Bauknecht ESNA 4462 WS Gebruikershandleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

39
INHOUDSOPGAVEN NL
INSTALLATIE
PAGINA
40
ELEKTRISCHE AANSLUITING
PAGINA
42
ALVORENS DE APPARATEN TE GEBRUIKEN
PAGINA
43
MILIEUTIPS
PAGINA
43
VOORZORGSMAATREGELEN
EN ALGEMENE RICHTLIJNEN
PAGINA
43
TIPS VOOR ENERGIEBESPARING
PAGINA
44
DE OVEN MET ACCESSOIRES
PAGINA
45
DE KOOKPLAAT MET ACCESSOIRES
PAGINA
45
KOOKTABELLEN
PAGINA
46
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
PAGINA
47
REINIGING EN ONDERHOUD VAN
TRADITIONELE ELEKTRISCHE KOOKPLATEN
PAGINA
49
REINIGING EN ONDERHOUD VAN
KOOKPLATEN VAN GLAZEN KERAMIEK
PAGINA
49
STORINGEN OPSPOREN
PAGINA
49
KLANTENSERVICE
PAGINA
50
CONFORMITEITSVERKLARING EG
PAGINA
50
40
Technische informatie voor de
installateur
OVEN
Nadat de oven uit de verpakking is verwijderd,
alvorens de aansluitingen uit te voeren, de oven op
de onderkant van polystyreen plaatsen om schade
te vermijden.
Til de oven niet aan de handgreep op.
Aan de zijkanten optillen zoals wordt getoond in
de afbeelding (zie pijl).
Controleer of het apparaat niet is beschadigd
tijdens het transport.
De afmetingen van de oven en de benodigde
inbouwruimte worden vertoond in de
tegenoverliggende afbeelding.
Keukenkastjes in contact met de oven moeten
hittebestendig zijn (80° C)
Als plastic laminaat of cement niet voldoende
hittebestendig zijn, kan dat scheeftrekken of
loslaten van de afwerking of bobbels eronder
veroorzaken.
Voor een correcte ventilatie de richtlijnen voor de
ventilatie-openingen in de afbeelding opvolgen
(minstens 500 x 80 mm). Houd tevens minstens 5
mm ruimte vrij tussen de bovenkant van de oven
en de onderste rand van het werkblad. Deze
ruimte mag niet worden geblokkeerd door
kruiselingse rails of andere elementen.
Er moet tijdens de installatie van de oven voor
worden gezorgd dat de zijkanten de randen op de
voorkant van de behuizing of aangrenzende laden
en deuren niet raken (zie afbeelding).
Voer de elektrische aansluiting uit tussen de
kookplaat en de oven (zie hoofdstuk “Elektrische
aansluiting”).
Bevestig de oven met twee schroeven aan het
keukenkastje (
A
) zoals wordt getoond.
INSTALLATIE
Geen contacten
41
Kookplaat
De kookplaat moet in een werkblad met een
dikte tussen 20 mm en 50 mm worden
geplaatst.
Er mag niets tussen de kookplaat en de oven
zitten (kruiselingse rails, steunen etc.)
Als de kookplaat naast een kast wordt
geïnstalleerd, een ruimte van minstens 100 mm
vrij houden vanaf de zijkant van de kookplaat
tot aan de zijkant van de kast.
Maak een opening in het werkblad met de
afmetingen die worden weergegeven in het
afzonderlijk bijgeleverde productinformatieblad.
Bevestig de bijgeleverde sluiting, indien nog niet
aanwezig, op de opstaande rand van de kookplaat
nadat het contactoppervlak is gereinigd (zie
afbeelding).
Kookplaat met elektrische
verwarmingsplaten
Als het werkblad van hout is, de bijgeleverde
klemmen bevestigen.
1.
Plaats de 4 veerklemmen (
B
) en bevestig ze op de
correcte plaats aan de onderzijde van de
kookplaat.
2.
Bevestig de kookplaat in het werkblad.
Indien het werkblad is vervaardigd van
marmer, plastic, keramiek, natuursteen enz.,
dient de kookplaatte worden bevestigd met
steunen (
C
) code 4819 310 18528 (verkrijgbaar
via de klantenservice).
1.
Plaats de steunen op de openingen en bevestig ze
met de bijgeleverde schroeven.
2.
Bevestig de kookplaat in het werkblad.
Kookplaat van glazen keramiek
N.B.:
verwijder de beschermfolie alvorens de
kookplaat te installeren.
Als de kookplaat van hout is,
de bijgeleverde
veerklemmen en schroeven gebruiken.
1.
Plaats de 4 klemmen (
D
) zoals wordt aangegeven
en houd de gespecificeerde afmetingen aan.
2.
Bevestig de klemmen met schroeven (
E
).
3.
Bevestig de kookplaat in het werkblad.
Indien het werkblad is vervaardigd van
marmer, plastic, keramiek, natuursteen enz..
,
dient de kookplaat te worden bevestigd met
steunen (
F
) code 4819 404 78697 (verkrijgbaar
via de klantenservice).
1.
Bevestig de kookplaat in het werkblad.
2.
Plaats de 4 steunen (
F
) zoals wordt aangegeven
in de afbeelding en overeenkomstig de dikte van
het werkblad.
3.
Draai de 4 schroeven (
G
) in de openingen (
H
).
INSTALLATIE
42
De oven aansluiten op de netspanning
Controleer of de spanning op het typeplaatje
overeenkomt met de netspanning in uw woning.
Het typeplaatje zit op de voorkant van de
ovenruimte (zichtbaar als deur open is).
Gebruik een voedingskabel van het type
H05RR-F (min. 800 mm lang).
Waarschuwing: Alle ovenonderdelen werken
op 230-240 V. Als er een aansluiting van 400 V
wordt gebruikt, controleer dan of de spanning
die bij de oven arriveert 230-240 V bedraagt,
zoals geïllustreerd in de tabel.
Aansluiting van de kookplaat op de oven
Bij de aansluiting van de oven op het elektriciteitsnet
dient te worden gecontroleerd of de kookplaat deel
uitmaakt van de combinaties van kookplaten/ovens
op het productinformatieblad.Sluit de 3-polige en 4-
polige aansluitingen aan op de bijbehorende
aansluitingen op de oven.
De 3-polige aansluitingen (
H
) bevinden zich
rechtsachter op het bedieningspaneel, de 4-polige
aansluiting (
J
) bevindt zich linksboven op de oven
(zie afbeelding)
Sluit het geel/groen-gestreepte geaarde snoer
() (
K
) van de kookplaat aan op de schroef in de
buurt van de 3-polige aansluiting.
WAARSCHUWING: NIET OP DE
NETSPANNING AANSLUITEN VOORDAT U
KLAAR BENT MET DE AANSLUITING VAN DE
OVEN EN DE KOOKPLAAT.
Monteer de oven in het keukenblok.
Controleer of het netsnoer niet wordt afgeklemd.
ELEKTRISCHE AANSLUITING
Geleiders X nummer Aansluiting
1N+
~
H05 RR-F 3X4 mm²
2N+
~
H05 RR-F 4X2,5 mm²
3+
~
H05 RR-F 4X2,5 mm²
3N+
~
H05 RR-F 5X1,5 mm²
De installatie en de elektrische
aansluiting moeten worden uitgevoerd
door een gekwalificeerd vakman
overeenkomstig de instructies van de
fabrikant en de plaatselijk geldende
regels.
De installateur is verantwoordelijk voor
de correcte elektrische aansluiting van de
apparatuur en de inachtneming van de
geldende veiligheidsvoorschriften.
Het apparaat moet worden aangesloten
via een meerpolige tussenschakelaar met
een afstand van min. 3 mm tussen de
contacten.
Het is wettelijk verplicht de apparatuur te
aarden.
Gebruik geen meervoudige contactdozen,
adapters of verlengkabels.
Nadat de apparaten zijn geïnstalleerd,
mogen de elektrische onderdelen niet
meer toegankelijk zijn.
43
Om optimaal gebruik te maken van uw nieuwe
apparatuur, de instructies voor de gebruiker
goed doorlezen en bewaren voor toekomstige
raadpleging.
Verwijder de kartonnen onderdelen en de
plastic folie die ter bescherming zijn
aangebracht.
Verwijder de accessoires uit de oven en
verwarm de oven gedurende ongeveer een uur
tegen 200° C om de geur van beschermend vet
en isolatiemateriaal te verwijderen. Houd het
raam tijdens deze procedure open.
N.B: Wanneer het apparaat wordt gebruikt,
werkt de koelventilator voortdurend met één
van de twee snelheden, afhankelijk van de
temperatuur van de onderdelen.
Hoge snelheid: bij hoge temperatuur van de
onderdelen.
Halve pulssnelheid: bij lage temperatuur van de
onderdelen.
De pulssnelheid dient als een gewone
bedrijfstoestand te worden beschouwd bij halve
snelheid. De ventilator kan een bepaalde tijd
blijven lopen om te verzekeren dat de onderdelen
en de aansluitende keukenblokken voldoende
afkoelen nadat het apparaat is uitgeschakeld
.
1. Verpakking
De verpakking is vervaardigd van recyclebaar
materiaal zoals wordt aangegeven door het
symbool ( ).
2. Producten
De apparatuur is vervaardigd van recyclebaar
materiaal. Schaf de apparatuur af volgens de
plaatselijk geldende regels. Knip de netsnoeren
door zodat de apparatuur niet meer op de stroom
kan worden aangesloten.
.
Koppel de apparaten van het elektriciteitsnet
voordat u begint met onderhoudswerkzaamheden.
Houd kinderen uit de buurt van de apparaten
wanneer deze in gebruik zijn.
Laat reparaties of aanpassingen uitsluitend
uitvoeren door een vakman.
Verzeker dat de elektrische bedrading of andere
elektrische apparatuur in de buurt van de
kookplaat of de oven niet in contact komen met
hete onderdelen en niet vast komen te zitten
tussen de deur van de oven.
De oven is voorzien van een luchtkoelingssysteem
om te hoge temperaturen van de voorkant van de
oven en van de keukenkastjes te vermijden. Bij
bereidingstijden van langer dan een uur op een
temperatuur van 200° C of meer, wordt
geadviseerd de resthitte uit de oven en de
behuizing af te voeren door een afkoelingsperiode
in acht te nemen. Laat na de bereiding de oven aan
staan met een willekeurige kookfunctie behalve
grill, met de temperatuurknop in de stand 0
gedurende ongeveer 15 minuten. De ovendeur
dichthouden tijdens de afkoelingsperiode.
Oven
Ga nooit op de geopende ovendeur zitten of
staan. Hang geen gewicht aan de handgreep
van de geopende ovendeur.
Gebruik ovenwanten om schalen en andere
accessoires uit de hete oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbaar materiaal in de oven -
brandgevaar als de oven per ongeluk wordt
ingeschakeld.
Tijdens het bereidingsproces verdampt er water
uit het voedsel. Bij alle ovens is het nodig dat
deze stoom en andere dampen worden
afgevoerd uit de ovenruimte. Om esthetische
en veiligheidsredenen hebben we besloten dat
een opening aan de onderkant van de deur de
beste oplossing is. Het kan dus voorkomen dat
u stoom naar buiten ziet komen in dit gebied
(zie afbeelding). Dit duidt niet op een storing, en
de opening kan worden schoongemaakt nadat
de deur is verwijderd, zoals beschreven in De
oven en de accessoires reinigen.
Er mogen geen zware voorwerpen op de
geopende deur worden gezet, want daardoor
kunnen de ovenruimte en de scharnieren
beschadigd worden. Max gewicht: 7 kg (15lbs).
ALVORENS DE APPARATEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE RICHTLIJNEN
A
fv
o
e
r
v
a
n
d
a
m
p
e
n
44
Traditionele elektrische / glazen
keramiek kookplaat
Schakel de verwarmingsplaten/
kookzones niet in als er geen pan op is
geplaatst.
De kookplaat heeft verwarmingsplaten/
kookzones van verschillende afmetingen.
Gebruik pannen met een onderkant die gelijk
is aan of iets groter is dan de doorsnede van
de verwarmingsplaat/kookzone.
Gebruik alleen potten en pannen met een
platte onderkant. Gebruik liever geen pannen
met een holle of bolle bodem, want daardoor
zou de kookplaat beschadigd kunnen
worden.
Gebruik de kookplaat niet als werkblad of als
steunvlak.
Blijf in de buurt van het apparaat tijdens het
bereiden van voedsel - brandgevaar.
Specifieke aanbevelingen voor
kookplaten van glazen keramiek
Als de Snelkookfunctie wordt gebruikt,
gebruik dan alleen roestvrij stalen pannen
met een dubbele bodem.
Indien het oppervlak van glazen keramiek
mocht breken of als er barsten in komen door
hardhandige behandeling (vallende
voorwerpen etc.), de kookplaat niet meer
gebruiken en onmiddellijk contact opnemen
met de klantenservice.
Plaats voedsel verpakt in aluminiumfolie,
plastic bakjes of stof niet op de hete
kookzones.
Sleep geen pannen over het oppervlak van
glazen keramiek - kan krassen veroorzaken.
Als er halogeenlampjes in uw kookplaat
zitten, kijk daar dan niet in wanneer ze
branden.
Zorg ervoor dat er geen suiker en dergelijke
op de kookplaat terechtkomt. Maak de
kookplaat zorgvuldig schoon aan de hand
van de instructies voor reiniging en
onderhoud in deze handleiding.
Gebruik potten en pannen met een
doorsnede die gelijk is aan die van de
kookzone, of iets groter.
Gebruik alleen potten en pannen met een
platte bodem.
Houd tijdens het koken zoveel mogelijk het
deksel op de pan.
Kook groente, aardappelen enz. met weinig
water om de bereidingstijd zo kort mogelijk te
houden.
Met een snelkookpan kunt u nog meer
energie en tijd besparen.
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE RICHTLIJNEN
TIPS VOOR ENERGIEBESPARING
OK!
NEE!
45
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk
van het model (raadpleeg de afzonderlijk
bijgeleverde productbeschrijving)
Opvangbak
De opvangbak is bedoeld om vet en voedseldeeltjes
te verzamelen als het onder het rooster wordt
geplaatst; het kan ook worden gebruikt als bakplaat
om vlees, kip en vis met of zonder groenten te
bereiden Giet een beetje water in de opvangbak
wanneer hij onder het rooster wordt gebruikt, om
vetspetters en rook te vermijden.
Bakplaat
Voor het bereiden van koekjes, schuimgebak en
pizzas.
Rooster
Het rooster kan worden gebruikt voor het grillen van
voedsel of als ondersteuning van bakplaten,
cakevormen en andere bereidingsschalen. Het kan
op twee verschillende posities worden geplaatst (
of ) en in iedere steun worden bevestigd.
Katalytische platen (afhankelijk van model)
De katalytische platen bevatten een microporeuze
laag die vetspetters absorbeert. Wij raden aan de
oven iedere keer te reinigen als zeer vet voedsel wordt
bereid.
1.
Om de oven te reinigen verwarmen tot 200° C als
deze leeg is en aan laten staan gedurende
ongeveer een uur.
2.
Daarna, als de oven is afgekoeld, met een
vochtige spons voedselresten verwijderen, als dat
nodig is. Gebruik geen schuurmiddelen of
reinigingsmiddelen - dit kan de katalytische laag
van email beschadigen
Spit (afhankelijk van het model)
Gebruik het spit zoals wordt aangegeven in het
bijbehorende hoofdstuk in de afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving.
Kinderbescherming AMH 122
Deze accessoire kan bij de klantenservice worden
besteld; onderdeelnr. 4819 310 18436 of bij uw lokale
leverancier Ref. 017124.
DE OVEN MET ACCESSOIRES
DE KOOKPLAAT MET ACCESSOIRES
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
46
.
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn. De
ovenfuncties zijn afhankelijk van het model: raadpleeg de productbeschrijving. Raadpleeg de
afzonderlijk bijgeleverde productbeschrijving.
KOOKTABELLEN
Voedsel
Statische functie
Functie van de
ventilator
Statische functie +
Ventilator
Temp.
°C
Hoogte
(vanaf
de
boden)
Bereidings-
tijd (Min.)
Temp.
°C
Hoogte
(vanaf
de
boden)
Bereidings-
tijd
(Min.)
Temp.
°C
Hoogte
(vanaf
de
boden)
Bereidings-
tijd (Min.)
Vlees
Lamsvlees (1,5 kg) 200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Geitenvlees
(1,5 kg)
200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Schapenvlees
(1,5 kg)
200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Kalfsvlees (1,5kg) 180 2 90-120 200 2 75-85 170 2 80-110
Rundvlees 1 kg) 180 2 90-120 200 2 65-75 170 2 80-110
Varkensvlees
(1 kg)
180 2 100-130 200 2 65-75 170 2 90-120
Konijn (1,5 kg) 180 2 100-110 200 3 75-85 170 2 90-120
Kip (1 kg) 200 2 65-75 200 2 60-70 200 2 65-75
Kalkoen (3kg) 180 2 180-200 200 2 130-150 180 2 180-200
Gans (2 kg) 180 2 140-160 200 2 90-100 180 2 140-160
Eend(1,5 kg) 180 2 90-120 200 2 75-85 180 2 90-110
Vis (~ 1 kg)
Brasem 180 2 45-55 180 2 40-50 170 2 45-55
Baars 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Zalm 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Tonijn 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Forel 180 2 45-55 180 3 40-50 170 2 45-55
Visfilets (1 kg)
Zwaardvis 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Tonijn 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Zalm 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Kabeljauw 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Groenten
Gevulde paprika's 180 2 50-70 180 2 40-50 170 2 50-70
Gevulde tomaten 180 2 50-70 180 3 55-65 170 2 50-70
Gebakken
aardappelen
180 2 40-50 200 3 55-65 180 2 40-50
Gegratineerd 180 2 40-50 200 3 65-75 180 2 40-50
Desserts etc.
Cake 150 2 35-45 150 3 30-40 150 2 35-45
Cake met vulling
(fruit - kaas)
160 2 60-80 160 3 45-55 160 2 60-80
Taarten 170 2 30-40 160 3 45-55 170 2 30-40
Appelstrudel 180 2 40-50 190 3 45-50 180 2 40-50
Koekjes 140 2 20-35 150 1-3 25-35 140 2-4 20-35
Soesjes 150 2 30-40 170 2-3 30-40 150 2-4 30-40
Pastei 160 2 50-60 160 3 45-55 160 2 50-60
Brood 180 2 30-40 220 2 50-60 180 2 30-40
Pizza 225 2 10-15 250 1-3 30-40 225 2 10-15
Lasagna 180 2 35-45 200 3 35-45 180 2 35-45
Pasteitjes 180 2 15-25 200 1-3 15-20 180 2-4 15-25
Soufflé 160 2 40-50 180 2 45-55 160 2 40-50
47
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn. De
ovenfuncties zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving.
Als u klaar bent met het bereiden van het
voedsel, wacht dan tot de oven afgekoeld is
en maak hem schoon om aankoeken van
bakresten te vermijden.
Als voedselresten vastzitten, een
ovenreiniger gebruiken en de instructies op
de verpakking ervan opvolgen.
Reinig de buitenkant van de oven met een
spons en warm water.
Gebruik geen schuurmiddelen of
pannensponsjes.
Gebruik een vloeibaar reinigingsmiddel om
het venster van de ovendeur te reinigen.
Reinig de accessoires in de afwasmachine of
met de hand met een ovenreiniger.
Nadat de oven langere tijd is gebruikt voor
bereiding van gerechten op verschillende
steunhoogten (vooral voedsel met een hoog
watergehalte zoals pizza's, gevulde groenten
etc.) kan er condens ontstaan op de
deurverzegeling.
Als de oven is afgekoeld, eventueel condens
verwijderen met eendoek of een spons.
KOOKTABELLEN
Voedsel
Grill- functie Grill + Ventilator functie
Temp. °C
Hoogte
(vanaf de
boden)
Bereidings-
tijd (Min.)
Temp. °C
Hoogte
(vanaf de
boden)
Bereidings-
tijd (Min.)
Lendestuk 200 4 25-35 225 3 20-30
Koteletten 200 4 20-30 225 3 15-25
Worstjes 200 4 25-35 225 3 20-30
Varkenskarbonade 200 4 20-30 225 3 15-25
Vis 200 4 20-30 220 3 15-25
Kippenbouten 200 4 30-40 200 3 30-40
Kebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Magere varkensribbetjes 200 4 35-45 200 3 35-45
Halve kip 200 3 45-55 200 3 45-55
Hele kip - - - 200 3 60-70
Braadstuk (varkensvlees,
rundvlees, kalfsvlees) (~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Eend - - - 180 2 90-120
Lamspoot - - - 200 2 80-100
Rosbief - - - 200 2 40-60
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
48
De ovendeur verwijderen (voor reiniging)
1.
Open de ovendeur.
2.
Duw de scharniervergrendeling (
A
) naar voren.
3.
Til de vergrendelingen omhoog totdat ze loskomen
en verwijder de deur.
4.
Let erop dat u tijdens het reinigen van de oven niet
de steunen van de scharniervergrendelingen
losmaakt.
5.
Voer de stappen in omgekeerde volgorde uit om
de deur weer terug te plaatsen.
Het verwarmingselement verwijderden om de
bovenkant in de oven schoon te maken
(afhankelijk van het model)
Reinig de oven pas als deze is afgekoeld.
1.
Om de bovenkant in de oven te reinigen, het
verwarmingselement uittrekken en zo ver mogelijk
naar beneden brengen.
2.
Reinig de bovenkant in de oven en plaats het
verwarmingselement terug.
Het ovenlampje vervangen
1.
Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2.
Draai het beschermkapje van het lampje af.
3.
Vervang het lampje (zie N.B.).
4.
Plaats het beschermkapje terug.
5.
Steek de stekker weer in het stopcontact.
Het lampje aan de zijkant vervangen (afhankelijk
van het model)
1.
Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2.
Verwijder het rooster aan de linkerzijkant.
3.
Gebruik een schroevendraaier om het
beschermkapje van het lampje op te lichten.
4.
Verwijder het lampje (zie N.B) uit de keramische
houder. Monteer het nieuwe lampje met plastic
handschoenen, of ontvet het met alcohol.
5.
Plaats het beschermkapje terug en duw het tegen
de ovenwand totdat het vastklikt.
6.
Plaats het zijrooster terug.
7.
Sluit het het apparaat weer aan op de netvoeding.
N.B:
gebruik alleen lampjes van 20 W, 12 V, type G4,
T300° C, verkrijgbaar bij de klantenservice.
.
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
49
Koppel de kookplaat van het elektriciteitsnet en
laat hem afkoelen alvorens hem te reinigen.
Reiniging en onderhoud van een traditionele
kookplaat
Gebruik een doek en warm zeepsop.
Gebruik geen schuurmiddelen, bijtende
reinigingsmiddelen, chloorhoudende
reinigingsmiddelen of pannensponsjes.
Verwijder zuurhoudende middelen
onmiddellijk van de kookplaat (azijn, zout,
citroensap enz.).
Kookplaat van roestvrij staal
Gebruik een specifiek reinigingsmiddel voor
roestvrij staal.
N.B:
Langdurig gebruik van de kookplaat kan
leiden tot een lichte verkleuring van het
roestvrijstalen gebied rond de
verwarmingsplaten. Dit wordt veroorzaakt door
de hoge temperatuur van de verwarmingsplaten.
De verwarmingsplaten reinigen
Reinig de verwarmingsplaten als ze warm zijn
(niet heet!). Gebruik een doek bevochtigd met
water en zout. Nadrogen en reinigen met een
doek bevochtigd met slaolie.
Reinig de kookplaat, als deze is afgekoeld, na
ieder gebruik. Dit voorkomt aankoeken en
vereenvoudigt het reinigen.
Gebruik een schone doek, absorberend
keukenpapier en afwasmiddel of een
reinigingsmiddel dat geschikt is voor
kookplaten van glaskeramiek.
Verwijder aangekoekt vuil met de
bijgeleverde schraper en specifieke
reinigingsmiddelen.
Voedselresten moeten worden verwijderd
alvorens ze kunnen inbakken in het
oppervlak van glaskeramiek.
Gebruik geen schuurmiddelen,
bleekmiddelen, ovenreinigers of
pannensponsjes.
De kookplaat dient regelmatig behandeld te
worden met een beschermende was die
geschikt is voor kookplaten van
glaskeramiek.
Oven verwarmt niet
Schakel de oven uit en vervolgens weer in
om te bekijken of dit het probleem oplost.
Controleer of er sprake is van een
stroomstoring.
Staat de keuzeknop van de oven op 0 ?
Controleer of de temperatuur en de functie
zijn ingesteld.
Als het elektronische display van de
programmeerknop de mededeling OFF
weergeeft, op een willekeurige toets drukken
om de oven te herstellen en de klok instellen.
Controleer of de analoge programmeerknop
(afhankelijk van het model) is ingesteld
op .
De kookplaat werkt niet
Controleer of de kookplaat stroom krijgt.
Staat de bedieningsknop misschien op 0?
Zet de schakelaar vóór het apparaat
gedurende enkele minuten op OFF en
vervolgens weer op ON om te zien of het
probleem is opgelost.
REINIGING EN ONDERHOUD VAN
TRADITIONELE ELEKTRISCHE KOOKPLATEN
REINIGING EN ONDERHOUD VAN
KOOKPLATEN VAN GLAZEN KERAMIEK
STORINGEN OPSPOREN
50
Voordat u contact opneemt met de
Klantenservice:
1.
Probeer of u het probleem zelf kunt verhelpen (zie
Storingen opsporen).
2.
Schakel het apparaat uit en vervolgens weer in om
te zien of het probleem is opgelost.
Als dit niet helpt, contact opnemen met de
dichtstbijzijnde klantenservice.
Houd de volgende informatie bij de hand:
een korte beschrijving van de storing,
het type en het model,
het servicenummer (nummer achter het woord
Service op het typeplaatje) bevindt zich aan de
onderkant van de kookplaat of op de
productbeschrijving en aan de rechterkant van de
opening in de oven (zichtbaar als de deur open is).
De servicenummers staan ook vermeld in het
garantieboekje,
uw adres en telefoonnummer.
Deze apparaten zijn ontworpen om in contact te
komen met levensmiddelen en zijn ontworpen in
overeenstemming met de EEG-richtlijn 89/109.
Zij zijn alleen bedoeld voor het bereiden van
voedsel. Elk ander gebruik van de apparaten (b.v.
voor verwarming van de omgeving) wordt
beschouwd als oneigenlijk en mogelijk gevaarlijk
gebruik.
Deze producten zijn ontwikkeld, gefabriceerd en
op de markt gebracht in overeenstemming met:
- De veiligheidsvereisten van de
Laagspannings-richtlijn 73/23/EEG,
- De beschermingsvereisten van de
EMC-richtlijn 89/336/EEG,
- De vereiste van richtlijn 93/68/EEG.
Dit apparaat voldoet aan
brandbeschermingscategorie Klasse
Y
.
KLANTENSERVICE
CONFORMITEITSVERKLARING EG
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Bauknecht ESNA 4462 WS Gebruikershandleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor