit of andere gevoelige levensmiddelen gelijkmatig ontdooien.
Bij deze functie is alleen de ventilator zonder verwarming in gebruik.
Voor het eerste gebruik
Eerste keer reinigen
Maak de oven grondig schoon, voordat hij voor de eerste keer gebruikt
gaat worden. Om het reinigen te vergemakkelijken kan de oven verlicht
worden.
0 1. Druk de toets ovenverlichting L in.
2. Haal alle accessoires en inschuifroosters er uit en reinig deze met warm
sop.
3. Maak ook de oven schoon met warm sop en maak hem droog.
4. Apparaatfront alleen vochtig afnemen.
3
Tip: Gebruik bij roestvrijstalen fronten normale middelen voor roestvrij
staal, die tegelijkertijd een beschermfilm tegen vingerafdrukken vor-
men.
1
Attentie! Gebruik geen scherpe, schurende schoonmaakmiddelen! De
oppervlakte kan beschadigd worden.
Aanwijzing voor apparaten met aluminium front
1
Attentie: het materiaal is gevoelig voor krassen.
Bedieningspaneel en ovendeur zijn van geëloxeerd aluminium.
Reinig het front van het apparaat met een warm sopje. U kunt ook een
glasreinigingsmiddel of reinigingsmelk gebruiken.
Gebruiksaanwijzing
14
Bediening van de kookzones
Lees ook de gebruiksaanwijzing van uw inbouwkookplaat. Deze bevat
belangrijke aanwijzingen betreffende potten, pannen, bediening, rein-
iging en onderhoud.
3
Aanwijzing: De volgende beschrijving geldt niet voor inductiekook-
zones. Als uw apparaat inductiekookzones bezit, lees dan de gebruik-
saanwijzing die u speciaal daarvoor gekregen heeft.
Kookstanden
Tussen de bereiken 1-9 kunt u 14 kookstanden (inclusief de tussenin-
stellingen) instellen.
Tusseninstellingen kunt u in het bereik 2-7 kiezen. Deze hebben een
rode punt links boven naast de verwarmingsstand.
Bovendien heeft elke kookzoneschakelaar ook een automatische
functie.
1 = kleinste capaciteit
9 = hoogste capaciteit
A = aankookautomatiek
Gebruiksaanwijzing
15
Koken zonder aankookautomatiek
0 1. Druk voor het gebruik op de kookzoneschakelaar.
De toets komt naar boven.
2. Draai de kookzoneschakelaar voor het aankoken/aanbraden en kies een
hoge capaciteit.
3. Schakel terug op de vereiste doorkookstand, zodra er damp afkomt of
het vet heet is.
4. Terugdraaien op de nulstand om het koken te beëindigen.
De daarbij behorende kookplaatsindicatie geeft nog gedurende
3 seconden 0 aan.
5. Laat de kookzoneschakelaar verzinken door er op te drukken.
Koken met aankookautomatiek
Bij het koken met aankookautomatiek werkt de kookzone gedurende
een bepaalde tijd met volle capaciteit en schakelt dan naar de ingest-
elde doorkookstand terug. De tijd voor deze aankookstoot berekent
de kookzoneschakelaar afhankelijk van de gekozen doorkookstand.
0 1. Draai de kookzoneschakelaar naar rechts tot
hij niet verder kan om de aankookstoot in te
schakelen.
Op het kookzonedisplay verschijnt een A.
2. Draai daarna de kookzoneschakelaar op de
gewenste doorkookstand terug.
De ingestelde doorkookstand wordt aange-
geven.
Na een paar seconden verschijnt i.p.v. de
doorkookstand opnieuw A op het display.
De doorkookstand wordt weer aangegeven,
zodra de berekende tijd voor de aankook-
stoot afgelopen is.
3. Draai hem op stand 0 terug om het koken
te beëindigen.
2
Schakel de kookzone ca. 5-10 minuten voor het kookeinde uit om de
restwarmte te gebruiken. Zo spaart u elektrische energie.
Gebruiksaanwijzing
16
3
Als tijdens de automatische functie een hogere doorkookstand wordt
gekozen, bijv. van 3 op 6 doorschakelen, wordt rekening gehouden
met de reeds verlopen tijd voor de aankookstoot. Als u een lagere
doorkookstand kiest, wordt de automatische functie direct beëindigd.
3
U kunt de automatische functie voortijdig beëindigen door de kook-
zoneschakelaar eerst op 0 zetten en dan weer op de gewenste doork-
ookstand in te stellen.
Aankooktijden bij het koken met aankookau-
tomatiek
Schakelaarstand: Aankooktijd van de
aankookautomatiek
A en 9 zonder automatische functie
A en 8 8 minuten
A en 7 4 minuten
A en
.
6 3 minuten
A en 6 2 minuten
A en
.
5 12,5 minuten
A en 5 10 minuten
A en
.
4 8 minuten
A en 4 6,5 minuten
A en
.
3 5,5 minuten
A en 3 5 minuten
A en
.
2 3 minuten
A en 2 2 minuten
A en 1 1 minuut
Na afloop van de aankooktijd schakelt de aankookautomatiek automa-
tisch op de ingestelde doorkookstand terug.
Bekijk de eerste paar keer het koken. Daarbij kunt u vaststellen welke
kookstand bij uw kookgerei voor uw gerechten en hoeveelheden
optimaal is.
Gebruiksaanwijzing
17
Veiligheidsuitschakeling van de kookzones
Als één van de kookzones na een bepaalde tijd niet uitgeschakeld of de
instelling niet veranderd wordt, worden alle kookzones automatisch
uitgeschakeld.
Op het kookzonedisplay van alle ingeschakelde kookzones ver-
schijnt -.
De kookzones worden uitgeschakeld bij:
Kookstand
.
1
.
2 na 6 uur
Kookstand
.
3
.
4 na 5 uur
Kookstand
.
4
.
5 na 4 uur
Kookstand
.
6
.
9 na 1,5 uur
Veiligheidsuitschakeling opheffen
0 Draai voor het opheffen van de veiligheidsuitschakeling alle inge-
schakelde kookzones op de nulstand.
Daarna zijn de kookzones weer gereed voor gebruik.
Gebruiksaanwijzing
18
Gebruik van de oven
Vetfilter inzetten/verwijderen
Zet het vetfilter altijd in de oven als u open op het rooster, op de vetop-
vangplaat of in open pannen/schalen braadt.
0 Vetfilter plaatsen
Pak het vetfilter bij de greep en zet
de twee houders van boven naar
beneden in de opening op de acht-
erwand van de oven (ventilatoro-
pening).
0 Het vetfilter eruit halen
Pak het vetfilter aan de greep vast
en hang het er naar boven toe uit.
Rooster en plaat plaatsen
Alle inschuifdelen hebben een
kleine uitstulping rechts en links.
Deze uitstulping dient als kiep-
beveiliging en moet altijd naar
beneden wijzen.
Rooster plaatsen
0 Plaats het rooster zo, dat de twee
geleidingsrails naar boven wijzen.
De kiepbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in de
ovenruimte liggen.
Rooster en plaat plaatsen
0 Als rooster en vetopvangplaat
samen gebruikt worden, moet de
kiepbeveiliging van het rooster
precies in de uitstulpingen van de
vetopvangplaat gezet worden.
Gebruiksaanwijzing
19
Oven aan- en uitschakelen
0 1. Voor het gebruik eventueel de schakelaars Ovenfuncties en Temperat-
uurkeuze indrukken.
De schakelaars staan uitgetrokken.
2. Stel de gewenste functie in door de schakelaar Ovenfuncties te
draaien.
Het functiedisplay toont het symbool voor de geselecteerde functie.
3. Stel de gewenste temperatuur in door de schakelaar Temperat-
uurkeuze te draaien.
Het temperatuurdisplay toont de geselecteerde temperatuur.
Het temperatuurcontrolelampje brandt zolang de oven opwarmt.
Bij het bereiken van de ingestelde temperatuur gaat het temperatuur-
controlelampje uit.
4. Draai de schakelaars Ovenfuncties en Temperatuurkeuze op de nul-
stand om de oven uit te schakelen.
5. Laat de schakelaar verzinken door hem te draaien.
Gebruiksaanwijzing
20
Snel opwarmen R
Door de extra functie Snel opwarmen kan de lege oven in relatief
korte tijd voorverwarmd worden.
1
Let op: Zet het gerecht pas in de oven als het snel opwarmen gereed is
en de oven op de gewenste functie werkt.
0 1. Schakelaar Ovenfuncties op het symbool voor snel opwarmen R
zetten.
2. Schakelaar Temperatuurkeuze op de gewenste temperatuur instellen.
Het temperatuurcontrolelampje brandt. Het snel opwarmen begint.
3. Zodra het temperatuurcontrolelampje uitgaat, schakelaar Ovenfunc-
ties op de gewenste ovenfunctie zetten.
4. U kunt nu uw gerechten in de oven zetten.
Gebruiksaanwijzing
21
Toepassingen, tabellen en tips
Koken
De gegevens in de volgende tabellen zijn richtwaarden. Welke schakel-
stand voor het koken nodigd is, hangt af van de kwaliteit van de pan-
nen en van de soort en de hoeveelheid levensmiddelen.
Aanhoudwaarden voor het koken zonder automatiek
3
Wij raden aan bij het aan de kook brengen stand 9 te gebruiken en
gerechten met een langere kooktijd aansluitend op de betreffende
doorkookstand gaar te laten koken.
Schakelstand
Kook/
doorkookstand
Geschikt voor
9
Aan de kook
brengen
Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden
water, macaroni koken
7-8 Aanbraden
Frituren van patates frites,
aanbraden van vlees, bijv. goulash,
braden van lsteaks e.d.
6-7 Braden
Braden van vlees, schnitzel, cordon bleu
karbonade, gehaktballen, braadworst, lever,
eieren, beignets frituren
4-5 Koken
Koken van grotere hoeveelheden,
eenpansgerechten en soepen,
koken van aardappels,
vleesbouillon trekken
3-4
Stomen,
stoven
Stoven van groente,
smoren van vlees,
rijstepap koken
2-3 Verwarmen
Koken van rijst en melkgerechten
(tussendoor roeren),
koken van kleinere hoeveelheden aardappels of
groente,
verhitten van kant-en-klare gerechten
1-2 Smelten
Schuimomelet, bouillon met stukjes ei, sauce
hollandaise, warmhouden van gerechten,
smelten van boter, chocolade, gelatine
0 Nawarmte, uit-stand
Gebruiksaanwijzing
22
Toepassingsvoorbeelden voor koken op automatische
stand
Bekijk in het begin het koken op automatische stand. Naargelang pannen/schalen en
hoeveelheid levensmiddelen moeten de bovenstaande toepassingsvoorbeelden aan uw
ervaringen aangepast worden.
3
Koken op automatische stand wordt aanbevolen voor:
Gerechten die koud opgezet worden, met hoge capaciteit verwarmd
worden en op de doorkookstand niet constant in de gaten gehouden
behoeven te worden,
Gerechten die voortdurend in de hete pan gebraden worden.
Schakel-
stand
Kook-
proces
Geschikt
voor
Duur
Aanwijzingen
Tips
A7
tot A8
Hard
braden
Biefstuk
3-10
minuten
Tussendoor omdraaien
A6
tot A7
Braden
Schnitzel,
frikadellen,
spiegeleiere
n,
braadworst
10-20
minuten
Tussendoor omdraaien
A6 tot A7 Bakken
Pannen-
koeken
doorlopend
bakken
Tussendoor omdraaien
A3½
tot A5½
Koken Soepen
40-150
minuten
Tot 2l vocht
plus ingrediënten
A3
tot A5
Stomen
Aardap-
pelen,
groente
20-60
minuten
Gebruik weinig vocht
bijv.: max. ¼l water
op 750g aardappelen
A2½
tot A4½
Stoven,
ontdooien
Groente
20-45
minuten
Indien nodig vocht toevoegen
A2
tot A3½
Weken
Rijst, gierst,
boekweit
25-50
minuten
Minstens de dubbele hoeveel-
heid aan vocht bijvoegen
A2
tot A3½
Opwarmen
Kant-en-
klare gere-
chten, één-
pansmaaltij
den
10-30
minuten
Naargelang hoeveelheid
instelling aanpassen
Gebruiksaanwijzing
23
3
Koken op automatische stand is niet geschikt voor:
goulash, rollades en soortgelijke suddergerechten, die tot het
bereiken van de juiste bruinering vaak gedraaid, begoten en verder
gaargesmoord moeten worden,
vermicelligerechten met veel vocht,
het koken met snelkookpannen,
grote hoeveelheden soep/éénpansmaaltijden met meer dan 2 liter
vocht.
Gebruiksaanwijzing
24
Bakken
Gebruik voor het bakken de ovenfunctie Solo-Hetelucht S, Multi-Het-
elucht
U of Boven-/Onderwarmte O .
1
Let op! Gebruik bij het bakken geen vetfilter!
Bakvormen
Voor boven-/onderverwarming
O zijn vormen van donker metaal
zonder coating geschikt.
Voor Solo-Hetelucht
S c.q. Multi-Hetelucht U zijn ook lichte meta-
len vormen geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met Solo-Hetelucht
S of Boven-/Onderwarmte O is steeds
slechts op één niveau mogelijk.
Met Multi-Hetelucht
U kunt u op max. 3 bakplaten tegelijkertijd
bakken:
1 bakplaat:
inzetniveau 3
1 bakform:
inzetniveau 5
2 bakplaten:
inzetniveaus 2 en 5
3 bakplaten:
inzetniveaus 1, 3 en 5
Gebruiksaanwijzing
25
Algemene aanwijzingen
Let op: de inzetniveaus worden van boven naar beneden geteld.
Bakplaat met de afgeschuinde kant naar voren plaatsen!
Bakplaat helemaal tot aan de achterwand schuiven.
Taarten in vormen steeds in het midden van het rooster neerzetten.
U kunt met Solo-Hetelucht
S of Boven-/Onderwarmte O ook twee
vormen tegelijkertijd bakken. Zet de vormen in dat geval naast elkaar
op het rooster. De baktijd wordt hierdoor maar heel weinig langer.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen staan voor een keur aan gerechten de daarvoor beno-
digde temperatuurgegevens, gaartijden en inzetniveaus.
Temperatuur en baktijden zijn globaal aangegeven, omdat deze
afhangen van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de
bakvorm.
Bij het bakken van meerdere taarten op bakplaten of in vormen kan
de baktijd 10-15 minuten langer duren.
Vochtig gebak (bijv. pizzas, vruchtentaarten) moeten maximaal op
twee niveaus toebereid worden.
Wij raden aan de eerste keer de laagste temperatuurwaarde in te stel-
len en pas indien nodig, bijv. als een sterkere bruinering gewenst is of
de baktijd te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Oriënteer u aan een gelijksoortige gebak, als u voor uw eigen recept
geen concrete gegevens kunt vinden.
Hoogteverschillen van de bakwaren kunnen bij het begin van het
bakken tot verschillende bruineringen leiden. Verander in dat geval
echter niet de temperatuurinstelling. Deze kleurverschillen trekken
in de loop van het bakken bij.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de baktijd uit om de
nawarmte te gebruiken.
Als niets anders vermeld staat, gelden de tabellen voor het plaatsen in
een koude oven.
Gebruiksaanwijzing
26
Tabel bakken
Bakken op één niveau
Soort gebak Solo-Hetelucht S
Boven-/
Onderwarmte O
Tijd
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Voor beide
functies
uur:min.
Gebak in vormen
Tulband 5. 150-160 5. 160-180 0:50-1:10
Zandtaart 5. 140-160 5. 150-170 1:10-1:30
Biscuittaart 4. 150-160 5. 160-180 0:25-0:40
Taartbodem zandtaart-
deeg
3. 170-180 5.
190-210
1
0:10-0:25
Taartbodem roerdeeg 3. 150-170 5. 170-190 0:20-0:25
Dichte appeltaart 5. 150-170 5. 170-190 0:50-1:00
Pikante taart
(bijv. quiche Lorraine)
5. 180-200 5./6. 180-200 0:30-1:10
Kaastaart 5. 140-160 5. 160-180 1:00-1:30
Gebak op bakplaat
Gistvlecht-/-krans 3. 160-170 3. 170-190 0:30-0:40
Kerstbrood 3.
.160-170
1
3.
160-180
1
0:40-1:00
Brood (roggebrood) eerst
......................................dan
5.
.180-200
1
140-160
5.
250
1
160-180
0:20
0:30-1:00
Roomsoezen/tompoezen 3.
160-170
1
3. 190-210 0:15-0:30
Biscuitrol 3. 160-170 3.
180-200
1
0:10-0:20
Plaatkoeg droog 3. 150-160 3. 160-180 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek, crème/
amandeltaart
3.
160-170
1
3.
190-210
1
0:15-0:30
Fruittaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2
3. 150-170 3. 170-190 0:25-0:50
Gebruiksaanwijzing
27
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Voor beide
functies
uur:min.
Fruittaart (op gistdeeg)
1
3. 160-170 3. 170-190 0:40-1:20
Plaatkoek met tere vulling
(bijv. kwark, slagroom etc.)
3. 140-160 3. 160-180 0:40-1:20
Pizza (met veel vulling) 5. 180-200 5.
190-210
1
0:30-1:00
Pizza (dun) 5. 200-220 5.
230-300
1
0:10-0:25
Koek 3. 200-220 3.
270-300
1
0:08-0:15
Klein gebak
Zandtaartkoekjes 3. 150-160 3.
170-190
1
0:06-0:20
Spritsgebak 3. 140-150 3.
160-180
1
0:10-0:40
Roerdeegkoekjes 3. 150-160 3. 170-190 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimgebak 3. 80-100 3. 100-120 2:00-2:30
Bitterkoekjes 3. 100-120 3. 120-140 0:30-0:60
Klein gistgebak 3. 160-170 3. 170-190 0:20-0:40
Klein bladerdeeggebak 3.
170-180
1
3.
190-210
1
0:20-0:30
Broodjes 3.
180-200
1
5.
180-220
1
0:20-0:35
1) Oven voorverwarmen
2) Combi-/vetopvangplaat c.q. vetopvangplaat gebruiken!
De vetgedrukte gegevens geven steeds de gunstigste ovenfunctie aan.
Soort gebak Solo-Hetelucht S
Boven-/
Onderwarmte O
Tijd
Gebruiksaanwijzing
28
Bakken op meerdere inzetniveaus
Tips voor het bakken
Soort gebak
Multi-Hetelucht U
Tijd
uur: min.
Inzetniveau van boven
Tempera-
tuur ºC
2 niveaus 3 niveaus
Gebak op bakplaat
Roomsoezen/tompoezen 2. en 5. - 170-180 0:35-0:60
Plaatkoek droog 2. en 5. - 140-160 0:30-0:60
Pizza 2. en 5. - 170-190 0:40-0:70
Klein gebak
Zandtaartkoekjes 2. en 5. 1. 3. en 5. 150-160 0:15-0:35
Spritsgebak 2. en 5. 1. 3. en 5. 140-150 0:20-0:60
Roerdeegkoekjes 2. en 5. 1. 3. en 5. 160-170 0:25-0:40
Eiwitgebak, schuimgebak 2. en 5. - 80-100 2:10-2:50
Bitterkoekjes 2. en 5. 1. 3. en 5. 100-120 0:40-1:20
Klein gistgebak 2. en 5. - 160-170 0:30-0:60
Klein bladerdeeggebak 2. en 5. -
170-180
1
0:30-0:50
Broodjes 2. en 5. -
180-190
1
0:30-0:55
Tip
Zo stelt u vast of de taart
gaar is
Steek een houten stokje boven in de taart. Als er geen
deeg meer aan het hout kleeft, kunt u de oven
uitschakelen en de nawarmte gebruiken.
De taart val in elkaar (wordt
klef, sponzig, waterstrepen)
Controleer uw recept. Gebruik de volgende keer
minder vocht. Let op de roertijden, zeker bij het
gebruik van keukenmachines.
De taart is aan de onderkant
te licht
Neem de volgende keer een donkere bakvorm of zet
de taart een niveau lager.
Taart met vochtige vulling/
taart is niet gaar, is ongelijk-
matig bruin
Bak de volgende keer op een lagere
temperatuur en een langere baktijd.
Gebruiksaanwijzing
29
Tabel soufflé’s en gratineren
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten
Boven-/onderwarmte O Infratherm I Tijd
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Macaronis-
oufflé
4. 200-220 3. 160-170 0:45-1:00
Lasagna 3. 180-200 3. 160-170 0:25-0:40
Gratineren 3. 220-230 3. 160-170 0:15-0:30
Baguettes
knapperig
bakken
3. 230-240 3. 160-170 0:15-0:30
Zoete
soufflé’s
4. 200-220 0:40-0:60
Vissoufflé’s 3. 210-220 3. 160-170 0:30-1:00
Gevulde
groente
3. 220-250 3. 160-170 0:30-1:00
Gerechten
Inzetniveau
van boven
Ovenfunctie Temperatuur Tijd
Diepvriespizza 3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens
opgaven fabri-
kant
volgens opgaven
fabrikant
Patates frites
1
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x draaien.
2. Infratherm I 200-220 °C 15-25 min.
Baguettes 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens
opgaven fabri-
kant
volgens opgaven
fabrikant
Fruittaart 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens
opgaven fabri-
kant
volgens opgaven
fabrikant
Gebruiksaanwijzing
30
Braden
Voor het braden de ovenfunctie boven-/onderwarmte O gebruiken.
1
Let op: Zet bij het braden het vetfilter erin!
Servies
Voor het braden is elke hittebestendige pan/schaal geschikt.
Let er bij pannen/schalen met kunststof grepen op, dat deze hit-
tebestendig zijn.
Grote stukken vlees kunnen direct in de braadslede of op het
rooster met daaronder geplaatste braadslede gebraden worden
(bijv. kalkoen, gans, 3-4 kippenpoten).
Alle magere vleessoorten kunt u het beste in de braadpan met dek-
sel braden (bijv. kalfs- en rundstoofvlees, diepgevroren vlees). Zo blijft
het vlees sappig.
Alle vleessoorten die een korstje moeten krijgen, kunnen in de
braadpan zonder deksel gebraden worden (bijv. varkensvlees,
gehakt, lams- en schapenvlees, eend, 1-2 kippenpoten, klein gev-
ogelte, rosbief, filet, wild).
Tip: Als u in een pan/schaal braadt (in het bijzonder kleinere hoeveel-
heden), wordt de oven minder vuil!
Inzetniveaus
De inzetniveaus staan in de volgende tabel.
Aanwijzingen bij de braadtabellen
In de tabel vindt u voor diverse vleessoorten informatie over de tem-
peratuurinstelling, gaartijd en inzetniveau. De gaartijdgegevens zijn
richtwaarden.
Wij raden aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden.
In het algemeen is voor zeer mager vlees, zoals vis of wild, de functie
Boven-/Onderwarmte
O geschikt. Voor alle andere vleessoorten (in
het bijzonder gevogelte) raden wij de functie Infratherm
I aan.
De noodzakelijke gaartijd hangt af van het soort en de kwaliteit van
het vlees.
Om het inbranden van vrijgekomen vleessap of vet te voorkomen,
raden wij u aan wat vocht in de braadpan te doen.
Draai het vlees na ca. 2/3 van de gaartijd om.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de braadtijd uit, om
de nawarmte te gebruiken.
Gebruiksaanwijzing
31
Tabel braden
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm
I
Tijd
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg 4. 200-250 2:00-2:30
Rosbief of filet
per cm
hoogte
- binnen rood
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 190-200 0:05-0:06
- binnen roze
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 180-190 0:06-0:08
- doorbakken
per cm
hoogte
4.
210-250
1
4. 170-180 0:08-0:10
Varkensvlees
Schouder, nek
hamgedeelte
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:30-2:00
Karbonade,
kasselerrib
1-1,5 kg 4. 180-190 4. 170-180 1:00-1:30
Gehakt
750 g-1 kg
4. 170-180 4. 160-170 0:45-1:00
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g-1 kg
4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1kg 4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 4. 210-225 4. 150-170 2:00-2:30
Lam
Lamspoot,
lamsbraadstuk
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 150-170 1:15-2:00
Lamsrug 1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gebruiksaanwijzing
32
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3.
220-250
1
3. 160-170 0:25-0:40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg 4. 210-220 4. 160-170 1:00-1:30
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg 4. 200-210 4. 150-160 1:15-1:50
Gevogelte
Gevogelte in
stukken
4-6 stuk
per
200-250 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Halve kip
2-4 stuk
per
400-500 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Kip,
poularde
1-1,5 kg
4. 220-250 4. 170-180 0:45-1:15
Eend
1,5-2 kg
4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gans
3,5-5 kg
5. 200-210 5. 150-160 2:30-3:00
Kalkoen
2,5-3,5 kg
4-6 kg
5.
5.
200-210
180-200
5.
5.
150-160
140-150
1:30-2:00
2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vis
1-1,5 kg
4. 210-220 4. 160-170 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen.
De vetgedrukte gegevens geven de voor het gerecht steeds gunstigste ovenfunc-
tie.
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm
I
Tijd
Gebruiksaanwijzing
33
Grillen van platte stukken vlees/vis
Gebruik voor het grillen de ovenfunctie Grill F met de temperatuur
300 °C.
1
Let op: De lege oven op de grillfunctie altijd 5 minuten voorverwar-
men!
Het gebruik van het vetfilter is niet nodig.
Grilltoebehoren
Gebruik voor het grillen het rooster samen met de vetopvangplaat.
Inzetniveaus
Gebruik voor het grillen van platte levensmiddelen altijd het
2e inzetniveau van boven.
Aanwijzingen bij grilltabel.
De grilltijden zijn slechts richtwaarden en hangen af van het soort en
de kwaliteit van het vlees c.q. de vis.
Grillen is bijzonder geschikt voor platte vlees- en visstukken.
Draai het vlees c.q. de vis na de helft van de grilltijd om.
1
Waarschuwing: Altijd grillen met gesloten ovendeur.
Verbrandingsgevaar!
Tabel grillen
Gerecht
Inzetniveau
van boven
Griltijd
1e kant 2e kant
Frikadellen 2. 8-10 min. 6-8 min.
Varkensfilet 2. 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 2. 8-10 min. 6-8 min.
Runderbiefstuk,
kalfsbiefstuk
2. 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
2. 10-12 min. 10-12 min.
Brood 2. 2-3 min. 2-3 min.
Belegde toast 2. 6-8 min.
Gebruiksaanwijzing
34
Ontdooien
Gebruik voor het ontdooien de ovenfunctie Ontdooien A bij 30 °C.
Ontdooigerei
Leg gerechten op een bord en zet dit op het rooster.
Gebruik voor het afdekken alleen perkamentpapier of folie. Gebruik
geen borden of schalen, omdat hierdoor het ontdooien aanzienlijk
langer duurt.
Inzetniveaus
Schuif voor het ontdooien het rooster op het 4e niveau van boven.
Aanwijzingen bij de ontdooitabel
In de volgende tabel vindt u een aantal aanknopingspunten bij de ont-
dooitijden.
Tabel ontdooien
Gerecht
Ont-
dooitijd
min.
Na-
ontdooitijd
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30
Kip op omgekeerde schotel op een
groot bord leggen. Onbedekt laten
ontdooien en na de helft van de tijd
omkeren, of met folie bedekt laten
ontdooien.
Vlees, 1000 g 100-140 20-30
Onafgedekt laten ontdooien en na de
helft van de tijd omdraaien of met
folie bedekken.
Vlees, 500 g 90-120 20-30
Onafgedekt laten ontdooien en na de
helft van de tijd omdraaien of met
folie bedekken.
Forel, 150 g 25-35 10-15 Onafgedekt laten ontdooien
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 Onafgedekt laten ontdooien
Boter, 250 g 30-40 10-15 Onafgedekt laten ontdooien
Slagroom,
2 x 200 g
80-100 10-15
Onafgedekt laten ontdooien
(slagroom kan ook licht bevroren
goed stijf geslagen worden)
Taart, 1400 g 60 60 Onafgedekt laten ontdooien.
Gebruiksaanwijzing
35
Inmaken
Voor het inmaken de ovenfunctie Multi-Hetelucht U gebruiken.
Inmaakpotten
Gebruik voor het inmaken alleen de in de handel verkrijgbare
inmaakglazen (inmaakglazen met rubber ring en glazen deksel).
Glazen potten met schroefdeksel of bajonetsluiting en metalen
blikken zijn ongeschikt.
Inzetniveaus
Gebruik voor het inmaken het 4e inzetniveau van boven.
Aanwijzingen bij het inmaken
Gebruik voor het inmaken de vetopvangplaat. Daarop kunnen maxi-
maal 6 inmaakpotten van 1 liter staan.
Zet een kopje water op de vetopvangplaat, zodat in de oven vol-
doende vocht ontstaat.
Zet de inmaakpotten zo op de vetopvangplaat dat ze elkaar niet aan-
raken.
De inmaakpotten moeten allemaal evenveel bevatten en dicht gek-
lemd zijn.
Inmaaktijden
Fruit en komkommers
0 1. Kies ovenfunctie Multi-Hetelucht U en wijzig de voorgestelde tem-
peratuur in 160 °C.
2. Schakel de oven uit, zodra het vocht in de eerste potten begint te
parelen (bij 1 liter potten na ca. 45 minuten).
3. De potten nog 30 minuten bij gevoelige fruitsoorten, bijv. aardbeien
ca. 15 minuten in de gesloten oven laten staan.
Groente c.q. vlees
0 1. Kies ovenfunctie Multi-Hetelucht U en verander de voorgestelde
temperatuur in 160 °C.
2. Zet de temperatuur op 100 °C terug, zodra het vocht in de eerste pot-
ten begint te parelen.
3. Laat de in te maken producten op 100 °C ca. 60-90 minuten verder
gaar worden.
4. Schakel dan de oven uit en laat de inmaakpotten nog 30 minuten in de
gesloten oven staan.
Gebruiksaanwijzing
36
Reiniging en onderhoud
Buitenkant van het apparaat
0 Neem de voorzijde van het apparaat met een zachte doek en een warm
sopje af.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of
schurende voorwerpen.
Bij roestvrijstalen fronten kunnen normale onderhoudsmiddelen voor
roestvrij staal gebruikt worden. Deze vormen tevens een bescherm-
laag tegen vingerafdrukken.
Bij aluminium fronten kunt u behalve een sopje ook een glasreinig-
ingsmiddel of reinigingsmelk gebruiken.
Oveninterieur
Ovenverlichting
Voor het gemakkelijker reinigen kunt u de ovenlamp inschakelen.
Reiniging
0 1. Neem de oven na elk gebruik af met een sopje waaraan u een paar
lepels azijn heeft toegevoegd.
2. Wrijf daarna de oven met een doek droog.
3. Hardnekkig vuil met speciale ovenreinigers verwijderen.
1
Waarschuwing: Het schoonmaken van het apparaat met een stoom-
straal- of hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Let op: Bij gebruik van een ovenspray absoluut de aanwijzingen van de
fabrikant opvolgen!
Accessoires
0 Was alle inschuifdelen (rooster, vetopvangplaat, etc.) na elk gebruik af
en droog ze goed af. Laat ze kort weken om ze gemakkelijker schoon te
kunnen maken.
Vetfilter
0 1. Reinig het vetfilter in een heet sopje van afwasmiddel of in de af-
wasmachine.
2. Kook het bij sterk ingebrand vuil in wat water en 2-3 eetlepels reiniger
voor afwasmachines uit.
Gebruiksaanwijzing
37
Inschuifroosters
Voor het schoonmaken van de zijwanden kunnen de inschuifroosters
aan de linker en rechter zijde in de oven er afgehaald worden.
Inschuifrooster er afhalen en er inzetten.
0 1. Maak de schroef (eventueel met een munt) los.
2. Trek het inschuifrooster aan de onderkant naar voren en haal het er uit.
3. Hang voor het weer inbouwen het inschuifrooster er weer bovenaan in
en duw het aan.
4. Maak de schroef weer vast.
Gebruiksaanwijzing
38
Grillelement
Om het plafond van de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
grillelement weggeklapt worden.
1
Waarschuwing: Grill alleen wegklappen, als de oven uitgeschakeld is
en er geen verbrandingsgevaar meer bestaat!
Grillelement wegklappen
0 Draai de twee vasthoudhaken 90° (kwartslag) naar het midden.
Het verwarmingselement draait naar beneden.
1
Let op: Druk het verwarmingselement niet met geweld naar beneden!
Door geweld te gebruiken kan het verwarmingselement afbreken.
Grillelement bevestigen
0 Druk het verwarmingselement licht naar boven en draai de
vastzethaken 90° naar achteren, zodat de houder met de verwarm-
ingsstaven tussen de vasthoudhaken komt te liggen.
1
Let op: Schuif de vastzethaken nooit op het verwarmingselement. Gev-
aar op breken!
2 x 90˚
Gebruiksaanwijzing
39
Ovenlamp
1
Waarschuwing: Gevaar op elektrische schok! Voor het vervangen van
het ovenlampje:
Oven uitschakelen!
Draai c.q. schakel de zekeringen in de zekeringenkast uit.
Ovenlampje vervangen/Glas reinigen
0 1. Leg een doek op de ovenbodem.
2. Haal de glasafdekking er af door
hem naar links te draaien en maak
hem schoon.
3. Vervang de ovenverlichting
40 Watt, 230 V, 300 °C
hittebestendig.
4. Zet het afdekglas er weer op.
5. Haal de doek uit de oven.
Gebruiksaanwijzing
40
Ovendeur
Voor het reinigen kan de ovendeur uit het apparaat gehaald worden.
De ovendeur losnemer
0 1. Open de ovendeur geheel.
2. Met kleur gemarkeerde klemhendel op beide deurscharnieren geheel
openklappen (1).
3. Sluit de ovendeur over de weerstand heen voor ongeveer 3/4 (2).
4. Pak de ovendeur met beide handen aan beide zijden vast. Til de deur
naar boven toe op (voorzichtig: zwaar!) en trek hem van de oven weg
(3).
5. Leg de deur met de buitenkant naar beneden op een zachte, egale
ondergrond neer, bijv. op een deken, om krassen te voorkomen.
Gebruiksaanwijzing
41
Ovendeur inhangen
0 1. Pak de deur aan de greepzijde met beide handen aan de zijkanten vast.
2. Houd de deur onder een hoek van ca. 60°.
3. Schuif de deurscharnieren in de twee uitsparingen rechts en links onder
aan de oven zover mogelijk naar binnen (1).
4. Til de deur tot aan de weerstand naar boven op en open hem geheel (2).
5. Klap de klemhendel aan beide deurscharnieren in de oorspronkelijke
stand terug (3), zodat de gekleurde markering weer naar boven wijst.
6. Sluit de ovendeur weer.
Gebruiksaanwijzing
42
Ovendeurruit
De ovendeur heeft drie achter elkaar geplaatste glazen ruiten. De twee
binnenste ruiten kunnen er voor het reinigen uitgehaald worden.
1
Waarschuwing: Voer de volgende stappen in principe alleen uit als de
ovendeur er uitgehaald is! Als hij in zijn scharnieren hangt, kan de deur
bij het weghalen van de ruit omhoogvliegen door het verminderde
gewicht en u in gevaar brengen.
Bovenste deurruit losnemen
0 1. Haal de ovendeur eruit en leg
hem met de greep naar beneden
op een zachte, vlakke ondergrond.
2. Pak de bovenste ruit aan de
onderrand vast en schuif hem
tegen de veerdruk in de richting
van de ovendeurgreep tot hij aan
de onderkant vrij ligt (1).
3. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
Middelste ruit losnemen
0 1. Pak de middelste ruit aan de
onderrand vast en schuif hem in
de richting van de ovendeurgreep
tot hij aan de onderkant vrij ligt
(1).
2. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
3. Trek het afstandsprofiel aan de
linker en rechter rand van de mid-
delste ruit eraf om het schoon te
maken.
Gebruiksaanwijzing
43
Middelste deurruit weer inz
0 1. Steek de twee afstandsprofielen op de linker en rechter rand van de
middelste ruit.
2. Voer de middelste ruit schuin van boven in het deurprofiel aan de
greepzijde (1).
3. Laat de middelste ruit naar beneden zakken (2) en schuif hem in de
richting van de deuronderkant tot hij niet verder kan onder de onderste
houder.
Bovenste ruit weer inzetten
0 1. Voer de bovenste ruit schuin van
boven in het deurprofiel aan de
greepzijde (1).
2. Laat de ruit zakken (2). Leg de ruit
tegen de veerkracht aan de greepz-
ijde voor het houderprofiel tegen
de onderkant van de deur en
schuif hem onder het houder-
profiel.
De ruit moet vastzitten!
3. Hang de ovendeur er weer in.
Gebruiksaanwijzing
44
Wat te doen als ...
.... op de kookzone-indicatie - verschijnt?
0 Draai alle kookzoneschakelaars op de nulstand en schakel dan opnieuw
in.
.... de oven niet opwarmt?
0 Controleer of
het apparaat ingeschakeld is,
alle benodigde instellingen gedaan zijn,
de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) niet defect is.
Wend u tot een erkend elektro-installateur als de zekeringen vaker
defect raken.
.... de ovenverlichting uitvalt?
0 Ovenlampje verwisselen (zie Reiniging en Onderhoud).
Als u voor een van de genoemde aanwijzingen of op grond van
defecten de klantendienst nodig heeft, kan het bezoek van de techni-
cus van de klantendienst ook tijdens de garantietijd niet gratis plaats-
vinden.
Wend u tot een vakman als deze informatie u niet verder helpt.
1
Waarschuwing! Reparaties aan het apparaat mogen alleen door
geschoold personeel uitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties
kunnen aanzienlijke gevaren voor de gebruiker ontstaan. Wend u in
geval van reparatie tot uw vakhandelaar of tot de klantendienst.
Gebruiksaanwijzing
45
Extra accessoires
Bij uw apparaat kunt u de volgende extra accessoires via de vakhandel
verkrijgen:
Braadslede
E-Nr. 611 898 624
Universele plaat
E-Nr. 611 898 626
Bakplaat
E-Nr. 611 898 620
Combirooster
(niet geschikt voor ovenwagen)
E-Nr. 944 189 010
Ovenwagen BAZ2 met combiroosterr
E-Nr. 944 189 014
Ovenwagen BAZ3 met combiroosterE-
Nr. 944 189 015
Gebruiksaanwijzing
46
Pizzasteen:
h1,2 x b34,5 x d34,5cm
E-Nr. 944 189 008
Keramische-braadslede:
h6,5 x b32,0 x d27,0cm
E-Nr. 611 899 660
Katalyseset KTU, 4 delig
E-Nr. 944 189 017
2 zijstrips, wit
voor witte meubelombouw
E-Nr. 611 898 700
Onderhoudsmiddel voor roestvrij staal
voor alle roestvrijstalen apparaten
E-Nr. 944 190 002
Montageaanwijzingen
47
MONTAGEAANWIJZINGEN
1
Attentie: Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen
alleen door een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
Technische gegevens
Buitenmaten oven
Hoogte x breedte x diepte 60 cm x 56 cm x 55 cm
Binnenmaten oven
Hoogte x breedte x diepte 31,0 cm x 40,0 cm x 41,2 cm
Volume (nuttige inhoud) 51 l
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335.2-6
betreffende de veiligheid van elektrische apparaten voor
huishoudelijk gebruik en gelijksoortige doeleinden en
DIN 44546 / 44547 / 44548
betreffende de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen voor
huishoudelijk gebruik.
EN 55014-2 / VDE 0875 Deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 Deel 14/12.93
EN 61000-3-2 / VDE 0838 Deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
betreffende de principiële veiligheidseisen voor elektro-magnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
73/23/EWG van 19.02.1973 (Laagspanningsrichtlijn)
89/336/EEG van 03.05.1989 (EMC-Richtlijn met inbegrip van
Wijzigingsrichtlijn 92/31/EEG).
Montageaanwijzingen
48
1 Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur
In de elektrische installatie moet een inrichting zitten waarmee het
apparaat met een contactopeningswijdte van minimaal 3 mm alpolig
van het elektriciteitsnet afgekoppeld kan worden.
Als geschikte scheidingsinrichting gelden bijv. aardlekschakelaar, zek-
eringen (schroefzekeringen moeten uit de fitting gehaald worden),
veiligheidschakelaar.
Het apparaat voldoet wat betreft beveiliging tegen brand aan het
type Y (IEC 335-2-6). Alleen apparaten van dit type mogen aan één
zijde tegen hoge kasten of wanden aangebouwd worden.
Contactbescherming moet door de inbouw gegarandeerd zijn.
Inbouw met inductiekookplaten
Bij de combinatie met AEG inductiekookplaten moeten speciale
inbouw- en combinatieaanwijzingen opgevolgd worden! Deze zijn bij
de inductiekookplaat gevoegd.
Montageaanwijzingen
49
Montage
Montageaanwijzingen
50
Het apparaat uitpakken
Belangrijke aanwijzingen
Montageaanwijzingen
51
Montageaanwijzingen
52
Combinatie alleen met
Montageaanwijzingen
53
Voorbereiding keukenmeubels
Montageaanwijzingen
54
Afgeronde (“Softline”)-kookplaat: uitsnijden alleen volgens sjabloon!
Montageaanwijzingen
55
Montageaanwijzingen
56
Montageaanwijzingen
57
Inbouw
alternatief
Montageaanwijzingen
58
Extra toebehoren E-Nr. 611 898 716
Montageaanwijzingen
59
Montageaanwijzingen
60
Montageaanwijzingen
61
Elektrische aansluiting
Montageaanwijzingen
62
Bevestiging
Montageaanwijzingen
63
64
65
66
Klantenservice
67
KLANTENSERVICE
In het hoofdstuk Wat te doen, als ... staan een aantal storingen die u
zelf kunt oplossen. Kijk daar eerst in geval van een storing.
Gaat het om een technische storing?
Wend u dan tot de klantenservice. (Adressen en telefoonnummers vindt
u onder Servicepunten.)
Bereidt het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of een servicebezoek nodig is:
Leg zo exact mogelijk vast:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek absoluut
de volgende gegevens van uw
apparaat op het typeplaatje:
PCN-cijfer (9 cijfers),
S-No-cijfer (8 cijfers).
Wij raden aan de nummers hier te
noteren zodat u ze steeds bij de
hand heeft.
PNC . . . . . . . . .
S-No . . . . . . . .
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing met behulp van de storingstabel (zie hoofdstuk
Wat te doen, als ...) zelf had kunnen oplossen,
als er meerdere bezoeken van de service-monteur nodig zijn omdat
hij voor zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gehad en hij
daarom bijv. reserveonderdelen moet halen. Deze extra ritten kunnen
voorkomen worden als u het telefoongesprek op de hiervoor bes-
chreven wijze goed voorbereidt.
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
ANC 822 947 365 - 00 - 1099
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

AEG E6000-A Handleiding

Type
Handleiding