4
REINIGING EN ONDERHOUD
Reiniging van de kookplaat
• Alvorens de kookplaat schoon te maken moet hij worden afgekoppeld
van het elektriciteitsnet en moet u wachten totdat hij is afgekoeld.
• • Belangrijk: maak het apparaat nooit schoon met een stoomreiniger.
• • Veeg het apparaat schoon met een met heet water en zeep of verdund
vloeibaar reinigingsmiddel bevochtigde doek.
• • Gebruik geen schuurmiddelen, agressieve reinigingsmiddelen of
reinigingsmiddelen op basis van chloor, of pannensponsjes.
• • Zorg ervoor dat er geen zure of basische substanties (azijn, zout,
• citroensap enz.) op de kookplaat achterblijven.
Roestvrij stalen oppervlak
• Reinig dit met een speciek in de handel verkrijgbaar product.
Opmerking: bij continu gebruik van de kookplaat,kunnen de hoge
temperaturen de kleur van de kookzones veranderen.
Reiniging van de elektrische kookplaten
De elektrische kookplaten moeten worden schoongemaakt als ze
lauwwarm zijn. Veeg ze af met een doek die vochtig gemaakt is met water
en zout, en polijst ze met een doek die vochtig gemaakt is in olie.
KLANTENSERVICE
• Alvorens contact op te nemen met de Klantenservice:
1. schakel de kookplaat opnieuw in, om na te gaan of hij weer goed werkt.
2. Als de storing aanhoudt, bel dan de Klantenservice.
Geef de volgende informatie:
• type storing;
• model kookplaat;
• servicenummer (d.w.z. het nummer na het woord SERVICE op het
typeplaatje onder de kookplaat en op het garantiebewijs);
• uw volledige adres;
• uw telefoonnummer.
Wanneer er reparaties nodig zijn, neem dan contact op met een erkende
Klantenservice zoals aangegeven in het garantiebewijs.Verzoek, in
het onwaarschijnlijke geval dat een reparatie wordt uitgevoerd door een
onbevoegde vakman, altijd om een verklaring van het uitgevoerde werk en
dring aan op het gebruik van originele reserveonderdelen.Het niet naleven
van deze instructies kan nadelige gevolgen hebben voor de veiligheid
en de kwaliteit van het product.
INSTALLATIE
Technische informatie voor de installateur
Deze kookplaat kan in een werkblad met een dikte van 20 tot 50 mm
worden geplaatst.Als er geen ander apparaat onder de kookplaat wordt
geïnstalleerd, moet een scheidingspaneel worden aangebracht op een
afstand van minstens 90 mm tot de bodem van de kookplaat.
• Als er een verticaal meubel wordt geplaatst, moet er een ruimte van
minstens 100 mm aanwezig zijn tussen dit meubel en de rand van
de kookplaat.
Installatie van de kookplaat
• Breng de bij de kookplaat geleverde pakking aan (tenzij deze al is
aangebracht) nadat u het oppervlak ervan hebt schoongemaakt,
zoals op de afbeelding.
A - Als het werkblad is vervaardigd van hout, gebruik dan de bijgeleverde
veren.
1. Monteer de 4 veren A in de behuizing onder de doos.
2. Maak een opening in het werkblad volgens de maten die aangegeven
worden op het bijgaande productinformatieblad.
3. Installeer de kookplaat in het werkblad.
B - Als het werkblad van marmer of andere materialen is (kunststof, keramiek
of steen), moet de kookplaat worden vastgezet met beugels B die dienen te
worden besteld bij de Klantenservice (code 4819 310 18528).
1. Lijn de beugels uit met de gaten en zet hen vast met de schroeven.
2. Maak een opening in het werkblad volgens de maten die aangegeven
worden op het productinformatieblad.
3. Installeer de kookplaat in het werkblad.
• Verwijder de plastic folie, indien aanwezig, alvorens de kookplaat te
installeren. De buitenkanten van meubels of apparaten in de buurt
van de kookplaat moeten hittebestendig zijn (hittebescherming “Y”, in
overeenstemming met de normen EN 60335-2-6).
• De installatie dient te worden verricht volgens de plaatselijke
veiligheidsvoorschriften.