Groupe Brandt DUA333WE de handleiding

Type
de handleiding
Ïäçãßåò ãéá ôçí åãêáôÜóôáóç êáé ôçí ÷ñÞóç
56
57
58
59
60
R40
K
61
62
Vers Vlees
Verwijder zoveel mogelijk vet.
Wij raden aan het vlees volledig te ontdooien vóór u het bereidt. Dit voorkomt dat het vlees
aan de buitenkant sneller gaar wordt dan binnenin. Een uitzondering hierop vormen zowel
gepaneerde schnitzels, die meteen op middelhoog of laag vuur kunnen worden bereid, en
soepvlees dat gekookt wordt.
Wild en Gevogelte
Dit moet worden geplukt of gevild, de ingewanden verwijderd, eventueel in stukken gesne-
den, gewassen en gedroogd.
Vis
Bereide Levensmiddelen
Opmerking: De bewaartijd van bereide levensmiddelen wordt korter als u bij de bereiding
bacon of spek gebruikt hebt.
Plaats deze gerechten rechtstreeks in de pan of in de oven zonder ze te ontdooien.
PRODUCT HOUDBAARHEID
Kleine stukjes lamsvlees 8 maanden
Te braden varkensvlees 5 maanden
Rundersoepvlees, rosbief 10 maanden
Runderbiefstuk, ribstuk, goulasch 8 maanden
Te braden kalfsvlees 8 maanden
Kalfsschnitzel 10 maanden
Gehakt 4 maanden
Orgaanvlees 3 maanden
Braadworst 2 maanden
PRODUCT HOUDBAARHEID
Eend 4 maanden
Haas 6 maanden
Soepkip 7 maanden
Gans 4 maanden
Braadkip 10 maanden
Kalkoen 6 maanden
Orgaanvlees 3 maanden
Wilde eend 8 maanden
Snip, fazant 8 maanden
Patrijs, kwartel 7 maanden
PRODUCT HOUDBAARHEID VOORBEREIDING
Karper 2 maanden Schubben, ingewanden en kop verwijderen, wassen, droog deppen.
Snoek
Tarbot
Zalm
Makreel
Zeelt
Forel
Brasem, tong 3 maanden Huid, ingewanden en kop verwijderen, 30 seconden in koud zout
water dompelen en droog deppen
PRODUCT HOUDBAARHEID GARING
Vleesragout 3 maanden niet volledig
Tomatensaus 3 maanden volledig
Groentenstamppot 2 maanden zonder noedels
Lasagne 4 maanden niet volledig
Gebraden vlees 2 maanden volledig
Kalfshaas 1 maand niet volledig
Suddervlees 3 maanden niet volledig
Wildragout 2 maanden volledig
Gekookte vis 2 maanden volledig
Vis uit de oven 2 maanden volledig
Met vlees gevulde paprika’s, aubergines, zucchinis 2 maanden volledig
Paddestoelen, groentenmix 2 maanden volledig
Gekookte spinazie 2 maanden volledig
Pizza 6 maanden volledig
63
Bedek het fruit met suiker of siroop. De voor de conservering benodigde hoeveelheid suiker
is 250 gram suiker per kilo fruit. Voor de vruchtensiroop wordt, al naargelang het soort fruit,
een verschillende hoeveelheid suiker gebruikt. Om siroop te maken moet u water waarin sui-
ker is opgelost aan de kook brengen. De verschillende concentraties zijn:
30%-oplossing: 450 gram suiker per liter water
40%-oplossing: 650 gram suiker per liter water
50%-oplossing: 800 gram suiker per liter water
Om de oorspronkelijke kleur van het fruit te behouden, moet u het eerst in citroensap on-
derdompelen voor u het met suiker bedekt, of wat citroensap aan de siroop toevoegen. De
verpakte vruchten moeten eerst een uur in de koelkast tot rust komen voor u ze kunt invrie-
zen. De siroop moet het fruit volledig bedekken.
Wij raden aan om groenten met stoom te blancheren om verlies van vitaminen en mineralen
te voorkomen. Bij deze manier hoeft u niet te wachten tot de groenten droog zijn, maar is
het voldoende om ze af te laten koelen.
Wij bevelen aan om deze groenten onmiddellijk te bereiden zonder ze eerst te ontdooien.
Trek de blancheertijd van de bereidingstijd af.
(1) Voeg een beetje azijn of citroensap aan het kookwater toe.
(2) Zout de groenten voor het koken.
(3) Bij het ontdooien hebben deze groentesoorten de neiging om hun vorm te verliezen vanwege het hoge waterge-
halte. Daarom raden wij aan deze groentesoorten alleen in te vriezen wanneer zij in gekookte toestand zullen wor-
den gegeten.
Brood kan 2 maanden worden bewaard. Ontdooien bij 50 ˚C in een niet voorverwarmde oven.
Boter en kaas moet u in porties voor één week invriezen. Boter is 8 maanden houdbaar, net als
harde kaassoorten (Parmesaanse kaas). De houdbaarheid van andere kaassoorten is 4 maanden.
Ontdooien moet in de koelkast plaatsvinden, waarbij u moet letten op condenswater dat zich op
de producten vormt. De fabrikant is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onvolledigheden
in dit boekje en behoudt zich het recht voor om te allen tijde, zonder voorafgaande kennisgeving,
eventuele wijzigingen door te voeren, die hij om technische of commerciële redenen nodig acht.
Abrikozen 8 maanden wassen, pitten verwijderen, 40% siroop
Ananas 10 maanden schillen, snijden, 50% siroop
sinaasappelen 10 maanden schillen, snijden, 30% siroop
Kersen 10 maanden wassen, pitten verwijderen, bedekken met suiker of
30% siroop
Aardbeien 12 maanden wassen, steeltjes verwijderen, met suiker bedekken
Meloenen 12 maanden schillen, snijden, kern verwijderen, bedekken met 50%
siroop
Perziken 8 maanden schillen, pitten verwijderen, snijden, bedekken met
50% siroop
Grapefruit 12 maanden schillen, snijden, 30% siroop
Citrusvruchtensap 10 maanden uitpersen, kern verwijderen, suiker naar smaak
Druiven 12 maanden steeltjes verwijderen, wassen en bedekken met suiker
of 30% siroop
Bosbessen, braambessen,
frambozen, kruisbessen, aalbessen
10 maanden steeltjes verwijderen, wassen, met suiker bedekken
Asperges 12 maanden wassen, schillen 2 minuten
Kool, bloemkool 6 maanden schoonmaken, in stukken snijden 2 minuten (1)
Artisjokken 12 maanden buitenste bladeren verwijderen 5 minuten (1)
Witte bonen 12 maanden uit peul halen 3 minuten
Sperziebonen 12 maanden wassen, steeltjes verwijderen 4 minuten
Paddestoelen 12 maanden schoonmaken 2 minuten (1)
Aubergines 12 maanden schoonmaken, in schijven snijden 4 minuten (2)
Paprika (3) 12 maanden schoonmaken, snijden, zaadlijsten verwijderen niet blancheren
Erwten (3) 12 maanden uit peul halen en onmiddellijk in één laag invriezen, niet
blancheren daarna verpakken
Peterselie, basilicum 8 maanden wassen niet blancheren
Spinazie 12 maanden wassen 2 minuten
Gemengde soepgroeten 12 maanden snijden, in porties verdelen, blancheren, (selderij, worteltjes,
prei, rapen) geen aardappelen omdat deze zwart worden.
64
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10

Groupe Brandt DUA333WE de handleiding

Type
de handleiding