29
Schuif niet met schalen of pannen over de
ovenbodem, daar dit krassen op de binnenlaag
kan geven.
Als condens in een gebruikte oven achterblijft,
kan deze op de lange duur schade aan de oven
en de omringende keukenkastjes veroorzaken.
Wij adviseren om:
- de laagst mogelijke temperatuur in te stellen;
- het voedsel af te dekken;
- het voedsel uit de oven te verwijderen;
- wanneer de oven is afgekoeld de vochtige
delen van de oven droog te wrijven.
Wanneer de oven een lange tijd op een hoge
temperatuur functioneert, worden het
deurpaneel en de handgreep heet.
Vermijd tijdens het gebruik van de oven contact
met vochtige lichaamsdelen en het lopen op
blote voeten.
Trek niet aan het apparaat of aan de
voedingskabel wanneer u deze van het
stopcontact wilt loskoppelen.
Verhinder dat kinderen in de buurt komen van:
- de oven en de bedieningsknoppen in het
algemeen, en in het bijzonder tijdens en na het
gebruik van de oven om letsel te voorkomen;
- de verpakking (zakken, polystyreen, nieten,
etc.);
- een oven die is afgedankt.
Verzeker u ervan dat de elektrische bedrading van
andere elektrische apparatuur in de buurt van de
oven niet in contact komt met hete onderdelen en
niet vast komt te zitten tussen de ovendeur.
Enkele ovenmodellen zijn uitgerust met een
luchtkoelingssysteem om te voorkomen dat de
voorzijde van de oven en de binnenzijde van de
keukenombouw te warm worden.
Let op:
de warme lucht wordt afgevoerd via een
opening tussen het bedieningspaneel en de ovendeur.
Zorg dat de ventilatieopeningen altijd vrij zijn.
Plaats geen brandbaar materiaal in de oven of in
de buurt ervan: de oven kan in brand vliegen als
het apparaat per ongeluk wordt ingeschakeld.
Gebruik ovenhandschoenen als u pannen of
accessoires uit de hete oven haalt.
Als u voor het roosteren van vlees, of bakken van
taarten alcoholische dranken toevoegt
(bijv. rum, cognac, wijn, etc.) moet u er
rekening mee houden dat alcohol bij hoge
temperaturen verdampt. De alcoholdamp kan
vlamvatten wanneer deze in contact komt met
het elektrische verwarmingselement.
Verwarm of bereid in de oven geen voedsel in
gesloten potten of blikken. De druk in het blik of
de pot kan door de warmte hoog oplopen,
waardoor deze explodeert en de oven
beschadigt.
Gebruik voor de bereiding geen schalen van
synthetisch materiaal (behalve als die speciaal
voor de oven bestemd zijn; zie de aanwijzingen
van de betreffende fabrikant). Deze kunnen bij
hoge temperaturen smelten.
Controleer de oven regelmatig als u bij de
bereiding veel vet en olie heeft gebruikt. Olie en
vet kunnen oververhit raken en vlam vatten!
Trek de accessoires niet uit de oven wanneer ze
helemaal vol zijn. Wees heel voorzichtig.
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem
ongeveer een uur lang op 200°C om de geur van
het isolatiemateriaal en de beschermende
vetlaag te verwijderen. Houd tijdens deze
procedure het raam open.
Verwijder vóór het gebruik:
- de stickers op de voorzijde en de ovendeur,
met uitzondering van het typeplaatje;
- de beschermdelen van karton, en het
cellofaan op het bedieningspaneel en op de
andere delen van de oven;
- eventuele stickers op de accessoires
(bijv. onder de opvangbak).
41056112aNL.fm Page 29 Wednesday, May 31, 2006 7:27 PM