Redmond RBM-M1907-E de handleiding

Categorie
Machines voor het maken van brood
Type
de handleiding
23
NLD
RBM-M1907-E
Lees zorgvuldig de handleiding voordat u het apparaat in gebruik
neemt, en bewaar deze voor toekomstig gebruik. Correcte gebruik
van het apparaat zal zijn levensduur aanzienlijk verlengen.





-



-
-

   


     



      







-

-

LET OP! Tijdens het gebruik van het toestel worden
zijn behuizing, kookpot en de metalen onderdelen
heet! Wees voorzichtig! Gebruik ovenwanten. Buig
niet over het toestel als zijn deksel open is om
verbrandingen door de hete stoom te voorkomen.
-

-


24



-

Vergeet niet dat de toevallige beschadiging van de
stroomkabel tot storingen kan leiden die niet aan
de garantievoorwaarden voldoen, evenals tot elek-
trische schokken. De beschadigde stroomkabel moet
z.s.m. bij een servicecentrum worden vervangen.
-




-


-


.
HET IS VERBODEN om de behuizing van het
toestel in water te onderdompelen of onder stro-
mend water te houden!
-
-

-
















25
NLD
RBM-M1907-E

   

-
-
-
   
-




LET OP! Gebruik het apparaat
niet als er iets defect is
Techncaische specicaties
Model ............................................................................................................
 .................................................................................................................... 
 .............................................................................................. 
 ........................................................................
 ...................................................................... 
 ..........................................................................
 ..............................................................................................................................LCD
 ...........................................................................................
 ........................................................................................................... 
 ...............................................
 .........................................................................
 ....................................... 
Programmas
 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
 
8. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inhoud
...................................................
 ........................................................................................................................
Maatlepel .........................................................................................................................
 ..........................................................................................................................2 st.
 ............................................................
 ....................................................................................................
 .......................................................................................................
 ..................................................................................................................
De fabrikant heeft het recht om wijzigingen in het ontwerp, uitvoering,evenals
in de technische specicaties van het product aan te brengen in de loop van
productverbetering zonder voorafgaande kennisgeving van dergelijke wijzig-
ingen.
Samenstelling van broodbakmachine

 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
 
8. 
 
 
 
 
Maatlepel
Bedieningspaneel
A2

    

2. 
3. 

4.
 -


5. 

6. 
 
Display
A3
 











2. 
3. 
4. 
5. 
I. 
-

Laat de waarschuwingsetiketten op hun plaats, stickers-aanwijzers (indien
aanwezig) en platje met serienummer van het apparaat op zijn behuizing!
Afwezigheid van serienummers op het product zal automatisch uw recht op
de garantie beëindigen.
Na vervoer of opslag bij lage temperaturen dient u het apparaat bij kamer-
temperatuur laten minimaal 2 uur staan voordat u gaat hem in gebruik nemen.



Niet-vlugtige geheugen





-




-


26




I I .

Doel en functies van de automatische programma's
-


Om deeg te laten rijzen laat het deksel gesloten zitten!
Bij gebruik vande broodbakmachine, volg de instructies van het boek «100
recepten» (inbegrepen).
1.Programma «BASIC»

-



2. Programma «FRENCH BREAD»




Stokbrood wordt snel oudbakken, het is dus beter om niet meer dan een dag
te bewaren.
-



3. Programma «WHOLE GRAIN BREAD»




-



4. Programma «SWEET BREAD»



-
-


5. Programma «GLUTEN FREE BREAD»

Gluten - is een eiwit dat voorkomt in granen en geeft hoge bakeigenschappen
aan meel. Dankzij hem, het deeg wordt elastisch en veerkrachtig. Maar voor
sommigemensengluten is onacceptabel.
-
-


6. Programma «EXPRESS»







7. Programma «EUROPEAN BREAD»


-
-


8. Programma «CAKE»






9. Programma «PASTA DOUGH»


-

10. Programma «YEAST DOUGH»
-
-


11. Programma «OATMEAL»
-
-

12. Programma «YOGUR
-



13. Programma «JAM»


-

14. Programma «BAKE»

-

-

15. Programma «RICE/GRAIN»


-


16. Programma «PILAF»





17. Programma «DESSER



-

Voorbereiding voor het werk

-



       

2.


3. 



Leggen ingredienten
 


2. 
de kom.
3. 



















4.



NLD
RBM-M1907-E



Algemene acties tijdens bediening van het apparaat



-

2.
-

No Programma No Programma No Programma
   Jam
2
 8 Cake  Bake
3    
4     
5
Gluten Free Bread  Oatmeal  Dessert
6   
3.

-


4. 

-

5.


-

6. 
de knoppen te drukken en .
Let op dat in programma’s 1-7 met behulp van de knoppen en kan de
tijd ingesteld worden waarna het gerecht klaar is, met inbegrip van uit-
gestelde start (daarbij de bereidingstijd verandert niet). In programma’s 12,
15-17 met dezelfde knoppen kan de bereidingstijd verandert worden.



8. 


 

-
-

 


 -


 



Uithalen van gebakken brood
 

WAARSCHUWING! Vergeet niet dat aan het einde van het bereidingsproces
zijn het brood, vorm en oven vrij heet! Wees voorzichtig, gebruik ovenwanten
om brandwonden te voorkomen! Zet de hete vorm met brood niet op het
tafelkleed, plastic of andere warmte-gevoelige ondergrond die vlam kan vatten
of smelten!
2.





-

3.


BELANGRIJK: Reinig het inwendige oppervlak van de vorm en het apparaat
na elk gebruik.
Omgaan met de bakvorm

-
-

 

2.


-

3. 

-


Snijden en bewaren van brood




-


Functie van automatische handhaving van temperatuur van klare
gerecht (automatische opwarming)









-

Instelling van uitgestelde start




 
2. -

3.




Voorbeeld. Nu is 21:00 uur en u wilt dat brood tot 07:00 afgebakt is, dus na
10 uur. Laten we zeggen dat u hebt voor de volgende parameters gekozen:
Programma 1, product gewicht 750 g, aanbakkorst medium. Het display toont
bereidingstijd 02:55 uur. Houd de knop ingedrukt totdat het display de
getallen 10:00 toont. Als u de gewenste tijd heeft gemist door op de knop
te drukken kunt u de tijd verminderen. U heeft een uitgestelde start ingesteld.
Nu zal het bakproces na 10 uur voltooien, dat wil zeggen, om 07:00 uur zal
het verse geurige brood voor u klaar staan.
III. 



 -

2. 


3.




4. 
-


WAARSCHUWING! Dompel het apparaat en het netsnoer niet in water of an-
dere vloeistof. Broodbakmachine en haar onderdelen zijn niet geschikt voor
het wassen in de vaatwasmachine.
Bij de reiniging van de broodbakmachine en haar onderdelengebruik geen
schuurmiddelen of sponsjes met harde of schurende laag en chemisch
agressieve stoffen.
-

5. 


6. 
28
 

-

Voor hergebruik van broodbakmachine of voordat u gaat ze opbergen zorg
ervoor dat alle onderdelen droog zijn.
Opberging

-

I V.


Storing Oorzaak Oplossing


het net

 -

   

  


     

   
  

-






-
komt.
V. 




-


-







-
-
-




normen.
Verpakking, handleiding, evenals het apparaat zelf moet worden afgevoerd in
overeenstemming met de lokale recyclingprogramma’s. Wees milieubewust:
gooi niet dergelijke producten in het gewone huishoudelijke afval.

Documenttranscriptie

RBM-M1907-E Lees zorgvuldig de handleiding voordat u het apparaat in gebruik neemt, en bewaar deze voor toekomstig gebruik. Correcte gebruik van het apparaat zal zijn levensduur aanzienlijk verlengen. voordat u het toestel op het stroomnet aansluit (zie de technische specificaties of het typeplaatje van het toestel). Veiligheidsvoorschriften • Gebruik een verlengsnoer dat geschikt is voor het stroomverbruik van het toestel. Indien de • De fabrikant is niet aansprakelijk voor schade parameters niet met elkaar overeenstemmen, die is veroorzaakt door het niet naleven van kan het tot een kortsluiting of ontbranding veiligheidsvoorschriften en instructies voor van de kabel leiden. gebruik van het toestel. • Sluit het toestel alleen op een geaarde stopcon• Dit apparaat is een multifunctioneel appatact aan. Dit is een vereiste voor bescherming raat voor het bereiden van voedsel in een tegen elektrische schokken. Als u een verlengshuiselijke omgeving en kan gebruikt worden noer gebruikt, zorg ervoor deze ook geaard is. in appartementen, landhuizen, hotelkamers, LET OP! Tijdens het gebruik van het toestel worden bijkeukens van winkels, kantoren, of in anzijn behuizing, kookpot en de metalen onderdelen dere soortgelijke toestanden van niet — inheet! Wees voorzichtig! Gebruik ovenwanten. Buig dustrieel gebruik. Industriële of enig ander niet over het toestel als zijn deksel open is om ongeoorloofd gebruik van het apparaat verbrandingen door de hete stoom te voorkomen. wordt beschouwd als een inbreuk op het juiste gebruik van het product. De producent • Trek de stekker van het toestel uit het stopkan in dit geval niet verantwoordelijk contact na het gebruik en tijdens het reinigen gesteld worden voor de mogelijke gevolgen. of verplaatsen daarvan. Verwijder de stroom• Controleer of de netspanning overeenstemt kabel uit het stopcontact met droge handen, met de nominale spanning van het toestel, trek aan de stekker en niet aan de kabel. NLD 23 HET IS VERBODEN om de behuizing van het • Leg de stroomkabel niet in de deuropeningen toestel in water te onderdompelen of onder stroof in de buurt van warmtebronnen. Zorg ervoor mend water te houden! dat de stroomkabel niet verdraaid en gebogen is en niet in aanraking komt met scherpe voor- • Dit apparaat mag gebruikt worden door kinwerpen, hoeken en randen van meubels. deren vanaf 8 jaar en ouder en door personen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke Vergeet niet dat de toevallige beschadiging van de of geestelijke vermogens, gebrek aan ervarstroomkabel tot storingen kan leiden die niet aan ing of kennis als zij dat onder toezicht doen de garantievoorwaarden voldoen, evenals tot elekof aanwijzingen hebben gekregen over hoe trische schokken.De beschadigde stroomkabel moet zij dit apparaat op een veilige manier moeten z.s.m. bij een servicecentrum worden vervangen. gebruiken en als zij de daarmee gemoeide • Plaats het toestel niet op een zachte onderrisico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met grond, bedek het niet het tijdens het gebruik. het apparaat spelen. Kinderen mogen het Anders kan dit tot de overhitting en storingen apparaat niet zonder toezicht reinigen of er van het toestel leiden. onderhoudswerkzaamheden aan uitvoeren. • Het is verboden om het toestel in open lucht Houd uw apparaat en het elektrische snoer te gebruiken. Als vocht of vreemde voorwdaarvan buiten het bereik van kinderen onder erpen in het toestel terecht komen, kan het de 8 jaar oud. ernstige schade aan het toestel veroorzaken. • Verpakkingsmateriaal (folie, schuimplastic • Trek de stekker van het toestel uit het stopetc.) kunnen gevaarlijk voor de gezondheid contact en zorg ervoor dat het toestel volledig van het kind zijn. Hartbeklemming gevaar! is afgekoeld voordat u het gaat reinigen. Volg Houd de verpakking buiten bereik van de de instructies voor de reiniging van het toestel. kinderen. 24 RBM-M1907-E • Het is verboden om het toestel zelfstandig te repareren of wijzigingen aan zijn ontwerp aan te brengen. Alle onderhoud- en reparatiewerkzaamheden dienen te worden uitgevoerd door een erkend servicecentrum. Het niet professioneel uitgevoerd werk kan leiden tot storingen van het toestel, letsels en materiële schade. LET OP! Gebruik het apparaat niet als er iets defect is Techncaische specificaties Model.............................................................................................................RBM-M1907-E Vermogen..................................................................................................................... 500 W Voltage............................................................................................... 220-240 V, 50/60 Hz Gewicht van het gebak.........................................................................500/750/1000 g Vorm vanhet gebak....................................................................... met anti-aanbaklaag Niet-vluchtig geheugen ...........................................................................tot 10 minuut Display...............................................................................................................................LCD Automatische programma’s............................................................................................17 Korstkleur selectie ............................................................................................................ja Automatische opwarming van klare gerecht................................................tot 1 uur Functie van uitgestelde start.......................................................................... tot 15 uur Toevoeging van extra ingredienten........................................ volgens audiosignaal Programma’s 1. Basic (Hoofdprogramma) 2. French Bread (Stokbrood) 3. Whole Grain Bread (Volkoren brood) 4. Sweet Bread (Bladerdeeg) 5. Gluten Free Bread (Glutenvrij brood) 6. Express (Express) 7. European Bread (Europese brood) 8. Cake (Cake) 9. Pasta Dough (Flauwe deeg) 10. Yeast Dough (Gistdeeg) 11. Oatmeal (Melkpap) 12. Yogurt (Yoghurt) 13. Jam (Jam/confitren) 14. Bake (Gebak) 15. Rice/Grain (Rijst/Gries) 16. Pilaf (Pilav) 17. Dessert (Desserten) Inhoud Broodbakmachine met geïntegreerde bakvorm...................................................1 st. Maatbeker.........................................................................................................................1 st. Maatlepel..........................................................................................................................1 st. Deegblad...........................................................................................................................2 st. Haakjes voor het verwijderen van de blad.............................................................1 st. Boek «100 recepten».....................................................................................................1 st. Gebruiksaanwijzing........................................................................................................1 st. Serviceboekje...................................................................................................................1 st. De fabrikant heeft het recht om wijzigingen in het ontwerp, uitvoering,evenals in de technische specificaties van het product aan te brengen in de loop van productverbetering zonder voorafgaande kennisgeving van dergelijke wijzigingen. Samenstelling van broodbakmachine A1 1. Behuizing van het apparaat 2. Bedieningspaneel 3. Afneembare deksel met venster 4. Stoomuitlaatgaten 5. Handvat 6. Aan/Uit knop (I/0) 7. Voedingskabel 8. Opwarmingsruimte 9. Bakvorm 10. Deegblad 11. Maatbeker 12. Haakje voor het verwijderen van de blad 13. Maatlepel Bedieningspaneel A2 1. «Weight» («Gewicht»)  —gewichtselectie vanhet gebaken product (500/750/1000 g). Standaardgewicht — 1000 g. 2.  knop voor verlenging van uitgestelde start/bereidingstijd . 3. «Menu»  («Menu») — knop van de bereidingsprogramma’s. Nummer van het geselecteerde programma wordt weergegeven op het display. 4. «Start/Stop» («Start/Stop») — knop voor de start of stop van het programma met de beëindiging van het bakproces en terugkeren naar de standaardinstellingen van het programma. 5. «Crust» («Korst») — knop voor korstkleur selectie van het product (licht, medium, donker). Sandaardinstelling is medium. 6.  knop voor verkorting van uitgestelde start/bereidingstijd . 7. Display — toont de geselecteerde instellingen en de resterende kooktijd. NLD Display A3 1. Indicatoren van uitgevoerde operaties: • “Delay” (“Uitstel”) — werkt functie van uitgestelde start, bereidingsprocess nog niet begonnen; • “Reheat” (“Verwarming”)— verwarming van ingredienten voor het kneden; • “Knead” (“Kneden”) — deeg wordt gekneed; • “Pause” (“Pauze”) — onderbreking in het programma (bijvoorbeeld tussen de eerste en tweede kneden); • “Rise” (“Rijzen”) —process van deegrijzing ; • “Bake” (“Bakken”)— product wordt gebakken; • “Keep Warm” (“Opwarming”)— opwarming van klare product; • “Program is complete” (“Werk beëindigd”)— beëindiging van het werk van een programma, automatische opwarming staat uit. 2. Nummer van het geselecteerde bereidingsprogramma. 3. Indicatoren van gebak’s gewicht(500/750/1000 g). 4. Timer voor het aftellen van de resterende kooktijd van een programma. 5. Indicatoren van de gekozen korstkleur. I. VOORDAT U GAAT GEBRUIKEN Haal voorzichtig het apparaar en accessoires uit de doos. Verwijder alle verpakkingsmaterialen en reclame stickers. Laat de waarschuwingsetiketten op hun plaats, stickers-aanwijzers (indien aanwezig) en platje met serienummer van het apparaat op zijn behuizing! Afwezigheid van serienummers op het product zal automatisch uw recht op de garantie beëindigen. Na vervoer of opslag bij lage temperaturen dient u het apparaat bij kamertemperatuur laten minimaal 2 uur staan voordat u gaat hem in gebruik nemen. Veeg het apparaat met een vochtige doek en spoel de kom en laat ze uitdrogen. Om vreemde geur te vermijden bij het eerste gebruik van het apparaat, maak een grondige reiniging. Niet-vlugtige geheugen Broodbakmachine REDMOND RBM-М1907-E heeft niet-vlugtige geheugen. Bij tijdelijke stroomuitval (tot 10 minuten) zullen alle instellingen bewaard blijven en als electrische stroom hervat zal het programma automatisch verder gaan. In geval van een stroomstoring langer dan 10 minuten zullen de instellingen verdwijnen en het bereidingsproces niet kan worden hervat. Als in een receptzuivel, vlees of andere bederfelijke producten worden gebruikt, trek de stekker uit het stopcontact, laat het apparaat afkoelen. Haal de bakvorm uit, maak het schoon en begin opnieuw bereiden volgens het recept, met gebruik van verse ingrediënten. Bij het reinigen, volg striktde instructies vermeld in hoofdstuk «Onderhoud van het apparaat». Als de gebruikte ingrediënten waren niet bederfelijk, kunt u het bereidingsprogramma opnieuw uitvoeren (als bakproces is nog niet begonnen) of het product klaarmaken met behulp van het programma «BAKE» zonder vervanging van de 25 producten (controleer bereidheid van producten door het venster, indien nodig, sluit het programma handmatig af). Merk op dat in het geval van het opnieuw opstarten van het programma de kwaliteit van de gebakken brood kan van de gewenste resultaat afwijken. ken. U kunt het gewicht van het product selecteren; er is de functie van uitgestelde start beschikbaar. De kleur van de korst is niet te selecteren; handmatige aanpassing van de tijd is niet beschikbaar. II. GEBRUIK VAN BROODBAKMACHINE Dit programma wordt gebruikt voor versnelde bakken van de witte brood.Voeg extra ½ theelepel gist aan het deeg voor het witte brood gebaseerd op uitgaande product van 1000 g. Het programma bevat process van het kneden en relatief korte faze van het rijzen en bakken. Er is wel functie van uitgestelde start beschikbaar. De kleur van de korst is niet te selecteren; handmatige aanpassing van de tijd is niet beschikbaar. Doel en functies van de automatische programma's In broodbakmachine REDMOND RBM-M1907-E zijn er 17 automatische bereidingsprogramma's. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt om brood te bakken, maar ook pap, rijst, yoghurt, jam koken enz. Om deeg te laten rijzen laat het deksel gesloten zitten! Bij gebruik vande broodbakmachine, volg de instructies van het boek «100 recepten» (inbegrepen). 1.Programma «BASIC» Het wordt gebruikt voor het bakken van klassieke witte brood. Het programma bevat 2 fazes van het kneden, rijzen van het deeg en het bakken van brood. U kunt het gewicht, de kleur van de korst selecteren; er is de functie van uitgestelde start beschikbaar. Handmatige aanpassing van de tijd is niet beschikbaar. 2. Programma «FRENCH BREAD» Het wordt gebruikt voor het bakken van zachte stokbrood met knapperige korst. Het eist lange kneden en meer tijd vooer het rijzen van deeg. Dit programma is aanbevolen voor het bakken van deegproducten die bevatten geen boter (margarine) en melk. Stokbrood wordt snel oudbakken, het is dus beter om niet meer dan een dag te bewaren. Het programma bevat 2 fazes van het kneden, rijzen van het deeg en het bakken van brood. U kunt het gewicht, de kleur van de korst selecteren; er is de functie van uitgestelde start beschikbaar. Handmatige aanpassing van de tijd is niet beschikbaar. 3. Programma «WHOLE GRAIN BREAD» Aangezien de bloem voor dit brood is zwaarder, voorverwarmt het programma de ingrediënten gedurende half uur voor het kneden van het deeg en laat het deeg «rijzen» voor een langere tijd. Brood van graanmeel is meestal kleiner en dichter. Het programma bevat 2 fazes van het kneden, rijzen van het deeg en het bakken van brood. U kunt het gewicht, de kleur van de korst selecteren; er is de functie van uitgestelde start beschikbaar. Handmatige aanpassing van de tijd is niet beschikbaar. 4. Programma «SWEET BREAD» Programma voor het bakken van zoete gebak met extra ingrediënten (vruchten, noten, chocoladeschilfers, gekonfijte vruchten, rozijnen, enz.). Tijd voor deze toevoegingen wordt door geluidsignaal doorgegeven. Het programma bevat 2 fazes van het kneden, rijzen van het deeg en het bakken. U kunt het gewicht van het product selecteren; er is de functie van uitgestelde start beschikbaar. De kleur van de korst is niet te selecteren; handmatige aanpassing van de tijd is niet beschikbaar. 5. Programma «GLUTEN FREE BREAD» Het is voor het bakken van brood uit glutenvrije meel. Gluten - is een eiwit dat voorkomt in granen en geeft hoge bakeigenschappen aan meel. Dankzij hem, het deeg wordt elastisch en veerkrachtig. Maar voor sommigemensengluten is onacceptabel. Het programma bevat 2 fazes van het kneden, rijzen van het deeg en het bak- 26 6. Programma «EXPRESS» 7. Programma «EUROPEAN BREAD» 15. Programma «RICE/GRAIN» Het wordt ontworpen voor het koken van rijst en verschillende kruimelige pappen. Bereidingstijd kan ingesteld worden in het bereik van 20 minuten tot 1 uur 30 minuten met instelstap van 5 minuten (de bereidingstijd staat standaardop 30 minuten ingesteld). De functies van uitgestelde start en automatische opwarming zijn niet beschikbaar. 16. Programma «PILAF» Het wordt ontworpen voor het koken van rijst en verschillende sorten pilav. Bereidingstijd kan ingesteld worden in het bereik van 30 minuten tot 1 uur 30 minuten met instelstap van 5 minuten (de bereidingstijd staat standaardop 1 uur ingesteld). De functies van uitgestelde start en automatische opwarming zijn niet beschikbaar. Het is aanbevolen voor het bakken van verschillende soorten van wit brood en brood van tarwe- en roggemeel. Het programma bevat 2 fazes van het kneden, rijzen van het deeg en het bakken. U kunt het gewicht van het product selecteren. Er is de functie van uitgestelde start beschikbaar. De kleur van de korst is niet te selecteren; handmatige aanpassing van de tijd is niet beschikbaar. 17. Programma «DESSERT» 8. Programma «CAKE» Voorbereiding voor het werk Dit programma is ontworpen voor het bakken van cakes met verschillende voellingen. Het programma bevat 2 snelle fazes van het kneden en het bakken. Er is de functie van uitgestelde start beschikbaar. Keuze van het gewicht van het gebak, korstkleur en handmatige aanpassing van de tijd zijn niet beschikbaar in dit programma. 9. Programma «PASTA DOUGH» Programma voor het kneden van het flauwe deeg, die wordt gebruikt voor de bereiding van noodles, ravioli etc., zonder lange baktijd. Het programma bevat 2 fazes van het kneden; functie van uitgestelde start en automatische opwarming zijn niet beschikbaar . 10. Programma «YEAST DOUGH» Programma voor het bakken van het gistdeeg zonder lange baktijd. Het programma bevat 2 fazes van het kneden en rijzen van het deeg. Er is geen handmatige aanpassing van de tijd; functies van uitgestelde start en automatische opwarming zijn niet beschikbaar. 11. Programma «OATMEAL» Het wordt aanbevolen voor de bereiding van de pappen op melk- en waterbasis. Handmatige aanpassing van de tijd is niet beschikbaar; functies van uitgestelde start en automatische opwarming zijn niet beschikbaar. 12. Programma «YOGURT» Het programma is voor de bereiding van verschillnde soorten yoghurt. Bereidingstijd kan handmatig ingesteld worden in het bereik van 5 tot 12 uur met interval van 10 minuten (de bereidingstijd staat standaardop 8 uur ingesteld). Functies van uitgestelde start en automatische opwarming zijn niet beschikbaar. 13. Programma «JAM» Het wordt gebruikt voor bereiding van jams, toppings voor het gebak, wafels en ijs, ketchups, verschillendeaanmakingen, tevens voor de voorbereiding van aantal producten voor de inmaak.De functies van handmatige instelling, uitgestelde start en automatische opwarming zijn niet beschikbaar. 14. Programma «BAKE» Het programma bevat alleen opwarmingsprocess (zonder het kneden en rijzen). Het wordt aanbevolen voor het bakken van cakes en bereiding van hoofdgerechten. De functies van handmatige instelling, uitgestelde start en automatische opwarming zijn niet beschikbaar. Het programma bevat alleen opwarmingsprocess (zonder het kneden en rijzen). Het wordt ontworpen voor het bereiden van chocolade- en melkdesserten. Bereidingstijd kan ingesteld worden in het bereik van 30 minuten tot 2 uur met instelstap van 5 minuten (de bereidingstijd staat standaard op 1 uur ingesteld). De functies van uitgestelde start en automatische opwarming zijn niet beschikbaar. 1. Zet de broodbakmachine op een stevige, vlakke ondergrond. Bij het instellen, zorg ervoor dat tijdens het werken van het apparaat zijn ventilatie wordt niet gehinderd, de hete stoom die uit de gaten van het deksel stijgt niet tot het behang, decoratieve bedekkingen, elektronische apparaten en andere onderwerpen die kunnen worden beïnvloed door hoge luchtvochtigheidbereiken. 2. Zorg ervoor dat de interne en externe onderdelen van de broodbakmachine niet beschadigd zijn, en dat er geendeukjes en andere gebreken zijn. 3. Open het deksel met kijkvenster. Neem het handvat van de bakvorm en draai het ietsjes tegen de klokwijzer en verwijder het met lichte inspanning door omhoog te trekken. Zorg ervoor dat de ruimte rond de wal en het kneedblad schoon zijn. Leggen ingredienten 1. Bevestig de kneedblad aan de as op de bodem van de bakvorm en zorg ervoor dat de verbinding veiligd is. Smeer de kom en kneedblad aan met olie. 2. Weeg de benodigde ingrediënten volgens de gekozen recept, laad ze in de kom. 3. Voor het bakken van het brood en bereiding van het deeg dient uextra ingrediënten voorbereiden (kaas, ham, fruit, noten, rozijnen, enz.) volgens recept. Alle producten moeten op kamertemperatuur (25-35°C) zijn, tenzij anders staat vermeld in recept. Zet de belangrijkste ingrediënten in de broodbakvorm volgens de volgorde vermeld in het recept. • Eerst plaats de vloeibare ingrediënten (water, melk) en/of eieren in de vorm. Water moet kamertemperatuur hebben (ongeveer 25-35°C), omdat de te hooge watertemperatuur kan negatieve effect op de stijging van het deeg hebben. Bij gebruik van de uitgestelde start, gebruik dan alleen melkpoeder, anders melk kan omkrullen vóór de bereiding. Voeg suiker en zout in de vloeibare ingrediënten strikte in overeenstemming met het recept. • Voeg de overige vloeibare ingrediënten bij (honing, stroop, melasse, enz.). • Voeg de drogeingrediënten (eerst meel, daarna melkpoeder, kruiden, specerijenenz.). • Als laatste voeg de gist of bakpoeder. Deze componenten mogen niet in contact met vloeistoffen komen, anders de fermentatie begint te vroeg: als resultaat krijgt u een harde en grof brood. Gist mag niet met zout in aanraking komen. Het wordt aanbevolen om een gat in de heuvel van meel te maken en gist of bakpoeder erin te stoppen . 4. Zet de bakvorm in de verwarmingskamer van de broodbakmachine en draai de vorm iets naar links. De vorm moet met de aandrijfas aangesloten RBM-M1907-E zijn, en precies op de bodem van de kamer zaken. Stel de vorm vast en draaihem rechts totdat hij stopt (zie onderstaande tekening). Sluit het deksel met kijkvenster. Algemene acties tijdens bediening van het apparaat 1. Sluit de broodbakmachine aan het stroomnet. Schakel het apparaat in door op de knop «I/0» aan te drukkenop de zijpaneel. Het apparaat zal piepen en op het display zal programmanummer (standaard - 1) verschijnenen zijn lopende tijd (03:00). 2. Druk op de knop «Menu» en kies het nummer van het bereidingsprogramma (van 1 tot 17) - het zal op het display verschijnen. No Programma No Programma No Programma 1 Basic 7 European Bread 13 Jam 2 French Bread 8 Cake 14 Bake 3 Whole Grain Bread 9 Pasta Dough 15 Rice/Grain 4 Sweet Bread 10 Yeast dough 16 Pilaf 5 Gluten Free Bread 11 Oatmeal 17 Dessert 6 Express 12 Yogurt 3. Afhankelijk van het aantal ingrediënten in de kom met behulp van de knop «Weight» selecteer gewicht van de afgebakken product. Gewichtsindicatorzal schuivenvan het bovenste gedeelte van het scherm. Het gewicht van het product is niet in alle programma’s te instellen. 4. Door op de knop «Crust» te drukken selecteer het gewenste type korst van het product (licht, medium, donker). Indicator van korstkleur zal schuiven in de onderste deel van het display. Als standaard staat «meddium» waarde ingesteld. Korstkleur is niet in alle programma’s te instellen. 5. Het display naast het programmanummer zal standaard bereidingstijd verschijnen. U kunt dit handmatig wijzigen (alleen voor programma’s 12, 15-17) met behulp van de knoppen (verlengen) en (verkorten). Wijzigingsbereik van tijd en instelstap zijn afhankelijk van het gekozen programma. 6. Indien nodig stel uitgestelde start (alleen voor programma's 1-7) door op de knoppen te drukken  en . Let op dat in programma’s 1-7 met behulp van de knoppen  en  kan de tijd ingesteld worden waarna het gerecht klaar is, met inbegrip van uitgestelde start (daarbij de bereidingstijd verandert niet). In programma’s 12, 15-17 met dezelfde knoppen kan de bereidingstijd verandert worden. 7. Druk op de knop «Start/Stop». De timer start met aftellen van de resterende tijd tot het einde van bereiding. 8. Tijdens het functioneren voert het apparaat een reeks acties, waarvan de namen bevinden zich links en rechts van het display. Indicator op het display geeft aan welke actie op dit moment aan de gang is. 9. Na 15-20 minuten (afhankelijk van het programma) na de start zal een geluidssignaal waarschuwen over de noodzaak om extra ingrediënten toe te voegen. Open het deksel van het apparaat en giet de voorbereide ingrediënten in de bakvorm. Deze functie is beschikbaar alleen in programma’s 1, 3-5, 7. 10. Aan het einde van werk in 1-8 programma’s zal automatisch de functie van opwarming geactiveerd worden. Indicator van acties verplaatst zich naar het label «Keep Warm». 11. Na voltooiing van programma's 9-17, evenals na afloop van opwarmingsfunctie hoort u 5 pieptonen en het apparaat schakelt in de stand-bymodus. Indicator van acties verplaatst zich naar het label «Program is complete». 12. Om het programma te onderbreken en resetten met terugkeer naar het menu of om de opwarming functie uit te schakelen houd de knop «Start/ Stop» voor een paar seconden ingedrukt. Na het bakken zet de oven uit door op de knop «I/0» te drukken en trek de snoer uit stopcontact. Uithalen van gebakken brood 1. Open het deksel. Met behulp van ovenwanten, haal het gebakken brood met het handvat van de bakvorm uit. WAARSCHUWING! Vergeet niet dat aan het einde van het bereidingsproces zijn het brood, vorm en oven vrij heet! Wees voorzichtig, gebruik ovenwanten om brandwonden te voorkomen! Zet de hete vorm met brood niet op het tafelkleed, plastic of andere warmte-gevoelige ondergrond die vlam kan vatten of smelten! 2. Zet het bakvorm ondersteboven en verwijder het bereide brood uit de form, leg hem op een onderstel of schotel. Laat het brood gedurende 20 minuten afkoelen.Constructie van broodbakmachine bepaalt dat na het verwijdering van het gebak uit de kom moet het kneedblad op de as binnen de vorm moet blijven. Als dit niet gebeurd is en het blad is in het brood achtergelaten, het is geen defect. Verwijder het blad met een speciaal daarvoor bestemde haak. 3. Nadat de bakvorm en het apparaat zijn afgekoeld maak ze schoon in overeenstemming met de paragraaf «Onderhoud van het apparaat». BELANGRIJK: Reinig het inwendige oppervlak van de vorm en het apparaat na elk gebruik. Omgaan met de bakvorm De bakvorm en kneedblad hebben antiaanbaklaag die vermijdt de verschijning van de vlekken en vereenvoudigt verwijdering van afgebakken brood. Om beschadiging van het oppervlak te vermijden, volg dan de onderstaande instructies. 1. Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen (zoals een mes of een vork) om het brood op te halen uit de kom. 2. Voor het snijden van een brood, zorg ervoor dat er geen kneedblad binnen zit. Als het blad er in zit, wacht tot het brood afkoelt en verwijder het dan met een speciale haak. Wees voorzichtig bij het hanteren van het kneedblad, want het heet kan zijn. 3. Harde, grove of grote ingrediënten (zoals volkoren meel, suiker, noten of zaden) kunnen de antiaanbaklaag van de kom beschadigen. Als u veel ingrediënten gebruikt, verdeel ze in kleine stukjes. Houden aan de aanbevolen hoeveelheden en operationele procedures die staan vermeld in recepten. Snijden en bewaren van brood voor een paar seconden om de functie van automatische opwarming uit te schakelen. Als het brood laten in de oven staan zonder opwarming, wordt het verdampte vocht weer geabsorbeerd: het product wordt klef. Automatische opwarming voorkomt vochtopname en helpt om het product zacht voor enige tijd te blijven. Echter, om een perfecte kwaliteit van het product tekrijgen is het aanbevolen, indien mogelijk, om het brood gelijk na het einde van het bakproces uit de kom te verwijderen. Instelling van uitgestelde start Uitgestelde startmodus stelt u in staat om het product na gewenste tijdstip te bereiden in het interval tot hoogstens 15 uur (inclusief bereidingstijd) met instelstap van 10 minuten. Gebruik deze functie niet als in het recept worden bederfelijke producten gebruikt. 1. Modus van uitgestelde start is niet in alle programma’s beschikbaar. 2. Zorg ervoor dat de ingrediënten worden geladen, selecteer het programmanummer, gewicht en kleur van broodkorst. 3. Druk op de timerknop en stel de tijd in waarna moet het werk van de geselecteerde programma beeindigen (in het bereik van maximaal 15 uur met stap van 10 minuten). Om de tijdwaarde snel te verhogen of verlagen houd de knopofingedrukt. Voorbeeld. Nu is 21:00 uur en u wilt dat brood tot 07:00 afgebakt is, dus na 10 uur. Laten we zeggen dat u hebt voor de volgende parameters gekozen: Programma 1, product gewicht 750 g, aanbakkorst medium. Het display toont bereidingstijd 02:55 uur. Houd de knop  ingedrukt totdat het display de getallen 10:00 toont. Als u de gewenste tijd heeft gemist door op de knop  te drukken kunt u de tijd verminderen. U heeft een uitgestelde start ingesteld. Nu zal het bakproces na 10 uur voltooien, dat wil zeggen, om 07:00 uur zal het verse geurige brood voor u klaar staan. III. ONDERHOUD VAN HET APPARAAT Voordat u gaat het apparaat schoonmaaken, zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact is afgetroken en het apparaat volledig afgekoeld is. Voor verder gebruik veeg het apparaat en onderdelen altijd droog. 1. Open het deksel en verwijder de bakvorm, draai de handgreep zachtjestegen de klokwijzeren trek de vorm omhoog. 2. Verwijderen kneedblad. Als het blad komt niet los van de as, vul de vorm met warm water en laat hem voor een tijdje staan. Daardoor zal het aangekleefde deeg verzachten en het blad zal gemakkelijk los komen. 3. Was de maatbeker, maatlepel, bakvorm en kneedblad met een zachte spons in warm water met afwasmiddel en en droog ze uit. Als de binnenkant van het kneedblad is zwaar verontreinigd, leg het voor een tijdje in warm water, daarna reinig het schoon. 4. Reinig de binnenkant en de behuizing van het apparaat met een vochtige doek. Indien nodig gebruik wat wasmiddel. Verwijd volledig de reinigingsmiddel met een vochtige spons of doek, anders kan het van invloed op de smaak van het gebak zijn. Gebruik een elektrische of een speciaal gekarteld mes om het brood te snijden. Bewaar ongebruikte brood in gesloten verpakking (in luchtdicht plastic zakken of plastic containers) bij kamertemperatuur gedurende niet meer dan 3 dagen. Voor langere bewaring (tot 1 maand), plaatst het brood in een afgesloten container in de vriezer. Angezien zelfgebakken brood bevat geen conserveringsmiddelen, kan hij uitdrogen en verslechteren sneller dan een industrieel gemaakte brood. WAARSCHUWING! Dompel het apparaat en het netsnoer niet in water of andere vloeistof. Broodbakmachine en haar onderdelen zijn niet geschikt voor het wassen in de vaatwasmachine. Functie van automatische handhaving van temperatuur van klare gerecht (automatische opwarming) Het deksel van het apparaat kan eenvoudige verwijderdworden voor de reiniging. 5. Om het deksel te verwijderen, open het onder een hoek van 80-85° en voorzichtig zonder inspanning trek het naar u toe door het verwijderen scharnieren van het deksel uit de sleuven van het apparaat. 6. Reinig en droog het deksel af. Broodbakmachine is voorzien van functie van automatische handhaving van klare gerechten, die schakelt automatisch in na voltooiing van het programma (alleen in programmah 1-8. Daarom voorafgaand aan het verwijderen van het eindproduct uit de broodbakmachine houd de knopde «Start/Stop» ingedrukt NLD Bij de reiniging van de broodbakmachine en haar onderdelengebruik geen schuurmiddelen of sponsjes met harde of schurende laag en chemisch agressieve stoffen. 27 7. Zet het deksel terug op zijn positie: zet voorzichtig de platte scharnieren in de sleuven op de behuizing en daarbij houd het deksel onder een hoek van 80-85°. Het deksel moet geopend en gesloten worden zonder inspanning. Voor hergebruik van broodbakmachine of voordat u gaat ze opbergen zorg ervoor dat alle onderdelen droog zijn. Opberging Bewaar het apparaat compleet in droge geventileerde plek. Bescherm het van grote temperatuurveranderingen en langdurige blootstelling aan direct zonlicht. IV. VO O R DAT U CO N TACT O P N E E M T MET EEN SERVICECENTRUM Storing Oorzaak Oplossing Het apparaat doet niet Er is geen stroom in het net Sluit het apparaat aan een werkende stopkontact. Controleer de netspanning Het apparaat doet wel, maar kneed hij niet Kneedblad is niet geinstaleerd Reinig de bakvorm, zet het kneedblad op de bodem van de vorm en start het proces opnieuw Op het display storing melding (alfabetische of alfanumerieke code) Storing in broodbakmachine Schakel het apparaat door op de knop “I/0” te drukken en wacht tot het tot kamertemperatuur is afgekoeld. Zet de broodbakmachine aan. Neem contact op met een erkend servicecentrum als de foutmelding herhaaldelijk terugkomt. V. GARANTIEVERPLICHTINGEN Garantie geldt voor een periode van 2 jaar na de datum waarop dat product werd gekocht. Gedurende de garantieperiode verbindt zich de fabrikant ertoe om alle fabricagedefecten te verhelpen door reparatie of vervanging van de gehele product veroorzaakt door een slechte kwaliteit van de materialen en montage. De garantie is slechts geldig indien de datum van aankoop is bevestigd door stempel van een winkel en handtekening van verkoper op de originele garantiekaart. Deze garantie zal niet van toepassing zijn als het product werd niet gebruikt in overeenstemming met de bijgeleverde handleiding, niet gerepareerd of gedemonteerd of beschadigd door verkeerd gebruik, evenals de complete set van het product niet bewaard. Deze garantie dekt geen normale slijtage van het product en verbruiksmaterialen (filters, lampen, anti-aanbaklaag, afdichtingsrubber, etc.) Levensduur van het product en de garantieperiode wordt berekend vanaf de datum van verkoop of fabricagedatum van het product (indien de datum van verkoop niet kan bepaald worden). Fabricagedatum van het apparaat staat in het serienummer op identificatiestiker die is geplakt op de behuizing van het apparaat. Het serienummer bestaat uit 13 cijfers. De 6de en 7de tekens duiden de maand en de 8ste het bouwjaar van het apparaat. Door de fabriek ingestelde levensduur van het apparaat is 5 jaar vanaf de aankoopdatum. Deze periode is geldig op voorwaarde dat het apparaat werd gebruikt in overeenstemming met deze instructies en de toepasselijke technische normen. Verpakking, handleiding, evenals het apparaat zelf moet worden afgevoerd in overeenstemming met de lokale recyclingprogramma’s. Wees milieubewust: gooi niet dergelijke producten in het gewone huishoudelijke afval. 28
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148

Redmond RBM-M1907-E de handleiding

Categorie
Machines voor het maken van brood
Type
de handleiding