48
NL
Verstellen van de legvlakken
Afb. 17a
Afhankelijk van model en uitrusting zijn legvlakken
van glas of kunststof meegeleverd.
Schuif één legvlak in de onderste geleiders, boven
de groente- en fruitbakken. Dit legvlak moet altijd
blijven liggen. Als u de afstand tussen de overige
legvlakken wilt veranderen, tilt u het legvlak aan de
achterkant iets op en trekt het wat naar voren, tot u
het naar omhoog of omlaag kunt draaien en
uitnemen. Inzetten op een andere hoogte geschiedt
in omgekeerd volgorde.
Glazen VARIO-legvlak
Afb. 17b
Als u bijvoorbeeld flessen, blikken of potten rechtop
wilt bewaren, plaatst u de voorste helft van het
glazen VARlO-legvlak (indien aanwezig) op een
andere hoogte. Daardoor kunt u op het legvlak
daaronder hoge flessen e.d. neerzetten.
Verstellen van de bovenste
deurrekken
Afb. 18
Afhankelijk van de te koelen levensmiddelen kunnen
de bovenste deurrekken op een andere hoogte
ingezet of verwijderd worden. Deurrek aan de
randen schuin naar boven drukken, op een andere
hoogte inzetten en weer naar binnen drukken.
Invriezen en bewaren
In de diepvriesruimte van uw dubbeldeurs-koelau-
tomaat kunt u diepvriesprodukten bewaren en
verse levensmiddelen zelf invriezen.
Voordat u reeds ingevroren levensmiddelen (diep-
vriesprodukten) in de diepvriesruimte legt, moet de
optimale bewaartemperatuur van -18°C bereikt zijn.
Wij raden u aan een diepvriesthermometer in het
middelste bewaarvak op de diepvriesprodukten te
leggen. Als u zelf verse levensmiddelen wilt
invriezen, dient u de volgende aanwijzingen op te
volgen:
Alleen verse levensmiddelen van de beste kwaliteit
invriezen. Niet te grote hoeveelheden tegelijk
invriezen. De kwaliteit is beter, als de levensmid-
delen snel tot in de kern bevriezen. De op het type-
plaatje aangegeven invrieskapaciteit (4 kg in 24 uur)
mag niet overschreden worden.
Als u verschillende dagen achter elkaar wilt
invriezen, neemt u slechts 2-3 kg per dag. Als u de
maximale invrieskapaciteit wilt benutten, zet u de
draaiknop (afb. 15) op stand "6". Bij zeer kleine
hoeveelheden (max. 2 kg) hoeft de instelling van de
draaiknop niet gewijzigd te worden.
U legt de verpakte levensmiddelen in het
onderste bewaarvak (9) (afb. 16). Als daar niet
voldoende ruimte is, de rest in het middelste vak.
Let u erop, dat nog in te vriezen en reeds inge-
vroren levensmiddelen van elkaar gescheiden
blijven.
Na ca. 24 uur (bij kleine hoeveelheden eerder) kan
de draaiknop van de temperatuurregelaar op de
normale instelling, tussen 2 en 4, teruggedraaid
worden.
Na het invriezen kunnen de diepvriesprodukten
blijven liggen waar ze liggen.
Als u nog meer gaat invriezen, moet u de reeds
ingevroren levensmiddelen naar de bewaarvakken
(8) (afb. 16) verplaatsen, zodat u weer ruimte heeft
voor het invriezen van nieuwe levensmiddelen.
Aanwijzing voor onderzoeksinstanties
Stapelschema's voor het vaststellen van de invries-
kapaciteit resp. opwarmtijd kunnen direkt bij de
fabrikant worden opgevraagd.
IJsblokjes maken
Het ijsbakje voor driekwart met water vullen, in een
bewaarvak (8) of (9) zetten en invriezen. De
ijsblokjes laten los als u het bakje iets verdraait of
als u het even onder stromend water houdt. Om
altijd ijsblokjes in voorraad te hebben kunt u ze in de
ijsbox in de vriesruimte bewaren.
Bewaren van diepvriesproduk-
ten en met koude omgaan
Na het invriezen worden de levensmiddelen
bewaard bij een temperatuur van -18 °C of kouder.
Bij het bewaren van kant-en-klare diepvriespro-
dukten dient u zich beslist aan de door de fabrikant
opgegeven bewaartijd te houden. Let u erop, dat u
alleen verpakte levensmiddelen in de vriesruimte
bewaart, anders leidt de koude tot uitdroging. Niet
in de vriesruimte horen koolzuurhoudende limo-
nade, bier, wijn enz., want als de inhoud bevriest
kan de glazen fles knappen of zelfs uit elkaar
springen. Gedistilleerd en dranken met een hoog
alkoholpercentage kunt u daarentegen wel in de
vriesruimte leggen.
Diepvriesprodukten niet met natte handen