100
NL
Accessoires (afhankelijk van het model)
Spatels klein ( ) Maatlepel ( ) Beslagverdeler ( ) Spatel groot ( )
Gebruik alleen de bij het apparaat geleverde of bij een erkend service center gekochte plaat.
Bakken
Na de voorverwarming is het apparaat gereed voor gebruik.
Bij het eerste gebruik kan het apparaat een lichte geur verspreiden en wat rook
afgeven.
Thermo-Spot
TM
(afhankelijk van model): zodra het apparaat goed is voorver-
warmd wordt het Thermo-Spot signaal effen rood: het bakken kan beginnen.
Afhankelijk van het model, schep met behulp van de beslaglepel de juiste hoe-
veelheid beslag:
• Voor 6 mini crêpes: Vul de maatlepel ( ) tot aan het eerste niveau.
• Voor hartige en zoete pannenkoekjes: Vul de maatlepel ( ) tot aan de rand.
• Voor grote pannenkoeken (afhankelijk van het model): Vul de maatlepel ( ) twee keer tot aan de
rand.
Afhankelijk van het model, verdeel het beslag gelijkmatig met de onderkant van de maatlepel ( )
(voor pannenkoekjes) en met de verdeler ( ) (voor grote pannenkoeken) door vanuit het midden een
ronde beweging te maken.
Draai de pannenkoek halverwege de baktijd om met de spatel.
Vouw de pannenkoek zoals gewenst: in een rolletje of in tweeën, in vieren of gevouwen als een envelop
of in een bloemvorm.
Afhankelijk van het model, om het beslag makkelijk te kunnen verspreiden, raden wij u aan de maatlepel
of de verdeler na elke pannenkoek af te vegen en in een kan met water te dompelen.
Garneer de pannenkoek het liefst op het bord in plaats van op de bakplaat.
Afhankelijk van het model kunt u ook vleesgerechten grillen.
Na gebruik
Aan het eind van het bakproces, de pan niet op een kwetsbaar oppervlak plaatsen.
De warme pan niet in of onder water.
Het verwarmingselement dient niet gereinigd te worden. Indien het verwarmingselement echt zeer
vuil is wacht u tot deze geheel is afgekoeld en wrijft u hem daarna met een droge doek af.
Opbergen (afhankelijk van het model)
Plaats het apparaat ondersteboven op een schone, gladde en stabiele ondergrond, bij voorkeur op een
tafelkleed, om beschadiging van de bakplaat te voorkomen.
Onder het apparaat vindt u opbergruimte voor de verschillende accessoires. Berg altijd de accessoires
in de volgende volgorde op.
Bewaar het apparaat buiten bereik van kinderen.
Flensjes
40 tot 60 mini pannenkoekjes of 20 tot 25 grote pannenkoeken (afhankelijk van de bakplaat) • Baktijd
: 2 min. aan elke kant
Het klassieke beslag met melk
• 500 g gezeefde tarwebloem • 1 liter melk • 6 geklutste eieren • zout •olie of boter
Doe de gezeefde tarwebloem in een kom en voeg al kloppend met een garde één liter melk toe. Meng
beide ingrediënten tot u een vloeibaar beslag krijgt. Voeg de geklutste eieren, 2 mespuntjes zout en 2
eetlepels olie of gesmolten boter toe. Laat het beslag 1 tot 2 uur rusten.
Indien u bij het bakken vaststelt dat uw beslag te dik is, raden wij u aan een glaasje water toe te voegen
en het beslag opnieuw te mengen.
Indien u hartige pannenkoekjes maakt, mag bij de bereiding iets meer zout aan het beslag worden
toegevoegd.
2b
2b
2a
3
2
4321
CREPARTY-2017206911 15/05/12 13:59 Page100