14
• WARMHOUDEN
Houdt de temperatuur aan de binnenkant van de oven constant op 60°C om het voedsel voor de
comsumptie hiervan warm te houden. In dit geval is het het beste om het eerste niveau te gebruiken.
Zowel het einde en de duur van de functie kunnen worden ingesteld.
• ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedsel op kamertemperatuur. Laat het voedsel in de verpakking om uitdrogen
te voorkomen.
• DEEG RIJZEN
Aangeraden voor het laten rijzen van pasta-, brood- en pizzadeeg.
• GEDROOGD FRUIT
Voor het uitdrogen van alle soorten fruit. Maak gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de
accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes die op het rooster kan worden
geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Het
voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
• GEDROOGDE GROENTE
Voor het uitdrogen van alle soorten groente bijvoorbeeld voor de preparatie van conserven. Maak
gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met
kleine gaatjes die op het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en
kunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
• GEDROOGDE PADDESTOELEN
Voor het uitdrogen van paddestoelen om ze voor lange tijd te kunnen bewaren. Maak gebruik van het
dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes die
op het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleine stukjes
voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
•YOGHURT
Voor het bereiden van zelfgemaakte yoghurt (zie Recepten). Het is het beste om een keramieke schaal
met een keramieke of geharde glazen deksel te gebruiken. Gebruik nooit een plastic schaal.
• VLEES LANGZAAM
Voor het op een lage temperatuur en gedurende lange tijd voorbereiden van vlees voor een optimaal
resultaat.
• LANGZAAM KOKENDE VIS
Voor het zeer langzaam bereiden van vis om het beste resultaat te kunnen behalen.
• QUICHE FUNCTIE
Een functie speciaal bedoeld voor het bakken van quiche, taarten gevuld met hartige of zoete vloeibare
vullingen (quiche lorraine, cheese cake, ...). Door deze functie te kiezen stelt de oven automatisch de
ideale bakwijze en temperatuur in. U hoeft alleen de baktijd, die normaal gesproken naar aanleiding van
de hoeveelheid gebruikte ingrediënten varieert tussen de 40 en 50 minuten, in te stellen. Het gerecht
dient in een koude oven, zonder voorverwarmen, te worden geplaatst. Het is mogelijk om meerdere
quiches tegelijkertijd op twee niveaus te bakken: plaats voor het bakken op een niveau de taartvorm op
het rooster op het tweede niveau en voor het bakken op twee niveaus de roosters op het eerste en
vierde niveau.
• REINIGING
Is een functie ontworpen om het reinigen van de oven makkelijker te maken:
- giet langzaam max. 250ml water op de bodem van de oven
- selecteer de functie en druk op de “OK” toets
- laat aan het einde van de functie de oven afkoelen en reinig deze met een vochtige doek.
N.B. Het is het beste om te voorkomen dat voorbereidingen, waarvoor het voedsel in een koude
oven of in een oven op zeer lage temperatuur dienen te worden gestopt, onderbroken worden
aangezien in dit geval de oven zal proberen om van het begin af aan de bereiding op te starten
en zal wachten tot de temperatuur in de oven weer op de kamertemperatuur gekomen is.
Indien de bereiding onderbroken moet worden en u niet kunt wachten tot de oven afgekoeld is,
raden we u aan om het kookproces weer op te starten door van de conventionele functie
gebruik te maken en de oven op een geschikte temperatuur in te stellen (zie de bereidingstabel
op pagina 8).
Speciale functies