Indesit IFVR 800 H AN Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide
NL
1
PRODUCTBESCHRIJVING
BEDIENINGSPANEEL
1. Bedieningspaneel
2. Ventilator
3. Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
4. Roostergeleiders
(het niveau is op de voorkant van
de oven aangegeven)
5. Deur
6. Bovenste
verwarmingselement/grill
7. Lamp
8. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
9. Onderste verwarmingselement
(niet-zichtbaar)
1. SELECTIEKNOP
Om de oven in te schakelen door
het selecteren van een functie.
Selecteer de positie
voor het
uitschakelen van de oven.
2. ANALOGE KLOK
3. THERMOSTAATKNOP
Draai om een gewenste
temperatuur te kiezen, waarbij de
geselecteerde functie start.
4. LED THERMOSTAAT/
VOORVERWARMING
Gaat aan tijdens het verwarmen.
Gaat uit eens de gewenste
temperatuur bereikt is.
SNELLE REFERENTIEGIDS
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken zorgvuldig de gids voor
Gezondheid en Veiligheid.
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN
EEN PRODUCT INDESIT
Voor meer informatie en support, gelieve
uw product te registreren op
www.indesit.com/register
WWW
U kunt de Veiligheidsinstructies en de Gids
voor Gebruik en Onderhoud downloaden
van onze website docs.indesit.eu en de
instructies aan de achterzijde van dit boekje
opvolgen.
1
2
3
4
5
8
9
7
6
1
2 3
4
2
OFF
Om de oven uit te schakelen.
LAMPJES
Om het lampje in de oven aan te doen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte.
HYDROCLEANING
ENKEL BESCHIKBAAR OP SOMMIGE MODELLEN
De actie van de stoom die tijdens deze speciale
reinigingscyclus aan lage temperatuur vrijgelaten wordt,
staat toe vuil en voedselresten gemakkelijk te verwijderen.
Doe 200 ml drinkbaar water onder in de oven en gebruik de
functie gedurende 35 op 90°C. Activeer de functie wanneer
de oven koud is en laat 15' afkoelen na aoop van de cyclus.
CONVECTIEBAKKEN
Om vlees en taarten te bereiden met vulling (hartig
of zoet) op een plank en pizza's op een of twee planken.
Met deze functie worden de korst en de bodem gelijkmatig
goudbruin en krokant. Als u op twee niveaus kookt, moet u
de positie van de gerechten halverwege het koken wisselen
om het voedsel gelijkmatiger te bereiden.
GRILL
Voor het grillen van steaks, kebab en worst, het
gratineren van groenten of het roosteren van brood.
Bij het grillen van vlees, raden we aan een bakje te
gebruiken om het kookvocht op te vangen: Plaats de
bak op één van de niveaus onder het rooster en voeg
500 ml drinkwater toe.
ACCESSOIRES
ROOSTER DRUIPPLAAT * BAKPLAAT * SCHUIFRAILS *
* Alleen bij bepaalde modellen
Het aantal en type van accessoires is afhankelijk van het model dat u aangekocht hebt.
Andere accessoires die niet meegeleverd zijn, kunnen afzonderlijk bij de Consumentenservice aangekocht worden.
HET ROOSTER EN ANDERE ACCESSOIRES
PLAATSEN
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en
zorg ervoor dat de zijde met de geheven rand naar
boven gericht is.
Andere accessoires, zoals de opvangbak en de
bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
Om de roostergeleiders te verwijderen, verwijdert u
de schroeven (indien aanwezig) aan beide kanten met
behulp van een munt of een gereedschap. Til de geleiders
op en trek de onderste gedeelten uit hun zittingen: De
roostergeleiders kunnen nu verwijderd worden.
Om de roostergeleiders weer te plaatsen, moet men
ze eerst achteraan in hun bovenste zitting steken. Houd
ze rechtop, schuif ze in de ovenruimte en laat ze dan in
de juiste positie in de onderste zitting zakken. Draai de
bevestigingsschroeven weer aan.
GRATIN
Voor het bakken van grote stukken vlees. Er
wordt geadviseerd een plaat te gebruiken om het
braadvet op te vangen: Plaats de bak op één van de
niveaus onder het rooster en voeg 500 ml drinkwater
toe.
BEZIG MET ONTDOOIEN
Om voedsel sneller te ontdooien.
TURBOVENTILATOR
Voor voedsel met een krokante bodem en een
zachte korst. Ideaal voor het bereiden van taarten
met een vloeibare vulling zonder voorgebakken
bodem op één steunhoogte.
MULTILEVEL
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op twee steunhoogtes die dezelfde
bereidingstemperatuur hebben (bijv. vis, groenten,
gebak). Met deze functie worden er geen geuren van
het ene naar het andere gerecht overgebracht.
ONDERWARMTE
Gebruik deze functie na het koken om de bodem
van de schaal bruin te maken. Het is raadzaam om
het voedsel op het 1e/2e kookniveau te plaatsen.
De functie kan ook worden gebruikt voor langzaam
koken.
FUNCTIES
NL
3
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel, raden
we daarom aan om de lege oven te verwarmen, om
alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante
film uit de oven en verwijder eventuele accessoires
aan de binnenkant.
Verwarm de oven gedurende ongeveer een uur
tot 250 ° C, bij voorkeur met behulp van de functie
"Convectioneel bakken". De oven moet leeg zijn
gedurende deze tijd.
Volg de instructies voor de correcte instelling van de
functie.
Let op: Het is raadzaam om de kamer na het eerste gebruik
van het apparaat te luchten.
HET APPARAAT VOOR HET EERST GEBRUIKEN
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Om een functie te selecteren, draai de keuzeknop op
het symbool van de gewenste functie.
2. EEN FUNCTIE INSCHAKELEN
Om de geselecteerde functie te starten, draai de
thermostaatknop op de gewenste temperatuur. Om
de functie te onderbreken, zet de oven uit, draai de
keuzeknop en de thermostaatknop op
en .
3. VOORVERWARMING
Nadat de functie is geactiveerd, zal de LED-
thermostaat inschakelen om aan te geven dat het
voorverwarmingsproces begonnen is.
Aan het einde van dit proces schakelt de LED-
thermostaat uit, wat aangeeft dat de oven de
ingestelde temperatuur heeft bereikt: plaats het
voedsel in de oven en ga verder met het bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase
van de voorverwarming afgelopen is zal een negatief eect
hebben op het uiteindelijk resultaat van de bereiding.
. ANALOGE KLOK
1.
1
5
2
3
4
Pictogram van start bereidingstijd
2. Pictogram van einde bereidingstijd
3. Pictogram van instelling van kookwekker
4. Horlogekroon
5. Pictogram van instelling van tijd van de dag
. INSTELLEN VAN TIJD VAN DE DAG
Druk viermaal op de horlogekroon totdat het
pictogram
op het display knippert. Draai aan
de knop om de juiste tijd te selecteren en bevestig
vervolgens door op de horlogekroon te drukken.
Let op: de tijd moet ingesteld worden voor het eerste
gebruik en na een stroomstoring.
. KOOKDUUR INSTELLEN
Om de duur in te stellen moet het einde van de
bereidingstijd worden vastgelegd. Nadat u een functie
hebt geselecteerd en de temperatuur hebt aangepast aan
uw behoeften, drukt u tweemaal op de horlogeknop tot
het pictogram
op het display knippert. Draai aan de
horlogekroon om het einde van de bereidingstijd in te
stellen en stel vervolgens de bereidingsduur in. Druk op
de horlogekroon om te bevestigen en begin de bereiding:
een akoestisch signaal en een knipperend pictogram
zullen u waarschuwen als de kooktijd afgelopen is.
Let op: de minimale tijdsduur die u in kunt stellen is 2
minuten. Om het ingestelde einde van de bereidingstijd te
controleren drukt u een maal op de horlogekroon tijdens de
bereiding. Om de instelling te wissen vóór het einde van de
bereidingstijd drukt u 5 seconden lang op de horlogekroon:
de oven gaat automatisch terug naar de manuele bereiding.
Wanneer de bereiding beëindigd is, drukt u 5
seconden lang op de horlogekroon om het hoorbaar
signaal uit te schakelen. Druk vervolgens nog een maal
op de horlogekroon om alle instellingen te wissen en
om terug te gaan naar de manuele bereiding.
. BEREIDING PROGRAMMEREN
De mogelijkheid bestaat om de start van een functie
uit te stellen door de begintijd van de bereiding in te
stellen. Na de selectie van een functie en de regeling
van de temperatuur op basis van uw behoeften drukt
u vervolgens een enkele maal op de horlogekroon. Het
pictogram
begint te knipperen op het display: draai
aan de horlogekroon om de begintijd van de bereiding
in te stellen en druk erop om te bevestigen. Het
pictogram
begint te knipperen op het display: draai
aan de horlogekroon om de eindtijd van de bereiding
in te stellen en druk erop om het programma te starten.
Beide pictogrammen
en blijven branden tot aan
het begin van de kookcyclus.
. TIMER
Wanneer de oven is uitgeschakeld, kan de analoge
klok als een kookwekker worden gebruikt. Om
de functie te starten, zorg ervoor dat de oven
uitgeschakeld is en druk 3 maal op de horlogekroon:
het pictogram
begint te knipperen op het display.
Draai aan de horlogekroon om de gewenste duur in
te stellen en druk er vervolgens op om de kookwekker
te starten: een geluidssignaal waarschuwt u wanneer
het aftellen gedaan is.
Let op: de minimale tijdsduur die u in kunt stellen is 2
minuten. Om de kookwekker uit te schakelen vóór het
einde van de bereidingstijd drukt u 5 seconden lang op de
horlogekroon. Om het hoorbare signaal uit te schakelen
drukt u een maal op de horlogekroon.
DAGELIJKS GEBRUIK
4
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE
VOORVER-
WARMEN
TEMPERATUUR
(°C)
DUUR
(MIN)
ROOSTER EN
ACCESSOIRES
Luchtig gebak
Ja 160 - 180 35 - 55
2
Ja 150 – 170 30 - 90
3
1
Gevuld gebak
(cheesecake, strudel, appeltaart)
Ja 150 - 190 30 - 85
2
Ja 150 - 190 35 - 90
3
1
Koekjes / taartjes
Ja 170 - 180 15 - 40
3
Ja 150 - 175 20 - 45
3
1
Soesjes
Ja 180 30 - 40
3
Ja 170 - 190 35 - 45
3
1
Meringues
Ja 90 120 - 130
3
Ja 90 130 - 150
3
1
Brood / pizza / focaccia
Ja 190 - 250 15 - 50
2
Ja 190 - 250 25 - 50
3
1
Diepvriespizza's
Ja 250 10 - 15
2
Ja 250 10 - 20
3
1
Hartige taarten
( groentetaart, quiche)
Ja 175 - 200 40 - 50
2
Ja 175 - 190 50 - 65
3
1
Pasteitjes / bladerdeeghapjes
Ja 180 - 200 20 - 30
3
Ja 175 - 200 25 - 45
3
1
Lasagne / Pasta in de oven/
Cannelloni / Flans
Ja 190 - 200 40 - 65
2
Lamsvlees / kalfsvlees / rundvlees
/ varkensvlees
1 kg
Ja 190 - 200 90 - 110
2
Kip / Konijn / Eend 1 kg Ja 190 - 200 65 - 85
2
Kalkoen/gans 3 kg Ja 190 - 200 140 - 180
1 / 2
Vis uit de oven/in folie
(let, heel)
Ja 180 - 200 40 - 60
2
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
Ja 175 - 200 50 - 60
2
Toast Ja 200 2 - 5
4
Vislet/moten vis Ja 200 30 - 40 *
4
3
NL
5
FUNCTIES
Conventioneel Grill Gratin Multilevel Convectiebakken
ACCESSOIRES
Rooster Taartvorm op rooster
Opvangbak/bakplaat of
taartvorm op rooster
Druipplaat / Ovenschaal
Opvangbak met
500 ml water
RECEPT FUNCTIE
VOORVER-
WARMEN
TEMPERATUUR
(°C)
DUUR
(MIN)
ROOSTER EN
ACCESSOIRES
Worstjes / Kebab /
Spareribs / Hamburgers
Ja 200 30 - 50 *
4
3
Gebraden kip 1 1,3kg - 200 55 - 70 *
2
1
Rosbief rosé 1 kg - 200 35 - 50 **
2
Lamsbout / schenkel
- 200 60 - 90 **
2
Gebakken aardappels - 200 45 - 55 **
2
Gegratin. groenten - 200 20 - 30
2
Lasagne en vlees Ja 200 50 - 100 ***
3
1
Vlees en aardappelen Ja 200 45 - 100 ***
3
1
Vis & Groenten Ja 175 30 - 50 ***
3
1
* Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
**Draai het voedsel na twee derde van de bereidingstijd om
(indien nodig).
*** Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op verschillende
tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de
oven worden verwijderd.
6
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het water.
Droog af met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met de oppervlakken het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een
vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
• Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan gereinigd
worden, bij voorkeur wanneer die nog warm is, om
afzettingen of vlekken veroorzaakt door voedselresten te
verwijderen. Laat voor het drogen van condens die zich
heeft gevormd vanwege het breiden van voedsel met een
hoog vochtgehalte de oven volledig afkoelen en veeg het
af met een doek of spons.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt
vloeibaar reinigingsmiddel.
Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan de
deur worden verwijderd
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als ze nog
heet zijn. Voedselresten kunnen met een afwasborstel
of met een sponsje worden verwijderd.
Zorg ervoor dat de oven afgekoeld
is vooraleer te onderhouden of te
reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten, omdat
deze het oppervlak van het apparaat
kunnen beschadigen.
Draag beschermende handschoenen.
De oven moet worden losgekoppeld
van het elektriciteitsnet voordat
u onderhoudswerkzaamheden
uitvoert.
REINIGING EN ONDERHOUD
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft een overzicht van de beste functie,
accessoires en het niveau voor het bereiden van
verschillende soorten gerechten.
Kooktijden starten vanaf het moment dat het voedsel
in de oven is geplaatst, exclusief de voorverwarming
(indien nodig).
De bereidingstemperaturen zijn bij benadering en
zijn afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en het
type accessoire dat wordt gebruikt. Gebruik eerst
de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding
niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken.
Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires
te gebruiken en indien mogelijk taartvormen en
bakplaten van donker metaal. U kunt ook vuurvaste
of aardewerk pannen en accessoires gebruiken; de
bereidingstijden zijn dan iets langer.
HET TEGELIJKERTIJD BEREIDEN VAN
VERSCHILLENDE GERECHTEN
Met de "Multilevel" -functie kunt u verschillende
gerechten bereiden die op hetzelfde moment
dezelfde kooktemperatuur vereisen (bijvoorbeeld:
vis en groenten), op verschillende roosters. Haal
de gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de
gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven
staan.
NUTTIGE TIPS
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Schroef het beschermkapje van de lamp, vervang
de lamp en schroef het beschermkapje weer op
de lamp.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik uitsluitend halogenenlampen 20-40W/230 V
type G9, T300°C. De lamp die in het product wordt gebruikt
is speciek ontworpen voor huishoudapparaten en is niet
geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr. 244/2009).
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
- Als u halogenenlampen gebruikt, mag u ze niet met uw
blote handen hanteren, aangezien uw vingerafdrukken
schade kunnen veroorzaken. Gebruik de oven niet voordat
het beschermkapje is teruggeplaatst.
NL
7
BRENG HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT
OMLAAG ENKEL IN SOMMIGE MODELLEN
1. Verwijder de laterale roostergeleiders.
2.
2
1
Trek het verwarmingselement iets naar buiten en
breng het naar beneden.
3. Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het
op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt u het op de
daarvoor bestemde steunen aan de zijkant.
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
1. Om de deur te verwijderen opent u deze volledig
en brengt u de vergrendelingen naar beneden
totdat ze ontgrendeld zijn .
2.
b
a
Sluit de deur zo ver mogelijk.
Houd de deur stevig met beide handen beet – niet
vasthouden aan de handgreep.
Verwijder de deur door deze te blijven sluiten en
tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het loshaakt.
Zet de deur opzij en laat deze op een zachte
ondergrond rusten.
a
b
~15°
3. Monteer de deur opnieuw door deze te bewegen
in de richting van de oven, de haken van de
scharnieren uit te lijnen met de zitting en het
bovenste deel op de zitting vast te zetten .
4. Laat de deur zakken en doe deze vervolgens
volledig open. Breng de vergrendelingen omlaag
naar hun oorspronkelijke positie: Zorg ervoor dat
ze volledig naar beneden staan.
b
a
Zachtjes drukken, om te controleren of de
vergrendelingen in de juiste positie staan.
5. Probeer de deur te sluiten en controleer of het
in lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet
het geval is herhaalt u de bovenstaande stappen:
Als het niet goed werkt kan de deur beschadigd
raken.
8
PRODUCT
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van onze website
docs.indesit.eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op onze website
docs.indesit.eu (u kunt deze QR code
gebruiken), onder vermelding van de
handelscode van het product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice.
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan in de
garantiehandleiding.
Wanneer u contact
opneemt met de
Consumentenservice
gelieve de codes te
vermelden die op het
identificatieplaatje van
het apparaat staan.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400011291664
Gedrukt in Italië
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en
of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of
het probleem opgelost is.
PROBLEMEN VERHELPEN
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Indesit IFVR 800 H AN Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide

in andere talen