NL
•
Een hoger kookvermogen instellen is noodzakelijk indien :
- de te koken hoeveelheid in de pan groot is
- u zonder deksel kookt
- u een glazen of ceramieke pan gebruikt.
•
Een kleiner kookvermogen is noodzakelijk indien :
- het te koken voedsel makkelijk aanbrandt (begin met een lager
kookvermogen als op het kooktabel staat aangegeven, deze kunt u indien
nodig verhogen)
- de pan overkookt (haal het deksel eraf of verwijder de pan van de
verwarmingsplaat, en stel vervolgens een lager kookvermogen in).
•
Energiebesparing :
- druk aan het einde van de kooktijd op de “ uit ” toets, en laat de pan
staan om zodoende de warmte nog te gebruiken (op die manier bespaart u
energie).
- leg als het enigszins kan een deksel op de pan om de warmte te besparen
die verloren gaat door de damp.
•
Laat nooit een pan of koekepan met olie of vet zonder toezicht op de
kookzones staan.
•
Vermijd het om recht in de halogeenlampen van de verwarmingsplaten te
kijken.
•
Bij het aansluiten van elektrische apparaten, erop letten dat de snoer niet
de warme kookzones raakt.
Berg nooit ONDERHOUDS- of ONTVLAMBARE middelen op in het kastje onder de
kooktafel.
•
Leg geen plastic of aluminium materiaal op de kookzones wanneer deze
nog warm zijn.
•
Het glas keramische oppervlak biedt een grote mechanische weerstand,
maar is echter niet onbreekbaar. Vermijd daarom stoten met de pannen, en
zet er geen voorwerpen op.
•
Het verschuiven van de pannen op de kookplaat kan op den duur de
tekeningen op het glaskeramiek uitwissen.
Deze gebreken die niet leiden tot het niet werken of het onbruikbaar
maken vallen niet onder de garantie.
Na de kooktijd, leg geen WARME KOOKPAN op uw kookplaat
Sluit bij een breuk in het glasvlak onmiddellijk het apparaat af van het
stroomnet, verwijder de smeltverzekeringen of schakel de hoofdzekering uit. Ge-
bruik geen enkel deel van de kookplaat zolang de glas keramische plaat niet
vervangen is door een nieuwe.
LET OP :
Wenken
19