Koelvak nl
83
Aanwijzing: Als de super-functie
ingeschakeld is, wordt het apparaat iets
luider.
Na ca. 1 ^ dag schakelt het apparaat
over op het normale werking.
Super-functie in-/uitschakelen:
■ Toets °C indrukken.
Als de super-functie ingeschakeld is,
is de indicatie super verlicht.
U Koelvak
Koelvak
Het koelvak is geschikt voor het
bewaren van vlees, worst, vis,
melkproducten, eieren, bereide
gerechten en bakproducten.
De temperatuur is instelbaar van
+2 °C ... +8 °C.
Door de koelopslag kunt u ook zeer
bederfelijke levensmiddelen op korte
of middellange termijn bewaren. Hoe
lager de temperatuur, hoe langzamer
de gistingsprocessen, de chemische
processen en het bederf door
micro-organismen verloopt. Een
temperatuur van +4 °C of lager
waarborgt een optimale versheid en
veiligheid van de levensmiddelen.
In acht nemen bij het bewaren
■ Verse, onbeschadigde
levensmiddelen inruimen.
Zo blijft de kwaliteit en de versheid
langer bewaard.
■ Bij kant-en-klaarproducten en
gebottelde producten de door de
fabrikant vermelde
houdbaarheidsdatum of
gebruiksdatum niet overschrijden.
■ De levensmiddelen goed verpakt
of afgedekt inruimen, om
aroma/smaak, kleur en versheid te
bewaren.
Zo voorkomt u smaakvermenging en
verkleuring van de kunststof
onderdelen.
■ Warme gerechten en dranken eerst
laten afkoelen, dan in het koelvak
zetten.
Warmste zone
De warmste zone bevindt zich
bovenaan in de deur en in de onderste
groentelade.
Aanwijzing: Bewaar in de warmste
zone bijv. harde kaas en boter. Kaas
kan zijn aroma verder ontwikkelen en
boter blijft goed smeerbaar.
Groentelade
~ Afb. !/P
De groentelade is de optimale plaats
voor het bewaren van vers fruit en verse
groente. Bij hoge luchtvochtigheid blijft
bladgroente langer vers. Groente en
fruit kan het beste bij een iets lagere
luchtvochtigheid worden bewaard.
Aanwijzingen
■ Koudegevoelig fruit (bijv. ananas,
bananen, papaja's en citrusvruchten)
en groente (bijv. aubergines,
komkommers, courgettes, paprika's,
tomaten en aardappels) dienen voor
een optimaal behoud van kwaliteit
en aroma buiten de koelkast
bewaard te worden op temperaturen
van circa +8 °C ... +12 °C.
■ Afhankelijk van de soort
levensmiddelen en de hoeveelheid
kan zich condenswater vormen in de
groentelade.
Condenswater verwijderen met een
droge doek.