AEG 6000 K Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding
6000 K, 6010 K, 6040 K,
6050 K, 6051 K
Glaskeramik-Einbau-Kochmulden
Fitted Glass Ceramic Cooking Units
Tables de cuisson vitrocéramiques à
encastrer
Piani di cottura componibili in
vetroceramica
Glaskeramiek-inbouwkookplaten
Inbyggda glaskeramik-kokhällar
Kalusteisiin sijoitettavat keraamiset
keittotasot
Einbau- und Gebrauchsanweisung
Installation Directives and Instructions
for Use
Notice de montage et d’utilisation
Istruzioni per il montaggio e per l’uso
Inbouw- en gebruiksaanwijzing
Monterings- och bruksanvisning
Asenus- ja käyttöohje
58
Inhoud
Montage 59
Tekeningen 59/60
Voor de inbouw 61
Inbouw 61
Aansluiting 61/62
Veiligheidsvoorschriften 63
Voor de installateur 63
Voor de gebruiker 63
Beschrijving van het apparaat 64
6000 K, 6010 K, 6040 K, 64
6050 K, 6051 K 65
De glaskeramiek 66
Eigenschappen 66
Bediening 67
De schakelaar 67
Instellingstabel 67
Verklikker restwarmte 67
Inschakelen tweede verwarmingskring 68
De goede pannen 68
Algemeen 68
Schoonmaken en onderhoud van glaskeramiek 69
Algemeen 69
Overgekookte levensmiddelen 69
Ingebrande suiker 69
Gesmolten kunststof 69
Vlekken 70
Zandkorrels 70
Afgeschuurd decor 70
Wat te doen, als ... 71
Problemen die u zelf kunt oplossen 71
Service 71
NL
59
Montage
RR
RR
R
22
22
2
60
Montage
R 3
1 = werkblad
2 = dichting
3 = inbouw-kookplaat
4 = spanelement
61
Voor de inbouw
De inbouw-kookplaten zijn bestemd voor inbouw in een werkblad (tek. 3).
Het apparaat mag alleen door een erkend elektromonteur worden aangesloten om te
waarborgen, dat de wettelijke voorschriften en de aansluitingsvoorwaarden van de
plaatselijke elektriciteitsmaatschappijen worden opgevolgd.
Opening 560 mm x 490 mm met voor en achter tenminste 55 mm afstand tot de rand
in het werkblad zagen.
De kast onder de kookplaat moet voorzien zijn van een beschermende, alleen met
gereedschap te verwijderen plaat op tenminste 50 mm afstand van de kookplaat.
Wasemkappen boven de kookplaat moeten worden gemonteerd volgens de voor-
schriften van de desbetreffende fabrikant.
Bij inbouwmeubels moet de kunststof coating resp. het fineer verwerkt zijn met hit-
tevaste lijm (100° C), daar deze anders, vooral op smalle punten, kan losraken of
vervormen.
Inbouw
Massief houten randlijsten langs de achterkant van het werkblad zijn geoorloofd,
mits de minimum afstanden in acht worden genomen.
Verkleuring van het oppervlak wordt veroorzaakt door lichtinwerking.
De kookplaat moet zodanig worden ingebouwd, dat de schakelaars rechts liggen
(tek. 1).
Aansluiting
Bij de elektrische aansluiting van de kookplaat moet worden voorzien in een
inrichting, die de mogelijkheid biedt, de plaat met een contactopening van tenminste
3 mm voor alle polen van het net te scheiden.
Als geschikte scheidingsinrichtingen gelden zekeringschakelaars, zekeringen en
veiligheidsschakelaars.
De leiding voorde netaansluitingmoettenminste van typeH05VV-Fresp.H05VVH2-F
zijn.
Net Leiding Spanning
230...240 V~ 3 x 4² 230...240 V
400 V 2 N~ 4 x 2,5² 230 V
62
1. Kookplaat met de glaskeramiek naar de onderkant op het werkblad leggen.
2. Kap van de elektriciteitsaansluiting aan de onderkant van het apparaat verwijderen.
De klemmen voor de hoofdaansluiting zijn nu zichtbaar. Aansluitkabel van ca.
900 mm lengte aanbrengen en met de doos voor de netaansluiting verbinden.
Controleren of de aardingsverbinding functioneert (tek. 2).
3. Kookplaat in de opening zetten (tek. 3).
4. Kookplaat met de spanelementen in het werkblad bevestigen (tek. 3).
5. Veiligheldsplaat aanbrangen.
6. De overtollige lengte van de netkabel moet in het bereik van de onderkast wor-
den ondergebracht en mag niet in de buurt van de kookplaatbodem komen.
Dit apparaat is van type „Y“ met betrekking tot het brandgevaar!
Alleen apparaten van dit type mogen aan één kant naast een hoge kast worden
ingebouwd.
„CE Dit apparaat is in overeenstemming met de volgende EG-richtlijnen:
- 72/23/EEG van 12-2-1973 *)- laagspanningsrichtlijn
- 89/336/EEG van 3-5-1989 (incl. wijzigingsrichtijn 92/31/EEG) - EMV-richtlijn“
Attentie!
Alleen in ingebouwde toestand is gewaarborgd, dat geen stroom geleidende
onderdelen of leidingen aangeraakt kunnen worden. Zekeringen of hoofd-
schakelaars pas na inbouw van het apparaat inschakelen. Het apparaat moet
volgens deze inbouw- en gebruiksaanwijzing in de meubels worden ingebouwd.
Wij verzoeken u dringend eraan te denken, dat wij geen aansprakelijkheid dragen
voor directe of indirecte schade op grond van verkeerde aansluiting of niet correcte
inbouw. Bij reparaties moet het apparaat in ieder geval van het stroomnet worden
gescheiden.
Montage
63
Voor de installateur
Op grond van de veiligheidsvoorschriften zijn de fabrikanten verplicht, op het vol-
gende te wijzen:
Voor de inbouw in meubels dient deze montage-instructie te worden opgevolgd.
Voor de gebruiker
De oppervlakken van de afzonderlijke kookzones worden bij gebruik heet.
Voorzichtig - houdt u kinderen principieel op afstand.
Oververhitte vetten en oliën ontvlammen snel. Als u levensmiddelen klaarmaakt
met vet of olie (b.v. patates frites), blijft u er dan altijd bij.
De glaskeramiek-kookplaat mag niet als bergvlak worden gebruikt.
Legt u a.u.b. geen kunststof voorwerpen of aluminiumfolie op de kookplaat!
De toebereiding van levensmiddelen in aluminiumfolie of kunststof schalen is
niet toegestaan.
De kookzones mogen niet worden gebruikt voor verwarming van de ruimte.
De roodgloeiende verwarming van de kookzones kan al naar gelang de richting
waaruit men kijkt, tot buiten de kookzone doorschijnen.
Bij halogeenkookzones wordt verzocht, niet direct in het licht van de kookzone te
kijken (gevaar van verblinding).
Gebruikt u uitsluitend pannen voor elektrische kookplaten met een rechte, gladde,
in geen geval een ruwe bodem (b.v. geen gietijzeren pannen of pannen met een
beschadigde bodem), omdat zij bij het verschuiven het oppervlak van de
kookzones beschadigen.
De kookplaat van glaskeramiek is bijzonder sterk, maar niet onbreekbaar. Vooral
spitse en harde voorwerpen die op de kookplaat vallen, kunnen hem beschadigen.
Als er een breuk, scheur of sprong in de kookplaat is ontstaan:
Schakelt u de schakelaars van de kookzones op 0.
Schakelt u onmiddellijk de hoofdschakelaar uit (scheiding van het stroomnet).
Verwittigt u onmiddellijk de klantenservice.
Bij aansluiting van elektrische apparatuur aan stopcontacten in de buurt van de
kookplaat dient u erop te letten, dat de aansluitleiding niet met de hete kookplaat
in contact komt of tussen de hete ovendeur wordt vastgeklemd.
Veiligheidsvoorschriften
64
6000 K
1 = kookzone 145 mm Ø, 1200 W
2 = kookzone 180 mm Ø, 1800 W
3 = schakelaars
4 = restwarmte-verklikker
6010 K
1 = kookzone 145 mm Ø, 1200 W
2 = kookzone 180 mm Ø, 1800 W
3 =Dubbele kookzone
120/210 mm Ø, 750/2200 W
4 = schakelaars
5 = restwarmte-verklikker
6040 K
1 = kookzone 145 mm Ø, 1200 W
2 = kookzone 180 mm Ø, 1800 W
3 = halogeen-kookzone 180 mm Ø,
1800 W
4 = schakelaars
5 = restwarmte-verklikker
Beschrijving van het apparaat
1
1
2
5
3
R 6
4
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
1
1
2
4
3
R 5
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
2
1
1
3
5
2
R 7
4
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
Halogen
R 5
R 6
R 7
65
6050 K
1 = kookzone 145 mm Ø, 1200 W
2 = halogene-kookzone 145 mm Ø,
1200 W
3 = halogeen-kookzone 180 mm Ø,
1800 W
4 = snel gloeiende kookzone
210 mm Ø, 2300 W
5 = schakelaars
6 = restwarmte-verklikker
6051 K
1 = kookzone 145 mm Ø, 1200 W
2 = halogene-kookzone 145 mm Ø,
1200 W
3 = halogeen-kookzone 180 mm Ø,
1800 W
4 = dubbele kookzone
120/210 mm Ø, 750/2200 W
5 = schakelaars
6 = restwarmte-verklikker
2
1
3
6
4
R 9
5
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
Halogen
Halogen
2
1
3
6
4
R 8
5
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
Halogen
Halogen
R 8
R 9
66
Eigenschappen
Met deze nieuwe generatie kookplaten hebt u de beschikking over een volkomen
vlakke kookgelegenheid.
Glaskeramiek wordt in haar specifieke samenstelling met haar glasgladde opper-
vlakte zonder poriën gekenmerkt door een buitengewoon hoge temperatuurbe-
stendigheid. Bovendien heeft dit materiaal nog andere, praktische voordelen.
Het is hygiënisch, gemakkelijk schoon te houden en maakt het hanteren met pannen
een stuk gemakkelijker. Een glaskeramiek-kookplaat biedt meer veiligheid en past
zich met zijn aantrekkelijke uiterlijk harmonisch aan bij uw keukenmeubels.
Hoewel verwarming en regeling volkomen nieuw zijn, zijn kooktijden en stroom-
verbruik nagenoeg hetzelfde als bij normale kookplaten.
U kunt zelfs uw gewone elektropannen gebruiken. U hoeft zich dus in uw kookge-
woonten niet om te stellen.
De glaskeramiek
67
De schakelaar
Met de schakelaar kunt u de gewenste
capaciteit traploos instellen. Hij kan naar
rechts of links worden gedraaid. De
schakelaar klikt in twee standen even
vast, waardoor een duidelijke scheiding
van de bereiken mogelijk wordt. Het
instellingsbereik van „0“ tot „1½“ is
bestemd voor warmhouden en gaar-
koken. Stand 1½ tot stand 3 (= maximum) zijn voor verhitten resp. opkoken bestemd.
Wij adviseren, bij het opkoken de hoogste stand (3) te gebruiken. Levensmiddelen
met een langere kooktijd laat u op een lagere stand gaarkoken.
Restwarmte-verklikker
De vier lampjes (6) van de restwarmte-
verklikker bevinden zich aan de voorkant
van het kookveld tussen de beide voorste
kookzones. Iedere kookzone heeft een ei-
gen lampje. Dit controlelampje brandt, zodra
aan de bovenkant van de kookplaat in het
bereik van de desbetreffende kookzone een
temperatuur optreedt, waarbij verbran-
dingsgevaar bestaat. Het lampje blijft ook
branden, als de kookzone reeds is
uitgeschakeld, maar door de restwarmte nog
wel verbrandingsgevaar bestaat. Het lampje
gaat pas uit, als de plaat voldoende is
afgekoeld en er geen gevaar meer bestaat.
Bediening
R 10
6
Q 5
Instellingstabel voor
regelschakelars:
2
zwak
zwak
sterk
sterk
0
1
3
I
II
III
gaarkoken
braden
opkoken
68
Schakelaar voor de dubbele kookzone (6010 K/6051 K)
Voor het inschakelen van de kleine zone (120 mm Ø) schakelt u de schakelaar (links
voor) in. Om de grote zone (210 mm Ø) ook in te schakelen, draait u de schakelaar
over de „3“ heen tot het symbool . Nu zijn beide verwarmingskringen ingeschakeld.
De goede pannen
Algemeen
Hoe beter de pan, des te beter het kookresultaat.
Een goede pannen herkent u aan de bodem, niet aan het materiaal, waarvan de
pan is gemaakt.
De bodem moet zo dik en zo vlak mogelijk zijn. Hij mag niet ruw zijn (b.v. pannen
van gietijzer), omdat er dan bij het verschuiven krassen ontstaan.
Gebruikt u voor gerechten met veel vloeistof hoge pannen. Dan kan er niets
overkoken.
Vermijdt u het leegkoken van emaillepannen. De bodems kunnen daarbij be-
schadigd worden en veroorzaken dan krassen op de kookplaat. Pannenbodems
met randen en bramen hebben eveneens een schurende werking.
De pannenbodem en de kookzone moeten even groot zijn. Let u er a.u.b. op, dat
de pan altijd midden op de kookplaat staat. De kookzones moeten altijd schoon
zijn, want als de kookzone of de pannenbodem vuil is, beschadigt dat niet alleen
de glaskeramiek, maar het stroomverbruik wordt ook hoger.
Maak gebruik van de nawarmte. Schakel de kookzone tijdig uit.
Bediening / de goede pannen
✗✗
✗✗
pan te groot
(glaskeramiek)
pan te klein deksel niet
gesloten
bodem niet
flak
69
Algemeen
1. Maak de kookplaat voor het eerste gebruik goed schoon en doe dat ook daarna
regelmatig.
2. Gebruikt u nooit aggresieve schoonmaakmiddelen, zoals b.v. grof schuurpoeder
of een krassend sponsje.
3. Maak het hele kookveld eens per week zorgvuldig schoon. Gebruik hiervoor „Sidol-
Edelstaalglans“, „staal-fix“ of „WK-Top“. Daarna veegt u het hele kookveld met
schoon water af en wrijft u het met een schone doek droog. Let er a.u.b. op, dat er
geen schoonmaakmiddelen op de plaat achterblijven! Die zou daardoor eventueel
beschadigd kunnen worden.
4. Gebruikt u uitsluitend de aanbevolen producten.
Overgekookte levensmiddelen
Deze worden eerst met een natte doek
losgeweekt. De resten die dan nog over-
blijven, worden voorzichtig met de
scheermeskrabber verwijderd. Daarna
maakt u de plaat schoon, zoals onder punt
3 is beschreven.
Ingebrande suiker, gesmolten kunststof
Die moeten onmiddellijk - nog heet - met de scheermeskrabber worden verwijderd,
omdat de plaat anders beschadigd kan worden. Daarna maakt u de plaat schoon,
zoals beschreven is onder punt 3. Schade door suiker of levensmiddelen met suiker,
kunt u verhinderen door de glaskeramiek te behandelen met Collo-Profi of Cerafix.
Schoonmaken en onderhoud
540
541
70
Vlekken
Kalkvlekken, parelmoerachtig glanzende
vlekken, metaalachtig glanzende ver-
kleuringen (kleine deeltjes van de
pannenbodem), die tijdens het koken wor-
den gevormd, kunt u het best verwijderen,
zo lang de plaat nog warm (niet heet) is.
Gebruik hiervoor eveneens „Sidol-
Edelstaalglans“, „staal-fix“ of „WK-Top“. Her-
haal deze behandeling, als dat nodig is. Ga
daarbij net zo te werk als beschreven is
onder punt 3.
Zandkorrels
die op de kookplaat zijn gevallen, kunnen krassen veroorzaken bij het verschuiven
van de pannen. Let er daarom op, dat u zandkorrels altijd zorgvuldig verwijdert.
Afgeschuurd decor
Door het gebruik van aggressieve
schoonmaakmiddelen en door schurende
pannenbodems wordt het decor op de
glaskeramiek na verloop van tijd af-
geschuurd en er ontstaan donkere vlekken.
Gebruik daarom uitsluitend de producten,
die onder het punt „Algemeen“ worden
aanbevolen.
Schoonmaken en onderhoud
542
543
71
Problemen die u zelf kunt oplossen
... de controlelampjes niet branden?
1. Misschien hebt u niet alle benodigde schakelaars bediend?
2. De zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) heeft de stroom onderbroken.
... de zekenirgen de stroom meermaals uitschakelen?
Belt u een toegelaten elektromonteur.
Als u ondanks de bovengenoemde informatie voor een van beide punten of op grond
van een verkeerde bediening de klantenservice inschakelt, is het bezoek van de
monteur ook tijdens de garantietijd niet kosteloos. AEG apparaten voldoen aan de
desbetreffende veiligheidsvoorschriften. Reparaties aan elektro-apparaten mogen
uitsluitend door vakmensen worden doorgevoerd. Door verkeerde reparaties kan
groot gevaar voor de gebruiker ontstaan.
Service
Als u voor een storing geen verklaring vindt in deze handleiding, neemt u dan contact
op met de klantenservice.
Geeft u daarbij het E-nr. en het F-nr. van uw apparaat aan. Die vindt u op het typeplaatje
achter op deze handleiding, en op de onderkant van de inbouwkookplaat.
Als de E- en F-nummers niet meer te beschikking staan, kan de kookplaat met behulp
van de letter-getal-combinatie van 4 tekens rechts boven op het ceranveld
geidentificeerd worden.
Met deze nummers kan de klantendienst de juiste reserve-onderdelen voorbereiden,
zodat uw apparaat bij het eerste bezoek van de monteur ook werkelijk gerepareerd
kan worden. Eventuele onkosten doordat de monteur meermaals moet komen, blijven
u daardoor bespaard.
Geeft u bij een storing a.u.b. deze nummers aan de klantenservice door:
E-nr.: ......................................................
F-nr.: ......................................................
Wat te doen, als... / service
1 / 1