Zanussi ZBM762N Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

32
WAARSCHUWINGEN EN ADVIEZEN
l Om beschadigingen tijdens het transport en het
inbouwen te voorkomen, zijn sommige delen van een
beschermfolie voorzien. Deze folie moet vóór de
ingebruikname verwijderd worden.
l Na de installatie moet de oven, zonder gerechten
erin, cirka 45 minuten op de hoogste temperatuur
verwarmd worden. Tijdens de eerste minuten zal rook
met een onaangename geur ontstaan. Dit wordt
veroorzaakt door het isolatiemateriaal en vettige
restanten uit het produktieproces.
l Tracht in geval van een storing of een defekt dit
apparaat niet zelf te repareren. Reparaties welke door
niet deskundige personen uitgevoerd worden, kunnen
tot schade of letsel leiden.
l Laat inspektie- en/of herstelwerkzaamheden
uitvoeren door ELGROEP SERVICE en laat geen
andere dan originele DISTRIPARTS onderdelen
plaatsen.
Informatie m.b.t. het milieu
l Houd bij het weggooien van de verpakking rekening
met de veiligheid en het milieu.
l Als u een oud apparaat afdankt, maak het dan
onbruikbaar door het aansluitsnoer af te snijden.
l Dit apparaat is bedoeld voor het gebruik door
volwassenen. Het is gevaarlijk om kinderen het
apparaat te laten bedienen of als speelgoed te laten
gebruiken.
l De installatie en de aansluiting dienen door een
erkend installateur uitgevoerd te worden, volgens de
hem, uit hoofde van zijn erkenning, bekende
voorschriften.
l Een eventueel noodzakelijke wijziging van de
elektriciteitsvoorziening ten behoeve van de installatie
van dit apparaat, dient eveneens door een erkend
installateur uitgevoerd te worden.
l Het is gevaarlijk om, in welke vorm dan ook, dit
apparaat of de eigenschappen daarvan te veranderen.
l Houd tijdens het in gebruik zijn van de oven kinderen
uit de buurt. Ook na het uitschakelen van de
stroomtoevoer blijft de ovendeur nog lange tijd heet.
l De oven is bedoeld voor het bereiden van voedsel;
gebruik hem nergens anders voor.
l Indien u, om welke reden dan ook, aluminiumfolie in
de oven gebruikt, leg dat dan nooit op de ovenbodem.
l Wees voorzichtig met ovenreinigers; spuit nooit op
het vetfilter (indien aanwezig), de elementen en de
thermostaatleiding.
l Laat geen snoer van een ander elektrisch
keukenapparaat langs de hete ovendeur hangen.
l Regelmatig schoonmaken, in feite na elk gebruik,
voorkomt lelijk worden van de materiaaloppervlakken.
Ook eventueel aanwezige kathalitische wanden in de
oven behoeven af en toe reiniging.
l Kontroleer zodra u klaar bent met koken altijd of alle
bedieningsknoppen in de UIT-stand staan.
l Gebruik altijd ovenwanten voor het uit de oven nemen
van hete schalen of pannen.
l Dit apparaat is gemaakt voor aansluiting op één of
meerdere fasen of groepen 220-230V + nul.
Aansluiting op 380-400V, dus tussen de fasen
(zonder nul) leidt onherroepelijk tot vernieling van de
oven en/of het kookplateau!
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instruktieboekje bewaard blijft. Zou het
apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht worden, of zou het apparaat in het huis
van waaruit u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe gebruik(st)er over het instuktieboekje en
de daarin opgenomen waarschuwingen te kunnen beschikken.
Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans veiligheid. U wordt geacht ze gelezen
te hebben, alvorens u het apparaat installeert en/of in gebruik neemt.
KINDERBEVEILIGING
(N. 35791)
Hoewel al onze apparaten beantwoorden aan de
Standaard Europese Veiligheidsnormen is het
desondanks mogelijk een extra beveiliging voor
kinderen te installeren op de ovendeur. Deze beveiliging
biedt de hoogst mogelijke zekerheid aan kinderen
tijdens het gebruik van de oven. Deze beveiliging
moet worden aangebracht op de ovendeur. De extra
beveiliging kan worden gekocht bij Distriparts. Treft u
het type plaatje aan, waarop u de nodige informatie
zult aantreffen, zoals type- en productnummer. De
beschrijving hoe deze beveiliging moet worden
aangebracht treft u aan in de verpakking van deze
beveiliging.
NEDERLANDS
33
- +
12
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
0
50
MAX
0
100
150
200
BEDIENING
Programmaklok
Kontrolelampje
"oventhermostaat"
Fuktieschakelaar
Oventhermostaat
ZBM 762
- +
Kontrolelampje
"oven in bedrijf"
ZBM 762 X - ZBM 742
Fuktieschakelaar
Kontrolelampje
"oventhermostaat"
Tijdklok
Oventhermostaat
ZBC 741 - ZBC 981
Programmaklok
Kontrolelampje
"oventhermostaat"
Fuktieschakelaar
Oventhermostaat
INHOUD
Waarschuwingen en belangrijke adviezen 32
Bediening 33
Het instellen van einde kooktijd 35
Het instellen van de elektronischeklok 36
Het gebruik van de oven de eerste keer 37
Praktische tips 37
Tabel voor bakken en braden 38
Tabel voor grilleren 39
Onderhoud 39
Enkele tips mocht er iets niet werken 42
Garantiebepalingen en service 43
Technische gegevens 44
Inbouwaanwijzingen 44
Elektrische aansluiting 45
34
Door de keuzemogelijkheid uit meerdere verwarm-
systemen zijn met deze oven de best mogelijke
resultaten bereikbaar. Wij geven u enkele voorbeelden:
l Onder- en bovenelement: voor het op traditionele
wijze bakken en braden.
l Alleen bovenelement: voor het gratineren van,
bijvoorbeeld, groenten.
l Alleen onderelement: voor het warmhouden van
gerechten.
l Grill-element 1750 W: voor het grilleren van snacks
en kleine porties.
l Grill-element 2550 W: voor het grilleren van grote,
over het gehele oppervlak van het rooster verspreide
porties.
l Grill-element 2550 W + cirkulatieventilator: voor
het grilleren van dikke stukken vlees of gevogelte.
l Hetelucht-systeem: voor het bakken, braden en
koken van meerdere gerechten tegelijk. De hete lucht
wordt gelijkmatig over de ovenruimte verdeeld. Vlees
schroeit aan alle kanten tegelijk dicht.
l Alleen cirkulatieventilator: voor het ontdooien van
diepvriesprodukten. Door de cirkulerende lucht
FUNKTIESCHAKELAAR (FIG. 1)
Met deze knop kiest u de volgende ovenfunkties:
0 UIT
Alleen de ovenverlichting AAN
Boven- en onderelement AAN
Alleen bovenelement AAN
Alleen onderelement AAN
Grill-element 1750 W AAN
Grill-element 2550 W AAN
Grill-element en circulatieventilator
afwisselend AAN
- Hetelucht-systeem AAN
Alleen cirkulatieventilator AAN,
ten behoeve van ontdooie
THERMOSTAAT (FIG. 2)
Met deze knop stelt u de gewenste oventemperatuur in
tussen 50°C en 250°C (max).
Wij adviseren u er een gewoonte van te maken om de
knop na gebruik van de oven op 0-stand terug te draaien.
Fig. 1
Fig. 2
KONTROLELAMPJE OVEN IN BEDRIJF
(allen voor sommige modellen)
Dit lampje brandt als de oven in bedrijf is.
KONTROLELAMPJE
OVENTHERMOSTAAT
Dit lampje brandt als één of meerdere elementen van de
oven in bedrijf is (zijn). Het lampje gaat uit zodra de
ingestelde temperatuur bereikt is en gaat weer aan zodra
bijgewarmd wordt om de ingestelde temperatuur te
handhaven.
ontdooit het produkt sneller dan op het aanrecht. Het
kost u bijna niets, want alleen de ventilatormotor en
de verlichting zijn aan. Brood en dergelijke kunt u
natuurlijk ook met temperatuur ontdooien. Dat gaat
veel sneller en het brood is meteen lekker warm.
Attentie: Geen bak- of braadschaal op de ovenbodem
plaatsen en geen aluminiumfolie op de ovenbodem
leggen. Door het bedekken van de ovenbodem kan
warmtestuwing ontstaan, waardoor het bak- of
braadresultaat nadelig beïnvloed wordt en eventueel
schade aan het email optreedt.
Alle bereidingen, dus ook het grilleren, doet
u met gesloten ovendeur.
0
FO0293
FO0347
0
FO0282
100
150
200
MAX
50
35
DE KOELVENTILATOR
De oven is uitgerust met een koelventilator welke de
elektrische schakeldelen, de bedieningsknoppen en de
deurgreep tijdens de werking koelt.
Teneinde oververhitting te vermijden blijft, na het
uitschakelen van de oven, de ventilator draaien tot de
temperatuur voldoende is gedaald.
12
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
HET INSTELLEN VAN EINDE KOOKTIJD (MOD. ZBC 741 - 981)
VENSTERTJE
KNOP
HET INSTELLEN VAN DE DAGELIJKSE TIJD
Druk de knop van de tijdklok geheel in, draai de knop
tegelijkertijd tegen de klok in op de juiste tijd van de dag.
Trek de knop weer uit tot de begin stand.
HANDBEDIENING
Trek de knop van de tijdklok uit, draai vervolgens de knop
met de klok mee tot het symbool verschijnt in het
venstertje. De oven kan nu gerbuikt worden naar eigen
inzicht.
12
9
10
11
AUTOMATISCH KOKEN OP TIJD
Trek de knop van de tijdklok uit en draai de knop
tegelijkkertijd met de klok mee tot de de gewenste
kooktijd verschijnt in het venstertje. Deze instelling
maakt het mogelijk te koken met de ingestelde tijdsduur.
Het voorbeld geeft een kooktijd aan van 75 minuten.
Zodra de ingestelde tijdsduur voorbij is schakelt de oven
automatisch uit en waarschuwt door middel van een
akoestisch alarm. Het eventueel uitschakelen van dit
alarm gaat als volgt: trek de knop uit, draai de knop met
de klok mee tot het symbool in het venstertje
verschijnt.
3
4
5
6
75
12
1
0
11
DE BEVEILIGINGSTHERMOSTAAT
Voor de veiligheid van de gebruiker is de oven voorzien van
een beveiligingsthermostaat. Bij een eventueel optredend
defekt van de hoofd thermostaat met als gevolg
oververhitting schakelt deze beveiligingsthermostaat de
oven uit.
Als dir onverhoopt een keer gebeurt, probeer dan onder
geen voorwaarde de oven zelf te repareren, maar
waarschuw direkt Elgroep Frabrieksservice.
36
HET INSTELLEN VAN DE ELEKTRONISCHEKLOK
(MOD.
762 - 742
Dag- en kooktijdinstelling
Uitzetten van het signaal A
Instelling
kooktijdtoets B
Einde
kooktijdtoets C
Handbedieningstoets D
knop plus of min
instellen E
Automatische
instelling aan
Programma in
werkingslampje
Het instellen van de dagelijke tijd (24 uur)
Druk tegelijkertijd op de toetsjes
A en B en stel vervolgens de tijd
van de dag in met draaiknop E.
Handbediening
Het gebruik als kookwekker
Het instellen van de kooktijd
Houdt toets B ingedrukt, stel met
toetsje E de gewenste tijdsduur in.
Het AUTO signaal verschijnt rechts
in beeld. Kies nu de gewenste
functie en stel de temperatuur in.
Het automatisch gebruik
Bij tijdelijke stroomuitval verliest de klok alle gegevens (dagelijkse tijd, ingestelde of
ingeschakelde programma's). Zodra het apparaat weer wordt gevoed knipperen de cijfres in
het venster. De klok moet opnieuw worden ingesteld.
Om de oven hadmatig te regelen
moet toetsje D worden ingedrukt.
De programmaklok kan
gebruikt worden als
uitschakelklok. Houdt toetsje
A ingedrukt, stel met E de
verlangde tijdsduur in tot max.
23 uur en 59 min. Na deze tijd
Houdt toets B ingedrukt, stel
met toetsje E de gewenste
tijdsduur in. Houdt dan toetsje C
in gedrukt en zet met toetje E
de klok op de gewenste einde
kooktijd. Stel dan de fuktie en
de temperatuur in. Het
temperatuurlampje en verlichting
van de oven blijven uit tot de
oven inschakelt. Na afloop van
de ingestelde tijd waarschuwt
een geluidssignal gedurende
ongeveer 2 minuten, trwijl
ingesteld te hebben komt de dagelijkse tijd weer in
beeld. Na afloop van de ingestelde tijd waarschuwt
een geluidssignal gedurende ongeveer 2 minuten dat
de oven uitgezet kan worden. Het geluidssignal kan
worden uitgezet kan worden. Het geluidssignal kan
worden uitgezet door op toetsje A te drukken.
Na afloop van de ingestelde tijd waarschuwt een
signal gedurende ongeveer 2 minuten de oven
uitgezet kan worden. Het geluidssignal kan
worden uitgezet door op toetsje A te drukken.
tegelijkertijd het woord AUTO oplicht. De oven werkt
nu niet meer. Zet de knoppen van de oven weer op
de nulstand. Het geluidssignal kan worden uitgezet
door op toetsje A te drukken.
- +
- +
- +
A
U
T
O
A
U
T
O
- +
- +
A
U
T
O
A
U
T
O
- +
A
U
T
O
A
U
T
O
- +
A
U
T
O
A
U
T
O
37
PRAKTISCHE TIPS
In dit boekje is een adviestabel voor het bereiden van veel
voorkomende gerechten opgenomen. Bedenkt u echter
dat het hier slechts om adviezen gaat, zodat u een idee
hebt hoe te beginnen.
De meeste gerechten kunt u zowel met het hetelucht-
systeem als met konventionele onder- en bovenwarmte
bereiden. U vindt zelf uit welke manier u voor welk
gerecht het meeste aanspreekt
HETELUCHT-SYSTEEM
Een voordeel van het hetelucht-systeem is dat de
gerechten nauwelijks geur van elkaar overnemen.
Zodoende kunt u meerdere, sterk van elkaar
verschillende gerechten tegelijk bereiden.
Een ander voordeel is de ruimtewinst. U kunt
bijvoorbeeld koekjes op twee platen tegelijk bakken.
GEBAK
Gebak vergt doorgaans een matige temperatuur (150-
200°C) en voorverwarmen van de oven van zon 10
minuten. De adviestabel gaat er van uit dat u
voorverwarmd hebt.
Open tijdens het bakken de ovendeur niet voordat
tenminste 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak dat gegarneerd wordt na cirka 2/3 van de
baktijd garneren en dan afbakken. De resterende
baktijd hangt af van de soort en de hoeveelheid
garnituur.
Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan, omdat
anders door teveel vocht de benodigde baktijd te lang
wordt.
Bij het bakken van koekjes op twee platen moet,
indien u het hetelucht-systeem gebruikt, een richel
ertussen vrijgelaten worden.
VLEES BRADEN
Een stuk vlees moet liefst niet minder dan 1 kg
wegen, omdat kleinere stukken snel kunnen
uitdrogen.
Rood vlees dat van buiten gaar maar van binnen rose
of rood moet blijven, vergt een hoge temperatuur
(cirka 200°C). Licht gekleurd vlees en vis
daarentegen doorgaans een lagere temperatuur (150-
175°C).
Sauzen kunt u alleen bij een korte braadtijd direkt
toevoegen. In andere gevallen eerst enige tijd braden
en de saus tijdens de nog resterende braadtijd
toevoegen.
Of vlees gaar is probeert u met een lepel: laat het zich
nauwelijks indrukken dan is het gaar.
Bij braden direkt op het rooster adviseren wij u de
braadschaal, als opvangschaal voor het vet, in de
onderste richels te schuiven. Doe er wat water in om
verbranding van het vet te voorkomen.
Het rooster kan met de zijranden omhoog of omlaag
in de richels geschoven worden.
Laat vlees na het braden tenminste 15 minuten staan
alvorens het aan te snijden. U voorkomt daarmee het
verloren gaan van een deel van het vleesnat.
HET GEBRUIK VAN DE OVEN VOOR DE EERSTE KEER
Na het plaatsen van de oven ga dan als volgt te werk:
a) zet de thermostaatknop op MAX;
b) zet de ovenfunctieknop op traditioneel koken
( );
c) laat de oven (leeg) 45 minuten lang werken;
d) zet een raam open voor frisse lucht.
Tijdens de eerste paar minuten zal er rook met een
onaangename geur onstaan, dit wordt veroorzaakt door
het isolatiemateriaal en vettige restanten op het materiaal,
erop gekomen tijdens de produktie.
Voordat u de oven gaat gebruiken reinig dan eerst de
legrekken en afdruipschaal grondig met een afwasmiddel.
Opgelet: de kans bestaat, dat bij onzorgvuldig
gebruik van de ovendeur vingers beklemd raken.
FO
2161
Fig.3
Bij het openen van de deur altijd de
handgreep in het midden beetpakken
(Fig. 3)
38
*1500 Rosbief 2 220 2 200 40-60 op het rooster
*1200 Rundvlees 2 200 2 175 50-70 op het rooster
*1200 Varkensvlees 2 200 2 175 100-130 op het rooster
*1200 Kalfsvlees 2 200 2 175 90-120 op het rooster
1000 Varkenspootjes 2 180 2(1+3) 160 100-120 2 stuks
2000 Lamsbout 2 175 2 160 120-140 1 stuk vlees
3000 Gans 2 190 2 170 140-180 in z'n geheel
1800 Eend 2 180 2 160 120-150 in z'n geheel
3500 Kalkoen 1 190 1 175 120-150 in z'n geheel
1200 Kip 2 200 2 180 80-100 in z'n geheel
1200 Konijn 2 190 2 175 60-80 1 stuk vlees
1500 Forel 2 200 2(1+3) 175 40-60 3 stuks
* Canelloni/lasagne 2 200 2(1+3) 175 40-60
* Gerezen deeg 1 190 2(1+3) 170 30-45 in bakvorm
* Taartbodem 2 190 2(1+3) 170 25-35 in bakvorm
* Kwarktaart 1 170 2 150 60-80 in bakvorm
* Zandgebak 1 180 2 170 40-50 in bakvorm
* Vruchtencake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Cake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Appelstrudel 1 175 2(1+3) 160 60-80 in bakvorm
* 500 Koekjes 1 180 2(1+3) 160 10-20 in bakvorm
* 500 Vlaai 1 220 2(1+3) 200 10-25 in bakvorm
*1000 Witbrood 1 200 2 180 45-65 in bakvorm
* 500 Kleine broodjes 1 210 2(1+3) 190 20-30 in bakvorm
ADVIESTABEL VOOR TRADITIONEEL OF MET HETELUCHT EN BRADEN
Richel
van onder
Temp.
in °C
Opmerking
Richel
van onder
Temp.
in °C
Bak- of
braadtijd
in minutel
Gerecht
Gewicht
in gram
Hetelucht
Traditioneel
* Bij deze gerechten cirka 10 minuten voorverwarmen
GRILLEREN
Vrijwel alle vleessoorten, behalve gehakt en
bepaald mager wild, kunnen gegrilleerd worden.
Wij adviseren u het vlees of de vis aan beide kanten met
wat olijfolie in te smeren en op het rooster te leggen.
Schuif de braadschaal als lekschaal in de onderste
richels. Doe er wat water in om verbranding van het vet
te voorkomen.
De funktieknop schakelt u in de stand voor grilleren
en de thermostaatknop draait u op MAX, tenzij
anders aanbevolen.
Grilleren doet u met gesloten deur.
Keer het vlees naar wens één of meerdere keren.
VETFILTER
Gedurende het braden of grilleren van vlees onstaat een
vettige damp, welke op de ventilatorbladen neerslaat. Om
dat te voorkomen plaast u vóór u gaat braden of grilleren,
het vetfilter (Fig. 4).
Wij adviseren u het filter steeds na gebruik te reinigen in
heet water met een afwasmiddel. Om het filter te verwijderen
drukt u het lipje naar boven.
Fig. 4
FO 0018
39
ADVIESTABEL VOOR GRILLEREN
Aantal Gewich Richel Temperatuur Boven-kant Onder-kant
in gram van onder °C in min in min
Biefstukken 4 800 4 max 10 8
Karbonaadjes 4 600 4 max 12 8
Worstjes 8 500 4 max 10 6
Stukken kip 6 800 3 max 30 20
Gemengde spiezen 4 700 4 max 12 10
Kippeborst 4 400 4 max 13 10
Gehalveerde tomaten 8 500 4 max 12 -
Visfilets 4 400 4 max 8 6
Oester 6 - 4 max 12 -
Toast ham/kaas 4 - 4 max 8 -
Sneetjes brood 4 - 4 max 2-3 1
Gerecht
Bij het gebruik van het 3000 W grill-element hoeft u zich niet te beperken tot plaatsen rond het midden van het rooster,
maar kunt u van het gehele oppervlak gebruik maken.
ADVISTABEL VOOR HETELUCHT-GRILLEREN
Gerecht Hoeveelheid in kg. Richel van onder
Temperatuur in °C Tijn in minuten
Varkensfricandeau 1,5 kg 2 170 150
Rosbief 1,5 kg 3 220 45
Kip 1,2 kg 2 190 75
Borden warmen
Borden in de oven warmen gaat uitstekend. Kies het
hetelucht-systeem en een lage temperatuur.
ONDERHOUD
Voor het reinigen de oven uitschakelen en laten
afkoelen.
Het apparaat mag niet met een hete stoom- of een
stoomstraalreiniger worden
schoongemaakt.
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld is vóór u hem
schoonmaakt. Trek daartoe de steker uit het
stopkontakt of zet de installatieschakelaar op UIT.
Wacht tot de oven geheel is afgekoeld.
De accessoires en de binnenkant kunt u schoonmaken
met heet water en een afwasmiddel.
Gebruik eventueel een ovenreiniger (spuitbus), maar dan
alleen voor de zijwanden en de bodem.
Gebruik geen schuurmiddelen, agressieve of giftige
stoffen voor het schoonmaken.
De emaillering van de ovenruimte is uiterst duurzaam.
Zuren, zoals die in citroenen, pruimen, rabarber en
dergelijke voorkomen, kunnen echter bij morsen matte
vlekken veroorzaken. Snel schoonmaken!
Zijn dit soort vlekken toch ontstaan, dan zijn ze niet meer
te verwijderen. Dat stoort echter niet de goede werking
en de duurzaamheid van de oven.
De voorkant van de oven kunt u naar behoefte reinigen
met warm water en een neutraal huishoudschoon-
maakmiddel. Om dat te vergemakkelijken kunt u de
knoppen tijdelijk verwijderen door ze naar u toe van de
assen af te trekken.
Moderne huishoudschoonmaakmiddelen drogen
doorgaans streeploos op.
40
FO 0287
Fig. 5
FO 0288
Fig.6
VERWIJDEREN VAN DE OVENDEUR
Als tijdens het schoonmaken van de ovenbinnenkant de
deur in de weg zit, of bij het schoonmaken tussen de
glasdeuren, kan de deur tijdelik verwijderd worden of
uiteen worden genomen.
Ga als volgt te werk:
1) Open de deur geheel;
2) Klap de beugeltjes op de scharnieren om (fig. 5);
3) Slui de deur tot hij stuit (staat dan schuin open);
4) Til de deur met beide handen iets op en trek hem naar
u toe uit het ovenfront (fig. 5).
Maakde binnekant van het glas alleen schoon met warm
water en een zachte doek.
Om de deur weer in elkaar te zetten en in de oven te
plaasten volgt u de omgekeerde procedure.
HET VERVANGEN VAN HET
OVENLAMPJE
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld vóór u het
lampje vervangt. Trek daartoe de steker uit het stopcontact
of zet de installatie schakelaar op Uit. Wacht tot de oven
is afgekoeld.
Indien het lampje van de binnenverlichting vervangen moet
worden, dan kunt u het verwijderen door het kapje los te
draaien (Fig.6)
Vervang het lampje tegen hetzefelde model, 230V/25W
met E14-fitting, bestand tegen een temperatuur van
300°C.
41
AANBEVELINGEN VOOR DE REINIGING
Om de reiniging binnen in de oven te vergemakkelijken
kan men het bovenste verwarmingselement
(bovenelement en grill) omlaag draaien (allen sommige
modellen).
Laat de oven eerst afkoelen en controleer of hij is
uitgeschakeld.
l Draai de schroeven die het element vasthouden los
(zie afb.7). De eerste keer kunt u het beste een
schroevendraaier gebruiken.
l Trek nu het verwarmingselement voorzichtig omlaag.
l Vanaf dit ogenblik kan men de oppervlakte van de
oven reinigen (zie de algemene aanbevelingen voor
de reiniging).
l Het verwarmingselement weer op zijn plaats zetten
en de schroeven weer stevig vastdraaien.
Controleer of het element stevig vastzit om
te voorkomen dat de grill tijdens het gebruik
naar beneden komt.
FO 0145
FO 0085 FO 0028
RICHELS EN (EVENTUEEL AANWEZIGE)
KATHALITISCHE WANDEN (ZBC 741)
Ten behoeve van het schoonmaken kunt u de
richellijsten en de eventueel aanwezige zelfreinigende
kathalitische wanden verwijderen.
Kathalitische wanden reinigt u met een natte spons. Als
u ze beschadigt, gaat de zelfreinigende werking verloren.
Indien de oven van zelfreinigende kathalitische wanden
voorzien is, moeten deze wanden af en toe geheel uit
de oven verwijderd worden om ze schoon te kunnen
maken. Daartoe gaat u als volgt te werk:
Laat de oven afkoelen en schroef de
richellijsten van de wanden.
Trek de wand naar u toe en van de
ovenwand af.
Zou het nodig zijn om ook de
zelfreinigende achterwand te
demonteren, neem dan eerst de
steker uit het stopkontakt en
schroef dan de wand van de
achterwand.
Reinig de wanden met een vochtige spons.
Plaats de wanden en de richellijsten in
omgekeerde volgorde terug in de ovenruimte.
Fig. 7
42
WAT TE DOEN
uDe oven is niet goed ingesteld, dus controleer of de oven op
handbediening staat
of
uControleer de "stoppen" in de meterkast.
uZet de thermostaatknop op enn temperatuur
of
uZet de ovenfunctieknop op een functie
uZet de ovenfunctieknop op een functie
of
uHet oven lampje is stuk. Vervang deze en volg de reeds
eerder gegeven instrukties. Koop de lamp bij Distriparts.
uRaadpleeg het receptenboek en stel de juste kooktijd in.
uLaat voedsel niet langer dan 15 minuten na de kooktijd in de
oven staan.
HET PROBLEEM
n De oven doet niets
n Het thermostaatlampje brandt niet
n De binnenverlichting gaat niet aan
n De kooktijd duurt te lang of te kort
n Condensatie in de oven
ENKELE TIPS MOCHT ER IETS NIET WERKEN
Voordat Elgroep Fabrieksservice gewaarschuwd wordt is het verstandig
eerst bovenstaande tips te volgen.
Als de storing na deze verifikatie blijft, wendt U
zich dan tot de dichts bijzijnde geautoriseerde
Service Dienst,
het soort storing mededelende, het
model van het apparaat (Mod.) en het nummer van
het produkt (Ser. no.) die gedrukt zijn op het bordje
dat het apparaat identificeert.
SER. NO.
Mod.
PROD. NO.
SER. NO.
MOD.
PROD. NO.
TYPE
43
Nederland
Vennootsweg 1
Postbus 120
2400 AC Alphen aan den Rijn
Storingsmeldingen:
Tel. 01720-80300
Onderdelenverkoop:
Tel. 01720-80400
Telex 39906 elgrp
Fax 01720-80366
België/Belgique
Bergensesteenweg 719
1520 Halle (Lembeek)
Thuisherstellingen:
Dépannages à domicile
Tel.: 02-3630444
Fax.: 02-3630400
Wisselstukken:
Pièces détachées:
Tel.: 02-3630555
Fax.: 02-3630500
Telex: 22915 eluxbe
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van
de betreffende aankoopnota, of kwitantie te worden
getoond of meegezonden.
Algemene garantiebepalingen
1 De fabrikant verleent een jaar garantie op het op de
bijbehorende koopnota vermelde apparaat, gerekend vanaf
de koopdatum. Indien zich binnen deze periode een storing
voordoet, welke het gevolg is van een materiaal- en/of
konstruktiefouten, heeft de koper het recht op kosteloos
herstel.
1a Voor stofzuigers, bedoeld voor huishoudelijk gebruik,
geldt een algemene garantieperiode van twee jaar.
Accessoires zijn aan direkte slijtage onderhevig; deze
verbruiksartikelen zijn derhalve van garantie uitgesloten.
2 De fabrikant verleent een jaar garantie op door haar
servicedienst uitgevoerde herstelwerkzaamheden en het
daarbij nieuw aangebrachte materiaal, gerekend vanaf de
hersteldatum. Indien zich binnen deze periode een storing
voordoet, welke het direkte gevolg is van de uitgevoerde
herstelwerkzaamheden of het daarbij nieuw aangebrachte
materiaal, heeft de koper het recht op kosteloos herstel.
Door de uitvoering van herstelwerkzaamheden wordt de
algemene garantieperiode, welke het gehele apparaat
omvat, niet verlengd.
3 Servicebezoeken aan huis worden alleen gebracht
voor grote, moeilijk transporteerbare apparaten, per
definitie: wasautomaten, trommeldroogautomaten,
afwasautomaten, koelkasten, diepvrieskasten/-kisten,
ovens, fornuizen en inbouwapparaten.
3a De regeling als genoemd onder punt 3 geldt ook voor
caravankoelkasten, mits de plaats waar zich het apparaat
bevindt binnen de landsgrenzen ligt en over normale, voor
het autoverkeer opengestelde wegen bereikbaar is. Voorts
dienen ten tijde van het bezoek het apparaat en de
eigenaar, of diens gemachtigde plaatsvervanger, op de
afgesproken bezoekplaats aanwezig te zijn.
4 Indien, naar het oordeel van de fabrikant, het apparaat
zoals bedoeld onder punt 3 naar haar servicewerkplaats
getransporteerd moet worden, dan geschiedt dit transport
op de door de fabrikant vastgestelde wijze en voor rekening
en risiko van de fabrikant.
5 Alle niet onder punt 3 en punt 3a genoemde apparaten,
alsmede apparaten welke wel de betreffende funktionele
kenmerken bezitten maar daarnaast juist bedoeld zijn voor
gemakkelijk transport, dienen franko aan het adres van de
servicedienst verzonden of aangeboden te worden. Binnen
de algemene garantieperiode vindt terugzending voor
rekening van de fabrikant plaats.
6 Indien een onder de algemene garantieperiode vallend
defekt aan een apparaat niet meer hersteld kan worden,
vindt kosteloze vervanging van het apparaat plaats.
Garantie-uitbreidingen
7 Voor koel-/vries-motorkompressoren (exklusief
startrelais en motorbeveiliging) geldt een aflopende
garantieperiode, in gelijke percentages van 20 procent per
jaar, van vijf jaar na koopdatum van het op de bijbehorende
koopnota vermelde apparaat, met inachtname van volledig
kosteloos herstel binnen de algemene garantieperiode. Na
de algemene garantieperiode worden bezoek-, arbeidsloon-
en bijkomende materiaalkosten in rekening gebracht.
Garantie-uitsluitingen
8 Het kosteloos uitvoeren van herstel- en/of
vervangingswerkzaamheden, zoals bedoeld in de
betreffende hieraan voorafgaande punten, is niet van
toepassing indien:
- geen aankoopnota of, kwitantie, waaruit tenminste de
aankoopdatum en de identifikatie van het apparaat
blijkt, getoond kan worden of meegezonden werd;
- het apparaat voor andere, of óók voor andere dan
huishoudelijke doeleinden waarvoor het apparaat
bestemd is gebruikt wordt;
- het apparaat niet volgens de aanwijzingen in het
installatievoorschrift of de gebruiksaanwijzing
geinstalleerd, bediend, gebruikt of behandeld wordt;
- het apparaat op ondeskundige wijze door daartoe niet
bevoegde personen hersteld of gewijzigd werd.
8a Indien het apparaat zodanig ingebouwd,
ondergebouwd, opgehangen of geplaatst is dat de
benodigde tijd voor het uit- en inbouwen samen meer dan
dertig minuten bedraagt, dan worden de hierdoor ontstane
extra kosten aan de eigenaar in rekening gebracht.
8b Schade welke ontstaat door het, met toestemming van
de eigenaar, op abnormale wijze uit- of inbouwen van een
apparaat, kan niet op de fabrikant of haar servicedienst
verhaald worden.
8c Beschadigingen, zoals krassen en deuken of zoals
breuk van uit- of afneembare delen, welke niet ten tijde van
de aflevering ter kennis van de fabrikant gebracht worden,
vallen niet onder garantie.
Belangrijk advies
De konstruktie van dit apparaat is zodanig dat de veiligheid
daarvan gewaarborgd is. Ondeskundige reparaties kunnen
echter de veiligheid in gevaar brengen. Terwille van een
blijvende veiligheid en ook om mogelijke schade te
voorkomen, is het raadzaam dat reparaties uitsluitend
verricht worden door personen die daarvoor de vereiste
vakbekwaamheid bezitten.
Wij adviseren u herstel- en/of kontrolewerkzaamheden
door uw vakhandelaar of door ELGROEP SERVICE te laten
uitvoeren en uitsluitend originele DISTRIPARTS
onderdelen te laten plaatsen.
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE VOOR BENELUX
Luxembourg/
Luxemburg
3, Rue d'Arlon
L-8009 Stassen
Dépannages à domicile
Kundendienst
Tel.: 45 33 50
Fax.: 45 84 34
Pièces détachées
Ersatzteile
Tel.: 45 33 50
Fax.: 45 84 34
44
TECHNISCHE GEGEVENS
Hoogte 59,4 cm
Breedte 56,0 cm
Diepte 55,0 cm
Hoogte 32,5 cm
Breedte 42,0 cm
Diepte 39,0 cm
Inhoud 55 dm
3
Buitenafmetingen
Ovenruimte
Dit Toestel voldoet aan de EEG-richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLÌ (Italie)
Temperatuur-regelbereik 50 tot 250°C
Vermogens:
Onderelement 1000 W
Bovenelement 800 W
Onder- en boven-element (1000 + 800 W) 1800 W
Grill-element 1750 W
Turbogrill-element 2550 W
Hetelucht-element 2000 W
Ovenverlichting 25 W
Koelventilator 20 W
Cirkulatieventilator 25 W
Aansluitwaarde oven 2600 W
Aansluitwaarde oven Mod. ZBM 742 2080 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
INBOUWAANWIJZINGEN
De afmetingen van de oven, de ovenkast en de nis vindt
u in de figuren 8, 9 en 10.
Het inbouwen
Het is belangrijk dat de afmetingen en de materialen van
de kast, waaring de oven geplaatst wordt juist zijn en
bestand zijn tegen temperatuur stijgingen van ten minste
60°C.
Een juiste installatie moet garanderen dat het niet mogelijk
is in aanraking te komen met delen van de oven die onder
elektrische spanning staan. Zorg ervoor bij het installeren
gebruik te maken van goed geïsoleerde aansluitsnoeren
en voorkom kortsluiting.
Wij adviseren de oven niet te dicht op een koelkast of
vriezen te plaatsen, dit kan de werking van genoemde
apparaten beïnvloeden.
Indien boven de oven een elektrisch kookplateau
geplaatst wordt, dan moet daarvoor een apart
stopkontakt gemonteerd worden. Voor beide units geldt
bovendien dat ze voor eventuele service gemakkelijker
uit te bouwen zijn als ze elk een eigen stopkontakt
hebben.
Fig. 8
De installatie en de elektrische aansluiting van het
apparaat moeten door een erkend vakman
gebeuren.
FO 0207
45
FO 2159
Fig. 12
FO 0039
Fig. 11
HET INSTALLEREN
Schuif de oven in de ovenkast.
Open de deur van de oven en zet de oven vast met 4
houtschroeven, die passen in de uitsparingen van het
frame (Fig.11).
Indien er boven de oven een elektrische kookplat wordt
geplaast, dan kan deze niet op de oven worden
aangesloten. Elk apparaat heeft zijn eigen aansluiting.
Dat maakt het uitnemen van de oven indien nodig
gemakkelijker en is bovendien veiliger.
Electrische Verbinding
Voordat men hiertoe overgaat controleren dat:
l de verbinding moet worden uitgevoerd met in acht
neming van de huidige normen;
l de zekeringen en de elektrische installatie van het
huis de lading van het apparaat kunnen dragen (zie het
typeplaatje van de functionering);
l het stopcontact is voorzien van een deugdelijke
aardleiding, volgens de huidige normen en wetten;
l men gemakkelijk bij stopcontact of de meerpolige
schakelaar kan komen die man heeft gebruikt voor de
verbinding.
l de meerpolige schakelaar moet tussen de
schakelcontacten een minimale ruimte hebben van 3
mm. De aardleiding mag nooit worden onderbroken
(geel/groene draad);
l de kabel moet zo geïnstaleerd worden dat de kabel
niet heter kan worden dan 50°c boven de
kamertemperatuur;
l om de oven aan te sluiten moet de plaat op de
achterzijde verwijderd worden om bij het klemmenbord
te komen (Fig. 14)
De oven wordt met aansluitkabel. Indien u de
voedingskabel vervangt, gebruik dan draad van het type
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F, H05 V2V2-
F (T90), H05 BB-F, met een sectie aangepast aan de
lading.
AANSLUITING van de stroomtoevoer
Het apparaat wordt afgeleverd voor aansluiting 50 Hz
"230V".
Waarschuwing
Het aansluiten mag alléén door een erkend vakman
geschieden.
De fabrikant wijst elke aansprakelijkheid ten
aanzien van schade of letsel of, indien
bovenstaande veiligheidsmaatregelen niet
werden getroffen.
FO 0290
FO
2154
Fig. 9
Fig. 10
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14

Zanussi ZBM762N Handleiding

Categorie
Ovens
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor