33
• Om optimaal gebruik te maken van de
nieuwe oven, de instructies voor de gebruiker
goed doorlezen en bewaren voor toekomstig
gebruik.
• Verwijder de kartonnen onderdelen en de plastic
folie die ter bescherming zijn aangebracht.
• Verwijder de accessoires uit de oven en
verwarm de oven gedurende ongeveer een
uur tegen 200° C om de geur van
beschermend vet en isolatiemateriaal te
verwijderen. Houd het raam tijdens deze
procedure open.
1. Verpakking
• De verpakking is vervaardigd van
recyclebaar materiaal zoals wordt
aangegeven door het symbool ( ).
2. Producten
• De apparatuur is vervaardigd van
recyclebaar materiaal. Schaf de apparatuur
af volgens de plaatselijk geldende regels.
Knip de netsnoeren door zodat de
apparatuur niet meer op de stroom kan
worden aangesloten.
.
• Koppel de apparaten van het elektriciteitsnet
voordat u begint met
onderhoudswerkzaamheden.
• Houd kinderen uit de buurt van de oven
wanneer deze in gebruik is, evenals vlak
nadat deze is uitgezet.
• Laat reparaties of aanpassingen alleen
uitvoeren door een vakman.
• Verzeker dat de elektrische bedrading of
andere elektrische apparatuur in de buurt
van de kookplaat of de oven niet in contact
komen met hete onderdelen en niet vast
komen te zitten tussen de deur van de oven.
• Gebruik ovenwanten om schalen en andere
accessoires uit de hete oven te verwijderen.
• Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
• Plaats geen brandbaar materiaal in de oven -
brandgevaar als de oven per ongeluk wordt
ingeschakeld.
• De oven is voorzien van een
luchtkoelingssysteem om te hoge
temperaturen van de voorkant van de oven
en van de keukenkastjes te vermijden.
• Bij bereidingstijden van langer dan een uur
op een temperatuur van 200° C of meer,
wordt geadviseerd de resthitte uit de oven en
de behuizing af te voeren door een
afkoelingsperiode in acht te nemen. Laat na
de bereiding de oven aan staan met een
willekeurige kookfunctie behalve grill, met de
“temperatuurknop” in de stand “0” gedurende
ongeveer 15 minuten. De ovendeur
dichthouden tijdens de afkoelingsperiode.
• Tijdens het bereidingsproces verdampt er
water uit het voedsel. Bij alle ovens is het
nodig dat deze stoom en andere dampen
worden afgevoerd uit de ovenruimte. Om
esthetische en veiligheidsredenen hebben
we besloten dat een opening aan de
onderkant van de deur de beste oplossing is.
Het kan dus voorkomen dat u stoom naar
buiten ziet komen in dit gebied (zie
afbeelding). Dit duidt niet op een storing, en de
opening kan worden schoongemaakt nadat de
deur is verwijderd, zoals verderop in dit
hoofdstuk is beschreven “De oven en de
accessoires reinigen”. Het is mogelijk dat
niet alle stoom uit de oven wordt
verwijderd. Pas derhalve goed op bij het
openen van de ovendeur.
• Er mogen geen zware voorwerpen op de
geopende deur worden gezet, want daardoor
kunnen de ovenruimte en de scharnieren
beschadigd worden. Max gewicht: 7 kg.
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN
EN ALGEMENE RICHTLIJNEN
A
f
v
o
e
r
v
a
n
d
a
m
p
e
n
53844-nl.fm5 Page 33 Wednesday, March 14, 2001 4:25 PM