7
Ingebruikname
Steek de steker in de wandkontaktdoos.
Open de deur en draai de thermostaatknop,
rechtsom uit de stand «O» (STOP-stand).
De koelkast is nu in werking.
Temperatuurinstelling
De temperatuur wordt automatisch geregeld en
kan verhoogd worden (minder koud) door de
knop naar een lager cijfer te draaien of verlaagd
worden (kouder) door de knop naar een hoger
cijfer te draaien. Bij het instellen van de juiste
stand dient u er rekening mee te houden dat de
temperatuur in het apparaat afhankeljk is van:
de kamertemperatuur;
de frekwentie waarmee de deuren geopend
worden; de hoeveelheid levensmiddelen in de
kast; de plaats van het apparaat.
Wij adviseren u de knop asnvankelijk op de
midden-stand te draaien.
De werking van de kast kan geheel gestopt
worden door de knop in de stand «O» te draaien.
Attentie
Het kan voorkomen dat, indien de
thermostaatknop in de koudste stand
gedraaid is, bijvoorbeeld ten gevolge van zeer
warme omgevingstemperatuur of het snel
willen koelen van grote hoeveelheden
dranken, de kompressor kontinu loopt, waar-
door automatische ontdooiing van de
koelverdamper niet plaatsvindt en zich daarop
ijs afzet. Draai, in dat geval, de
thermostaatknop naar een wat minder koude
stand, zodat automatische ontdooing kan
plaatsvinden; hierdoor spaart u tevens
energie.
Het invriezen van verse
levensmiddelen
In het diepvriesvak kunt u verse
levensmiddelen invriezen en diepvriesprodukten
bewaren. Voor het invriezen kunt u de
thermostaatknop op de gebruikelijke stand laten
staan. Wilt u sneller invriezen, dan dient u de
thermostaatknop op de koudste stand te draaien.
In deze stand kan de temperatuur in het koelvak
echter beneden 0°C dalen. In dat geval dient u de
knop op een minder koude stand te draaien.
Plaats de in te vriezen levensmiddelen in het
bovenste vak; daar is de temperatuur het laagst.
Enkele belangrijke tips: de max. hoeveelheid
levensmiddelen die u kunt invriezen in 24 uur
staat aangegeven op het “typeplaatje”;
het invriezen dunrt 24 uur. Voeg gedurende deze
tijd geen andere in te vriezen levensmiddelen toe;
vries uitsluitend verse, gœd schoongemaakte en
HET GEBRUIK
NL
eerste kwaliteit levensmiddelen in;
verdeel de levensmiddelen in handzame porties.
Deze vriezen sneller in en bij later gebruik hoeft u
slechts de benodigde hoeveelheid te ontdooien:
verpak de levensmiddelen in aluminium- of
kunststoffolie. Sluit de pakjes goed en luchtdicht
af; zorg ervoor dat in te vriezen pakjes niet in
aanraking komen met reeds ingevroren
produkten; de temperatuur van deze laatste zou
daardoor kunnen stijgen; mager voedsel is
ingevroren langer houdbaar dan vet voedsel; ook
zout verkort de houdbaarheid; vermijd
rechtstreekse konsumptie van ijslollies uit het
vriesvak; u zou uw mondhuid kunnen verbranden;
schrijf de invriesdatum op de pakjes zodat u de
houdbaarheidsduur kunt kontroleren; op de
binnenkant van de deur of op de kaarten (indien
aanwozig) zijn tekeningen van enkele diersoorten
en levensmiddelen aangebracht gevolgd door
cijfers die aangeven hoeveel maanden u de
ingevroren produkten kunt bewaren;
plaats geen koolzunrhoudende of
mousserende dranken in het vriesvak; de
bllyes of flessen zouden kunnen ontploffen.
Bewaren van diepvriesprodukten
Indien u de koelkast voor het eerst in gebruik
neemt of haar weer gebruikt na een periode van
stilstand, dient u de thermostaatknop op de
koudste stand te draaien. Plaats vervolgens de
diepvriesprodukten na twee uur in de kast en
draai de thermostaat terug naar de gebruikelijke
stand. Neem de volgende regels in acht:
kontroleer dat de diepvrieprodukten in de winkel
op de juiste wijze bewaard worden;
breng de diepvriesprodukten na aankoop zo snel
mogelijk over naar het vriesvak;
open de deur altijd zo weinig en zo kort mogelijk.
Wees heel voorzichtig bij aankoop van
diepvriesprodukten, want gedeeltelijk ontdooide
waren mag u niet opnieuw invriezen.
Noteer de fabrikatiedatum en respekteer de
vervaldatum van de fabrikant.
Belangrijk
Open de vriesvakdeur niet tijdens
stroomnitval. Wij adviseren u om na een
stroomnitval de diepvriesprodukten in korte
tijd te konsumeren (een temperatnurstijging
verkort de houdbaarheidsdaur van de
produkten). De normale houdbearheid wordt
niet aangetast indien de stroomaitval kort was
(minder dan 6-8 uor) en het vriesvak vol is.
Jslaatjes
Uw apparaat is uitgerust met ijslaatjes, die u
driekwart met vers water vult en in uw vriesvak
plaatst. Is uw leidingwater rijk aan minerale
zouten (zoals kalk), gebruik dan nietbruisend