32
NL
PURE WIND *
Ditherkentuaanhetmechanismeaandebovenkantvanhet
koelgedeelte(zie afbeelding).
DoormiddelvanhetPUREWINDkuntulevensmiddelenoptimaal
bewaren.Hetsysteemzorgtervoordat,nadatdedeuropen
isgeweest,detemperatuurbinnenhetapparaatweersnelop
hetzelfdeniveauwordtteruggebrachtenoveralgoedwordt
verspreid:degeblazenlucht(A)wordtafgekoeldalshijincontact
komtmetdekoelewand,terwijldewarmerelucht(B)wordt
weggezogen(zie afbeelding).
DePure WindPlus producten beschikken bovendien ook over
eenfilter met specialezilverionenwaarmeedeaanwezigheidvan
bacteriënmet70%wordtverminderdennareluchtjesindekoelkast
wordenbeperkt,waardoorhetvoedselbeterwordtbewaard.
AlsudeknopTEMPERATUURREGELINGopeenhoge
standzetenalsertegelijkertijdveeletenswaareneenhoge
buitentemperatuuris,zouhetkunnengebeurendathetapparaat
constantwerkt.Ditheefteenovertolligeijsproductieeneenhoog
elektriciteitsverbruikalsgevolg:ditkanvoorkomenwordendoor
deknopopeenlagerestandtezetten(erzaleenautomatische
ontdooiingplaatsvinden).
Statisch
HetkoelsysteemvandemodellenzonderAircoolerbevindtzich
aandeachterwandvandekoelkast;hieropkunnenzichofijsof
waterdruppelsvormen.Dithangtafvanhetwelofnietfunctioneren
vandecompressor:elkvanbeidegevallenisnormaal.
Instatischeapparatenzaldeluchtopnatuurlijkewijzecirculeren:
koudeluchtdaaltaangezienhijzwaarderis.Daaromdientude
etenswarenopdevolgendewijzeterangschikken:
ACTIVE OXIGEN*
Ditapparaatgeeftozonmoleculenafaandebinnenkantvan
dekoelkast.Dezemoleculenzijnindenatuuraanwezigenin
staatbacteriënenmicro-organismenaantevallen,waardoor
hunwoekeringindekoelkastzalafnemenenalsgevolgookde
vormingvannareluchtjes.
Hetapparaatbepaaltautomatischwatdehoeveelheidozonis
dienoodzakelijkisomdelevensduurvandelevensmiddelen
teverlengenenomvervelendeluchtjesendevormingvan
bacteriëntevoorkomen.
Aandebinnenkantvandekoelkastkaneenlichte,typische
geurwordenwaargenomen.Dezelfdegeurdiemenruikttijdens
onweer,waarbijhetozonvrijkomttijdenseenbliksemflits.Ditis
absoluutnormaal.Dehoeveelheiddiedoorhetapparaatwordt
geproduceerdisheelkleinenverdwijntsnelalsgevolgvande
antibacteriëlewerking.
Hetmechanismewordtingeschakelddooropdespecialetoets
ophetdekselvanhetapparaattedrukken(koelgedeelte).
AlsdeActiveOxygenfunctieactiefis,zalhetapparaatregel-
matig(enherhaaldelijktotdatdefunctieweerwordtuitgescha-
keld)Ozonverspreiden.Ditzalwordenaangegevendoorhet
aangaanvandegroenledophetapparaatinhetkoelgedeelte,
endooreenstand-bycyclus(zonderdaterOzonwordtver-
spreid),diewordtaangegevendoordeblauweled.
Optimaal gebruik van de koelkast
•Gebruikvoorhetregelenvandetemperatuurdeknop
TEMPERATUURREGELING(zie Beschrijving).
• Zetalleenkoudeoflauwelevensmiddelenindekoelkast,nooit
warme (zie Voorzorgsmaatregelen en advies).
• Denkeraandatugekookteetenswarennietlangerkunt
bewarendanrauwe.
• Zetgeenvloeistoffeninopenflessenofbakkenindekoelkast:
ditbrengteentoenamevandevochtigheidsgraadteweegen
eendaaropvolgendecondensproductie.
Hygiëne van de etenswaren
1. Naaankoopvandeetenswarenverwijdertudepapieren/
kartonnenofandereverpakking,diebacteriënofvuilinde
koelkastkunnenintroduceren.
2. Beschermdeetenswaren(vooraldienietlanghoudbaarzijnen
dieeensterkeluchtverspreiden)opzodanigewijzedatzeniet
metelkaarincontactkomen;zovermijdtudemogelijkheidvan
besmettingonderelkaardoorkiemen/bacteriënzowelalshet
verspreidenvangeurenindekoelkast
3. Zorgvoorvoldoendevrijeluchtcirculatieomdeetenswarenheen
4. Houddebinnenkantvandekoelkastschoonmaarvermijd
gebruikvanbijtendeofschuurmiddelen
5. Alsdevervaldatumisafgelopenmoetendeetenswarenuitde
koelkastwordenverwijderd
6. Vooreencorrectemaniervanconserverenmoetendeminder
houdbareetenswaren(versekazen,rauwevis,vleesenz…)
opdekoelsteplaatswordengezet,namelijkbovenopde
groenteladen,waardetemperatuurindicatorzichbevindt.
Optimaal gebruik van de diepvrieskast
• Vriesnooitetenswaarindieophetpuntstaatteontdooienofal
isontdooid;dergelijkeetenswaarmoetgelijkwordengekookten
gegeten(binnen24uur).
• Verseetenswarendiemoetenwordeningevrorenmogen
nooitincontactrakenmetetenswarendiealbevrorenzijn;
verseetenswarenmoeteninhetbovensteINVRIES-en
BEWAARGEDEELTEwordengezet,waardetemperatuurde
-18°Coflagerbereiktenwaarzesnelwordeningevroren.
• Plaatsnooitglazenflessenmetvloeistofindediepvrieskast,
vooralnietalsereendopopzitofalszehermetischzijn
afgesloten,zezoudenkunnenbarsten.
• Demaximumhoeveelheiddiemendagelijkskaninvriezen
isaangegevenophettypeplaatjelinksonderindekoelkast
(voorbeeld:Kg/24h4).
• Alsudeladenvandefreezervanhunplaatshaalt(behalvede
onderste)krijgtumeerruimteindatvakenkuntudeetenswaren
rechtstreeksopdeevaporatievlakkenplaatsen.
*Dezekunnenvariërenvoorwatbetreftaantalofpositie,alleen
openkelemodellenaanwezig.
Etenswaren
Plaatsing in de
koelkast
Vlees en vis Op de laden voor groente en fruit
Verse kaas Op de laden voor groente en fruit
Gekookte etenswaren Waar u maar wilt
Vleeswaren, brood, chocolade Waar u maar wilt
Groente en fruit In de groente- en fruitladen
Eieren In het speciale rek
Boter en margarine In het speciale rek
Flessen, frisdrank, melk In het speciale rek