AEG KMF768080M Recipe book

Categorie
Magnetrons
Type
Recipe book
KOOKTIPS
NL
Aanwijzingen en tips
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
Kookadviezen
Uw oven kan anders bakken of roosteren
dan de oven die u tot nu toe gebruikt
heeft. In de onderstaande tabel vindt u
de standaardinstellingen voor
temperatuur, kooktijd en roosterniveau.
Als u voor een speciaal recept de
instelling niet kunt vinden, zoek dan naar
een soortgelijk recept.
Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warm houden
Met deze functie houdt u het voedsel
warm. De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80 °C.
Borden Warmen
Met deze functie kunt u borden en
schalen verwarmen voor het opdienen.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 70 °C.
Verdeel de opgestapelde borden en
schalen gelijkmatig over het ovenrek.
Gebruik de eerste rekstand. Verwissel ze
halverwege de verwarmtijd van plaats.
Deeg Laten Rijzen
Met de functie kunt u ook gistdeeg laten
rijzen. Doe het deeg in een grote schaal
en dek deze af met een natte doek of
plastic folie. Stel de functie in: Deeg
Laten Rijzen en de bereidingstijd.
Bakken
Gebruik de eerste keer de laagste
temperatuur.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake niet overal even bruin. Als
de cake niet overal even bruin wordt,
hoeft u de temperatuurinstelling niet te
wijzigen. De verschillen verminderen
tijdens het bakken.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten in
de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de
cake is niet voldoende
gebakken.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere
rekstand.
De cake zakt in en
wordt klef, of streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur iets lager in.
Te korte baktijd. Stel volgende keer een langere
baktijd en een lagere oventem‐
peratuur in.
2
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur hoger in.
Te lange baktijd. Stel volgende keer een kortere
baktijd in.
De cake wordt onge‐
lijkmatig gebakken.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De oventemperatuur lager in‐
stellen en de baktijd verlengen.
Het cakebeslag is niet ge‐
lijkmatig verdeeld.
Verspreid de volgende keer het
cakebeslag gelijkmatig over de
bakplaat.
De cake wordt niet
gaar binnen de in het
recept aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur iets hoger in.
Bakken op 1 ovenniveau
BAKKEN IN BAKVORMEN
(°C) (min)
Tulband / Brioche Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Zandgebak / Fruitge‐
bak
Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Biscuitgebak Hetelucht 140 - 150 35 - 50 1
Biscuitgebak Boven + onder‐
warmte
160 35 - 50 2
Taartbodem - zand‐
taartdeeg, verwarm de
oven voor
Hetelucht 170 - 180 10 - 25 1
Taartbodem - zacht
cakedeeg
Hetelucht 150 - 170 20 - 25 1
Appeltaart, 2 blikken
Ø20 cm
Hetelucht 160 70 - 90 1
Appeltaart, 2 blikken
Ø20 cm
Boven + onder‐
warmte
180 70 - 90 1
Kwarktaart, gebruik de
braadpan
Boven + onder‐
warmte
160 - 170 60 - 90 1
3
CAKE / GEBAK / BROOD OP BAKPLATEN
Verwarm de lege oven voor.
(°C) (min)
Plaatbrood / Brood‐
krans
Boven + onder‐
warmte
170 - 190 30 - 40 2
Christstollen, Boven + onder‐
warmte
160 - 180 50 - 70 2
Roggebrood Boven + onder‐
warmte
eerst: 230 20 2
dan: 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen / Eclairs Boven + onder‐
warmte
190 - 210 20 - 35 2
Koninginnenbrood (op‐
gerolde cake met jam),
Boven + onder‐
warmte
180 - 200 10 - 20 2
Kruimeltaart, droog Hetelucht 150 - 160 20 - 40 1
Beboterde amandel‐
taart / Suikerkoek
Boven + onder‐
warmte
190 - 210 20 - 30 2
Vruchtentaart (ge‐
maakt van gistdeeg/
zacht cakedeeg)
Hetelucht 150 - 160 35 - 55 1
Vruchtentaart (ge‐
maakt van gistdeeg/
zacht cakedeeg)
Boven + onder‐
warmte
170 35 - 55 2
Vruchtencake van
zanddeeg
Hetelucht 160 - 170 40 - 80 1
Plaatkoek met delicate
garnering (bijvoorbeeld
kwark, room, pudding‐
vulling)
Boven + onder‐
warmte
160 - 180 40 - 80 2
KOEKJES EN BISCUITS
(°C) (min)
Zandkoekjes Hetelucht 150 - 160 10 - 20 1
4
KOEKJES EN BISCUITS
(°C) (min)
Zandtaartdeeg / Dee‐
greepjes voor op vlaai‐
en/taarten
Hetelucht 140 20 - 35 1
Zandtaartdeeg / Dee‐
greepjes voor op vlaai‐
en/taarten, verwarm
de oven voor
Boven + onder‐
warmte
160 20 - 30 2
Koekjes gemaakt van
sponsdeeg
Hetelucht 150 - 160 15 - 20 1
Gebak gemaakt van
eiwit / Schuimgebakjes
Hetelucht 80 - 100 120 - 150 1
Bitterkoekjes Hetelucht 100 - 120 30 - 50 1
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Hetelucht 150 - 160 20 - 40 1
Koekjes van blader‐
deeg, verwarm de
oven voor
Hetelucht 170 - 180 20 - 30 1
Broodjes, verwarm de
oven voor
Boven + onder‐
warmte
190 - 210 10 - 25 2
Cakejes, verwarm de
oven voor
Hetelucht 160 20 - 35 3
Cakejes, verwarm de
oven voor
Boven + onder‐
warmte
170 20 - 35 2
Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Pasta gebakken Boven + onderwarmte 180 - 200 45 - 60
Lasagne Boven + onderwarmte 180 - 200 25 - 40
Groentegratin, ver‐
warm de oven voor
Circulaviegrill 210 - 230 10 - 20
5
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Stokbroden met ge‐
smolten kaas
Hetelucht 160 - 170 15 - 30
Melkrijst Boven + onderwarmte 180 - 200 40 - 60
Visschotels Boven + onderwarmte 180 - 200 30 - 60
Gevulde groente Hetelucht 160 - 170 30 - 60
Tips voor braden
Gebruik hittebestendig kookgerei.
Braad mager vlees afgedekt.
Draai het braadstuk na 1/2 - 2/3 van de
gaartijd.
Rooster vlees en vis in grote stukken (1
kg of meer).
Bedruip vleesstukken meerdere malen
met hun eigen sap tijdens het roosteren.
Roostertafels
Gebruik de eerste rekstand.
Stel het vermogen in op 200 W, tenzij
anders aangegeven.
RUNDVLEES
(°C) (min)
Stoofvlees 1 - 1,5 kg Boven + onder‐
warmte
230 60 - 80
VARKENSVLEES
Gebruik de functie: Circulaviegrill.
(kg)
(°C) (min)
Schouder / Nek / Ham‐
lap
1 - 1,5 160 - 180 50 - 70
Gehaktbrood 0,75 - 1 160 - 170 35 - 50
Varkensschenkel,
voorgekookt
0,75 - 1 150 - 170 60 - 75
6
KALFSVLEES
Gebruik de functie: Circulaviegrill.
(kg)
(°C) (min)
Geroosterd kalfs‐
vlees
1 160 - 180 50 - 70
Kalfsschenkel 1,5 - 2 160 - 180 75 - 100
LAMSVLEES
Gebruik de functie: Circulaviegrill.
(kg)
(°C) (min)
Lamsbout / Geroo‐
sterd lamsvlees
1 - 1,5 150 - 170 50 - 70
GEVOGELTE
Gebruik de functie: Circulaviegrill.
(kg)
(°C) (min)
Gevogelte, porties 0,2 - 0,25 elk stuk 200 - 220 20 - 35
Halve kip 0,4 - 0,5 elk stuk 190 - 210 25 - 40
Kip, haantje 1 - 1,5 190 - 210 30 - 45
Eend 1,5 - 2 180 - 200 45 - 65
7
VIS
(kg)
(°C) (min)
Hele vis 1 - 1,5 Boven + onder‐
warmte
210 - 220 30 - 45
GERECHTEN
Gebruik de functie: Hetelucht.
(W)
(°C) (min)
Zoet gerecht 200 160 - 180 20 - 35
Gekruide gerechten met gekookte ingre‐
diënten (noodles, groente)
400 - 600 160 - 180 20 - 45
Gekruide gerechten met rauwe ingre‐
diënten (aardappelen, groente)
400 - 600 160 - 180 30 - 45
Knapperig bakken met Pizza-
functie
PIZZA
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Taarten 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60
Quiche Lor‐
raine
170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90
Appeltaart,
bedekt
150 - 170 50 - 60
PIZZA
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Groentetaart 160 - 180 50 - 60
Pizza, dunne
korst, ver‐
warm de oven
voor
200 - 230 15 - 20
Pizza, dikke
korst, ver‐
warm de oven
voor
180 - 200 20 - 30
8
PIZZA
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Ongedesemd
brood, ver‐
warm de oven
voor
230 10 - 20
Bladerdeeg‐
taart, ver‐
warm de oven
voor
160 - 180 45 - 55
Flammku‐
chen, ver‐
warm de oven
voor
230 12 - 20
PIZZA
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (min)
Pierogi, ver‐
warm de oven
voor
180 - 200 15 - 25
Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
BROOD
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Witbrood 180 - 200 40 - 60
Baguette 200 - 220 35 - 45
Brioche 160 - 180 40 - 60
Ciabatta 200 - 220 35 - 45
Roggebrood 180 - 200 50 - 70
Volkoren brood 180 - 200 50 - 70
Volkorenbrood 170 - 190 60 - 90
Grillen
Alleen dunne stukken vlees of vis grillen.
Warm de lege oven voor het koken voor.
Plaats een pan op de eerste rekstand om
vet op te vangen.
9
GRILLEN
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
1e kant 2e kant
Rosbief, medium 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet, medi‐
um
230 20 - 30 20 - 30
Varkenshaas 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsvlees 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 35
Hele vis, 0,5 - 1 kg 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Lage Temperatuur Garen
Met deze functie bereidt u vlees en vis
op magere wijze mals. De functie is niet
van toepassing op gevogelte, vet
varkensgebraad, gebraad. .
1. Bak het vlees 1 - 2 minuten aan
beide zijden aan in een pan op een
hoog vuur.
2. Plaats het vlees in de braadslede of
direct op het bakrooster. Zet een
plaat onder het rooster om vet op te
vangen.
Kook altijd zonder deksel terwijl u
deze functie gebruikt.
3. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen. U kunt
gedurende de eerste 10 minuten de
temperatuur instellen op een
temperatuur tussen de 80 °C en 150
°C. De standaard is 90 °C.
4. Na 10 minuten verlaagt de oven
automatisch de temperatuur tot 80
°C.
Gebruik de eerste rekstand.
(kg)
(°C) (min)
Rosbief 1 - 1,5 150 120 - 150
Runderfilet 1 - 1,5 150 90 - 110
Geroosterd kalfsvlees 1 - 1,5 150 120 - 150
Steak 0,2 - 0,3 120 20 - 40
10
Bevroren gerechten
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe
het voedsel op een bord.
Dek het voedsel niet af, want dat kan de
ontdooitijd verlengen.
Gebruik de tweede rekstand.
ONTDOOIEN
(°C) (min)
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25
American pizza, bevroren 190 - 210 20 - 25
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25
Pizzasnacks, bevroren 180 - 200 15 - 30
Frietjes, dun, tussen het bakken door 2 tot 3
keer omdraaien
210 - 230 20 - 30
Frietjes, dik, tussen het bakken door 2 tot 3 keer
omdraaien
210 - 230 25 - 35
Aardappelschijfjes / Aardappelkroketjes, tussen
het bakken door 2 tot 3 keer omdraaien
210 - 230 20 - 35
Rösties 210 - 230 20 - 30
Lasagne / Cannelloni, vers 170 - 190 35 - 45
Lasagne / Cannelloni, bevroren 160 - 180 40 - 60
Vleugels van kippen 190 - 210 20 - 30
Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik de eerste rekstand.
Zet niet meer dan zes weckflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Stel de temperatuur in op 160 - 170 °C.
Als de vloeistof in de weckpotten begint
te borrelen (na ca. 35 - 60 minuten bij
weckpotten van 1 liter), stop de oven of
verlaag de temperatuur tot 100 °C
(raadpleeg de tabel).
11
ZACHTE VRUCHTEN
(min)
Kooktijd tot het
sudderen begint
Aardbeien / Bos‐
bessen / Frambo‐
zen / rijpe kruisbes‐
sen
35 - 45
STEENVRUCHTEN
(min)
Kooktijd
tot het
sudderen
begint
(min)
Door blij‐
ven koken
op 100 °C
Perziken /
Kweeperen /
Pruimen
35 - 45 10 - 15
GROENTEN
(min)
Kooktijd
tot het
sudderen
begint
(min)
Door blij‐
ven koken
op 100 °C
Wortelen 50 - 60 5 - 10
Komkom‐
mers
50 - 60 -
Gemengde
augurken
50 - 60 5 - 10
Koolrabi /
Erwten / As‐
perge
50 - 60 15 - 20
Drogen
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (u)
Bonen 60 - 70 6 - 8
Paprika’s 60 - 70 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6
Champignons 50 - 60 6 - 8
Kruiden 40 - 50 2 - 3
Pruimen 60 - 70 8 - 10
Abrikozen 60 - 70 8 - 10
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8
Peren 60 - 70 6 - 9
12
Bereiding met magnetron
Tips voor de magnetron
Bereidings-/ontdooiresul‐
taten
Mogelijke oorzaak Oplossing
Het eten is te droog. Het vermogen was te
hoog.
De kooktijd was te lang.
Zet lager vermogen of/en
kortere kooktijd.
Het eten is nog steeds niet
ontdooid, heet of gekookt
nadat de bereidingstijd is
verstreken.
De kooktijd was te kort. Stel langere kooktijd in.
Het magnetronvermogen
niet verhogen.
Het eten is oververhit aan
de randen, maar nog niet
voldoende gekookt in het
midden.
Het magnetronvermogen
was te hoog.
Zet lager vermogen en een
langere kooktijd.
Ontdooien
VLEES/VIS
Stel het vermogen in op 100 W, tenzij anders aangegeven.
(kg)
(min) (min)
Steak 0,2 5 - 7 5 - 10
Gehakt, ingesteld op 200 W 0,5 7 - 8 5 - 10
Kip 1 30 - 35 10 - 20
Kippenborst 0,15 5 - 9 10 - 15
Dijen van kippen 0,15 5 - 9 10 - 15
Hele vis 0,5 10 - 15 5 - 10
Visfilet 0,5 12 - 15 5 - 10
13
ZUIVELPRODUCTEN
Zet het vermogen op 100 W.
(kg)
(min) (min)
Boter 0,25 4 - 6 5 - 10
Geraspte kaas 0,2 2 - 4 10 - 15
CAKE/GEBAK
Stel het vermogen in op 200 W, tenzij anders aangegeven.
(min) (min)
Plaatkoek 1 stuk 2 - 3 15 - 20
Kwarktaart, ingesteld op 100 W 1 stuk 2 - 4 15 - 20
Droge cake 1 stuk 2 - 4 15 - 20
Brood 1 kg 15 - 18 5 - 10
Gesneden brood 0,2 kg 3 - 5 5 - 10
Broodjes 4 stuks 2 - 4 2 - 5
FRUIT
kg
(W) (min) (min)
Fruit 0,25 100 5 - 10 10 - 15
OPNIEUW VERWARMEN
(W) (min) (min)
Babyvoeding in potjes 0,2 kg 300 1 - 2 -
14
OPNIEUW VERWARMEN
(W) (min) (min)
Babymelk, doe lepel in de fles 180 ml 600 0:20 -
0:40
-
Melk 200 ml 1000 1 -
1:30
-
Water 200 ml 1000 1:30 -
2
-
Saus 200 ml 600 1 - 3 -
Soep 300 ml 600 3 - 5 -
Ingevroren kant-en-klaar-maaltijden 0,5 400 10 - 15 2 - 5
Kant-en-klaargerecht 0,5 600 6 - 9 2 - 5
SMELTEN
(kg)
(W) (min)
Chocolade / Chocoladeglazuur 0,15 300 2 - 4
Boter 0,1 400 00:30 -
01:30
KOKEN
(W) (min) (min)
Hele vis 0,5 kg 500 8 - 10 2 - 5
Visfilet 0,5 kg 400 4 - 7 2 - 5
Verse groenten 0,5 kg + 50 ml
water
600 5 - 15 -
Groenten, ingevroren 0,5 kg + 50 ml
water
600 10 - 20 -
Gepofte aardappelen 0,5 kg 600 7 - 10 -
15
KOKEN
(W) (min) (min)
Rijst 0,2 kg + 400 ml
water
600 15 - 18 -
Popcorn - 1000 1:30 - 3 -
Combimagnetronfunctie
Om gerechten korter te bereiden en
tegelijkertijd een bruin korstje te geven.
De staande tijd is 2 - 5 min.
Draai het voedsel halverwege de bereidingstijd om.
Gebruik de eerste rekstand tenzij anders aangegeven.
Gerecht
(W) (°C) (min)
Aardappelgratin 1,1 kg Hetelucht + magne‐
tron
400 180 -
190
35 - 45
Cake, gebruik de twee‐
de rekstand
0,7 kg Boven- en onder‐
warmte + magnetron
100 190 -
200
25 - 30
Geroosterd varkens‐
vlees
1,5 kg Hetelucht + magne‐
tron
200 180 -
190
85 - 90
Lasagne - Boven- en onder‐
warmte + magnetron
200 170 -
190
30 - 40
Kip 1 kg Circulaviegrill + mag‐
netron
400 230 35 - 40
*
16
17
18
19
867353978-A-022020
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

AEG KMF768080M Recipe book

Categorie
Magnetrons
Type
Recipe book