25
• Klik het motordeel (4) in de blendervoet (6).
• Steek de handblender zo diep mogelijk in een beker of
kom. Zet daarna het apparaat in werking zoals hierboven
beschreven.
• Trek na gebruik de stekker uit het stopcontact en druk op
de ontgrendelingsknoppen (5) om het motordeel los te
koppelen.
Indien u het apparaat tijdens het koken direct in een pan wilt
gebruiken, dient u de pan van het vuur te halen om spetteren
van hete vloeistof (risico op brandwonden) te voorkomen.
Voorbeeldrecept: Mayonaise
250 ml olie (bijv. zonnebloemolie),
1 ei en 1 extra eidooier,
1–2 el azijn (zo’n 15 ml),
zout en peper naar smaak
Alle ingrediënten dienen op kamertemperatuur gebracht te
worden. Doe alle ingrediënten in bovenstaande volgorde in
de mengbeker. Plaats de handmixer op de bodem van de
mengbeker. Zet de mixer op de hoogste snelheid en houd hem
in deze positie tot de olie begint te emulgeren (te binden).
Beweeg de mixer zonder hem uit te zetten langzaam naar
boven en naar beneden door het mengsel tot er een gladde
massa ontstaat. Mixtijd: vanaf 1 minuut (voor salade) tot
2 minuten voor meer stevigheid (bijv. voor dipsaus).
Garde (zie pag. 3/fig. B)
Gebruik de garde alleen voor het kloppen van (slag)room,
eiwitten en het mixen van beslag en kant-en-klare
dessertmixen.
• Steek de garde (8b) in het koppelingsstuk (8a) en klik het
motordeel (4) erop.
• Plaats de garde in een kom en zet daarna pas het apparaat
in werking.
• Trek na gebruik de stekker uit het stopcontact en druk de
ontgrendelingsknoppen (5) in om het motordeel los te
koppelen. Trek vervolgens de garde uit het koppelingsstuk.
Tips voor het beste resultaat
• Gebruik een middelgrote kom.
• Beweeg de garde met de klok mee en houd hem in een
lichte hoek gebogen.
• Slagroom (max.400 ml gekoelde room (min. 30 % vet-
gehalte, 4–8 °C): Βegin op lage snelheid (lichte druk op de
knop) en verhoog de snelheid (meer druk op de knop)
tijdens het kloppen.
• Geklopte eiwitten (max. 4 eieren): Begin op een gemid-
delde snelheid (houd de knop halverwege i gedrukt) en
verhoog de snelheid (knop dieper indrukken) tijdens het
kloppen.
Compact kitchen machine accessory
Het compact keukenmachine-accessoire (9) is uitermate
geschikt voor:
• hakken en mixen
• het kneden van deeg (gebaseerd op max. 250 g bloem)
• snijden en raspen
Hakken (zie pag. 4/fig. D)
Het mes (13) kunt u gebruiken om vlees, kaas, uien, kruiden,
knoflook, wortelen, walnoten, hazelnoten, amandelen etc. te
hakken.
Voor het beste resultaat kunt u het beste de maximale
hoeveelheden en snelheid raadplegen in de tabellen in secties
D en E.
Hak geen extreem harde ingrediënten zoals ijsblokjes,
muskaatnoot, koffiebonen of granen.
Voor het hakken ...
• snijd vlees, kaas, uien, knoflook, wortelen en pepers in
stukken
• verwijder de steeltjes van kruiden en de schillen van noten
• verwijder botten, pezen en kraakbeen van vlees
• zorg ervoor dat de anti-slipring (12) altijd aan de hakkom is
bevestigd.
Waarschuwing: Het mes is zeer scherp! Houd het altijd vast aan
het bovenste plastic gedeelte en ga er voorzichtig mee om.
Verwijder voorzichtig de plastic beschermkap van het mes.
1. Plaats het mes op de pin in het midden van de kom (11) en
draai eraan zodat het vastzit.
2. Vul de kom met ingrediënten. Bevestig het deksel(10) op
de kom zodat de vergrendeling (10d) naast het handvat
van de kom zit.
3. Om het deksel te vergrendelen, draai het met de klok mee
zodat het deksel boven het handvat vastklikt.
4. Steek het motordeel in de koppeling (10a) tot het vastklikt.
5. Steek de stekker van het apparaat in het stopcontact en
zorg ervoor dat de duwer op zijn plaat zit.
6. Zet het apparaat aan en houd de kom met de andere hand
vast.
7. Trek na gebruik de stekker uit het stopcontact en druk op
de ontgrendelingsknoppen (5) om het motordeel te ont-
koppelen. Verwijder de duwer.
8. Duw op de vergrendeling van het deksel (10d) en houd het
vast. Draai het deksel (10) tegen de richting van de klok in
om het los te maken.
9. Til het deksel van de kom.
10. Verwijder voorzichtig het mes alvorens de gehakte ingre-
diënten uit de kom te nemen. Om het mes te verwijderen,
draait u er licht aan en trekt het eruit.
Het mixen van licht deeg
Met het mes (13) kunt licht deeg mixen, zoals pannenkoeken-
beslag of cakemix, gebaseerd op een maximum van 250 g
bloem.
Voorbeeldrecept: Pannenkoekenbeslag
Schenk als eerste 375 ml melk in de kom, voeg er vervolgens
250g bloem en als laatste 2 eieren aan toe. Mix het beslag op
snelheid II tot het mooi glad is.
Deeg kneden
Afbeelding D is ook van toepassing voor het gebruik van de
kneedhaak. De kneedhaak (14) is ideaal voor het kneden van
verschillende types deeg zoals gistdeeg of deeg voor gebak
(gebaseerd op max. 250 g bloem).
• Plaats de kneedhaak in de kom (11).
• Vul de kom met max. 250 g bloem, en voeg de overige
ingrediënten, behalve de vloeistof toe.
• Zet het apparaat op de hoogste snelheid.
• Voeg tijdens het kneden de vloeistoffen toe door de vulbuis.
• Maximale kneedduur: 1 minuut – daarna het motorgedeelte
zo’n 10 minuten laten afkoelen.
Voorbeeldrecept: Pizzadeeg
250 g bloem, ½ tl zout, ½ tl gedroogde gist, 5 el olijfolie,
150 ml lauwwarm water.
57221101042_MQ775_S6-80.indd 25 28.02.13 12:28