102
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
*
Bakwijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm EN 50304
en de Europese richtlijn 2002/40/EG.
*
TTRRAADDIITTIIOONNEEEELL
(aanbevolen temperatuur
224400°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het bovenste en onderste verwarmingselement van de oven.
•
Na de voorverwarming kunnen de meeste gerechten bereid worden, aanbevolen om
blank vlees, vis en groenten zacht te houden.
EECCOO
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement.
•
In deze stand kunt u energie besparen zonder de bakkwaliteit te beïnvloeden.
•
De ECO stand wordt gebruikt voor de energielabeling.
•
Alle bereidingen gebeuren
zzoonnddeerr vvoooorrvveerrwwaarrmmiinngg..
GGRRIILLLLSS HHEETTEELLUUCCHHTT ++ DDRRAAAAIISSPPIITT
(aanbevolen posities
44 --
mini 1 - maxi 4)
•
Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven, met of
zonder draaispit.
•
Oppervlakte van het rooster regelbaar van 25 tot 100%.
•
Aanbevolen voor het roosteren van karbonade, worstjes, plakjes brood, gamba’s
rechtstreeks op het rooster.
•
Schuif de braadslee op de laagste richel.
OOVVEENNBBOODDEEMM
(aanbevolen temperatuur
116655°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste verwarmingselement van de oven.
•
Plaats het rooster op de onderste richel.
•
Aanbevolen voor natte gerechten (quiches, taarten met saphoudend fruit...).
Het deeg zal aan de onderkant goed gaar worden. Aanbevolen voor alle bereidingen die
rijzen (cake, brioche, tulband...) en voor soufflés waarop geen korst wordt gevormd.
BBRROOOODD
(aanbevolen temperatuur
222200°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Aanbevolen bakwijze voor het bakken van brood.
•
Na het voorverwarmen, de bol brooddeeg op de gebakplaat leggen - 2de richel.
•
Plaats een schaaltje met water op de bodem van de oven om een knapperig en
goudbruin korstje te krijgen.