Aeg-Electrolux COMPETENCE B 8100 Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

COMPETENCE
MADE IN GERMANY
COMPETENCE B 8100
De omschakelbare inbouwoven
Gebruiksaanwijzing
2
Geachte klant,
lees deze gebruiksaanwijzing a.u.b. zorgvuldig door.
Lees in ieder geval hoofdstuk “Veiligheid” op de eerste pagina’s. Bewaar
deze gebruikersinformatie om later te kunnen naslaan. Geef deze aan
eventuele volgende eigenaren van het apparaat door.
1
Met de gevarendriehoek en/of door signaalwoorden (Waarschuwing!,
Voorzichtig!, Attentie!) worden aanwijzingen geaccentueerd die voor
Uw veiligheid of het functioneren van het apparaat belangrijk zijn.
Deze absoluut in acht nemen.
0 1. Dit teken begeleidt u stap voor stap bij de bediening van het toestel.
2. ...
3. ...
3
Bij dit symbool vindt u aanvullende informatie m.b.t. bediening en
praktisch gebruik van het toestel.
2
Tips en aanwijzingen m.b.t. de rendabele en milieuvriendelijke toepas-
sing van het toestel zijn met een klaverblad gekenmerkt.
Voor eventuele storingen bevat deze gebruikersinformatie aanwijzin-
gen voor het zelfstandig opheffen, zie hoofdstuk “Wat te doen als ...”.
Bij technische problemen staat onze TECHNISCHE DIENST bij u in de
buurt u te allen tijde ter beschikking (adressen en telefoonnummers
vindt u in hoofdstuk “Servicepunten”).
Lees daartoe ook hoofdstuk “Service”.
Gedrukt op milieuvriendelijk geproduceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo ...
Inhoud
3
INHOUD
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Weggooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
De belangrijkste kenmerken van uw apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Opbouw van het toestel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Klokfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Toebehoren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Voor het eerste gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Dagtijd instellen/wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Eerste keer reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Gebruik van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Vetfilter inzetten/verwijderen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Rooster en plaat plaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Oven aan- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Oventemperatuur wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Ovenfunctie wijzigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Oventemperatuur opvragen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Snel opwarmen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Werken met de automatische functie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Automatisch uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Automatisch in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Automatische ingaven opvragen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Automatische ingaven naderhand veranderen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Automatische ingaven wissen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Informatie over de automatische functie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Kookwekker instellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Ovenlampje aan-/uitdoen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Tijdsindicatie in-/uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Veiligheidsuitschakeling van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Kinderbeveiliging van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Inhoud
4
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Tabel bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Tabel soufflé’s en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Tabel braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Vlakgrillen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Tabel grillen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Bio-functies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Braden met lage temperatuur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Tabel braden bij lage temperaturen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Yoghurt maken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Gistdeeg laten rijzen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Fruit, groenten drogen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Tabel ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Inmaken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Inmaaktijden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Tabel temperaturen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Oveninterieur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Vetfilter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Grillelement . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48
Ovenlamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
Ovendeurruit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52
Inhoud
5
Wat te doen als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 54
Extra accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
Montageaanwijzingen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57
Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 58
Montage . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
Klantenservice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67
Gebruiksaanwijzing
6
GEBRUIKSAANWIJZING
1 Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen alleen door
een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
De veiligheid van AEG elektro-apparaten voldoet aan de Europese en
Nederlandse normen. Toch zien wij ons als fabrikant genoopt u met de
volgende veiligheidsaanwijzingen vertrouwd te maken.
Algemene veiligheid
Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan
stopcontacten in de buurt van het apparaat. Aansluitingsleidingen
mogen geen hete kookzones aanraken of onder de hete ovendeur
geklemd raken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Deze kunnen bij het
inschakelen in brand vliegen.
Om veiligheidsredenen is het verboden het apparaat met een damp-
straal- of hogedrukreiniger schoon te maken.
Bij gebruik van geweld, speciaal aan de glaskanten van de voorruit,
kan het glas breken.
Als u kookt, braadt of grilt, wordt de ovendeur heet.
Houd daarom kleine kinderen altijd weg.
Oververhit vet en olie kunnen snel in brand vliegen. Als u gerechten
in vet of olie (bijv. patat frites) bereidt, blijf dan in de buurt.
Als alcohol bij de gerechten in de oven gebruikt wordt, kan eventueel
een lichte alcoholdamp ontstaan. Open de deur in dat geval voorzich-
tig. Vermijd vonken of vuur. Wij raden aan het gerecht bij gesloten
ovendeur ca. 10-15 minuten te laten afkoelen.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door geschoold person-
eeluitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kunnen grote
gevaren ontstaan. Wend u bij reparaties tot onzeafdeling Klantenser-
vice.
Bij storingen aan het apparaat: draai de zekeringen eruit c.q. schakel
ze uit.
Gebruiksaanwijzing
7
Gebruik volgens de voorschriften
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor het
bestemd is, d.w.z. het normaal koken, braden, bakken van spijzen.
Gebruik het apparaat alleen voor het bereiden van spijzen.
Gebruik de oven niet om het vertrek te verwarmen.
Zo worden schaden aan het apparaat voorkomen
Leg geen aluminiumfolie in de oven en zet geen bakblik, pan etc. op
de bodem, omdat anders het email van de oven door de ontstane
warmteophoping beschadigd wordt.
Maak het apparaat na elk gebruik schoon. Vuil kan dan het
gemakkelijkst verwijderd worden en kan niet inbranden.
Fruitsap dat van de bakplaat afdruppelt, veroorzaakt vlekken die niet
meer verwijderd kunnen worden. Gebruik voor zeer vochtige taarten
de universele plaat.
Giet nooit direct water in de hete oven. Er kunnen schaden aan het
email ontstaan.
Zet niets op de open ovendeur/de open ovenwagen.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven.
Gebruiksaanwijzing
8
Milieuvriendelijke isolatie
De oven is op de fabriek van een milieuvriendelijke isolatie voorzien.
Deze isolatie is door onafhankelijke testinstituten gecontroleerd op
schadelijke stoffen en als zonder bezwaar ingeschaald.
2 Weggooien
Verpakkingsmateriaal weggooien
Alle gebruikte materialen zijn onbeperkt recyclebaar en kunnen
opnieuw gebruikt worden.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor poyethyleen, bijv. bij het buitenomhulsel en de zakken in
het interieur.
>PS< voor hard-schuim polystyreen, bijv. bij de bekledingsonder-
delen, in principe FCKW-vrij.
De kartonnen onderdelen worden voor 80% van oud papier gemaakt.
Oude machine
Om milieuredenen moeten alle afgedankte apparaten op de juiste
manier weggegooid worden. Dit geldt voor uw huidige apparaat en als
het t.z.t. niet meer gebruikt wordt, voor uw nieuwe apparaat.
1
Waarschuwing! Maak afgedankte apparaten voor het weggooien
onbruikbaar. Trek de stekker uit het stopcontact, knip het elektric-
iteitssnoer door, verwijder eventuele aanwezige snap- of grendelsloten
of maak deze onbruikbaar. Daardoor voorkomt u dat spelende kinderen
in het apparaat opgesloten raken (stikgevaar!) of in andere levensgevaar-
lijke situaties terecht komen.
2
Aanwijzingen voor het weggooien
Het apparaat mag niet bij het huisvuil gezet worden.
Informatie over afhaaltijden of verzamelplaatsen krijgt u bij de
gemeentelijke reinigingsdienst of op het gemeentehuis.
Gebruiksaanwijzing
9
De belangrijkste kenmerken van uw
apparaat
Hoofdtoets: Via de hoofdtoets wordt het complete apparaat in- resp.
uitgeschakeld. Dit betekent extra veiligheid, zeker als er kinderen in
huis zijn, omdat het per ongeluk inschakelen van het apparaat via
deze ene schakelaar niet mogelijk is. Het betekent bovendien bedien-
ingscomfort, omdat met één toetsdruk alle functies uitgeschakeld
worden.
Veiligheidsuitschakeling: De oven heeft een veiligheidsuitschakel-
ing. Als de oven na een bepaalde tijd niet uitgeschakeld wordt c.q. als
de temperatuur verandert, schakelt hij automatisch uit.
Kinderbeveiliging. Dit apparaat is bovendien uitgerust met een
kinderbeveiliging voor de oven. Zodra de kinderbeveiliging inge-
schakeld is, kan de oven niet meer per ongeluk in gebruik genomen
worden.
Elektronische ovenregelaar: De oven wordt via een elektronische
regelaar gestuurd, waarmee een exacte temperatuurinstelling
mogelijk is. Als extra comfort biedt hij bij elke gekozen ovenfunctie
automatisch een temperatuurvoorstel.
Hittebeschermingsglas: De van onder naar achter ventilerende
ruiten zorgen ervoor dat de ovendeur niet te heet wordt om zo ver-
brandingsgevaar te voorkomen.
Tijdindicatie: Een 24-uursindicatie laat ook bij uitgeschakelde oven
de dagtijd zien. Om energie te sparen kan deze indicatie echter ook
uitgeschakeld worden.
Gebruiksaanwijzing
10
Opbouw van het toestel
Bedieningspaneel
Hoofdtoets
Voor het in- en uitschakelen van het gehele apparaat.
Het apparaat is: -ingeschakeld als de toets uitsteekt,
-uitgeschakeld als de toets verzonken is.
Ovenfuncties en functielampjes
Toetsen voor het selecteren van de gewenste ovenfunctie. De gekozen
ovenfunctie wordt door het betreffende functielampje aangegeven.
Snel opwarmen
Naast de keuze van een ovenfunctie en oventemperatuur, om de oven
snel op te warmen. Bij het bereiken van de ingestelde temperatuur
wordt automatisch op de geselecteerde functie omgeschakeld.
Temperatuur- en tijdskeuze
Toets voor het instellen van tijden of temperatuurwaarden, naargelang
functie. De gekozen instelling wordt in de temperatuur-/tijdsindicatie
digitaal aangegeven.
Klokfuncties en functielampjes
Toets voor het instellen van de klokfuncties. De gekozen functie wordt
door het betreffende functielampje aangegeven.
Gebruiksaanwijzing
11
Ovenverlichting
Toets voor het in- en uitschakelen van de ovenverlichting.
Als de oven in gebruik is, is de ovenverlichting automatisch aan. Hij kan
echter met deze toets uitgeschakeld worden en alleen indien nodig
ingeschakeld worden. Zo spaart u energie.
Temperatuurcontrolelampje
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opwarmt en
gaat uit, als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Klokfuncties
Uw apparaat heeft een programmeerbare klok, waarmee u de dagtijd
kunt aflezen, de kookwekker als eierwekker kunt gebruiken of met
behulp van de automatische functie de bak- en braadtijden in kunt
stellen.
Dagtijd
Via de functie DAGTIJD wordt op het temperatuur-/tijddisplay de actu-
ele dagtijd aangegeven zolang geen ovenfunctie ingeschakeld is.
Kookwekker
Met de functie KOOKWEKKER kunt u een maximale wektijd van
1 uur 30 minuten instellen. De kookwekker werkt als een normale keu-
kenwekker en heeft geen invloed op het bakken in de oven.
Automatische functie
Met de functies DUUR en EINDE kunt u voor de oven de klok zo
instellen dat de oven vanzelf uit- resp. in- en uitschakelt.
Gebruiksaanwijzing
12
Uitrusting oven
Inzetniveaus
Aan beide zijden van de oven bev-
indt zich een inschuifrooster met 6
inzetniveaus voor het inschuiven
van de accessoires.
Let op: de niveaus worden van
boven naar beneden geteld.
Kiepbeveiliging
Alle inschuifdelen hebben een
kiepbeveiliging zodat ze er niet per
ongeluk helemaal uitgetrokken
kunnen worden.
Bij het inzetten van de ins-
chuifdelen moet deze kiepbeveilig-
ing achterin zitten.
Vetfilter
Het meegeleverde vetfilter bes-
chermt de ventilator in de achter-
wand van de oven tegen vuil.
Gebruik het vetfilter altijd bij het
braden met hete lucht of infrath-
erm-braden open op het rooster,
de universele plaat of met open
pan/schaal.
Gebruiksaanwijzing
13
Naloop ventilator
De ventilator wordt automatisch ingeschakeld zodra de oven in gebruik
genomen wordt. Nadat de oven uitgeschakeld is, draait de ventilator
nog door om het apparaat af te koelen en wordt dan automatisch weer
uitgeschakeld.
Toebehoren
De volgende onderdelen behoren tot de leveringsomvang:
Bakplaat
Voor taarten en koekjes
Combirooster
Voor potten, pannen, taartvor-
men, braden en grilleren
Universele plaat
Voor vochtige taarten, vlees/vis of
als
bakplaat c.q. vetopvangplaat
Gebruiksaanwijzing
14
Ovenfuncties
Voor de oven heeft u de beschikking over de volgende functies:
SOLO HETELUCHT
Met deze functie kunt u optimaal taarten op één niveau bakken. Bov-
endien is hij geschikt voor gebak waarvoor een intensievere bruinering
en knapperigheid van de bodem nodig is. Daaronder vallen bijv. pizza,
Quiche Lorraine, kaastaarten etc.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
Boven-/onderwarmte.
Boven-/onderwarmte is in bedrijf en bovendien is de ventilator inge-
schakeld.
MULTI HETELUCHT
Multi-Hetelucht is bijzonder geschikt voor het bakken op meerdere
niveaus tegelijkertijd.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Een ringvormig verwarmingselement en een deel van de onderwarmte
zijn in gebruik.
Daarnaast zorgt een ventilator in de achterwand van de oven voor een
voortdurende circulatie van de warme lucht in de oven. De warmte
komt van alle kanten op het gerecht.
BOVEN + ONDERWARMTE
Boven-/onderwarmte is geschikt voor het bakken en braden op één
niveau.
De warmte komt gelijkmatig van boven en onderen.
INFRATHERM
Infratherm is bijzonder geschikt voor het grillen of braden van grotere
stukken vlees of gevogelte op één niveau. De functie is ook geschikt
voor het gratineren.
Grillelement en ventilator zijn gelijktijdig in bedrijf.
R Snel opwarmen
Met de extra functie snel opwarmen kunt u de lege oven voor de hier-
voor genoemde functies in zeer korte tijd voorverwarmen.
Bij de functie snel opwarmen worden meerdere verwarmingselementen
tegelijkertijd ingeschakeld.
Gebruiksaanwijzing
15
GROTE GRILL
Grillen is geschikt voor het grillen of roosteren van platte levensmid-
delen , zoals bijv. biefstuk, schnitzel, vis of brood.
De warmte komt van het grillelement aan het plafond van de oven.
ONDERWARMTE
Met deze ovenfunctie kunt u bakwaren zoals bijv. vochtige taarten van
onderen krokant nabakken.
Hier is alleen het onder de bodem van de oven geplaatste warmte-ele-
ment in gebruik.
ONTDOOIEN
Met de ovenfunctie ontdooien kunt u bijv. taart, boter, brood, fruit en
andere gevoelige levensmiddelen gelijkmatig ontdooien.
Bij deze functie is alleen de ventilator zonder verwarming in gebruik.
Gebruiksaanwijzing
16
Voor het eerste gebruik
Dagtijd instellen/wijzigen
Na de elektrische aansluiting knipperen de functielampjes DAGTIJD en
de temperatuur-/tijdindicatie.
Als eerste moet de dagtijd ingesteld worden. De dagtijdinstelling kan
zowel bij ingeschakeld als bij uitgeschakeld apparaat geschieden.
3
Als de dagtijd niet is ingesteld, kan de oven niet in gebruik genomen
worden.
Dagtijd instellen
0 1. Druk op de toetsen + of - en stel de gewenste waarde in voor de dagtijd.
Bij elke druk op de toets + wordt de tijd met een minuut verhoogd c.q.
op - met een minuut verlaagd.
2. Druk op toets klok W of wacht ca. 5 seconden.
Op het temperatuur-/tijddisplay schakelt de dagtijd van knipperen op
continu branden over. De dagtijd is daarmee ingesteld.
3
Als de toetsen + of - gedurende meer dan 2 seconden ingedrukt
worden, gaan de minuten zolang voorwaarts c.q. achterwaarts lopen
tot de toets weer wordt losgelaten. Zo kunt u de gewenste waarde
sneller bereiken.
Gebruiksaanwijzing
17
3
Als de stroomtoevoer naar het apparaat wordt onderbroken, bijv. door
een kapotte zekering, knippert de temperatuur-/tijdindicatie opnieuw.
Stel in dat geval de tijd opnieuw in zoals beschreven.
Dagtijd wijzigen
De dagtijdinstelling kan zowel bij ingeschakeld als ook bij uitgeschakeld
apparaat veranderd worden.
Op het temperatuur-/tijddisplay wordt de ingestelde dagtijd aangegeven.
0 1. Druk toets W zo vaak in tot het functielampje DAGTIJD knippert.
2. Dagtijd instellen zoals beschreven.
Eerste keer reinigen
Maak de oven grondig schoon, voordat hij voor de eerste keer gebruikt
gaat worden. Om het reinigen te vergemakkelijken kan de oven verlicht
worden.
0 1.Schakel het apparaat met de hoofdtoets in.
Het netcontrolelampje boven de toets gaat
branden.
2. Druk de toets ovenverlichting L in.
3. Haal alle accessoires en inschuifroosters er uit en reinig deze met warm
sop.
4. Maak ook de oven schoon met warm sop en maak hem droog.
5. Apparaatfront alleen vochtig afnemen.
3
Tip: Gebruik bij roestvrijstalen fronten normale middelen voor roestvrij
staal, die tegelijkertijd een beschermfilm tegen vingerafdrukken vor-
men.
1
Attentie! Gebruik geen scherpe, schurende schoonmaakmiddelen! De
oppervlakte kan beschadigd worden.
Gebruiksaanwijzing
18
Gebruik van de oven
Vetfilter inzetten/verwijderen
Zet het vetfilter altijd in de oven als u open op het rooster, op de vetop-
vangplaat of in open pannen/schalen braadt.
0 Vetfilter plaatsen
Pak het vetfilter bij de greep en zet
de twee houders van boven naar
beneden in de opening op de acht-
erwand van de oven (ventilatoro-
pening).
0 Het vetfilter eruit halen
Pak het vetfilter aan de greep vast
en hang het er naar boven toe uit.
Rooster en plaat plaatsen
Alle inschuifdelen hebben een
kleine uitstulping rechts en links.
Deze uitstulping dient als kiep-
beveiliging en moet altijd naar
beneden wijzen.
Rooster plaatsen
0 Plaats het rooster zo, dat de twee
geleidingsrails naar boven wijzen.
De kiepbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in de
ovenruimte liggen.
Rooster en plaat plaatsen
0 Als het rooster en de universele
plaat samen gebruikt worden,
moet de kiepbeveiliging van het
rooster exact in de uitstulpingen
van de plaat gezet worden.
Gebruiksaanwijzing
19
Oven aan- en uitschakelen
0 1. Schakel het apparaat met de hoofdtoets in.
Het netcontrolelampje boven de toets gaat
branden.
2. Door op de toets
X of Y te drukken de gewenste functie instellen.
3. De geselecteerde functie wordt afgebeeld. Op het temperatuur-/tijds-
display verschijnt een temperatuurvoorstel.
Als de voorgestelde temperatuur niet binnen ca. 5 seconden gewijzigd
wordt, begint de oven op te warmen. Het temperatuurcontrolelampje
geeft aan dat de oven opwarmt. Als de ingestelde temperatuur bereikt
is, gaat het temperatuurcontrolelampje uit.
4. Om de oven uit te schakelen op de toets
X of Y drukken.
5. Druk de hoofdtoets in om het apparaat uit te schakelen.
Het netcontrolelampje boven de toets gaat uit.
Gebruiksaanwijzing
20
Oventemperatuur wijzigen
Na het kiezen van de ovenfunctie wordt op het temperatuur-/tijdsdis-
play een bij de functie passend temperatuurvoorstel aangegeven. U
kunt dit temperatuurvoorstel indien nodig voor of tijdens het bakken
wijzigen.
0 Druk op de toetsen + of - om de temperatuur naar boven of naar
beneden te veranderen.
3
Het veranderen vindt plaats in stappen van 5°C. Door meer dan
2 seconden te drukken op de toetsen + of - begint de temperatuur-
indicatie zolang voorwaarts c.q. achteruit te lopen tot de toets weer
losgelaten wordt. Op deze manier kunt u de gewenste waarde sneller
bereiken.
Ovenfunctie wijzigen
0 1. Druk de toets X of Y eenmaal in.
De oven wordt uitgeschakeld
2. Druk de toets
X of Y opnieuw zo vaak in, tot de gewenste functie
geselecteerd is.
Als de voorgestelde temperatuur niet veranderd wordt, begint de oven
na een paar seconden met de nieuw gekozen functie en het betref-
fende temperatuurvoorstel op te warmen.
Oventemperatuur opvragen
Als de oven opwarmt, kunt u de reeds bereikte temperatuur in de oven
opvragen.
0 Druk de toetsen + en - tegelijkertijd 2 seconden in.
De temperatuur-/tijdsindicatie geeft de bij het opwarmen reeds
bereikte temperatuur aan. Na ca. 9 seconden wisselt de indicatie weer
naar de vooringestelde temperatuur.
Gebruiksaanwijzing
21
Snel opwarmen R
Nadat een ovenfunctie is gekozen, kan door de extra functie Snel
opwarmen de lege oven in relatief korte tijd voorverwarmd worden.
1
Let op: Zet het gerecht pas in de oven als het snel opwarmen gereed is
en de oven op de gewenste functie werkt.
0 1. Stel de gewenste ovenfunctie in (bijv. BOVEN + ONDERWARMTE).
Wijzig eventueel de temperatuur.
2. Druk op de toets snel opwarmen R.
Het controlelampje boven de toets snel opwarmen brandt. Het snel
opwarmen begint.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, klinkt een akoestisch signaal.
Het controlelampje gaat uit.
De oven verwarmt nu verder op de ingestelde ovenfunctie en temper-
atuur. U kunt nu uw gerecht in de oven zetten.
3
De functie Snel opwarming kan niet gebruikt worden met de functies
grill, onderwarmte of ontdooien.
Aanbevelingen voor het snel voorverwarmen staan in hoofdstuk
Toepassingen, tabellen en tips.
Werken met de automatische functie
U heeft twee mogelijkheden om de automatische functie te gebruiken:
Automatisch uitschakelen: Als u de oven ingeschakeld heeft en niet
wilt vergeten de oven tijdig uit te schakelen, kunt u met de klok de
duur of het einde de kooktijd vastleggen. De oven schakelt dan auto-
matisch uit.
Automatisch in- en uitschakelen: Als u bijvoorbeeld s morgens of s
middags een gerecht voor de avond voorbereiden wilt, kunt u de
duur en bovendien het einde van de kooktijd vastleggen. De oven
schakelt dan automatisch op de berekende tijd in en automatisch
weer bij het kookeinde uit.
Voorbeeld: Het gerecht heeft 1 uur nodig om gaar te worden: DUUR
= 1.00.
Het vlees moet om 18:00 uur klaar zijn: EINDE = 18.00.
De ovenfunctie kan voor of na het instellen van de automatische func-
tie gekozen worden.
3
U heeft na het kiezen van een klokfunctie steeds ca. 5 seconden tijd om
een ingave te doen. Daarna gaat het functielampje uit van de geselect-
eerde klokfunctie en moet u deze opnieuw selecteren.
Gebruiksaanwijzing
22
Automatisch uitschakelen
0 1. Apparaat eventueel met de hoofdtoets uitschakelen.
2. Ovenfunctie kiezen. Eventueel voorgestelde temperatuur wijzigen.
3. Toets Klok W zo vaak indrukken tot het functielampje op DUUR of
EINDE staat.
De temperatuur-/tijdindicatie en het functielampje DUUR c.q. EINDE
knipperen.
4. Druk binnen 5 se conden de toets + in tot de gewenste kooktijd c.q.
het gewenste kookeinde ingesteld is.
Na ca. 5 seconden schakelt het functielampje DUUR c.q. EINDE op con-
tinu branden om. De klok is op automatisch inschakelen ingesteld.
Zodra de kooktijd afgelopen c.q. het kookeinde bereikt is, schakelt de
oven automatisch uit. Er klinkt gedurende ca. twee minuten een akoes-
tisch signaal.
5. Druk de toets lok W in om het signaal af te zetten.
6. Schakel het apparaat eventueel met de hoofdtoets uit.
Gebruiksaanwijzing
23
Automatisch in- en uitschakelen
Voor het automatisch in- en uitschakelen moeten zowel de duur als
ook het einde van de kooktijd ingegeven worden. Bij de volgende han-
dleiding wordt eerst de duur en dan het einde van de kooktijd inge-
geven. Er kan echter ook de omgekeerde volgorde gekozen worden.
0 1. Schakel het apparaat eventueel in met de hoofdtoets.
2. Ovenfunctie kiezen. Eventueel voorgestelde temperatuur wijzigen.
3. Druk de toets klok W zo vaak in tot het functielampje op DUUR staat.
De temperatuur-/tijdindicatie geeft 0.00 aan.
4. Druk binnen 5 seconden toets + in tot de gewenste duur aangegeven
wordt.
5. Druk de toets klok W in tot het functielampje op EINDE staat.
De temperatuur-/tijdindicatie geeft het berekende kookeinde aan als
het koken direct moet starten.
6. Druk binnen 5 seconden toets + in tot het gewenste kookeinde aange-
geven wordt.
Na ca. 5 seconden schakelt het functielampje van knipperen op continu
branden over.
Beide functielampjes DUUR en EINDE zijn nu op continuebranden over-
geschakeld. Daarmee is de klok op automatisch in- en uitschakelen
ingesteld.
De oven schakelt op de berekende tijd automatisch uit. Bij het bereiken
van het einde van de kooktijd schakelt de oven automatisch uit en er
klinkt gedurende ca. twee minuten een akoestisch signaal.
7. Druk de toets klok W in om het signaal af te zetten.
8. Schakel het apparaat eventueel met de hoofdtoets uit.
Automatische ingaven opvragen
0 Kies met de toets klok W opnieuw de functie DUUR c.q. EINDE.
Het betreffende functielampje begint te knipperen. De temperatuur-/
tijdindicatie geeft de nog resterende kooktijd c.q. het ingegeven einde
van de kooktijd aan.
Gebruiksaanwijzing
24
Automatische ingaven naderhand veranderen
U kunt de vastgelegde kooktijd c.q. het einde van de kooktijd tijdens
het koken nog veranderen.
0 1. Kies met de toets klok W opnieuw de functie DUUR c.q. EINDE.
Het betreffende functielampje begint te knipperen. De temperatuur-/
tijdindicatie geeft de nog resterende kooktijd c.q. het ingegeven einde
van de kooktijd aan.
2. Druk binnen 5 seconden de toets + of - zolang in tot de gewenste
kooktijd c.q. het einde van de kooktijd is ingesteld.
3
Wijzigingen kunnen alleen ingebracht worden, zolang de func-
tielampjes knipperen.
Automatische ingaven wissen
0 Schakel het apparaat uit met de hoofdschakelaar.
3
Informatie over de automatische functie
De maximaal instelbare DUUR bedraagt 23 uur en 59 minuten.
Als eerst het einde van de kooktijd is vastgelegd, berekent de klok
automatische de maximale kooktijd en stelt die voor. Deze DUUR kan
niet verlengd worden.
Voorbeeld: Dagtijd: 14.00 uur. Ingegeven EINDE: 16.00 uur.
Langst mogelijke DUUR: 2.00 uur.
Als eerst de kooktijd is vastgelegd, berekent de klok automatisch het
vroegst mogelijke einde van de kooktijd en stelt deze voor. Dit EINDE
kan niet nog vroeger ingesteld worden.
Voorbeeld: Dagtijd: 14.00 uur. Ingegeven DUUR: 3.00. Vroegst
mogelijke EINDE: 17.00 uur.
Gebruiksaanwijzing
25
Kookwekker instellen
De kookwekker kan zowel ingesteld worden als de oven in gebruik is en
als geen ovenfunctie geselecteerd is.
0 1. Schakel het apparaat eventueel in met de hoofdtoets.
2. Druk zo vaak op de toets Klok W tot het functielampje op KOOKWEKKER
staat.
Het functielampje KOOKWEKKER knippert. De temperatuur-/tijdsindi-
catie geeft 0.00 aan.
3. Stel binnen 5 seconden met de toets + de gewenste tijdsduur in.
4. Na enkele seconden blijft het functielampje KOOKWEKKER continu
branden. De kookwekker begint te lopen. Het ingestelde aantal minuten
wordt terugwaarts geteld.
5. Na afloop van de tijd klinkt gedurende ca. twee minuten een akoestisch
signaal.
6. Druk op de toets Klok W om het signaal uit te zetten.
Het functielampje KOOKWEKKER gaat uit.
7. Schakel het apparaat eventueel met de hoofdtoets uit.
De instelling van de kookwekker wijzigen
0 1. Selecteer opnieuw met de toets Klok W de functie KOOKWEKKER.
2. Stel binnen 5 seconden met de toetsen + of - de nieuwe gewenste
tijdsduur in.
3. Na een paar seconden gaat het functielampje KOOKWEKKER continu
branden. De kookwekker begint met de nieuwe tijd te lopen.
De kookwekker voortijdig uitschakelen
0 1. Selecteer opnieuw met de toets Klok W de functie KOOKWEKKER.
2. Druk binnen 5 seconden de toetsen + en - tegelijkertijd in.
Op het display verschijnt “‘.00. Na een paar seconden gaat het func-
tielampje KOOKWEKKER weer uit en de temperatuur-/tijdsindicatie
geeft weer de actuele dagtijd aan.
3
De maximaal instelbare duur voor de kookwekker bedraagt
1 uur 30 minuten.
Als de oven in gebruik is, geeft de temperatuur/tijdsindicatie na het
instellen van de kookwekker weer de gekozen temperatuur aan. De
kookwekker loopt op de achtergrond verder.
Gebruiksaanwijzing
26
Ovenlampje aan-/uitdoen
Het ovenlampje gaat automatisch aan, als de oven in gebruik is. U kunt
het ovenlampje ook handmatig aan- of uitdoen.
Het apparaat moet met de hoofdtoets ingeschakeld zijn.
0 Druk voor in- /of uitschakelen op de toets ovenverlichting L.
Tijdsindicatie in-/uitschakelen
Als het apparaat uitgeschakeld is, geeft de temperatuur-/tijdsindicatie
de actuele dagtijd aan.
2
Deze indicatie kan uitgeschakeld worden om extra energie te sparen.
Het apparaat moet uitgeschakeld zijn.
0 Druk de toets R en + tegelijkertijd gedurende ca. 2 seconden in.
De tijdsindicatie gaat uit.
Zodra het apparaat weer in gebruik genomen wordt, gaat de indicatie
automatisch weer aan.
Veiligheidsuitschakeling van de oven
Als de oven niet op een bepaald tijdstip wordt uitgeschakeld of de tem-
peratuur niet veranderd wordt, schakelt hij automatisch uit.
Het functielampje van de geselecteerde ovenfunctie knippert en de
temperatuur-/tijdsindicatie geeft de tijd aan.
De oven schakelt uit bij een:
Oventemperatuur 30 - 120 °C na 12,5 uur
Oventemperatuur 120 - 200 °Cna 8,5 uur
Oventemperatuur 200 - 250 °Cna 5,5 uur
Oventemperatuur 250 - 300 °Cna 1,5 uur
Veiligheidsuitschakeling opheffen
0 Druk de toets Ovenfuncties X of Y eenmaal in.
De oven is uitgeschakeld en daarna weer gebruiksgereed.
3
Als de oven samen met de automatische functie gebruikt wordt, func-
tioneert de veiligheidsuitschakeling niet.
Gebruiksaanwijzing
27
Kinderbeveiliging van de oven
De oven heeft een kinderbeveiliging. Zodra de kinderbeveiliging is inge-
schakeld, kan de oven niet in gebruik genomen worden. Alleen de kook-
wekker kan verder gebruikt worden.
3
De kinderbeveiliging geldt alleen voor de oven, niet voor de kookzones.
Om de kinderbeveiliging in te kunnen schakelen mag geen ovenfunctie
geselecteerd zijn.
Kinderbeveiliging inschakelen
0 1. Schakel het apparaat met de hoofdtoets in.
2. Druk de toetsen R en - samen in gedurende ca. 2 seconden.
Als bevestiging klinkt een akoestisch signaal. Op het temperatuur-/
tijddisplay wordt gedurende enige seconden SAFE aangegeven.
Daarna wordt het display weer op de actuele dagtijd omgeschakeld.
3. Bij elke poging om de oven nu in gebruik te nemen verschijnt op het
temperatuur-/tijddisplay afwisselend SAFE of de dagtijd.
Kinderbeveiliging uitschakelen
3
Om de kinderbeveiliging uit te schakelen mag geen ovenfunctie gese-
lecteerd zijn. D.w.z. op het temperatuur-/tijddisplay moet de dagtijd
aangegeven worden.
0 1. Schakel het apparaat eventueel uit met de hoofdtoets en schakel het
weer in.
2. Druk de toetsen R en - samen ca. 2 seconden lang in.
Als bevestiging klinkt een akoestisch signaal. Op het temperatuur-/
tijddisplay wordt weer de dagtijd aangegeven. De oven is weer
gebruiksgereed.
Gebruiksaanwijzing
28
Toepassingen, tabellen en tips
Bakken
Gebuik voor het bakken de ovenfunctie SOLO HETELUCHT, MULTI HETE-
LUCHT of BOVEN + ONDERWARMTE.
1
Let op! Gebruik bij het bakken geen vetfilter!
Bakvormen
Voor BOVEN + ONDERWARMTE zijn vormen van donker metaal
zonder coating geschikt.
Voor SOLO HETELUCHT c.q. MULTI HETELUCHT zijn ook lichte metalen
vormen geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met SOLO HETELUCHT of BOVEN + ONDERWARMTE is steeds
slechts op één niveau mogelijk.
Met MULTI HETELUCHT kunt u op max. 3 bakplaten tegelijkertijd
bakken:
1 bakplaat:
inzetniveau 3
1 bakvorm:
inzetniveau 5
2 bakplaten:
inzetniveaus 2 en 5
3 bakplaten:
inzetniveaus 1, 3 en 5
Gebruiksaanwijzing
29
Algemene aanwijzingen
Let op: de inzetniveaus worden van boven naar beneden geteld.
Bakplaat met de afgeschuinde kant naar voren plaatsen!
Bakplaat helemaal tot aan de achterwand schuiven.
Taarten in vormen steeds in het midden van het rooster neerzetten.
U kunt met SOLO HETELUCHT of BOVEN + ONDERWARMTE ook twee
vormen tegelijkertijd bakken. Zet de vormen in dat geval naast elkaar
op het rooster. De baktijd wordt hierdoor maar heel weinig langer.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen staan voor een keur aan gerechten de daarvoor beno-
digde temperatuurgegevens, gaartijden en inzetniveaus.
Temperatuur en baktijden zijn globaal aangegeven, omdat deze
afhangen van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de
bakvorm.
Bij het bakken van meerdere taarten op bakplaten of in vormen kan
de baktijd 10-15 minuten langer duren.
Vochtig gebak (bijv. pizzas, vruchtentaarten) moet op maximaal twee
niveaus toebereid worden.
Wij raden aan de eerste keer de laagste temperatuurwaarde in te
stellen en pas indien nodig, bijv. als een sterkere bruinering gewenst
is of de baktijd te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Oriënteer u aan een gelijksoortig gebak, als u voor uw eigen recept
geen concrete gegevens kunt vinden.
Hoogteverschillen van de bakwaren kunnen in het begin van het
bakken tot verschillende bruineringen leiden. Verander in dat geval
niet de temperatuurinstelling. Deze kleurverschillen trekken in de
loop van het bakken bij.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de baktijd uit om de
nawarmte te gebruiken.
De tabellen gelden, als niets anders is opgegeven, voor het plaatsen in
een koude oven.
Gebruiksaanwijzing
30
Tabel bakken
Bakken op één niveau
Soort gebak SOLO HETELUCHT
BOVEN + ONDER-
WARMTE
Tijd
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Voor beide
functies
uur:min.
Gebak in vormen
Tulband 5. 150-160 5. 160-180 0:50-1:10
Zandtaart 5. 140-160 5. 150-170 1:10-1:30
Biscuittaart 4. 150-160 5. 160-180 0:25-0:40
Taartbodem
zandtaartdeeg
3. 170-180 5.
190-210
1
0:10-0:25
Taartbodem roerdeeg 3. 150-170 5. 170-190 0:20-0:25
Dichte appeltaart 5. 150-170 5. 170-190 0:50-1:00
Pikante taart
(bijv. Quiche Lorraine)
5. 160-180 5./6. 180-200 0:30-1:10
Kaastaart 5. 140-160 5. 160-180 1:00-1:30
Gebak op bakplaat
Gistvlecht-/krans 3. 160-170 3. 170-190 0:30-0:40
Kerstbrood 3.
.160-170
1
3.
160-180
1
0:40-1:00
Brood (roggebrood)
...................................eerst
...................................dan
5.
.180-200
1
140-160
5.
250
1
160-180
0:20
0:30-1:00
Roomsoezen, tompoezen 3.
160-170
1
3. 190-210 0:15-0:30
Biscuitrol 3. 160-170 3.
180-200
1
0:10-0:20
Plaatkoek droog 3. 150-160 3. 160-180 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek, 3.
160-170
1
3.
190-210
1
0:15-0:30
Fruittaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2
3. 150-170 3. 170-190 0:25-0:50
Gebruiksaanwijzing
31
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Voor beide
functies
uur:min.
Fruittaart (op zandtaart-
deeg)
2
3. 160-170 3. 170-190 0:40-1:20
Plaatkoek met tere vull-
ing (bijv. kwark, sla-
groom, crème-
amandeltaart)
3. 140-160 3. 160-180 0:40-1:20
Pizza (met veel vulling)
2
5. 180-200 5.
190-210
1
0:30-1:00
Pizza (dun) 5. 200-220 5.
230-300
1
0:10-0:25
Koek 3. 200-220 3.
270-300
1
0:08-0:15
Klein gebak
Zandtaartkoekjes 3. 150-160 3.
170-190
1
0:06-0:20
Spritsgebak 3. 140-150 3.
160-180
1
0:10-0:40
Roerdeegkoekjes 3. 150-160 3. 170-190 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimgebak 3. 80-100 3. 100-120 2:00-2:30
Bitterkoekjes 3. 100-120 3. 120-140 0:30-0:60
Klein gistgebak 3. 160-170 3. 170-190 0:20-0:40
Klein bladerdeeggebak 3.
170-180
1
3.
190-210
1
0:20-0:30
Broodjes 3.
180-200
1
5.
180-220
1
0:20-0:35
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik combi-/vetopvangplaat c.q. vetopvangplaat!
De vetgedrukt gegevens geven steeds de gunstigste ovenfunctie aan.
Soort gebak SOLO HETELUCHT
BOVEN + ONDER-
WARMTE
Tijd
Gebruiksaanwijzing
32
Bakken op meerdere niveaus
Tips voor het bakken
Soort gebak
MULTI HETELUCHT
Tijd
Uur:min.
Inzetniveau van boven
Tempera-
tuur ºC
2 niveaus 3 niveaus
Gebak op bakplaten
Roomsoezen, tompoezen 2. en 5. 170-180 0:35-0:60
Plaatkoek droog 2. en 5. 140-160 0:30-0:60
Pizza 2. en 5. 170-190 0:40-0:70
Klein gebak
Zandtaartkoekjes 2. en 5. 1. 3 en 5. 150-160 0:15-0:35
Spritsgebak 2. en 5. 1. 3 en 5. 140-150 0:20-0:60
Roerdeegkoekjes 2. en 5. 1. 3 en 5. 160-170 0:25-0:40
Eiwitgebak, schuimgebak 2. en 5. 80-100 2:10-2:50
Bitterkoekjes 2. en 5. 1. 3 en 5. 100-120 0:40-1:20
Klein gistgebak 2. en 5. 160-170 0:30-0:60
Klein bladerdeeggebak 2. en 5.
.170-180
1
0:30-0:50
Broodjes 2. en 5.
.180-190
1
0:30-0:55
Tip
Zo stelt u vast of de taart
gaar is
Steek een houten stokje boven in de taart. Als er geen
deeg meer aan het hout kleeft, kunt u de oven
uitschakelen en de nawarmte gebruiken.
De taart valt in elkaar (wordt
klef, sponzig, waterstrepen)
Controleer uw recept. Gebruik de volgende keer
minder vocht. Let op de roertijden, zeker bij het
gebruik van keukenmachines.
De taart is aan de onderkant
te licht
Neem de volgende keer een donkere bakvorm of zet
de taart een niveau lager.
Taart met vochtige vulling/
taart is niet gaar, is ongelijk-
matig bruin
Bak de volgende keer op een lagere
temperatuur en een langere baktijd.
Gebruiksaanwijzing
33
Tabel soufflé’s en gratineren
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten
3
In de regel moet bij diepvriesgerechten de oven voorverwarmd worden.
Lees daartoe de opmerkingen van de fabrikant.
BOVEN + ONDER-
WARMTE
INFRATHERM Tijd
Inzetniveau
van boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetniveau
van boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Macaronisoufflé 4. 200-220 3. 160-170 0:45-1:00
Lasagna 3. 180-200 3. 160-170 0:25-0:40
Gratineren 3. 220-230 3. 160-170 0:15-0:30
Baguettes
knapperig
bakken
3. 230-240 3. 160-170 0:15-0:30
Zoete
soufflé’s
3. 200-220 0:40-0:60
Vissoufflé’s 3. 210-220 3. 160-170 0:30-1:00
Gevulde
groente
3. 220-250 3. 160-170 0:30-1:00
Gerechten
Inzetniveau
van boven
Ovenfunctie Temperatuur Tijd
Diepvriespizza 3.
BOVEN +
ONDER-
WARMTE
volgens opgaven
fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Patates frites
1
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x draaien
2. INFRATHERM 200-220 °C 15-25 min.
Baguettes 2./3.
BOVEN +
ONDER-
WARMTE
volgens opgaven
fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Fruittaart 2./3.
BOVEN +
ONDER-
WARMTE
volgens opgaven
fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Gebruiksaanwijzing
34
Braden
Gebruik voor het braden de ovenfunctie INFRATHERM of
BOVEN + ONDERWARMTE.
1
Let op: Zet bij het braden het vetfilter in de oven!
Servies
Voor het braden is elke hittebestendige pan/schaal geschikt.
Let er bij pannen/schalen met kunststof grepen op, dat deze hit-
tebestendig zijn.
Grote stukken vlees kunnen direct in de braadslede of op het
rooster met daaronder geplaatste braadslede gebraden worden
(bijv. kalkoen, gans, 3-4 kippenpoten).
Alle magere vleessoorten kunt u het beste in de braadpan met dek-
sel braden (bijv. kalfs- en rundstoofvlees, diepgevroren vlees). Zo blijft
het vlees sappig.
Alle vleessoorten die een korstje moeten krijgen, kunnen in de
braadpan zonder deksel gebraden worden (bijv. varkensvlees,
gehakt, lams- en schapenvlees, eend, 1-2 kippenpoten, klein gev-
ogelte, rosbief, filet, wild).
Tip: Als u in een pan/schaal braadt (in het bijzonder kleinere hoeveel-
heden), wordt de oven minder vuil!
Inzetniveaus
De inzetniveaus staan in de volgende tabel.
Aanwijzingen bij de braadtabellen
In de tabel vindt u voor diverse vleessoorten informatie over de oven-
functie, temperatuurinstelling, gaartijd en inzetniveau. De gaartijdge-
gevens zijn alleen richtwaarden.
Wij raden aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden.
In het algemeen is voor zeer mager vlees, zoals vis of wild, de functie
BOVEN + ONDERWARMTE geschikt. Voor alle andere vleessoorten (in
het bijzonder gevogelte) raden wij de functie INFRATHERM aan.
De noodzakelijke gaartijd hangt af van het soort en de kwaliteit van
het vlees.
Om het inbranden van vrijgekomen vleessap of vet te voorkomen,
raden wij u aan wat vocht in de braadpan te doen.
Draai het vlees na ca. 2/3 van de gaartijd om.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de braadtijd uit om
de nawarmte te gebruiken.
Gebruiksaanwijzing
35
Tabel braden
Vleessoort
Hoeveel
heid
BOVEN + ONDER-
WARMTE
INFRATHERM Tijd
Gewicht
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Uur:min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg 4. 200-250 2:00-2:30
Rosbief of filet
per cm
hoogte
- binnen rood
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 190-200 0:05-0:06
- binnen roze
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 180-190 0:06-0:08
- doorbakken
per cm
hoogte
4.
210-250
1
4. 170-180 0:09-0:10
Varkensvlees
Schouder, nek
hamgedeelte
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:30-2:00
Karbonade,
kasselerrib
1-1,5 kg 4. 180-190 4. 170-180 1:00-1:30
Gehakt
750 g-1 kg
4. 170-180 4. 160-170 0:45-1:00
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g-1 kg
4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1kg 4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 4. 210-225 4. 150-170 2:00-2:30
Lam
Lamsbout, lams-
braadstuk
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 150-170 1:15-2:00
Lamsrug 1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gebruiksaanwijzing
36
Gewicht
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Uur:min.
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3.
220-250
1
3. 160-170 0:25-0:40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg 4. 210-220 4. 160-170 1:00-1:30
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg 4. 200-210 4. 150-160 1:15-1:50
Gevogelte
Gevogelte in
stukken
4-6 stuk
per
200-250 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Halve kip
2-4 stuk
per
400-500 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Kip,
poularde
1-1,5 kg 4. 220-250 4. 170-180 0:45-1:15
Eend 1,5-2 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gans 3,5-5 kg 5. 200-210 5. 150-160 2:30-3:00
Kalkoen
2,5-3,5 kg
4-6 kg
5.
5.
200-210
180-200
5.
5.
150-160
140-150
1:30-2:00
2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vis 1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-170 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen.
De vetgedrukte gegevens geven de steeds gunstigste ovenfunctie aan.
Vleessoort
Hoeveel
heid
BOVEN + ONDER-
WARMTE
INFRATHERM Tijd
Gebruiksaanwijzing
37
Vlakgrillen
Om te grillen ovenfunctie GRILL met een temperatuur van 300°C
gebruiken.
1
Let op! De lege oven op de grill-functie altijd 5 minuten
voorverwarmen!
Inzetten van het vetfilter is niet nodig.
Grillservies
Voor het grillen rooster en universele plaat samen gebruiken.
Inzetniveaus
Voor het grillen van platte levensmiddelen altijd het 2e inzetniveau
van boven gebruiken.
Aanwijzingen bij de grilltabel
De grilltijden zijn richtlijnen en hangen af van de soort en kwaliteit van
het vlees c.q. vis.
Grillen is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis.
Vlees c.q. vis na de helft van de griltijd omdraaien.
1
Waarschuwing: Altijd met gesloten ovendeur grillen.
Verbrandingsgevaar!
Tabel grillen
Gerecht
Inzetniveau
van boven
Grilltijd
1e kant 2e kant
Gehaktballen 2e 8-10 min. 6-8 min.
Varkensfilet 2e 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 2e 8-10 min. 6-8 min.
Runderbiefstuk,
kalfsbiefstuk
2e 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
2e 10-12 min. 10-12 min.
Toast 2e 2-3 min. 2-3 min.
Belegde toast 2e 6-8 min. -
Gebruiksaanwijzing
38
Bio-functies
Door de lage temperaturen die met dit fornuis ingesteld kunnen
worden, kan men vlees bijzonder mals en sappig toebereiden, kan men
yoghurt maken, gistdeeg laten rijzen of ook fruit drogen.
1
Let op: bij alle bio-functies moet de voorgestelde temperatuur
veranderd worden!
2
Bij het braden met lage temperatuur heeft u tot 20 procent minder
energie nodig dan bij de gebruikelijke ovens.
Braden met lage temperatuur
Gebruik voor het bakken met lage temperatuur de ovenfunctie
INFRATHERM.
1
Let op: Zet voor het braden het vetfilter in!
Servies
Voor het braden is elke warmtebestendige pan/schaal geschikt.
Let er bij pannen met kunststof grepen op dat deze warmtebestendig
zijn.
Braad bij lage temperatuur altijd open, zonder deksel.
Inzetniveaus
Gebruik voor het braden op lage temperatuur het 3e inzetniveau
van boven.
Algemene aanwijzingen
Het braden vindt in 2 stappen plaats:
Kies voor het aanbraden een hoge temperatuur.
Ga daarna op een lage temperatuur over.
Aanwijzingen bij de braadtabel.
De braadtijden zijn slechts richtwaarden en hangen af van de grootte,
soort en kwaliteit van het vlees of de vis.
Des te dikker en zwaarder het stuk vlees, des te langer duurt het aan-
braden en gaar worden.
Alleen gevogelte aan één stuk behoeft gedraaid te worden..
Groente pas na ca. 2/3 van de braadtijd bijvoegen..
Open na het aanbraden de ovendeur niet meer!
(gevogelte tevoren draaien.) Door het warmteverlies zou de braadtijd
aanzienlijk verlengd worden.
Gebruiksaanwijzing
39
0 1. Vlees, zoals gebruikelijk, voorbereiden (wassen, drogen, kruiden, even-
tueel in vorm binden etc.).
2. Selecteer ovenfunctie INFRATHERM.
3. Voorgestelde temperatuur voor de aanbraadtemperatuur volgens de
tabel wijzigen.
4. Na afloop van de aanbraadtijd op de doorgaartemperatuur volgens de
tabel overschakelen.
Tabel braden bij lage temperaturen
3
Braden op lage temperatuur wordt aanbevolen voor:
mals, mager vlees en vis.
INFRATHERM
1e trede
Aanbraden
2e trede
Gaar laten worden
Gerecht
Gewicht
kg
Tempera-
tuur °C
Tijd
min.
Tempera-
tuur °C
Tijd
min.
Vlees 220
Rosbief 1-1,5 25-45 85 30-60
Runder-, kalfsfilet 1-1,5 20-40 85 20-40
Kalfsrug 1-2 30-50 90 20-60
Wild 220
Reerug 1,5-2 25-45 90 20-60
Reebout 1,5-2 25-45 120 40-120
Gevogelte 200
Kalkoenborst 1-2 25-50 100 60-150
Kip 1-1,5 25-40 100 40-60
Eend 1,5-2,5 30-40 100 40-60
Vis 180
Zalmforel 0,5-1 15-20 80 10-20
Zalm (mid-
dengedeelte)
1-2 25-40 80 10-20
Snoekbaars / Snoek 0,7-1,5 15-35 80 10-20
Gebruiksaanwijzing
40
Braden op lage temperatuur is niet geschikt voor:
bijv. suddervlees, varkensbraadstuk
Yoghurt maken
Gebruik voor het maken van yoghurt de ovenfunctie BOVEN +
ONDERWARMTE.
Servies
Gebruik voor de yoghurt kopjes of glazen van ca. 150 ml en dek ze
met folie of deksel af.
Inzetniveau
Zet het rooster op het 3e inzetniveau van boven.
0 1. Kook melk (bijv. 1 liter voor 6-8 porties).
2. Laat de melk afkoelen tot 40 °C.
3. Roer de natuuryoghurt door de melk, vul de kopjes of glazen en dek ze
af.
4. Zet de kopjes of glazen op het rooster.
5. Kies ovenfunctie BOVEN + ONDERWARMTE en wijzig de voorgestelde
temperatuur in 40 °C.
6. Haal de yoghurt er na ca. 5-8 uur uit (zodra hij dik is).
Gistdeeg laten rijzen
Gebruik voor het rijzen van deeg de ovenfunctie BOVEN +
ONDERWARMTE.
Servies
Gebruik voor het bereiden van het deeg een schotel die tot 40 °C
hittebestendig is.
Inzetniveau
Zet het rooster op het 3e inzetniveau van boven.
0 1. Dek de schotel met het bereide deeg af met transparant folie en zet
hem op het rooster.
2. Kies de ovenfunctie BOVEN + ONDERWARMTE en wijzig de voorgest-
elde temperatuur in 40 °C.
3. Laat het deeg zolang rijzen, tot het dubbel zo groot is.
Gebruiksaanwijzing
41
Fruit, groenten drogen
Gebruik voor het drogen de ovenfunctie MULTI HETELUCHT.
Servies
Bedek het rooster of de bakplaat met perkamentpapier
Inzetniveau
Fruit kan op max. 2 niveaus tegelijkertijd gedroogd worden.
Zet het rooster of de bakplaat op het 2e en 5e niveau van boven.
Algemene aanwijzingen
Voor het drogen zijn geschikt:
Fruitsoorten zoals appels, peren, kwetsen.
Gebruik alleen rijp fruit van goede kwaliteit!
Eetbare paddestoelen
0 1. Fruit of groente wassen, eventueel schillen, klein snijden, droog deppen.
2. Verdeel het fruit of de groente op het rooster of de bakplaat.
3. Kies de ovenfunctie MULTI HETELUCHT en wijzig de voorgestelde tem-
peratuur in 50-70 °C.
4. Draai het fruit tussendoor om.
5. Haal het fruit er uit als het nog gebogen kan worden, maar als er opge-
drukt wordt geen sapdruppels meer ontstaan.
MULTI HETELUCHT
Levensmiddelen Hoeveelheid
Temperatuur
°C
Tijd
uur
Appelringen 1/2 cm dik 700 g 50-70 5-8
Kwetsen 1-1,2 kg 50-70 8-10
Paddestoelen
1
1) De tijd is afhankelijk van het vochtigheidsgehalte van de levensmiddelen.
500 g 1kg 50-80 5-7
Gebruiksaanwijzing
42
Ontdooien
Gebruik voor het ontdooien de ovenfunctie ONTDOOIEN.
1
Let op: Laat voor het ontdooien het ovenlampje altijd ingeschakeld!
Anders duurt het ontdooien langer.
Ontdooigerei
Leg gerechten op een bord en zet dit op het rooster.
Gebruik voor het afdekken alleen perkamentpapier of folie. Gebruik
geen borden of schalen, omdat hierdoor het ontdooien aanzienlijk
langer duurt
Inzetniveaus
Schuif voor het ontdooien het rooster op het 4e niveau van boven.
3
De temperatuur van 30 °C voor de ovenfunctie ONTDOOIEN kan niet
gewijzigd worden.
Aanwijzingen bij de ontdooitabel
In de volgende tabel vindt u een aantal aanknopingspunten bij de ont-
dooitijden.
Gebruiksaanwijzing
43
Tabel ontdooien
Gerecht
Ont-
dooitijd
min.
Nadooitijd
min.
Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30
Kip op omgekeerde schotel op een
groot bord leggen. Onbedekt laten
ontdooien en na de helft van de tijd
omkeren of met folie bedekt laten
ontdooien
Vlees, 1000 g 100-140 20-30
Onafgedekt laten ontdooien en na de
helft van de tijd omdraaien of met
folie bedekken
Vlees, 500 g 90-120 20-30
Onafgedekt laten ontdooien en na de
helft van de tijd omdraaien of met
folie bedekken
Forel, 150 g 25-35 10-15 Onafgedekt laten ontdooien
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 Onafgedekt laten ontdooien
Boter, 250 g 30-40 10-15 Onafgedekt laten ontdooien
Slagroom,
2 x 200 g
80-100 10-15
Onafgedekt laten ontdooien
(slagroom kan ook licht bevroren
goed stijfgeslagen worden)
Taart, 1400 g 60 60 Onafgedekt laten ontdooien
Gebruiksaanwijzing
44
Inmaken
Voor het inmaken de ovenfunctie MULTI HETELUCHT gebruiken.
Inmaakpotten
Gebruik voor het inmaken alleen de in de handel verkrijgbare
inmaakglazen (inmaakglazen met rubber ring en glazen deksel).
Glazen potten met schroefdeksel of bajonetsluiting en metalen
blikken zijn ongeschikt.
Inzetniveaus
Gebruik voor het inmaken het 4e inzetniveau van boven.
Aanwijzingen bij het inmaken
Gebruik voor het inmaken de vetopvangplaat. Daarop kunnen maxi-
maal 6 inmaakpotten van 1 liter staan.
Zet een kopje water op de vetopvangplaat, zodat in de oven vol-
doende vocht ontstaat.
Zet de inmaakpotten zo op de vetopvangplaat, dat ze elkaar niet aan-
raken.
De inmaakpotten moeten allemaal evenveel bevatten en dicht gek-
lemd zijn.
Inmaaktijden
Fruit en komkommers
0 1. Kies ovenfunctie MULTI HETELUCHT en wijzig de voorgestelde tem-
peratuur in 160 °C.
2. Schakel de oven uit, zodra het vocht in de eerste potten begint te
parelen (bij 1 liter potten na ca. 45 minuten).
3. De potten nog 30 minuten bij gevoelige fruitsoorten, bijv. aardbeien
ca. 15 minuten in de gesloten oven laten staan.
Groente c.q. vlees
0 1. Kies ovenfunctie MULTI HETELUCHT en verander de voorgestelde tem-
peratuur in 160 °C.
2. Zet de temperatuur op 100 °C terug, zodra het vocht in de eerste pot-
ten begint te parelen.
3. Laat de in te maken producten op 100 °C ca. 60-90 minuten verder
garen.
4. Schakel dan de oven uit en laat de inmaakpotten nog 30 minuten in de
gesloten oven staan.
Gebruiksaanwijzing
45
Tabel temperaturen
Ovenfunctie Temperatuur
SOLO HETELUCHT 150 °C
MULTI HETELUCHT 150 °C
BOVEN + ONDERWARMTE 200 °C
INFRATHERM 180 °C
GRILL 300 °C
ONDERWARMTE 150 °C
ONTDOOIEN 30 °C (kan niet gewijzigd worden)
Gebruiksaanwijzing
46
Reiniging en onderhoud
Buitenkant van het apparaat
0 Neem de voorzijde van het apparaat met een zachte doek en een warm
sopje af.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of
schurende voorwerpen.
Bij roestvrijstalen fronten kunnen normale onderhoudsmiddelen voor
roestvrij staal gebruikt worden. Deze vormen tevens een bescherm-
laag tegen vingerafdrukken.
Bij aluminium fronten kunt u behalve een sopje ook een glasreinig-
ingsmiddel of reinigingsmelk gebruiken.
Oveninterieur
Ovenverlichting
Om de oven gemakkelijker schoon te maken kunt u het ovenlampje
aandoen.
Reiniging
0 1. Neem de oven na elk gebruik af met een sopje waaraan een paar
scheutjes azijn zijn toegevoegd.
2. Wrijf de oven daarna droog met een doek.
3. Verwijder hardnekkig vuil met speciale ovenreiniger.
1
Waarschuwing:Om veiligheidsredenen is het verboden het apparaat
met een dampstraal- of hogedrukreiniger schoon te maken.
Let op: Volg bij gebruik van een ovenspray absoluut de aanwijzingen
van de fabrikant op!
Accessoires
0 Was alle inschuifdelen (rooster, vetopvangplaat, etc.) na elk gebruik af
en droog ze goed af. Laat ze kort weken om ze gemakkelijker schoon te
kunnen maken.
Vetfilter
0 1. Reinig het vetfilter in een heet sopje van afwasmiddel of in de af-
wasmachine.
2. Kook het bij sterk ingebrand vuil in wat water en 2-3 eetlepels reiniger
voor afwasmachines uit.
Gebruiksaanwijzing
47
Inschuifroosters
Voor het schoonmaken van de zijwanden kunnen de inschuifroosters
aan de linker en rechter zijde in de oven er afgehaald worden.
Inschuifrooster er afhalen en er inzetten.
0 1. Maak de schroef (eventueel met een munt) los.
2. Trek het inschuifrooster aan de onderkant naar voren en haal het er uit.
3. Hang voor het weer inbouwen het inschuifrooster er weer bovenaan in
en duw het aan.
4. Maak de schroef weer vast.
Gebruiksaanwijzing
48
Grillelement
Om het plafond van de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
grillelement weggeklapt worden.
1
Waarschuwing: Grill alleen wegklappen, als de oven uitgeschakeld is
en er geen verbrandingsgevaar meer bestaat!
Grillelement wegklappen
0 Draai de twee vasthoudhaken 90° (kwartslag) naar het midden.
Het verwarmingselement draait naar beneden.
1
Let op: Druk het verwarmingselement niet met geweld naar beneden!
Door geweld te gebruiken kan het verwarmingselement afbreken.
Grillelement bevestigen
0 Druk het verwarmingselement licht naar boven en draai de
vastzethaken 90° naar achteren, zodat de houder met de verwarm-
ingsstaven tussen de vasthoudhaken komt te liggen.
1
Let op: Schuif de vastzethaken nooit op het verwarmingselement. Gev-
aar op breken!
2 x 90˚
Gebruiksaanwijzing
49
Ovenlamp
1
Waarschuwing: Gevaar op elektrische schok! Voor het vervangen van
het ovenlampje:
Oven uitschakelen!
Draai c.q. schakel de zekeringen in de zekeringenkast uit.
Ovenlampje vervangen/Glas reinigen
0 1. Leg een doek op de ovenbodem.
2. Haal de glasafdekking er af door
hem naar links te draaien en maak
hem schoon.
3. Vervang de ovenverlichting
40 Watt, 230 V, 300 °C
hittebestendig.
4. Zet het afdekglas er weer op.
5. Haal de doek uit de oven.
Gebruiksaanwijzing
50
Ovendeur
Voor het reinigen kan de ovendeur uit het apparaat gehaald worden.
De ovendeur losnemer
0 1. Open de ovendeur geheel.
2. Met kleur gemarkeerde klemhendel op beide deurscharnieren geheel
openklappen (1).
3. Sluit de ovendeur over de weerstand heen voor ongeveer 3/4 (2).
4. Pak de ovendeur met beide handen aan beide zijden vast. Til de deur
naar boven toe op (voorzichtig: zwaar!) en trek hem van de oven weg
(3).
5. Leg de deur met de buitenkant naar beneden op een zachte, egale
ondergrond neer, bijv. op een deken, om krassen te voorkomen.
Gebruiksaanwijzing
51
Ovendeur inhangen
0 1. Pak de deur aan de greepzijde met beide handen aan de zijkanten vast.
2. Houd de deur onder een hoek van ca. 60°.
3. Schuif de deurscharnieren in de twee uitsparingen rechts en links onder
aan de oven zover mogelijk naar binnen (1).
4. Til de deur tot aan de weerstand naar boven op en open hem geheel (2).
5. Klap de klemhendel aan beide deurscharnieren in de oorspronkelijke
stand terug (3), zodat de gekleurde markering weer naar boven wijst.
6. Sluit de ovendeur weer.
Gebruiksaanwijzing
52
Ovendeurruit
De ovendeur heeft drie achter elkaar geplaatste glazen ruiten. De twee
binnenste ruiten kunnen er voor het reinigen uitgehaald worden.
1
Waarschuwing: Voer de volgende stappen in principe alleen uit als de
ovendeur er uitgehaald is! Als hij in zijn scharnieren hangt, kan de deur
bij het weghalen van de ruit omhoogvliegen door het verminderde
gewicht en u in gevaar brengen.
Bovenste deurruit losnemen
0 1. Haal de ovendeur eruit en leg
hem met de greep naar beneden
op een zachte, vlakke ondergrond.
2. Pak de bovenste ruit aan de
onderrand vast en schuif hem
tegen de veerdruk in de richting
van de ovendeurgreep tot hij aan
de onderkant vrij ligt (1).
3. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
Middelste ruit losnemen
0 1. Pak de middelste ruit aan de
onderrand vast en schuif hem in
de richting van de ovendeurgreep
tot hij aan de onderkant vrij ligt
(1).
2. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
3. Trek het afstandsprofiel aan de
linker en rechter rand van de mid-
delste ruit eraf om het schoon te
maken.
Gebruiksaanwijzing
53
Middelste deurruit weer inz
0 1. Steek de twee afstandsprofielen op de linker en rechter rand van de
middelste ruit.
2. Voer de middelste ruit schuin van boven in het deurprofiel aan de
greepzijde (1).
3. Laat de middelste ruit naar beneden zakken (2) en schuif hem in de
richting van de deuronderkant tot hij niet verder kan onder de onderste
houder.
Bovenste ruit weer inzetten
0 1. Voer de bovenste ruit schuin van
boven in het deurprofiel aan de
greepzijde (1).
2. Laat de ruit zakken (2). Leg de ruit
tegen de veerkracht aan de greepz-
ijde voor het houderprofiel tegen
de onderkant van de deur en
schuif hem onder het houder-
profiel.
De ruit moet vastzitten!
3. Hang de ovendeur er weer in.
Gebruiksaanwijzing
54
Wat te doen als ...
.... de oven niet opwarmt?
0 Controleer of
het apparaat ingeschakeld is,
de dagtijd ingesteld is,
alle noodzakelijke instellingen gedaan zijn,
de kinderbeveiliging voor de ovenfuncties geactiveerd is,
de veiligheidsuitschakeling van uw apparaat geactiveerd is,
de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) niet defect is.
Wend u tot een erkend elektro-installateur als de zekeringen vaker
defect raken.
.... de ovenverlichting uitvalt?
0 Vervang het ovenlampje (zie Reiniging en Onderhoud).
Als u voor een van de genoemde aanwijzingen of op grond van
defecten de klantendienst nodig heeft, kan het bezoek van de techni-
cus van de klantendienst ook tijdens de garantietijd niet gratis plaats-
vinden.
Wend u tot een vakman als deze informatie u niet verder helpt.
1
Waarschuwing! Reparaties aan het apparaat mogen alleen door
geschoold personeel uitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties
kunnen aanzienlijke gevaren voor de gebruiker ontstaan. Wend u voor
reparaties tot uw vakhandel of de klantendienst.
Gebruiksaanwijzing
55
Extra accessoires
Bij uw apparaat kunt u de volgende extra accessoires via de vakhandel
verkrijgen:
Braadslede
E-Nr. 611 898 624
Universele plaat
E-Nr. 611 898 626
Bakplaat
E-Nr. 611 898 620
Combirooster
(niet geschikt voor ovenwagen)
E-Nr. 944 189 010
Ovenwagen BAZ2 met combiroosterr
E-Nr. 944 189 014
Ovenwagen BAZ3 met combiroosterE-
Nr. 944 189 015
Gebruiksaanwijzing
56
Pizzasteen:
h1,2 x b34,5 x d34,5cm
E-Nr. 944 189 008
Keramische-braadslede:
h6,5 x b32,0 x d27,0cm
E-Nr. 611 899 660
Katalyseset KTU, 4 delig
E-Nr. 944 189 017
2 zijstrips, wit
voor witte meubelombouw
E-Nr. 611 898 700
Onderhoudsmiddel voor roestvrij staal
voor alle roestvrijstalen apparaten
E-Nr. 944 190 002
Montageaanwijzingen
57
MONTAGEAANWIJZINGEN
1
Attentie: Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen
alleen door een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
Technische gegevens
Buitenmaten oven
Hoogte x breedte x diepte 60 cm x 56 cm x 55 cm
Binnenmaten oven
Hoogte x breedte x diepte 31,0 cm x 40,0 cm x 41,2 cm
Volume (nuttige inhoud) 51 l
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335.2-6
betreffende de veiligheid van elektrische apparaten voor
huishoudelijk gebruik en gelijksoortige doeleinden en
DIN 44546 / 44547 / 44548
betreffende de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen voor
huishoudelijk gebruik.
EN 55014-2 / VDE 0875 Deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 Deel 14/12.93
EN 61000-3-2 / VDE 0838 Deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
betreffende de principiële veiligheidseisen voor elektro-magnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
73/23/EWG van 19.02.1973 (Laagspanningsrichtlijn)
89/336/EEG van 03.05.1989 (EMC-Richtlijn met inbegrip van
Wijzigingsrichtlijn 92/31/EEG).
Montageaanwijzingen
58
1 Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur
In de elektrische installatie moet een inrichting zitten waarmee het
apparaat met een contactopeningswijdte van minimaal 3 mm alpolig
van het elektriciteitsnet afgekoppeld kan worden.
Als geschikte scheidingsinrichting gelden bijv. aardlekschakelaar, zek-
eringen (schroefzekeringen moeten uit de fitting gehaald worden),
veiligheidschakelaar.
Het apparaat voldoet wat betreft beveiliging tegen brand aan het
type Y (IEC 335-2-6). Alleen apparaten van dit type mogen aan één
zijde tegen hoge kasten of wanden aangebouwd worden.
Contactbescherming moet door de inbouw gegarandeerd zijn.
De stabiliteit van de inbouwkast moet voldoen aan DIN 68930.
Montageaanwijzingen
59
Montage
Montageaanwijzingen
60
Belangrijke aanwijzingen
Montageaanwijzingen
61
Voorbereiding keukenmeubels
Montageaanwijzingen
62
Elektrische aansluiting
H05VV-F
H05RR-F
min. 2,50 m
Montageaanwijzingen
63
Bevestiging
64
65
66
Klantenservice
67
KLANTENSERVICE
In het hoofdstuk Wat te doen, als ... staan een aantal storingen die u
zelf kunt oplossen. Kijk daar eerst in geval van een storing.
Gaat het om een technische storing?
Wend u dan tot de klantenservice. (Adressen en telefoonnummers vindt
u onder Servicepunten.)
Bereidt het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of een servicebezoek nodig is:
Leg zo exact mogelijk vast:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek absoluut
de volgende gegevens van uw
apparaat op het typeplaatje:
PCN-cijfer (9 cijfers),
S-No-cijfer (8 cijfers).
Wij raden aan de nummers hier te
noteren zodat u ze steeds bij de
hand heeft.
PNC . . . . . . . . .
S-No . . . . . . . .
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing met behulp van de storingstabel (zie hoofdstuk
Wat te doen, als ...) zelf had kunnen oplossen,
als er meerdere bezoeken van de service-monteur nodig zijn omdat
hij voor zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gehad en hij
daarom bijv. reserveonderdelen moet halen. Deze extra ritten kunnen
voorkomen worden als u het telefoongesprek op de hiervoor bes-
chreven wijze goed voorbereidt.
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
ANC 822 947 417 - 02 - 0500
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

Aeg-Electrolux COMPETENCE B 8100 Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor