Fagor FIS-225/F Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

I
NL
DF GB E P GR
Geachte klant, wij verzoeken u correct om te gaan met het product en dit document, dat nuttige tips
bevat, aandachtig door te lezen. Wij adviseren om bijzondere aandacht te besteden aan de installatie
van de temperatuurwijzer (die samen met de instructiehandleiding geleverd wordt) en deze uit te
voeren volgens de instructies.
Als de wijzer niet aanwezig is, wordt u verzocht deze aan te vragen bij uw distributeur.
KOUDSTE ZONE VAN DE KOELKAST
Het hiernaast afgebeelde symbool geeft de positie
van de koudste zone in de koelkast aan.
Deze zone wordt aan de onderkant afgebakend
door het glas van de groenten- en fruitlade en aan
de bovenkant door het symbool of door het
rooster dat op dezelfde hoogte geplaatst is.
Om de temperaturen in deze zone te
waarborgen moet u erop letten dat de positie van
het rooster niet veranderd wordt.
In koelkasten met een ventilator en in No Frost koelkasten is geen symbool aanwezig voor
het koudste gebied, omdat de temperatuur in deze apparaten homogeen is.
INSTALLATIE VAN DE TEMPERATUURWIJZER
Voor een betere regeling is de koelkast voorzien van een temperatuurwijzer (die samen met de
instructiehandleiding geleverd wordt) waarmee de gemiddelde temperatuur in het koudste gebied kan
worden gecontroleerd.
De temperatuurwijzer wordt geïnstalleerd door de aanwijzingen die in de volgende schema's worden
gegeven in acht te nemen.
LET OP. Deze wijzer is alleen bestemd voor deze koelkast. Let er dus op dat hij niet in een andere
koelkast (de koudste zone zou niet dezelfde zijn) of voor andere toepassingen wordt gebruikt.
Om de temperatuurwijzer goed te kunnen plaatsen moet hij worden bevestigd boven de lijn die hiervoor is
aangebracht, waarbij moet worden gecontroleerd of het oppervlak van de wand perfect schoon en droog is.
In koelkasten met een lagetemperatuurvak (zie instructieboekje) moet de temperatuurwijzer in dit vak
worden geplaatst.
CONTROLE VAN DE TEMPERATUUR IN DE KOUDSTE ZONE
Nadat de temperatuurwijzer geïnstalleerd is, is het mogelijk regelmatig te controleren of de
temperatuur in de koudste zone correct is en de thermostaat dienovereenkomstig te regelen, zoals
aangegeven in het hoofdstuk temperatuurregeling.
De temperatuur in de koelkast hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de
omgevingstemperatuur, de geconserveerde hoeveelheid voedingsmiddelen, de frequentie waarmee de
deur geopend wordt. Neem deze factoren in overweging op het moment dat u het apparaat regelt.
TEMPERATUURWIJZER: PLAATSING VAN DE WIJZER IN DE KOELKAST
1nl00333a.fm5 Page 1 Tuesday, January 8, 2002 9:08 AM
I
NL
DF GB E P GR
Om de temperaturen in het apparaat
voortdurend correct te houden dient u te
controleren of het blokje van de wijzer altijd
groen blijft.
Als de kleur van de wijzer zwart wordt, wil dat
zeggen dat de temperatuur te hoog is; in
dergelijke gevallen moet de thermostaat op een
hogere stand worden gezet en moet u 12 uur
wachten alvorens de wijzer opnieuw met het oog
te controleren.
Het is normaal dat de wijzer enige tijd zwart
wordt nadat u het apparaat gevuld heeft of de
deur geopend heeft.
INACHTNEMING VAN DE HYGIËNEVOORSCHRIFTEN VOOR VOEDINGSMIDDELEN
Maak de koelkast regelmatig van binnen schoon met een neutraal onderhoudsmiddel dat geen oxiderende
werking op de metalen onderdelen heeft, en spoel hem vervolgens uit met een oplossing van water en
citroensap of witte azijn, of een ander ontsmettingsmiddel dat geschikt is voor koelkasten.
Verwijder de verpakkingen waarin de voedingsmiddelen worden verkocht alvorens hen in de koelkast
te zetten (bijvoorbeeld de verpakkingen van yoghurt).
Door de volgende adviezen op te volgen kunt u kruiscontaminatie en een slechte
conservering van de voedingsmiddelen vermijden:
Verpak de producten systematisch om wederzijdse verontreiniging te vermijden.
Was uw handen alvorens de voedingsmiddelen aan te raken. Doe dit vervolgens ook vaak tijdens de
bereiding van gerechten, als hierbij achtereenvolgens verschillende producten worden verwerkt, en
natuurlijk na de bereiding voordat u aan tafel gaat, zoals wordt voorgeschreven door de regels voor een
goede hygiëne.
Gebruik al gebruikt keukengerei (houten lepels, snijplanken) niet opnieuw zonder hen eerst goed te
hebben schoongemaakt.
Laat bereide gerechten helemaal afkoelen, alvorens hen in de koelkast te zetten (b.v. soep).
Open de deur zo weinig mogelijk en laat hem niet te lang open, om te voorkomen dat de temperatuur
in de koelkast stijgt.
Zet de voedingsmiddelen zo neer dat er ongehinderd lucht tussendoor kan stromen.
CONSERVERING IN DE KOELKAST, AFHANKELIJK VAN HET TYPE VOEDINGSMIDDEL
Conserveer de voedingsmiddelen op grond van het type in het juiste gebied:
Temperatuurzone:
dranken, boter, kant-en-
klare en eigengemaakte sauzen, harde kazen,
verse groenten en fruit.
Verszone:
zuivelproducten, desserts op
melkbasis, vette stoffen, zachte kazen.
Koudste zone:
vlees, gevogelte, vis, vleeswaren,
bereide gerechten, gemengde salades,
preparaten en desserts op basis van eieren of
room, verse pasta, deeg voor vlaaien/hartige
taarten/pizza, verse producten en kazen op basis
van rauwe melk, gebruiksklare groenten die
verkocht wordt in plastic zakken en meer in het
algemeen alle verse producten waarvan de
houdbaarheidsdatum geassocieerd is met een
conserveringstemperatuur van +4°C of minder.
Juiste regeling Te hoge
temperatuur, stel de
thermostaat bij
OK
TEMPERATUURZONE
VERSZONE
KOUDSTE ZONE
Printed in Italy 01/02
5019 106 00333/A
1nl00333a.fm5 Page 2 Tuesday, January 8, 2002 9:08 AM
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Fagor FIS-225/F Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor