MAX 32
SNELLE REFERENTIEGIDS
SOORT
VOEDSEL
HOEVEEL
HEID
VER
MOGEN
TIJD
NAGAAR
TIJD
TIPS
Kant-
en-klare
maaltijd
300
G
450 G
700 W
(MAX)
3 - 5
MIN.
4 - 5 MIN.
1 - 2 MIN.
Bord afdekken
Rijst
2
DL
6 DL
1 - 2 MIN.
3 - 4 MIN.
1 MIN.
2 MIN
Schaal
afdekken
Gehakt-
ballen
250
G 2 MIN.1-2 MIN.
Zonder deksel
bereiden
Dranken
2
DL 1 - 2 ½ MIN.1 MIN.
Zet een
metalen lepel
in de mok om
overkoken te
voorkomen.
Soep
(helder)
2½
DL 2 - 2 ½ MIN.1 MIN.
Onafgedekt
verwarmen in
een soepbord
of soepkom.
Crème-
soepen
of room-
sauzen
2 ½
DL 2 ½ - 3 MIN.1 MIN.
Vul de kom niet
meer dan 3/4.
Eenmaal om-
roeren tijdens
het verwarmen.
Hot dogs
1
STUK
2 STUKS
600 W
½ - 1
MIN.
1 - 1 ½ MIN.
1
MIN.
Lasagne
500 G 5 - 6 MIN. 2 - 3 MIN.
SOORT
VOEDSEL
HOEVEEL
HEID
VER
MOGEN
TIJD
NAGAAR
TIJD
TIPS
Braadv-
lees
800 -
1000 G
DEFROST
20 - 22
MIN.
10 - 15
MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien.
Gehakt
500 G
8 - 10
MIN.
5 MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien. Ontdooide
delen uit elkaar halen.
Karbon-
ades, ko-
teletten,
biefstuk
500
G
7 - 9
MIN.
5 - 10 MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien.
Hele kip
1200
G 25 MIN.
10 - 15
MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien.
Kip
stukken
of lets
500
G
7 - 9
MIN.
5 - 10 MIN.
Halverwege het ontdooien
omdraaien / uit elkaar halen.
Dek vleugeltjes en poten af
met aluminiumfolie om over-
verhitting te voorkomen.
Hele vis
600 G
8 - 10
MIN.
5 - 10 MIN.
Halverwege het ontdoo-
ien omkeren en de staart
afdekken met folie om over-
verhitting te voorkomen.
Vis
(moten
of lets)
400 G
6 - 7
MIN.
5 MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien. Ontdooide
delen uit elkaar halen.
Brood
500
G
4 - 6
MIN.
5 MIN.
Halverwege het ontdooi-
en omdraaien.
Broodjes
en kade-
tjes
4 STUKS
(150 - 200 g)
1 ½ - 2
MIN.
2 - 3 MIN.
In een kring leggen.
Fruit en
bessen
200
G
2 - 3
MIN.
2 - 3 MIN.
Uit elkaar halen tijdens
het ontdooien.
OPWARMTABEL
NET ALS BIJ TRADITIONELE KOOKMETHODES
moet in de magnetron opge-
warmd voedsel altijd verwarmd
worden tot het kokend heet is.
D
E BESTE RESULTATEN WORDEN
BEREIKT wanneer het voedsel
zo is neergelegd dat het
dikkere voedsel zich aan
de buitenkant van het bord
bevindt en het dunnere
voedsel in het midden.
L
EG DUNNE PLAKJES VLEES boven
op elkaar of laat ze overlappen.
Dikkere plakken, bijvoorbeeld ge-
haktbrood en worst, moeten dicht
bij elkaar worden gelegd.
B
IJ HET OPWARMEN VAN STOOFSCHOTELS
EN SAUZEN is het beter het voedsel
een keer om te roeren om de
warmte gelijkmatig te verdelen.
A
FDEKKEN VAN HET VOEDSEL helpt het
vocht in het voedsel te houden,
vermindert spatten en verkort de
opwarmtijd.
W
ANNEER U PORTIES BEVROREN
VOEDSEL OPWARMT dient u de
instructies op de verpak-
king te volgen.
V
OEDSEL DAT NIET GEROERD
KAN WORDEN, bijvoorbeeld
gegratineerde gerechten, kan
het beste worden opgewarmd op
400-600 W.
L
AAT HET VOEDSEL NA HET OPWAR-
MEN ENKELE MINUTEN STAAN ; op die
manier zal de temperatuur gelijk-
matig over het voedsel verdeeld
worden.
ONTDOOITABEL
BEVROREN VOEDSEL IN PLASTIC ZAKJES ,
plastic folie of verpakkingen van
karton kan rechtstreeks in de oven
geplaatst worden wanneer de ver-
pakking geen metalen delen bevat
(bijvoorbeeld metalen bindstrips).
DE VORM VAN DE VERPAKKING IS
van invloed op de ontdooiti-
jd. Platte pakjes ontdooien
sneller dan grote blokken.
H
AAL STUKKEN UIT ELKAAR
wanneer ze beginnen te ont-
dooien. Afzonderlijke plakken
ontdooien sneller.
DEK STUKKEN VOEDSEL met kleine
stukken aluminiumfolie af wanneer
ze warm beginnen te worden (bi-
jvoorbeeld kippenpoten en vleugels).
DRAAI GROTE STUKKEN halverwege
het ontdooien om.
G
EKOOKT VOEDSEL, STOOFSCHOTELS EN
VLEESSAUZEN ontdooien beter als u
ze tijdens het ontdooien doorro-
ert.
W
ANNEER U ONTDOOIT is het
beter het voedsel iets bevro-
ren te laten en het voedsel
even te laten staan om het
ontdooiproces te voltooien.
A
LS U HET VOEDSEL NA HET ONTDOO-
IEN even laat staan wordt het re-
sultaat altijd beter, omdat de tem-
peratuur gelijkmatiger
door het voedsel
verdeeld wordt.
SOORT
VOEDSEL
HOEVEEL
HEID
INSTEL
LING
TIJD TIPS
Kaastosti’s 3
STUKS
GRILLEN
4 - 5 MIN.
Op het rooster leggen
Pommes
duchesse
2
PORTIES
6 - 8 MIN.
Plaats de schaal op het
rooster.
Worstjes
(100 g / stuk)
2 - 3 STUKS
10 - 12 MIN.
Op het rooster leggen.
Halverwege om-
draaien.
Stukken kip
1000
G
700 W
(MAX)
DAARNA
GRILLEN
13 - 15 MIN.
8 - 9 MIN.
Met het vel naar
boven in een schaal
leggen.
Gegrati-
neerde
aardappelen
4
PORTIES
18 - 20 MIN.
5 - 6 MIN.
Plaats de schaal op het
draaiplateau.
Lasagne
(diepvries)
500
G
600 W
DAARNA
GRILLEN
18 - 20 MIN.
5 - 6 MIN.
Plaats de schaal op het
draaiplateau.
Gegrati-
neerde vis
(diepvries)
600
G
15 - 18 MIN.
5 - 7 MIN.
Plaats de schaal op het
draaiplateau.
GRILLTABEL
DE GRILLFUNCTIE IS ZEER GESCHIKT om
een bruin korstje te geven aan het
voedsel nadat het is bereid met de
magnetron.
H
ET ROOSTER kan gebruikt worden
om het voedsel dichter bij het
grillelement te brengen, zodat het
sneller bruin wordt.
L
EG DUN VOEDSEL zoals tosti’s en
worstjes op het rooster en bereid
het alleen met de grill.
D
IKKER VOEDSEL zoals gegratineerde
schotels en kip: bereid dit eerst
met de magnetron en laat het ver-
volgens onder de grill een bruin
korstje krijgen.
U
KUNT SCHALEN of gegratineerde
schotels rechtstreeks op het
glazen draaiplateau zetten.
C
ONTROLEER bij gebruik van
de grill in combinatie met de
magnetron of het kookgerei dat u
gebruikt hittebestendig en geschikt
is voor de oven, en microgolven
doorlaat.
G
EBRUIK GEEN plastic kookgerei bij het
grillen. Dit smelt. Kookgerei van hout
of papier is evenmin geschikt.
NL
461966204651