- 7 -
08/2019
Copyright © 2019, Fast ČR, a.s.
NL
Handmixer
Handleiding
■ Voordat udit apparaat gebruikt, moet u de handleiding lezen, zelfs als uvertrouwd
bent met het gebruik van soortgelijke apparaten. Gebruik het apparaat alleen op de
wijze die in deze handleiding is beschreven. Bewaar deze handleiding op een veilige
plek, waar deze in de toekomst gemakkelijk kan worden geraadpleegd.
■ Het is raadzaam de originele kartonnen doos, het verpakkingsmateriaal, de
aankoopbon en de leveranciersverklaring of het garantiebewijs te bewaren voor
ten minste de duur van de juridische aansprakelijkheid in geval van onvoldoende
prestaties of kwaliteit. Wilt u het apparaat transporteren, dan raden wij u aan het
apparaat te verpakken in de originele doos van de fabrikant.
BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT
A1 Turbo pulsschakelaar
om de maximale snelheid in te stellen
A2 Aan-uitknop en snelheidinstelling
A3 Knop om hulpstuk te ontkoppelen
A4 Motoreenheid
A5 Ventilatieopeningen
A6 Gaten om hulpstuk te bevestigen
A7 Handgreep
A8 Kloppers
A9 Kneedhaken
A10 Ballongarde
A11 Opslagdoos voor verwijderbare
hulpstukken
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
1. Verwijder alle verpakkingsmaterialen, promotionele stickers en labels van het apparaat
en de accessoires.
2. Gebruik een hand om de doos A11 vast te houden en gebruik uw andere hand om de
motoreenheid A4 bij de handgreep A7 vast te nemen en uit de doos A11 te nemen.
Neem de hulpstukken uit de doos A11.
3. Maak de doos A11 en hulpstukken A8, A9 en A10 schoon die in contact zullen komen
met voedsel, gebruik hiervoor warm water en een neutraal afwasmiddel. Daarna alles
afspoelen met schoon water en laten drogen of goed afdrogen met een theedoek.
Geen enkel onderdeel van dit apparaat is geschikt voor een vaatwasmachine.
Opgelet:
Spoel de motoreenheid A4 en het netsnoer niet onder water of
dompel ze niet onder in water.
BEOOGD GEBRUIK VAN DE HULPSTUKKEN
Type opzetstuk Beoogd gebruik
Kloppers A8 Opkloppen en blenden
– deeg voor beslag, aardappelpuree, slagroom, schuim uit
eiwitten, crèmes, enz.
Kneedhaken A9 Kneden
– brooddeeg, vers deeg voor pasta, pizza of koekjes,
bladerdeeg, enz.
Ballongarde A10 Kloppen
– slagroom, schuim uit eiwitten, schuimcrèmes, enz. Gebruik
het niet voor het mengen of kneden van deeg.
HET APPARAAT MONTEREN EN DEMONTEREN
■ Voordat ubegint met het monteren of demonteren van het apparaat, controleer of de
schakelaar A2 zich op de stand 0 (uit) bevindt en de stekker van de motoreenheid A4
zich niet in het stopcontact bevindt en de roterende onderdelen volledig tot stilstand
zijn gekomen.
■ Neem het hulpstuk A8, A9 of A10 dat uwilt gebruiken en steek het in de openingen
A6 onder de motoreenheid A4 (zie afb. B). De correcte procedure moet worden gevolg
wanneer het hulpstuk in de openingen A6 wordt gestoken. Anders kan het hulpstuk
loskomen tijdens het gebruik. Steek de klopper of kneedhaak met de ring in de
linker opening en duw het in de richting van de motoreenheid A4 totdat het vastzit.
Op dezelfde manier, bevestig het andere hulpstuk van het zelfde type in de rechter
opening. De ballongarde A10 moet in de rechter opening.
Opgelet:
Combineer nooit verschillende soorten toebehoren.
■ Om het hulpstuk te verwijderen, plaats het apparaat verticaal en op een vlakke
ondergrond. Druk op de knop A3. Dit zal het hulpstuk van de motoreenheid A4
ontkoppelen, waarna uhet gemakkelijk kan verwijderen. Gebruik geen kracht om de
hulpstukken te verwijderen.
Opgelet:
De knop A3 kan alleen worden ingedrukt wanneer de
schakelaar A2 zich op stand 0 bevindt (uitgeschakeld).
HET APPARAAT GEBRUIKEN
1. Plaats het voedsel en de vloeistoen die u wilt verwerken in een voldoende grote
mengbeker.
2. Monteer het apparaat volgens de instructies in het hoofdstuk Het apparaat monteren
en demonteren. Ontrol het netsnoer volledig en steek de stekker van het apparaat in
het stopcontact.
3. Dompel het hulpstuk in de mengbeker met ingrediënten, schakel het apparaat in
door de schakelaar A2 op de gewenste snelheid in te stellen, van 1 tot 5. Roer eerst
de ingrediënten, stel eerst een lagere snelheid in en pas de snelheid vervolgens aan,
indien nodig. Voor het kneden van deeg, gebruik alleen snelheid 1. Om te voorkomen
dat de ingrediënten uit de mengbeker spatten moet uhet hulpstuk ondergedompeld
houden.
Opgelet:
De maximale continue bedrijfstijd bedraagt 10 minuten. Vóór
het opnieuw inschakelen van het apparaat, het apparaat
minimaal 15 minuten laten afkoelen. Bij het kneden van
zwaar, dik deeg mag u het apparaat niet langer dan 5
minuten continu gebruiken.
4. Houd de pulsknop A1 ingedrukt om het apparaat aan maximale snelheid te gebruiken.
Om het apparaat tegen oververhitting te beschermen, mag udeze knop niet langer
dan 30 seconden ingedrukt houden.
5. Na gebruik van het apparaat, zet de schakelaar A2 op stand 0 (uitgeschakeld) en haal
de stekker uit het stopcontact. Controleer of de messen tot stilstand zijn gekomen.
Plaats het apparaat verticaal en op een vlakke ondergrond. Verwijder alle gebruikte
hulpstukken, reinig daarna alle gebruikte onderdelen volgens de instructies in het
hoofdstuk ‘Reiniging en onderhoud’.
KORTE RICHTLIJN VOOR HET VERWERKEN VAN INGREDIËNTEN
Kloppers A8
Ingrediënten of
maaltijden
Hoeveelheid Verwerkingstijd Aanbevolen snelheids-
instellingen
Crèmes ong. 600 g ong. 5 minuten niveau 4
Aardappelpuree Max. 750 g ong. 3,5 minuten Niveau 3–4
Slagroom Max. 500 g max. 5 minuten niveau 5
Eiwitten max. 5 eiwitten ong. 3 minuten niveau 5
Deeg ong. 600 g ong. 5 minuten Niveau 3–4
Kneedhaken A9
Ingrediënten of
maaltijden
Hoeveelheid Verwerkingstijd Snelheidinstelling
Brooddeeg max. 500 g
bloem
2 × 5 minuten niveau 1
Deeg voor verse
pasta
max. 300 g
bloem
5 minuten niveau 1
Ballongarde A10
Ingrediënten of
maaltijden
Hoeveelheid Verwerkingstijd Aanbevolen snel-
heidsinstellingen
Slagroom Max. 500 g max. 5 minuten niveau 5
Eiwitten max. 5 eiwitten ong. 3 minuten niveau 5
Geklopt schuim ong. 600 g ong. 1 minuut niveau 1
Opmerking:
De hierboven opgegeven verwerkingstijden zijn alleen ter informatie.
Als ueiwitten opklopt, dan moeten de kom en de klopper perfect schoon
en droog zijn. Zelfs een kleine hoeveelheid vet kan ervoor zorgen dat het
eiwit niet goed wordt opgeklopt.
Slagroom moet worden afgekoeld tot een temperatuur van 6 °C voordat
deze wordt geklopt.
Voordat ude ingrediënten verwerkt, moet ude ingrediënten om deeg te
maken op kamertemperatuur laten komen.