HOTPOINT/ARISTON FI7 864 SC IX HA Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide
1
NL
PRODUCTBESCHRIJVING
SNELLE REFERENTIE
GIDS
BEDIENINGSPANEEL
Lees de veiligheidsvoorschriften zorgvuldig voordat u het product gebruikt
1. Bedieningspaneel
2. Ventilator
3. Cirkelvormig
verwarmingselement
(niet zichtbaar)
4. Plankgeleiders
(het niveau staat aangegeven
op de voorkant van de oven)
5. Deur
6. Bovenste
verwarmingselement/grill
7. Ovenlampje
8. Identificatieplaatje
(niet verwijderen
9. Onderste
verwarmingselement
(niet zichtbaar)
1. SELECTIEKNOP
Om de oven in te schakelen door
het selecteren van een functie.
Op "0" zetten om de oven uit te
schakelen.
2. TERUG
Om terug te keren naar het vorige
instellingenmenu.
3. DISPLAY
4. BEVESTIGINGSTOETS
Om een geselecteerde functie
of een ingestelde waarde te
bevestigen.
5. INSTELKNOP
Om door de menu's te bladeren en
instellingen aan te brengen of te
veranderen.
Let op: Alle knoppen zijn druk-
geactiveerde knoppen. Druk naar
beneden op het midden van de knop
om het uit de zitting te laten komen.
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN EEN
PRODUCT HOTPOINT - ARISTON
Voor meer informatie en support, gelieve uw
product te registreren op
www.hotpoint.eu/register
Download de veiligheidsinstructies en de
Gids voor Gebruik en Onderhoud van
onze website
www.hotpoint.eu, en volg de procedure
aan de achterzijde op.
WWW
1 2 3 4 5
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
9
7
6
2
PLAATSEN VAN HET ROOSTER EN ANDERE
ACCESSOIRES
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en
zorg ervoor dat de zijde met de geheven rand naar
boven gericht is.
Andere accessoires, zoals de opvangbak en de
bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
. Om de roostergeleiders te verwijderen tilt u de
geleiders op en daarna trekt u het onderste deel
voorzichtig uit de zitting: De roostergeleiders kunnen
nu verwijderd worden.
. Om de geleiders opnieuw te plaatsen moeten ze
eerst terug in hun bovenste zitting worden geplaatst.
Houd ze rechtop, schuif ze in de ovenruimte en laat ze
dan in de juiste positie in de onderste zitting zakken.
ACCESSOIRES
WWW
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
ROOSTER OPVANGBAK BAKPLAAT
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte
model.
Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart andere
accessoires aanschaffen.
3
NL
SETTING
Voor het wijzigen van de instellingen van de
oven (tijd, taal, volume geluidssignaal, helderheid,
Ecomodus, meeteenheid, vermogen).
Let op: Wanneer de Ecomodus actief is, zal de helderheid van de
display verminderd worden na enkele seconden, om energie te
besparen. Het display wordt automatisch ingeschakeld wanneer
op een van de knoppen gedrukt wordt, enz.
SPECIALE FUNCTIES
VLEES
VLEES
Met deze functie wordt automatisch de
beste temperatuur en bereidingsmethode voor vlees
geselecteerd. Met deze functie wordt met tussenpozen
de ventilator ingeschakeld op lage snelheid, om te
voorkomen dat het voedsel teveel uitdroogt.
GEVOG
GEVOGELTE
Met deze functie wordt automatisch
de beste temperatuur en bereidingsmethode voor
gevogelte geselecteerd. Met deze functie wordt met
tussenpozen de ventilator ingeschakeld op lage snelheid,
om te voorkomen dat het voedsel teveel uitdroogt.
STOOF
STOOFSCHOTELS
Met deze functie wordt automatisch
de beste temperatuur en bereidingsmethode voor
pastagerechten geselecteerd.
BROOD
BROOD
Met deze functie wordt automatisch de
beste temperatuur en bereidingsmethode voor alle
soorten brood geselecteerd.
PIZZA
PIZZA
Met deze functie wordt automatisch de
beste temperatuur en bereidingsmethode voor alle
soorten pizza geselecteerd.
GEBAK
GEBAK EN TAARTEN
Met deze functie wordt automatisch de
beste temperatuur en bereidingsmethode voor alle
soorten gebak geselecteerd (luchtig gebak, gevulde
taarten, enz.).
RIJZE
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet
of hartig deeg. Om de kwaliteit van het rijzen niet in
gevaar te brengen, de functie niet inschakelen als de
oven nog heet is na een bereidingscyclus.
WARMH
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van
zojuist bereide gerechten.
* Functie gebruikt als referentie voor de verklaring van
energie-efficiëntie in overeenstemming met Verordening
(EU) nr. 65/2014
OFF
Om de oven uit te schakelen.
LAMPJES
Om de verlichting in de oven in en uit te schakelen.
Met deze functie wordt er geen bereiding ingeschakeld.
CONVENTIONEEL
Voor het bakken van taarten met een vloeibare
vulling op één steunhoogte.
TURBO HETE LUCHT
Voor het bakken van taarten met een vloeibare
vulling op één steunhoogte.
HETELUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op verschillende steunhoogtes (maximaal
drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben.
Met deze functie worden er geen geuren van het ene
naar het andere gerecht overgebracht.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen en
worstjes, gratineren van groenten of om brood te
roosteren. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder het
rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt geadviseerd de
opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen:
Plaats de pan op één van de niveaus onder het rooster
en voeg 500 ml drinkwater toe. Het braadspit (indien
aanwezig) kan met deze functie worden gebruikt.
MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees
(meer dan 2,5 kg). Gebruik de 1e of 2e steunhoogte,
afhankelijk van de grootte van het vlees. De oven hoeft
niet voorverwarmd te worden. Aanbevolen wordt om
het vlees tijdens de bereiding om te keren, om een
gelijkmatige bruining aan beide kanten te verkrijgen.
Het verdient de voorkeur het vlees zo nu en dan
vochtig te maken om het niet te erg te laten uitdrogen.
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
ECO HETELUCHT*
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één
steunhoogte bereiden. Door zachte, intermitterende
luchtcirculatie wordt voorkomen dat het voedsel teveel
uitdroogt. Wanneer deze functie in gebruik is zal het
ECO licht tijdens de bereiding uitgeschakeld blijven,
maar het kan weer tijdelijk worden ingeschakeld door te
drukken op de OK-toets.
Voor het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor een
optimaler stroomverbruik, mag de oven niet eerder
worden geopend dan dat het voedsel volledig bereid is.
FUNCTIES
4
LANGZ
LANGZAAM GAREN
Voor het zachtjes bereiden van vlees
en vis, om ze mals en sappig te houden. Het is
raadzaam om de braadstukken eerst in een pan
aan te braden, om de buitenkant van het vlees
dicht te schroeien, zodat de sappen beter worden
vastgehouden. De bereidingstijden variëren van
twee uur voor vis van 300 g tot vier of vijf uur voor
vis van 3 kg, en van vier uur voor stukken vlees van 1
kg tot zes of zeven uur voor stukken vlees van 3 kg.
5
NL
1. KIES EEN TAAL
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de
eerste keer aan zet: "ENGLISH" zal langs het display
bladeren.
Draai aan de instelknop om te bladeren door de lijst
met beschikbare talen en kies de gewenste taal.
Druk op
om de selectie te bevestigen.
Let op: De taal kan daarna veranderd worden in het menu
"Setting".
2. DE TIJD REGELEN
Na selectie van de taal moet ook de huidige tijd
geregeld worden: Op het display knipperen de twee
cijfers die het uur aangeven.
Draai aan de instelknop om het juiste uur in te stellen
en druk op
: Op het display knipperen de twee
cijfers die de minuten aangeven.
Draai aan de instelknop om de minuten in te stellen en
druk op
om te bevestigen.
Let op: Wanneer de stroom voor langere tijd uitvalt moet u
de tijd mogelijk opnieuw instellen.
HET APPARAAT VOOR HET EERST GEBRUIKEN
3. HET STROOMVERBRUIK INSTELLEN
De oven is geprogrammeerd voor het verbruik van
een niveau van elektrische stroom dat compatibel
is met een thuisnetwerk dat een kwalificatie van
meer dan 3 kW heeft: Als uw huishouden een lager
energieverbruik gebruikt, moet u deze waarde
verlagen.
Draai aan de selectieknop totdat "SETTING" op het
display wordt getoond, daarna
indrukken om te
bevestigen.
Draai aan de instelknop om het menu-item "Effekt" te
selecteren en druk op
om te bevestigen.
Draai aan de instelknop om "Laag" te selecteren en
druk op
om te bevestigen.
LAAG
4. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: Dit is volkomen
normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel,
raden we daarom aan om de lege oven te verwarmen,
om alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante
film uit de oven en verwijder eventuele accessoires
aan de binnenkant.
Verwarm de oven tot 200 °C gedurende ongeveer
één uur, ideaal met behulp van een functie
met luchtcirculatie (bijvoorbeeld "Hetelucht" of
"Convectiebakken").
Volg de instructies voor de correcte instelling van de
functie.
Let op: Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste
gebruik van het apparaat.
6
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Draai aan de selectieknop om de oven in te schakelen
en de gewenste functie op het display te tonen: Op
het display verschijnt het pictogram voor de functie
en de basisinstellingen.
CONVE
Om een item uit het menu te selecteren (het display
geeft het eerste beschikbare item weer) aan de
instelknop draaien totdat het gewenste item wordt
weergegeven.
TURBO
Druk op om de selectie te bevestigen: het display
toont de basisinstellingen.
2. DE FUNCTIE INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt
u de instellingen wijzigen.
Op het display verschijnen de instellingen die in de
juiste volgorde kunnen worden gewijzigd.
TEMPERATUUR/GRILLNIVEAU
Wanneer er een waarde knippert op het display,
aan de instelknop draaien om het te veranderen,
daarna op
drukken om te bevestigen en verder
gaan met het wijzigen van de instellingen die volgen
(indien mogelijk).
Let op: Zodra de functie is ingeschakeld kan de temperatuur
met behulp van de instelknop worden gewijzigd .
DUUR
Wanneer het symbool knippert op het display,
gebruik de instelknop om de gewenste bereidingstijd
in te stellen en druk dan op
om te bevestigen.
Wanneer u de bereiding handmatig wilt beheren
hoeft u geen bereidingstijd in te stellen: Druk op
om te bevestigen en de functie te starten.
In dit geval kunt u niet het einde van de bereidingstijd
instellen door een uitgestelde start te programmeren.
Let op: U kunt de bereidingstijd die al tijdens de bereiding is
ingesteld, door op te drukken: gebruik de instelknop om
het te wijzigen en druk dan op om te bevestigen.
DE EINDTIJD VAN DE BEREIDING INSTELLEN
UITGESTELDE START
Bij veel functies kunt u, nadat u een bereidingstijd
hebt ingesteld het starten van de functie uitstellen
door het programmeren van de eindtijd.
Op het display wordt de huidige eindtijd die is
ingesteld weergegeven en het
pictogram
knippert.
Draai aan de instelknop om de gewenste eindtijd van
de bereiding in te stellen en druk dan op
om te
bevestigen en de functie te starten.
Zet het voedsel in de oven en sluit de deur: De functie
start automatisch na een tijdsperiode die berekend
is om de bereiding te laten eindigen op het uur dat u
gekozen hebt.
Opmerkingen: Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd
wordt geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase
van de oven uitgeschakeld: De oven zal de gewenste
temperatuur geleidelijk bereiken, wat betekent dat de
bereidingstijden iets langer zijn dan inde bereidingstabel
staat vermeld.
Tijdens de wachttijd kunt u de instelknop gebruiken om de
geprogrammeerde eindtijd te wijzigen of druk op
om de
instellingen te veranderen.
3. DE FUNCTIE INSCHAKELEN
Wanneer u alle gewenste instellingen toegepast hebt
drukt u op
om het tijdstip waarop de bereiding
zal eindigen te bevestigen en om de functie te
activeren.
Let op: Zodra de bereiding is gestart zal op het display
voor elke functie het meest geschikte niveau worden
weergegeven.
U kunt de selectieknop draaien naar om de
functie die is geactiveerd op elk gewenst moment te
onderbreken.
7
NL
4. VOORVERWARMEN
Een aantal functies hebben een fase voor het
voorverwarmen van de oven: Zodra de functie is
begonnen wordt op het display aangegeven dat de
voorverwarmingsfase is ingeschakeld.
VOOR
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont de
display dat de oven de ingestelde temperatuur
bereikt heeft:
Open nu de deur open, plaats het voedsel in de oven,
sluit de deur en start het bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase
van de voorverwarming afgelopen is zal een negatief effect
hebben op het uiteindelijk resultaat van de bereiding.
Wanneer de deur tijdens de voorverwarmingsfase wordt
geopend zal het onderbreken worden gestopt.
De bereidingstijd is exclusief de voorverwarmingsfase.
De door u gewenste oventemperatuur kan altijd met
behulp van de instelknop worden gewijzigd.
5. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
Druk op om verder te gaan met de
bereiding in de handmatige modus (zonder een
geprogrammeerde bereidingstijd) of draai aan de
instelknop om de bereidingstijd te verlengen door een
nieuwe tijdsduur in te stellen.
In beide gevallen blijven de instellingen van de
temperatuur of het grillniveau gehandhaafd.
BRUINEN
Met een aantal ovenfuncties kunt u de bovenkant
van de gerechten een bruin korstje geven door de
grill in te schakelen als de bereiding voltooid is.
Wanneer op het display de betreffende boodschap
wordt getoond druk dan indien nodig op
om een
vijf minuten durende bruiningscyclus te starten.
Zodra u de bruiningsfunctie heeft geactiveerd kunt
u de tijd dat het zal lopen veranderen door aan de
instelknop te draaien. U kunt ook de functie op elk
gewenst moment stoppen door aan de selectieknop te
draaien om een andere functie te selecteren of door
het naar
te draaien om de oven uit te schakelen.
. KOOKWEKKER
Wanneer de oven uitgeschakeld is, kan de display
gebruikt worden als kookwekker. Om deze functie te
activeren ervoor zorgen dat de oven uitgeschakeld is
en aan de instelknop draaien: Het
symbool knippert
op de display.
Draai aan de instelknop om de gewenste duur in te
stellen en druk dan opnieuw op
om de
kookwekker te activeren.
U hoort een geluidssignaal en het display toont
wanneer de kookwekker afgeteld heeft tot aan de
geselecteerde bereidingstijd.
Let op: De kookwekker schakelt geen bereidingscyclussen
in.
Gebruik de instelknop om de ingestelde tijd op de
kookwekker te wijzigen; druk op om de kookwekker op
een willekeurig moment uit te schakelen.
Als de kookwekker is ingeschakeld kunt u ook een
functie selecteren en inschakelen.
Draai aan de selectieknop om de oven in te schakelen
en selecteer dan de gewenste functie.
Zodra de functie is gestart gaat de kookwekker door
met onafhankelijk aftellen, zonder de functie zelf te
verstoren.
CONVE
Voor het uitschakelen van de kookwekker de
selectieknop naar
draaien om de functie die
momenteel actief is te stoppen en druk dan op
.
. VERGRENDELING
Om de toetsen te vergrendelen, hou en
tegelijk ingedrukt gedurende minstens vijf seconden.
Doe dit opnieuw om de toetsen vrij te geven.
Let op: Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces
worden ingeschakeld. Om veiligheidsredenen kan de oven
om het even wanneer uitgeschakeld worden door de
selectieknop naar te draaien .
8
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE VOORVERWARM.
TEMPERATUUR
(°C)
BEREIDINGSTIJD
(Min)
NIVEAU EN
ACCESSOIRES
Luchtig gebak
GEBAK
- 160-180 30-90
2/3
Ja 160-180 30-90
4
1
Gevulde taart
(cheesecake, apfelstrudel,
vruchtentaart)
GEBAK
- 160–200 30 - 85
3
Ja 160–200 35-90
4
1
Koekjes / taartjes
GEBAK
- 170 - 180 15 - 45
3
Ja 160170 20-45
4
1
Ja 160 –170 20-45 ***
5
3
1
Soesjes
Ja 180-200 30-40
3
Ja 180-190 35-45
4
1
Ja 180-190 35-45 ***
5
3
1
Meringues
Ja 90 110 -150
3
Ja 90 130 - 150
4
1
Ja 90 140-160 ***
5
3 1
Pizza (Dun, dik, focaccia
PIZZA
- 220 - 250 20-40
2
Ja 220 - 240 20-40
4
1
Ja 220 - 240 25-50 ***
5
3
1
Heel brood 1 kg
BROOD
- 180 - 220 50 - 70
2
Broodjes
BROOD
- 180 - 220 30 - 50
2
Brood Ja 180-200 30 - 60
4
1
Diepvriespizza's
PIZZA
Ja 250 10 - 15
3
Ja 250 10 - 20
4
1
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
Ja 180-190 40-55
2 / 3
Ja 180-190 45 - 60
4
1
Ja 180-190 45-70 ***
5
3 1
Pasteitjes/bladerdeeghapjes
Ja 190-200 20-30
3
Ja 180-190 20-40
4
1
Ja 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lasagne/soué
STOOF
- 190-200 40 - 65
3
Pasta uit de oven/Cannelloni
STOOF
- 190-200 25 - 45
3
9
NL
* Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
** Draai het voedsel na tweederde van de
bereidingstijd om (indien nodig).
***Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op
verschillende tijdstippen afhankelijk van de
persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
WWW
Download de Gids voor Gebruik en Onderhoud
op www.hotpoint.eu voor de tabel met geteste
recepten, opgesteld voor de certificeringsinstanties,
volgens de norm IEC 60350-1
HANDMATIGE
FUNCTIES
Conventioneel Grill Turbo Grill Hete lucht Turbo hete lucht Eco Hetelucht
SPECIALE
FUNCTIES
VLEES GEVOG STOOF
BROOD PIZZA
GEBAK
Vlees Gevogelte Stoofschotels Brood Pizza Gebak
ACCESSOIRES
Rooster
Bakplaat of taartvorm op
het rooster
Opvangbak/Dessertschaal/
Bakplaat op rooster
Opvangbak
Opvangbak met 500 ml
water
Bakplaat
RECEPT FUNCTIE VOORVERWARM.
TEMPERATUUR
(°C)
BEREIDINGSTIJD
(Min)
NIVEAU EN
ACCESSOIRES
Lamsvlees/kalfsvlees/
rundvlees/varkensvlees 1 kg
VLEES
- 190-200 60 - 90
3
Kip/konijn/eend 1 kg
GEVOG
- 200-230 50 - 80
3
Kalkoen/gans 3 kg
GEVOG
- 190-200 90 - 150
2
Vis uit de oven/in folie (filet,
heel)
Ja 180-200 40-60
3
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
Ja 180-200 50-60
2
Geroosterd brood - 3 (hoog) 3-6
5
Vislets/moten - 2 (gemiddeld) 20-30 *
4
3
Worstjes/spiesen/spareribs/
hamburgers
-
2 - 3 (gemiddeld-
hoog)
15 - 30 *
5
4
Gegrilde kip 1 1,3 kg - 2 (gemiddeld) 55-70 **
2
1
Rosbief rosé 1 kg - 2 (gemiddeld) 35-50 **
3
Lamsbout/schenkel - 2 (gemiddeld) 60-90 **
3
Geb. aardappelen - 2 (gemiddeld) 35-55 **
3
Gegratin. groenten - 3 (hoog) 10-25
3
Lasagne en Vlees Ja 200 50-100 ***
4
1
Vlees en aardappelen Ja 200 45-100 ***
4
1
Vis en groente Ja 180 30-50 ***
4
1
Complete maaltijd:
Vruchtentaart (niveau 5)/Lasagne
(niveau 3)/Vlees (niveau 1)
Ja 190 40-120 ***
5
3 1
Gevulde braadstukken - 200 80-120 ***
3
Gesneden vlees (konijn, kip,
lam)
- 200 50-100 ***
3
10
ONDERHOUD EN
REINIGING
WWW
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Schroef het beschermkapje van de lamp, vervang
de lamp en schroef het beschermkapje weer op de
lamp.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type
E-14, T300°C, of halogeenlampen van 20-40W/230 V type
G9, T300°C. De lamp die in het product wordt gebruikt is
specifiek ontworpen voor huishoudapparaten en is niet
geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr. 244/2009).
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
- Raak de halogeenlampen niet met blote handen aan omdat
vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik de oven
niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
DE ACHTERWAND EN DE KATALYTISCHE VOERINGEN REINIGEN
Deze oven is uitgerust met speciale katalytische
voeringen, waardoor de ovenruimte gemakkelijker te
reinigen is dankzij de speciale zelfreinigende coating,
die zeer poreus is en vet en vuil kan opnemen.
Deze voeringen zitten op de roostergeleiders:
Wanneer de roostergeleiders opnieuw worden
geplaatst en vastgezet zorg er dan voor dat de haken
aan de bovenkant worden in de daarvoor bestemde
openingen in de voeringen worden geplaatst.
Om optimaal gebruik te maken van de zelfreinigende
eigenschappen van de katalytische voeringen raden
we aan de oven te verwarmen tot 200 °C gedurende
ongeveer een uur, met de functie "Turbo hete lucht".
De oven moet leeg zijn gedurende deze tijd.
Laat daarna de oven afkoelen voordat eventuele
resterende voedselresten worden verwijderd met
behulp van een niet-schurende spons.
Let op: Bijtende of schurende reinigingsmiddelen, ruwe
borstels, pannensponsjes of ovensprays kunnen het
katalytische oppervlak beschadigen, waardoor dit zijn
zelfreinigende eigenschappen verliest.
Neem contact op met onze Consumentenservice wanneer u
de voeringen wilt vervangen.
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het
water. Droog af met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met de oppervlakken het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een
vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
• Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt door
voedselresten te verwijderen. Laat voor het drogen van
condens die zich heeft gevormd vanwege het breiden
van voedsel met een hoog vochtgehalte de oven
volledig afkoelen en veeg het af met een doek of spons .
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt
vloeibaar reinigingsmiddel.
Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
de deur worden verwijderd.
Het bovenste verwarmingselement van de grill kan
omlaag worden gezet, om het bovenste paneel van
de oven te kunnen reinigen.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als
ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen met een
afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
Zorg ervoor dat de oven
afgekoeld is vooraleer te
onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten,
omdat deze het oppervlak van het
apparaat kunnen beschadigen.
Draag beschermende handschoenen.
De oven moet worden
losgekoppeld van het
elektriciteitsnet voordat u
onderhoudswerkzaamheden
uitvoert.
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
11
NL
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
1. Om de deur te verwijderen opent u deze volledig
en brengt u de vergrendelingen naar beneden totdat
ze ontgrendeld zijn.
b
a
2. Sluit de deur zo ver mogelijk.
Houd de deur stevig met beide handen beet – niet
vasthouden aan de handgreep.
Verwijder de deur door deze te blijven sluiten en
tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het loshaakt.
Zet de deur opzij en laat deze op een zachte
ondergrond rusten.
a
b
~15°
3. Monteer de deur opnieuw door deze te
bewegen in de richting van de oven, de haken van
de scharnieren uit te lijnen met de zitting en het
bovenste deel op de zitting vast te zetten.
4. Laat de deur zakken en doe deze vervolgens
volledig open.
Breng de vergrendelingen omlaag naar hun
oorspronkelijke positie: Zorg ervoor dat ze volledig
naar beneden staan.
b
a
Zachtjes drukken, om te controleren of de
vergrendelingen in de juiste positie staan.
“CLICK”
5. Probeer de deur te sluiten en controleer of het in
lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet het geval
is herhaalt u de bovenstaande stappen: Als het niet
goed werkt kan de deur beschadigd raken.
PROBLEEMOPLOSSING
WWW
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt niet. Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning
heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te
controleren of het probleem opgelost is.
Op de display verschijnt de letter
"F" gevolgd door een nummer of
letter.
Softwareprobleem. Neem contact op met de dichtstbijzijnde
Consumentenservice en vermeld het
nummer dat volgt op de letter "F".
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
12
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft een overzicht van de beste functie,
accessoires en het niveau voor het bereiden van
verschillende soorten gerechten. De bereidingstijden
gelden vanaf het moment dat het gerecht in de oven
wordt gezet, zonder de voorverwarmtijd (indien nodig).
De bereidingstemperaturen zijn bij benadering en zijn
afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en het type
accessoire dat wordt gebruikt. Gebruik eerst de laagste
aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is,
kunt u hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt
om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien
mogelijk taartvormen en bakplaten van donker metaal.
U kunt ook vuurvaste of aardewerk pannen en accessoires
gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer.
HET TEGELIJKERTIJD BEREIDEN VAN
VERSCHILLENDE GERECHTEN
Met de functie "HETE LUCHT" kunt u tegelijkertijd
verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld: vis
en groenten) die dezelfde bereidingsduur hebben, op
verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die
klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd
nodig hebben in de oven staan.
NUTTIGE TIPS
WWW
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
PRODUCT
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van onze website
www.hotpoint.eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
TE VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op onze website
http://www.hotpoint.eu (u kunt deze QR
code gebruiken), onder vermelding van de
handelscode van het product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice
400010859012
Gedrukt in Italië
CONTACT OPNEMEN MET CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan in de
garantiehandleiding. Wanneer u contact
opneemt met de
Consumentenservice
gelieve de codes te
vermelden die op het
identificatieplaatje van
het apparaat staan.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
001
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI7 864 SC IX HA Daily Reference Guide

Type
Daily Reference Guide

in andere talen