Whirlpool AKP 458/IX de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL23
UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke veiligheidsaanwijzigen, die te allen tijde moeten worden gelezen en opgevolgd.
Alle veiligheidsberichten geven het mogelijke gevaar aan en geven aan hoe het risico op letsel, schade en elektrische schokken voortvloeiend uit het onjuiste gebruik
van het apparaat beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende instructies:
- Het apparaat moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet voordat u installatiewerkzaamheden uitvoert.
- Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een gespecialiseerd monteur, volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de
plaatselijke veiligheidsvoorschriften. Repareer of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat, behalve als dit expliciet aangegeven wordt in het
gebruikshandleiding.
- De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
- De voedingskabel van het apparaat moet lang genoeg zijn om het apparaat vanuit de inbouwpositie in het meubel te kunnen aansluiten op het stopcontact van
de netvoeding.
- Om de installatie conform de geldende veiligheidsnormen te laten zijn is er een meerpolige schakelaar nodig met een minimum afstand van 3 mm tussen de
contacten.
- Gebruik voor de aansluiting geen meervoudige contactdozen of verlengsnoeren.
- trek niet aan de voedingskabel om de stekker uit het stopcontact te halen.
- Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen niet meer toegankelijk zijn voor de gebruiker.
- Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en gebruik het niet op blote voeten.
- Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en alleen voor het bereiden van voedsel. Elk ander gebruik is verboden (bijv. het verwarmen van
de ruimte). De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die het gevolg is van oneigenlijk gebruik of een foute instelling van de
bedieningsknoppen.
- Dit apparaat mag niet worden gebruikt door personen (waaronder kinderen) met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of gebrek aan
ervaring en kennis, tenzij ze onder toezicht hebben gestaan of instructies met betrekking tot het gebruik van het apparaat hebben ontvangen van een persoon
die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
- De toegankelijke onderdelen kunnen zeer heet worden tijdens het gebruik. Kinderen moeten op afstand worden gehouden en onder toezicht staan, zodat ze niet
spelen met het apparaat.
- Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van de oven tijdens en na het gebruik niet aan, omdat dit letsel kan veroorzaken. Vermijd contact met doeken
of andere brandbaar materiaal tot alle onderdelen van het apparaat voldoende zijn afgekoeld.
- Open de deur van het apparaat voorzichtig op het eind van de bereiding, en laat de warme lucht of de damp geleidelijk ontsnappen voordat u het gerecht uit de
oven haalt. Als de deur van het apparaat gesloten is, komt de warme lucht naar buiten door de opening boven het bedieningspaneel. Blokkeer de
ventilatieopeningen nooit.
- Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires uit de oven te halen, en let erop dat u de verwarmingselementen niet aanraakt.
- Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de buurt ervan: het apparaat kan dan in brand vliegen als het per ongeluk wordt ingeschakeld.
- Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken in het apparaat. De druk in het blik of de pot kan door de warmte hoog oplopen, waardoor het
explodeert en het apparaat beschadigt.
- Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal.
- Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam. Houd de bereiding van gerechten met veel vet of olie in de gaten.
- Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het droogproces van gerechten.
- Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum, cognac, wijn) worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol op hoge temperatuur verdampt. De alcoholdamp
kan vlam vatten wanneer deze in contact komt met het elektrische verwarmingselement.
Afvalverwerking van huishoudelijke apparaten
- Dit product is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Dank het apparaat af in overeenstemming met plaatselijke milieuvoorschriften voor
afvalverwerking. Snij de voedingskabel door voordat u het apparaat afdankt.
- Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van dit apparaat kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie, de
vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit product hebt gekocht.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico’s voor de gebruiker en voor anderen worden aangegeven.
Alle veiligheidsberichten worden voorafgegaan door het waarschuwingssymbool en door de volgende termen:
GEVAAR
Duidt op een gevaarlijke situatie die ernstig letsel veroorzaakt.
WAARSCHUWING
Duidt op een gevaarlijke situatie die ernstig letsel kan veroorzaken.
NL24
Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft opgelopen en of de ovendeur goed sluit. Neem in geval van
twijfel contact op met uw leverancier of de klantenservice. Om eventuele schade te voorkomen wordt geadviseerd om de oven pas voor de installatie van de piepschuim
bodem te halen.
GEREEDMAKING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW VAN DE OVEN
De keukenkastjes naast de oven moeten tegen hitte bestand zijn (min. 90°C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de oven plaatst, en verwijder nauwgezet alle spaanders en zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte functionering van het product mag de minimale opening tussen het werkblad en de bovenkant van de oven niet geblokkeerd worden.
ELEKTRISCHE AANSLUITING
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat op het typeplaatje van het product overeenkomt met de voedingsspanning van uw woning. Het typeplaatje
bevindt zich op de voorrand van de oven (zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat).
Eventuele vervangingen van de voedingskabel (type H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) mogen uitsluitend worden uitgevoerd door erkende technici. Wend u tot erkende
servicecentra.
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
- Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante folie en stickers van de accessoires.
- Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem ongeveer een uur lang op 200°C om de geur van het isolatiemateriaal en de beschermende vetlaag te
verwijderen.
Tijdens het gebruik:
- Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de deur kunnen beschadigen.
- Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de handgreep.
- Bedenk de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie.
- Giet geen water in een hete oven; de lak kan beschadigd raken.
- Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de oven, omdat dit krassen op de lak kan geven.
- Zorg ervoor dat de elektrische kabels van andere apparatuur niet in contact komen met hete onderdelen van de oven en niet vast komen te zitten tussen de
ovendeur.
- Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
Verwerking van de verpakking
Het verpakkingsmateriaal is 100% recyclebaar, zoals aangegeven wordt door het recyclingsymbool ( ). De diverse onderdelen van de verpakking mogen daarom
niet met het gewone huisvuil worden weggegooid maar moeten worden ingeleverd bij het plaatselijke milieustraat.
Afvalverwerking van het product
- Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese Richtlijn 2002/96/EG inzake Afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA).
- Door ervoor te zorgen dat dit product op de juiste manier als afval wordt verwerkt, helpt u mogelijk schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te
voorkomen, die veroorzaakt zouden kunnen worden door onjuiste verwerking van dit product als afval.
- Het symbool op het product, of op de bijbehorende documentatie geeft aan dat dit product niet moet worden behandeld als huisvuil, maar moet worden
afgeleverd op een geschikt inzamelpunt voor de recycling van elektrische en elektronische apparatuur.
Energiebesparing
- Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de bereidingstabel of in het recept.
- Gebruik donkere, zwart gelakte of geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warme beter opnemen.
- Schakel de oven 10/15 voor het einde van de ingestelde bereidingstijd uit. Gerechten die lang in de oven moeten staan, blijven dan nog doorgaren.
- Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met voedingsmiddelen en is in overeenstemming met de Europese richtlijn ( ) n. 1935/2004 en is
ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften van de “Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG (die
73/23/EEG en daaropvolgende amendementen vervangt), de beschermingsvoorschriften van de “EMC”-richtlijn 2004/108/EG.
INSTALLATIE
MILIEUTIPS
CONFORMITEITSVERKLARING
NL25
De oven werkt niet:
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verdwenen is.
De deur is geblokkeerd:
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verdwenen is.
•BELANGRIJK:tijdens de zelfreinigingscyclus blijft de deur geblokkeerd. Wacht tot de deur automatisch ontgrendeld wordt (zie de paragraaf “Reinigingscyclus
van de oven met de pyrolysefunctie”).
De elektronische programmeur werkt niet:
Als op het display een “ ” met een nummer verschijnt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Klantenservice. Vermeld in dat geval het nummer dat volgt
op de letter “ .
Voordat u contact opneemt met de Klantenservice:
1. Controleer of het niet mogelijk is het probleem zelf op te lossen aan de hand van punten die beschreven worden in “Het opsporen van storingen”.
2. Het apparaat aan- en uitzetten om te controleren of het probleem is opgelost.
Als na het uitvoeren van deze controles de storing nog steeds aanwezig is, contact opnemen met de dichtstbijzijnde Klantenservice.
Vermeld altijd:
de aard van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
Het Servicenummer (dit is het nummer dat zich bevindt na het woord Service op het typeplaatje), aan de interne rechter rand van de ovenruimte (zichtbaar met
de deur open). Het servicenummer bevindt zich ook op het garantieboekje;
•uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wend u tot een erkend servicecentrum als reparatie noodzakelijk is (alleen dan heeft u zekerheid dat originele vervangingsonderdelen worden gebruikt en de
reparatie correct wordt uitgevoerd).
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK:gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen. Als een van deze producten onbedoeld op het apparaat komt, reinig het dan
onmiddellijk met een vochtige doek.
Reinig de oppervlakken met een vochtig doekje. Als de buitenkant heel vuil is, een paar druppels afwasmiddel aan het water toevoegen. Afdrogen met een droge
doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK:gebruik geen schuursponsjes, sponsjes van staalwol of metalen schrapers. Hierdoor kunnen de gelakte oppervlakken en het glas van
de deur op den duur beschadigd raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om aangekoekte etensresten (bijv. voedsel met een hoog suikergehalte).
Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Om de deur gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u deze verwijderen (zie
ONDERHOUD).
Het bovenste verwarmingselement van de grill (zie ONDERHOUD) kan omlaag worden gezet (alleen bij bepaalde modellen) om de bovenkant van de ovenruimte
te kunnen reinigen.
OPMERKING:tijdens langduriger bereidingen van gerechten die veel water bevatten (pizza, groenten, enz.) kan zich condens vormen op de
binnenkant van de deur en rond de afdichting. Wanneer de oven koud is, het interne gedeelte van de deur schoonmaken met een doek of een spons.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
OPSPOREN VAN STORINGEN
KLANTENSERVICE
REINIGING
WAARSCHUWING
- Gebruik geen stoomreinigingsapparatuur.
- Maak de oven pas schoon als deze afgekoeld is.
- Koppel de oven los van de netvoeding voordat u onderhoud uitvoert.
NL26
Reiniging van de achterwand en de katalytische zijpanelen (indien aanwezig):
BELANGRIJK:gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen, ruwe borstels, pannensponsjes of ovensprays die het katalytische oppervlak
zouden kunnen beschadigen, waardoor dit zijn zelfreinigende eigenschappen verliest.
Laat de oven ongeveer een uur leeg werken op een temperatuur van 200°C, met de geventileerde functie
Laat het apparaat afkoelen en gebruik een spons om eventuele etensresten te verwijderen.
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet verder kunnen (Fig. 1).
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur loshaakt (D) (Fig. 2).
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Breng aan weerszijden de vergrendelingen omlaag.
4. Sluit de deur.
OMLAAGBRENGEN VAN HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT (ALLEEN BIJ BEPAALDE MODELLEN)
1. Verwijder de zijroosters (Fig. 3).
2. Trek het verwarmingselement voorzichtig naar buiten (Fig. 4) en breng het omlaag (Fig. 5).
3. Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt u het op de daarvoor bestemde zittingen aan de zijkant.
ONDERHOUD
WAARSCHUWING
- Draag beschermende handschoenen.
- Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat afgekoeld is.
- Koppel de oven los van de netvoeding voordat u onderhoud uitvoert.
Fig. 1 Fig. 2
Fig. 3 Fig. 4 Fig. 5
NL27
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Vervangen van het lampje aan de achterkant (indien aanwezig):
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Draai het beschermkapje los (Fig. 6), vervang het lampje (zie de opmerking voor het type lampje) en draai het beschermkapje weer vast (Fig. 7).
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
OPMERKING:
- gebruik alleen 25-40W/230V type E-14, T300°C gloeilampjes.
- De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice.
BELANGRIJK:
- gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE INSTALLATIE
OPMERKING:Uw product kan er iets anders uitzien dan op de tekening.
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement/grill
3. Koelsysteem (indien aanwezig)
4. Typeplaatje (verwijder dit nooit)
5. Lampje
6. Ventilatiesysteem (indien aanwezig)
7. Draaispit (indien bijgeleverd)
8. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
9. Deur
10. Inzetniveaus
11. Schot
OPMERKING:
- Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven werken.
Fig. 6 Fig. 7
INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE OVEN
1
11
5
2
4
7
8
10
9
6
3
NL28
EXTRA ACCESSORIES
(zie het technisch overzicht voor de accessoires die bij de oven geleverd worden)
Opvangbak (Fig. 1)
Deze is bedoeld om vet of voedseldeeltjes op te vangen wanneer hij onder het rooster is geplaatst, of bijvoorbeeld als bakplaat voor het bereiden van vlees, kip en vis,
met of zonder groenten. Giet een beetje water in de opvangbak om vetspetters of rookvorming te voorkomen.
Bakblik (Fig. 2)
Voor het bakken van koekjes, taarten en pizza's.
Rooster (Fig. 3)
Om voedsel op te grillen of als draagrooster voor bak- en cakevormen en ovenschalen. Het kan op iedere beschikbare steunhoogte worden geplaatst. Het rooster kan
zowel met de beugel naar boven als naar beneden worden geplaatst.
Katalytische zijpanelen (Fig. 4)
De katalytische panelen hebben een microporeuze laag die vetspetters absorbeert. Wij raden u aan om na het bereiden van zeer vet voedsel een automatische
reinigingscyclus uit te voeren (zie REINIGING).
Draaispit (Fig. 5)
Gebruik het draaispit zoals aangegeven is op Fig. 9. Zie ook "Aanbevolen gebruik en tips" voor adviezen.
Grillpan Set (Fig. 6)
De set bestaat uit een rooster (6a) en een geëmailleerde bak (6b). Deze set moet op het rooster (3) geplaatst worden en gebruikt worden met de grillfunctie.
Vetfilter (Fig. 7)
Alleen te gebruiken voor de bereiding van bijzonder vette gerechten. Bevestig het filter aan de achterwand van de ovenruimte, tegenover de ventilator. Het vetfilter
kan in de afwasmachine worden afgewassen en kan tegelijk met de functie Ventilator gebruikt worden.
Schuifrails (Fig. 8)
Deze maken het mogelijk om de roosters en opvangbakken tijdens de bereiding voor de helft naar buiten te trekken. Geschikt voor alle accessoires, ze kunnen in de
afwasmachine worden afgewassen.
Fig. 1 Fig. 2 Fig. 3 Fig. 4
Fig. 5 Fig. 6 Fig. 7 Fig. 8
Fig. 9
6a
6b
NL29
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
OPMERKING:Uw product kan er iets anders uitzien dan op de tekening.
1. Functieknop
2. Elektronische programmeur
3. Thermostaatknop
4. Rood lampje thermostaat.
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functieknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Het thermostaatlampje gaat branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Draai de knoppen aan het einde van de bereiding op “0”.
DE ELEKTRONISCHE PROGRAMMER GEBRUIKEN
Instellingen voor het eerste gebruik
Stel de tijd van de dag en de toon van het geluidssignaal in.
Na aansluiting van de oven op de netvoeding knipperen AUTO en 0.00 op het display. Om de tijd van de dag in te stellen drukt u tegelijkertijd op de toetsen - en +: het
middelste puntje gaan knipperen. Stel de tijd van de dag in met de + en - toetsen. Als u bij de gewenste waarde bent, drukt u op de middelste toets. Op het display
verschijnt “ton 1”. Om de gewenste toon te selecteren drukt u op de toets –. Als u de gewenste toon geselecteerd heeft, drukt u op de middelste toets. Om de tijd van
de dag te wijzigen, gaat u te werk zoals hierboven beschreven is.
Instellen van de timer
Om de timer in te stellen houdt u de middelste toets ingedrukt: op het display verschijnt 0.00 en het kloksymbool knippert. Stel de timer in met de toets + (de maximaal
programmeerbare waarde is 23 uur en 59 minuten). Het aftellen begint na enkele seconden. Het display toont de tijd van de dag en de klok blijft branden, wat aangeeft
dat de timer is ingesteld. Om het aftellen te bekijken en dit zo nodig te wijzigen, drukt u nogmaals op de middelste toets.
Programmeren van de bereidingstijd
Druk, nadat u de bereidingsstand en de temperatuur geselecteerd heeft met de knoppen, op de middelste knop: op het display verschijnt 0.00 en het kloksymbool
knippert. Druk nogmaals op de middelste knop: op het display verschijnen en 0.00 na elkaar en AUTO knippert. Stel de bereidingstijd in met de toetsen + en -
(de maximaal programmeerbare waarde is 10 uur). Na een paar seconden geeft het display de tijd van de dag en blijft AUTO branden, wat de instelling bevestigt. Om
de resterende bereidingstijd te zien en deze zo nodig te veranderen, houdt u de middelste knop 2 seconden ingedrukt en drukt u er nogmaals op. Aan het eind van de
ingestelde tijd gaat het symbool uit, klikt het alarm en knippert AUTO op het display. Druk op een willekeurige toets om het alarm uit te schakelen. Zet de functie-
en temperatuurknop terug op nul en houd de middelste knop twee seconden ingedrukt om de bereiding te beëindigen.
1. - toets: om de waarde op het display te verlagen
2. Toets : voor het selecteren van de verschillende instellingen:
a. Timer
b. Bereidingstijd
c. Instelling einde bereidingstijd
3. + toets: om de waarde op het display te verhogen
A. Het symbool
geeft aan dat de timerfunctie ingeschakeld is
B. Het symbool AUTO bevestigt dat de instelling gedaan is
2
4
3
A
U
T
O
2 31
A
B
NL30
Uitstellen van de eindtijd van de bereiding
Druk nadat u de bereidingstijd geselecteerd heeft op de middelste knop: op het display verschijnt en de eindtijd van de bereiding en AUTO knipperen
afwisselend. Druk op de + toets om de gewenste eindtijd van de bereiding te bekijken (de bereiding kan maximaal 23 uur en 59 minuten worden uitgesteld). Na een
paar seconden geeft het display de tijd van de dag, gaat het symbool uit en blijft AUTO branden, wat de instelling bevestigt. Om de eindtijd van de bereiding te
zien en deze zo nodig te veranderen, houdt u de middelste knop ingedrukt en drukt u er nogmaals tweemaal op. Aan het eind van het aftellen gaat het symbool
branden en begint de oven met de geselecteerde bereidingsmodus.
TABEL BESCHRIJVING FUNCTIES
FUNCTIEKNOP
OFF Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
LAMP Om het lampje van de oven in/uit te schakelen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de tweede steunhoogte. Verwarm de oven voor op de gewenste
temperatuur. Als het thermostaatlampje uitgaat, kan het gerecht in de oven worden gezet.
TURBO HETE LUCHT
Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet) op één steunhoogte. Deze functie kan ook worden
gebruikt voor bereidingen op twee steunhoogtes. Verwissel de gerechten tijdens de bereiding van plaats om een gelijkmatiger
bakresultaat te krijgen. Gebruik de tweede steunhoogte voor bereidingen op één plaat en de tweede en vierde steunhoogte
voor bereidingen op twee steunhoogtes. Verwarm de oven eerst voor.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en om brood te roosteren. Zet het gerecht op de
vierde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen.
Plaats de opvangbak op de derde steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Verwarm de oven 3-5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de middelste steunhoogtes.
Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede
steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om
een gelijkmatige bruining aan beide kanten te verkrijgen. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding
moet de deur van de oven dicht blijven.
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de
verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
ONDERWARMTE +
VENTILATOR
Voor het bereiden op één steunhoogte, bv. fruit, taarten, groente, pizza of gevogelte
HETE LUCHT
Ook voor het bereiden van verschillende gerechten die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bv. vis, groenten, cake) op
maximaal twee steunhoogtes tegelijk. Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar het andere gerecht
overgebracht. Aanbevolen wordt om de tweede steunhoogte te gebruiken voor bereidingen op één enkele steunhoogte. Voor
bereidingen op twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de eerste en derde steunhoogte te gebruiken. Verwarm de oven eerst
voor.
ONDERWARMTE
Gebruik deze functie na de bereiding om de onderkant van het gerecht te bruinen. Geadviseerd wordt om het gerecht op de
eerste of tweede steunhoogte te zetten. Deze functie kan ook worden gebruikt voor langzame bereidingen, zoals groenten en
stoofschotels met vlees; gebruik in dit geval de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
NL31
BEREIDINGSTABEL
Recept Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires
Luchtig gebak
Ja 2 150-175 35-90 Taartvorm op rooster
Ja 1-3 150-170 30-90
Steunhoogte 3: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Gevulde taarten (cheesecake, strudel,
appeltaart)
Ja 2 150-190 30-85 Opvangbak / bakplaat of taartvorm op rooster
Ja 1-3 150-190 35-90
Steunhoogte 3: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
Koekjes / taartjes
Ja 2 160-175 20-45 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 150-175 20-45
Steunhoogte 3: rooster
Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat
Soesjes
Ja 2 175-200 30-40 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 170-190 35-45
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat
Meringues
Ja 2 100 110-150 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 100 130-150
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat
Brood / pizza / focaccia
Ja 2 190-250 12-50 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 190-250 25-50
Steunhoogte 1: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 3: opvangbak / bakplaat
Diepvriespizza's
Ja 2 250 10-15 Steunhoogte 1: Opvangbak/bakplaat of rooster
Ja 1-3 250 10-20
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat
Hartige taarten (groentetaart, quiche)
Ja 2 175-200 40-50 Taartvorm op rooster
Ja 1-3 175-190 55-65
Steunhoogte 3: taartvorm op rooster
Steunhoogte 1: taartvorm op rooster
NL32
Pasteitjes / bladerdeeghapjes
Ja 2 175-200 20-30 Opvangbak / bakplaat
Ja 1-3 175-200 25-45
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat
Lasagne / pasta uit de oven / cannelloni /
ovenschotels
Ja 2 200 45-55 Ovenschaal op rooster
Lamsvlees / kalfsvlees / rundvlees /
varkensvlees 1 kg
Ja 2 200 80-110 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Kip / konijn / eend 1 kg Ja 2 200 50-100 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Kalkoen / gans 3 kg Ja 1/2 200 80-130 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Vis uit de oven / in folie (filet, heel) Ja 2 175-200 40-60 Opvangbak of ovenschaal op rooster
Gevulde groenten (tomaten, courgettes,
aubergines)
Ja 2 175-200 50-60 Ovenschaal op rooster
Geroosterd brood Ja 4 200 2-5 rooster
Visfilet / moten vis Ja 4 200 20-30
Steunhoogte 4: rooster (draai het voedsel
halverwege de bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak met water
Worstjes / spiezen / spareribs / hamburgers Ja 4 200 30-40
Steunhoogte 4: rooster (draai het voedsel
halverwege de bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak met water
Gebraden kip 1 - 1,3 kg - 2 200 55-70
Steunhoogte 2: rooster (draai het voedsel indien
nodig na tweederde van de bereidingstijd om)
Steunhoogte 1: opvangbak met water
Gebraden kip 1 - 1,3 kg - 2 200 60-80
Steunhoogte 2: draaispit
Steunhoogte 1: opvangbak met water
Rosbief rood 1 kg - 2 200 35-45
Ovenschaal op rooster (draai het voedsel indien
nodig na tweederde van de bereidingstijd om)
Lamsbout / schenkel - 2 200 60-90
Opvangbak of ovenschaal op rooster (draai het
voedsel indien nodig na tweederde van de
bereidingstijd om)
Gebakken aardappelen - 2 200 45-55
Opvangbak / bakplaat (draai het voedsel indien
nodig na tweederde van de bereidingstijd om)
Gegratineerde groenten - 2 200 20-30 Ovenschaal op rooster
Lasagne en vlees Ja 1-3 200 50-100
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal op
rooster
Recept Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires
NL33
De tijden in de tabel zijn bij bereiding met de uitgestelde startmodus (indien aanwezig). De bereidingstijden kunnen langer zijn, afhankelijk van het gerecht.
OPMERKING:de symbolen van de bereidingsfuncties kunnen iets afwijken van de tekening.
OPMERKING:bereidingstijden en temperaturen gelden voor ongeveer 4 porties.
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De
bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de
bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar
wens is, kunt u hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of ovenschalen van donker
metaal. U kunt ook pannen of vuurvaste of aardewerk schalen gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten de aanwijzingen in de
bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende steunhoogtes op. Als u gerechten die veel water bevatten bereidt, verwarm de oven
dan voor.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Als u de functie "TURBO HETE LUCHT" (indien aanwezig) gebruikt, kunt u verschillende gerechten die dezelfde bereidingstemperatuur vereisen tegelijkertijd bereiden
(bijvoorbeeld: vis en groenten), op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven
staan.
Gebak
- Bak fijn gebak met de statische functie op één niveau. Gebruik taartvormen van zwart metaal en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op
meerdere steunhoogtes selecteert u de functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed kan circuleren.
- Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
- Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten.
- Als het gebak "instort" tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur, verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het
beslag voorzichtiger.
- Gebruik, voor taarten met vochtige vulling (kwarktaart of vruchtentaarten) de functie "TURBO HETE LUCHT" (indien aanwezig). Als de bodem van de taart te
vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin schenkt.
Vlees
- U kunt elke soort schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het vlees. Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor
het vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of
dek het af met aluminiumfolie.
- Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere
bereidingstijd. Om te voorkomen dat vlees aan de buitenkant verbrandt, het op een lagere steunhoogte plaatsen, zodat het voedsel verder verwijderd is van de
grill. Draai het vlees om na tweederde van de bereidingstijd.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul
indien nodig bij met water tijdens het grillen.
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees aan het spit. Zet kip vast met keukentouw en controleer of het
vlees goed vastzit voordat u het spit in de houder aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om rookvorming te voorkomen en bakvet op te vangen,
adviseren wij om een opvangbak met een halve liter water op de eerste steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet
worden voordat de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de halen zonder uw handen te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingstijd de mozzarella over de pizza.
Rijsfunctie (alleen aanwezig bij bepaalde modellen)
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd met ongeveer eenderde, vergeleken met rijzen op
kamertemperatuur (20-25°C). De rijstijd bij een hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is ongeveer één uur.
Vlees en aardappelen Ja 1-3 200 45-100
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal op
rooster
Vis en groente Ja 1-3 175 30-50
Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster
Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal op
rooster
GEBRUIKSADVIEZEN EN -SUGGESTIES
Recept Functie Voorver-
warmen
Steunhoogte
(van onder)
Temp.
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires

Documenttranscriptie

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES UW VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ERG BELANGRIJK Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke veiligheidsaanwijzigen, die te allen tijde moeten worden gelezen en opgevolgd. Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico’s voor de gebruiker en voor anderen worden aangegeven. Alle veiligheidsberichten worden voorafgegaan door het waarschuwingssymbool en door de volgende termen: GEVAAR Duidt op een gevaarlijke situatie die ernstig letsel veroorzaakt. WAARSCHUWING Duidt op een gevaarlijke situatie die ernstig letsel kan veroorzaken. Alle veiligheidsberichten geven het mogelijke gevaar aan en geven aan hoe het risico op letsel, schade en elektrische schokken voortvloeiend uit het onjuiste gebruik van het apparaat beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende instructies: - Het apparaat moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet voordat u installatiewerkzaamheden uitvoert. - Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een gespecialiseerd monteur, volgens de instructies van de fabrikant en in overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsvoorschriften. Repareer of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat, behalve als dit expliciet aangegeven wordt in het gebruikshandleiding. - De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht. - De voedingskabel van het apparaat moet lang genoeg zijn om het apparaat vanuit de inbouwpositie in het meubel te kunnen aansluiten op het stopcontact van de netvoeding. - Om de installatie conform de geldende veiligheidsnormen te laten zijn is er een meerpolige schakelaar nodig met een minimum afstand van 3 mm tussen de contacten. - Gebruik voor de aansluiting geen meervoudige contactdozen of verlengsnoeren. - trek niet aan de voedingskabel om de stekker uit het stopcontact te halen. - Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen niet meer toegankelijk zijn voor de gebruiker. - Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en gebruik het niet op blote voeten. - Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en alleen voor het bereiden van voedsel. Elk ander gebruik is verboden (bijv. het verwarmen van de ruimte). De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die het gevolg is van oneigenlijk gebruik of een foute instelling van de bedieningsknoppen. - Dit apparaat mag niet worden gebruikt door personen (waaronder kinderen) met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of gebrek aan ervaring en kennis, tenzij ze onder toezicht hebben gestaan of instructies met betrekking tot het gebruik van het apparaat hebben ontvangen van een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. - De toegankelijke onderdelen kunnen zeer heet worden tijdens het gebruik. Kinderen moeten op afstand worden gehouden en onder toezicht staan, zodat ze niet spelen met het apparaat. - Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van de oven tijdens en na het gebruik niet aan, omdat dit letsel kan veroorzaken. Vermijd contact met doeken of andere brandbaar materiaal tot alle onderdelen van het apparaat voldoende zijn afgekoeld. - Open de deur van het apparaat voorzichtig op het eind van de bereiding, en laat de warme lucht of de damp geleidelijk ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven haalt. Als de deur van het apparaat gesloten is, komt de warme lucht naar buiten door de opening boven het bedieningspaneel. Blokkeer de ventilatieopeningen nooit. - Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires uit de oven te halen, en let erop dat u de verwarmingselementen niet aanraakt. - Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de buurt ervan: het apparaat kan dan in brand vliegen als het per ongeluk wordt ingeschakeld. - Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken in het apparaat. De druk in het blik of de pot kan door de warmte hoog oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat beschadigt. - Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal. - Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam. Houd de bereiding van gerechten met veel vet of olie in de gaten. - Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het droogproces van gerechten. - Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum, cognac, wijn) worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol op hoge temperatuur verdampt. De alcoholdamp kan vlam vatten wanneer deze in contact komt met het elektrische verwarmingselement. Afvalverwerking van huishoudelijke apparaten - Dit product is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar materiaal. Dank het apparaat af in overeenstemming met plaatselijke milieuvoorschriften voor afvalverwerking. Snij de voedingskabel door voordat u het apparaat afdankt. Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van dit apparaat kunt u contact opnemen met uw plaatselijke instantie, de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit product hebt gekocht. NL23 INSTALLATIE Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft opgelopen en of de ovendeur goed sluit. Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier of de klantenservice. Om eventuele schade te voorkomen wordt geadviseerd om de oven pas voor de installatie van de piepschuim bodem te halen. GEREEDMAKING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW VAN DE OVEN • • • • De keukenkastjes naast de oven moeten tegen hitte bestand zijn (min. 90°C). Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de oven plaatst, en verwijder nauwgezet alle spaanders en zaagresten. Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie. Voor een correcte functionering van het product mag de minimale opening tussen het werkblad en de bovenkant van de oven niet geblokkeerd worden. ELEKTRISCHE AANSLUITING Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat op het typeplaatje van het product overeenkomt met de voedingsspanning van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van de oven (zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat). • Eventuele vervangingen van de voedingskabel (type H05 RR-F 3 x 1,5 mm2) mogen uitsluitend worden uitgevoerd door erkende technici. Wend u tot erkende servicecentra. ALGEMENE AANBEVELINGEN Voor het gebruik: - Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante folie en stickers van de accessoires. Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem ongeveer een uur lang op 200°C om de geur van het isolatiemateriaal en de beschermende vetlaag te verwijderen. Tijdens het gebruik: - Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de deur kunnen beschadigen. Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de handgreep. Bedenk de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie. Giet geen water in een hete oven; de lak kan beschadigd raken. Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de oven, omdat dit krassen op de lak kan geven. Zorg ervoor dat de elektrische kabels van andere apparatuur niet in contact komen met hete onderdelen van de oven en niet vast komen te zitten tussen de ovendeur. Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden. MILIEUTIPS Verwerking van de verpakking Het verpakkingsmateriaal is 100% recyclebaar, zoals aangegeven wordt door het recyclingsymbool ( ). De diverse onderdelen van de verpakking mogen daarom niet met het gewone huisvuil worden weggegooid maar moeten worden ingeleverd bij het plaatselijke milieustraat. Afvalverwerking van het product - Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese Richtlijn 2002/96/EG inzake Afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA). Door ervoor te zorgen dat dit product op de juiste manier als afval wordt verwerkt, helpt u mogelijk schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid te voorkomen, die veroorzaakt zouden kunnen worden door onjuiste verwerking van dit product als afval. - Het symbool op het product, of op de bijbehorende documentatie geeft aan dat dit product niet moet worden behandeld als huisvuil, maar moet worden afgeleverd op een geschikt inzamelpunt voor de recycling van elektrische en elektronische apparatuur. Energiebesparing - Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de bereidingstabel of in het recept. Gebruik donkere, zwart gelakte of geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warme beter opnemen. Schakel de oven 10/15 voor het einde van de ingestelde bereidingstijd uit. Gerechten die lang in de oven moeten staan, blijven dan nog doorgaren. CONFORMITEITSVERKLARING - Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met voedingsmiddelen en is in overeenstemming met de Europese richtlijn ( ) n. 1935/2004 en is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften van de “Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG (die 73/23/EEG en daaropvolgende amendementen vervangt), de beschermingsvoorschriften van de “EMC”-richtlijn 2004/108/EG. NL24 OPSPOREN VAN STORINGEN De oven werkt niet: • • Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten. Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verdwenen is. De deur is geblokkeerd: • • Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verdwenen is. BELANGRIJK: tijdens de zelfreinigingscyclus blijft de deur geblokkeerd. Wacht tot de deur automatisch ontgrendeld wordt (zie de paragraaf “Reinigingscyclus van de oven met de pyrolysefunctie”). De elektronische programmeur werkt niet: • Als op het display een “ ” met een nummer verschijnt, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Klantenservice. Vermeld in dat geval het nummer dat volgt op de letter “ ”. KLANTENSERVICE Voordat u contact opneemt met de Klantenservice: 1. Controleer of het niet mogelijk is het probleem zelf op te lossen aan de hand van punten die beschreven worden in “Het opsporen van storingen”. 2. Het apparaat aan- en uitzetten om te controleren of het probleem is opgelost. Als na het uitvoeren van deze controles de storing nog steeds aanwezig is, contact opnemen met de dichtstbijzijnde Klantenservice. Vermeld altijd: • de aard van de storing; • het type en het exacte model van de oven; • Het Servicenummer (dit is het nummer dat zich bevindt na het woord Service op het typeplaatje), aan de interne rechter rand van de ovenruimte (zichtbaar met de deur open). Het servicenummer bevindt zich ook op het garantieboekje; • uw volledige adres; • uw telefoonnummer. Wend u tot een erkend servicecentrum als reparatie noodzakelijk is (alleen dan heeft u zekerheid dat originele vervangingsonderdelen worden gebruikt en de reparatie correct wordt uitgevoerd). REINIGING WAARSCHUWING - Gebruik geen stoomreinigingsapparatuur. Maak de oven pas schoon als deze afgekoeld is. Koppel de oven los van de netvoeding voordat u onderhoud uitvoert. Buitenkant van de oven BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen. Als een van deze producten onbedoeld op het apparaat komt, reinig het dan onmiddellijk met een vochtige doek. • Reinig de oppervlakken met een vochtig doekje. Als de buitenkant heel vuil is, een paar druppels afwasmiddel aan het water toevoegen. Afdrogen met een droge doek. Binnenkant van de oven BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes, sponsjes van staalwol of metalen schrapers. Hierdoor kunnen de gelakte oppervlakken en het glas van de deur op den duur beschadigd raken. • Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om aangekoekte etensresten (bijv. voedsel met een hoog suikergehalte). • Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant. • Maak het glas van de deur schoon met een geschikt vloeibaar reinigingsmiddel. Om de deur gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u deze verwijderen (zie ONDERHOUD). • Het bovenste verwarmingselement van de grill (zie ONDERHOUD) kan omlaag worden gezet (alleen bij bepaalde modellen) om de bovenkant van de ovenruimte te kunnen reinigen. OPMERKING: tijdens langduriger bereidingen van gerechten die veel water bevatten (pizza, groenten, enz.) kan zich condens vormen op de binnenkant van de deur en rond de afdichting. Wanneer de oven koud is, het interne gedeelte van de deur schoonmaken met een doek of een spons. Accessoires: • • Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd. NL25 Reiniging van de achterwand en de katalytische zijpanelen (indien aanwezig): BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen, ruwe borstels, pannensponsjes of ovensprays die het katalytische oppervlak zouden kunnen beschadigen, waardoor dit zijn zelfreinigende eigenschappen verliest. • Laat de oven ongeveer een uur leeg werken op een temperatuur van 200°C, met de geventileerde functie • Laat het apparaat afkoelen en gebruik een spons om eventuele etensresten te verwijderen. ONDERHOUD WAARSCHUWING - Draag beschermende handschoenen. Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat afgekoeld is. Koppel de oven los van de netvoeding voordat u onderhoud uitvoert. VERWIJDEREN VAN DE DEUR De deur verwijderen: 1. Open de deur helemaal. 2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet verder kunnen (Fig. 1). 3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur loshaakt (D) (Fig. 2). De deur weer terugplaatsen: 1. 2. 3. 4. Plaats de scharnieren in de zittingen. Open de deur helemaal. Breng aan weerszijden de vergrendelingen omlaag. Sluit de deur. Fig. 1 Fig. 2 OMLAAGBRENGEN VAN HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT (ALLEEN BIJ BEPAALDE MODELLEN) 1. Verwijder de zijroosters (Fig. 3). 2. Trek het verwarmingselement voorzichtig naar buiten (Fig. 4) en breng het omlaag (Fig. 5). 3. Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt u het op de daarvoor bestemde zittingen aan de zijkant. Fig. 3 Fig. 4 Fig. 5 NL26 VERVANGEN VAN HET LAMPJE Vervangen van het lampje aan de achterkant (indien aanwezig): 1. Koppel de oven los van de netvoeding. 2. Draai het beschermkapje los (Fig. 6), vervang het lampje (zie de opmerking voor het type lampje) en draai het beschermkapje weer vast (Fig. 7). 3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding. Fig. 6 Fig. 7 OPMERKING: - gebruik alleen 25-40W/230V type E-14, T300°C gloeilampjes. - De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice. BELANGRIJK: - gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst. INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE OVEN RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE INSTALLATIE 1 3 2 6 5 11 4 7 10 9 8 OPMERKING: Uw product kan er iets anders uitzien dan op de tekening. 1. Bedieningspaneel 2. Bovenste verwarmingselement/grill 3. Koelsysteem (indien aanwezig) 4. Typeplaatje (verwijder dit nooit) 5. Lampje 6. Ventilatiesysteem (indien aanwezig) 7. Draaispit (indien bijgeleverd) 8. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar) 9. Deur 10. Inzetniveaus 11. Schot OPMERKING: - Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven werken. NL27 EXTRA ACCESSORIES (zie het technisch overzicht voor de accessoires die bij de oven geleverd worden) Fig. 1 Fig. 2 Fig. 3 Fig. 4 Fig. 7 Fig. 8 6a 6b Fig. 5 Fig. 6 Fig. 9 Opvangbak (Fig. 1) Deze is bedoeld om vet of voedseldeeltjes op te vangen wanneer hij onder het rooster is geplaatst, of bijvoorbeeld als bakplaat voor het bereiden van vlees, kip en vis, met of zonder groenten. Giet een beetje water in de opvangbak om vetspetters of rookvorming te voorkomen. Bakblik (Fig. 2) Voor het bakken van koekjes, taarten en pizza's. Rooster (Fig. 3) Om voedsel op te grillen of als draagrooster voor bak- en cakevormen en ovenschalen. Het kan op iedere beschikbare steunhoogte worden geplaatst. Het rooster kan zowel met de beugel naar boven als naar beneden worden geplaatst. Katalytische zijpanelen (Fig. 4) De katalytische panelen hebben een microporeuze laag die vetspetters absorbeert. Wij raden u aan om na het bereiden van zeer vet voedsel een automatische reinigingscyclus uit te voeren (zie REINIGING). Draaispit (Fig. 5) Gebruik het draaispit zoals aangegeven is op Fig. 9. Zie ook "Aanbevolen gebruik en tips" voor adviezen. Grillpan Set (Fig. 6) De set bestaat uit een rooster (6a) en een geëmailleerde bak (6b). Deze set moet op het rooster (3) geplaatst worden en gebruikt worden met de grillfunctie. Vetfilter (Fig. 7) Alleen te gebruiken voor de bereiding van bijzonder vette gerechten. Bevestig het filter aan de achterwand van de ovenruimte, tegenover de ventilator. Het vetfilter kan in de afwasmachine worden afgewassen en kan tegelijk met de functie Ventilator gebruikt worden. Schuifrails (Fig. 8) Deze maken het mogelijk om de roosters en opvangbakken tijdens de bereiding voor de helft naar buiten te trekken. Geschikt voor alle accessoires, ze kunnen in de afwasmachine worden afgewassen. NL28 BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL 4 2 3 OPMERKING: Uw product kan er iets anders uitzien dan op de tekening. 1. Functieknop 2. Elektronische programmeur 3. Thermostaatknop 4. Rood lampje thermostaat. DE OVEN GEBRUIKEN • Draai de functieknop op de gewenste functie. Het ovenlampje gaat branden. • Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het thermostaatlampje gaat branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is. Draai de knoppen aan het einde van de bereiding op “0”. DE ELEKTRONISCHE PROGRAMMER GEBRUIKEN 1. B A U T O A - toets: om de waarde op het display te verlagen 2. Toets : voor het selecteren van de verschillende instellingen: a. Timer b. Bereidingstijd c. Instelling einde bereidingstijd 3. + toets: om de waarde op het display te verhogen A. Het symbool geeft aan dat de timerfunctie ingeschakeld is B. Het symbool AUTO bevestigt dat de instelling gedaan is 1 2 3 Instellingen voor het eerste gebruik Stel de tijd van de dag en de toon van het geluidssignaal in. Na aansluiting van de oven op de netvoeding knipperen AUTO en 0.00 op het display. Om de tijd van de dag in te stellen drukt u tegelijkertijd op de toetsen - en +: het middelste puntje gaan knipperen. Stel de tijd van de dag in met de + en - toetsen. Als u bij de gewenste waarde bent, drukt u op de middelste toets. Op het display verschijnt “ton 1”. Om de gewenste toon te selecteren drukt u op de toets –. Als u de gewenste toon geselecteerd heeft, drukt u op de middelste toets. Om de tijd van de dag te wijzigen, gaat u te werk zoals hierboven beschreven is. Instellen van de timer Om de timer in te stellen houdt u de middelste toets ingedrukt: op het display verschijnt 0.00 en het kloksymbool knippert. Stel de timer in met de toets + (de maximaal programmeerbare waarde is 23 uur en 59 minuten). Het aftellen begint na enkele seconden. Het display toont de tijd van de dag en de klok blijft branden, wat aangeeft dat de timer is ingesteld. Om het aftellen te bekijken en dit zo nodig te wijzigen, drukt u nogmaals op de middelste toets. Programmeren van de bereidingstijd Druk, nadat u de bereidingsstand en de temperatuur geselecteerd heeft met de knoppen, op de middelste knop: op het display verschijnt 0.00 en het kloksymbool knippert. Druk nogmaals op de middelste knop: op het display verschijnen en 0.00 na elkaar en AUTO knippert. Stel de bereidingstijd in met de toetsen + en (de maximaal programmeerbare waarde is 10 uur). Na een paar seconden geeft het display de tijd van de dag en blijft AUTO branden, wat de instelling bevestigt. Om de resterende bereidingstijd te zien en deze zo nodig te veranderen, houdt u de middelste knop 2 seconden ingedrukt en drukt u er nogmaals op. Aan het eind van de ingestelde tijd gaat het symbool uit, klikt het alarm en knippert AUTO op het display. Druk op een willekeurige toets om het alarm uit te schakelen. Zet de functieen temperatuurknop terug op nul en houd de middelste knop twee seconden ingedrukt om de bereiding te beëindigen. NL29 Uitstellen van de eindtijd van de bereiding Druk nadat u de bereidingstijd geselecteerd heeft op de middelste knop: op het display verschijnt en de eindtijd van de bereiding en AUTO knipperen afwisselend. Druk op de + toets om de gewenste eindtijd van de bereiding te bekijken (de bereiding kan maximaal 23 uur en 59 minuten worden uitgesteld). Na een paar seconden geeft het display de tijd van de dag, gaat het symbool uit en blijft AUTO branden, wat de instelling bevestigt. Om de eindtijd van de bereiding te zien en deze zo nodig te veranderen, houdt u de middelste knop ingedrukt en drukt u er nogmaals tweemaal op. Aan het eind van het aftellen gaat het symbool branden en begint de oven met de geselecteerde bereidingsmodus. TABEL BESCHRIJVING FUNCTIES FUNCTIEKNOP OFF LAMP CONVENTIONEEL Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen. Om het lampje van de oven in/uit te schakelen. Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de tweede steunhoogte. Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur. Als het thermostaatlampje uitgaat, kan het gerecht in de oven worden gezet. Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet) op één steunhoogte. Deze functie kan ook worden gebruikt voor bereidingen op twee steunhoogtes. Verwissel de gerechten tijdens de bereiding van plaats om een gelijkmatiger TURBO HETE LUCHT bakresultaat te krijgen. Gebruik de tweede steunhoogte voor bereidingen op één plaat en de tweede en vierde steunhoogte voor bereidingen op twee steunhoogtes. Verwarm de oven eerst voor. Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en om brood te roosteren. Zet het gerecht op de vierde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. GRILL Plaats de opvangbak op de derde steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Verwarm de oven 3-5 minuten voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede TURBO GRILL steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om een gelijkmatige bruining aan beide kanten te verkrijgen. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven. ONTDOOIEN Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt. ONDERWARMTE + Voor het bereiden op één steunhoogte, bv. fruit, taarten, groente, pizza of gevogelte VENTILATOR HETE LUCHT ONDERWARMTE Ook voor het bereiden van verschillende gerechten die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bv. vis, groenten, cake) op maximaal twee steunhoogtes tegelijk. Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht. Aanbevolen wordt om de tweede steunhoogte te gebruiken voor bereidingen op één enkele steunhoogte. Voor bereidingen op twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de eerste en derde steunhoogte te gebruiken. Verwarm de oven eerst voor. Gebruik deze functie na de bereiding om de onderkant van het gerecht te bruinen. Geadviseerd wordt om het gerecht op de eerste of tweede steunhoogte te zetten. Deze functie kan ook worden gebruikt voor langzame bereidingen, zoals groenten en stoofschotels met vlees; gebruik in dit geval de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. NL30 BEREIDINGSTABEL Recept Functie Voorver- Steunhoogte Temp. Tijd Accessoires warmen (van onder) (°C) (min) Ja 2 Ja 1-3 150-175 35-90 Taartvorm op rooster Luchtig gebak Steunhoogte 3: taartvorm op rooster 150-170 30-90 Steunhoogte 1: taartvorm op rooster Gevulde taarten (cheesecake, strudel, appeltaart) Ja 2 Ja 1-3 150-190 30-85 Opvangbak / bakplaat of taartvorm op rooster Steunhoogte 3: taartvorm op rooster 150-190 35-90 Steunhoogte 1: taartvorm op rooster Ja 2 Ja 1-3 160-175 20-45 Opvangbak / bakplaat Koekjes / taartjes Steunhoogte 3: rooster 150-175 20-45 Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat Ja 2 Ja 1-3 175-200 30-40 Opvangbak / bakplaat Soesjes Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster 170-190 35-45 Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat Ja 2 100 110-150 Opvangbak / bakplaat Ja 1-3 100 130-150 Meringues Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat Ja 2 Ja 1-3 190-250 12-50 Opvangbak / bakplaat Brood / pizza / focaccia Steunhoogte 1: ovenschaal op rooster 190-250 25-50 Steunhoogte 3: opvangbak / bakplaat Ja 2 250 10-15 Steunhoogte 1: Opvangbak/bakplaat of rooster Ja 1-3 250 10-20 Diepvriespizza's Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat Ja 2 Ja 1-3 175-200 40-50 Taartvorm op rooster Hartige taarten (groentetaart, quiche) Steunhoogte 3: taartvorm op rooster 175-190 55-65 Steunhoogte 1: taartvorm op rooster NL31 Recept Functie Voorver- Steunhoogte Temp. Tijd Accessoires warmen (van onder) (°C) (min) Ja 2 Ja 1-3 175-200 20-30 Opvangbak / bakplaat Pasteitjes / bladerdeeghapjes Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster 175-200 25-45 Steunhoogte 1: opvangbak / bakplaat Lasagne / pasta uit de oven / cannelloni / ovenschotels Ja 2 200 45-55 Ovenschaal op rooster Lamsvlees / kalfsvlees / rundvlees / varkensvlees 1 kg Ja 2 200 80-110 Opvangbak of ovenschaal op rooster Kip / konijn / eend 1 kg Ja 2 200 50-100 Opvangbak of ovenschaal op rooster Kalkoen / gans 3 kg Ja 1/2 200 80-130 Opvangbak of ovenschaal op rooster Vis uit de oven / in folie (filet, heel) Ja 2 175-200 40-60 Opvangbak of ovenschaal op rooster Gevulde groenten (tomaten, courgettes, aubergines) Ja 2 175-200 50-60 Ovenschaal op rooster Geroosterd brood Ja 4 200 Visfilet / moten vis Ja 4 200 Worstjes / spiezen / spareribs / hamburgers Ja 4 200 Gebraden kip 1 - 1,3 kg - 2 200 Gebraden kip 1 - 1,3 kg - 2 200 2-5 rooster Steunhoogte 4: rooster (draai het voedsel 20-30 halverwege de bereidingstijd om) Steunhoogte 3: opvangbak met water Steunhoogte 4: rooster (draai het voedsel 30-40 halverwege de bereidingstijd om) Steunhoogte 3: opvangbak met water Steunhoogte 2: rooster (draai het voedsel indien nodig na tweederde van de bereidingstijd om) 55-70 Steunhoogte 1: opvangbak met water Steunhoogte 2: draaispit 60-80 Steunhoogte 1: opvangbak met water Ovenschaal op rooster (draai het voedsel indien nodig na tweederde van de bereidingstijd om) Rosbief rood 1 kg - 2 200 35-45 Lamsbout / schenkel - 2 200 Opvangbak of ovenschaal op rooster (draai het 60-90 voedsel indien nodig na tweederde van de bereidingstijd om) Gebakken aardappelen - 2 200 45-55 Gegratineerde groenten - 2 200 20-30 Ovenschaal op rooster Lasagne en vlees Ja 1-3 200 50-100 Opvangbak / bakplaat (draai het voedsel indien nodig na tweederde van de bereidingstijd om) Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal op rooster NL32 Recept Functie Voorver- Steunhoogte Temp. Tijd Accessoires warmen (van onder) (°C) (min) Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster Vlees en aardappelen Ja 1-3 200 45-100 Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal op rooster Steunhoogte 3: ovenschaal op rooster Vis en groente Ja 1-3 175 30-50 Steunhoogte 1: opvangbak of ovenschaal op rooster De tijden in de tabel zijn bij bereiding met de uitgestelde startmodus (indien aanwezig). De bereidingstijden kunnen langer zijn, afhankelijk van het gerecht. OPMERKING: de symbolen van de bereidingsfuncties kunnen iets afwijken van de tekening. OPMERKING: bereidingstijden en temperaturen gelden voor ongeveer 4 porties. GEBRUIKSADVIEZEN EN -SUGGESTIES Lezen van de bereidingstabel De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of meerdere steunhoogtes tegelijk kan worden bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid voedsel en het type schaal. Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of ovenschalen van donker metaal. U kunt ook pannen of vuurvaste of aardewerk schalen gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer. Volg voor de beste resultaten de aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde schalen en de verschillende steunhoogtes op. Als u gerechten die veel water bevatten bereidt, verwarm de oven dan voor. Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten Als u de functie "TURBO HETE LUCHT" (indien aanwezig) gebruikt, kunt u verschillende gerechten die dezelfde bereidingstemperatuur vereisen tegelijkertijd bereiden (bijvoorbeeld: vis en groenten), op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan. Gebak - Bak fijn gebak met de statische functie op één niveau. Gebruik taartvormen van zwart metaal en zet deze altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u de functie met ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed kan circuleren. Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar. Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk niet goed rijst aan de zijkanten. Als het gebak "instort" tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur, verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger. Gebruik, voor taarten met vochtige vulling (kwarktaart of vruchtentaarten) de functie "TURBO HETE LUCHT" (indien aanwezig). Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau en bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin schenkt. Vlees - U kunt elke soort schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het vlees. Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak krijgt. Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie. - Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een langere bereidingstijd. Om te voorkomen dat vlees aan de buitenkant verbrandt, het op een lagere steunhoogte plaatsen, zodat het voedsel verder verwijderd is van de grill. Draai het vlees om na tweederde van de bereidingstijd. Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen waarop u het vlees heeft gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het grillen. Draaispit (alleen bij bepaalde modellen) Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees aan het spit. Zet kip vast met keukentouw en controleer of het vlees goed vastzit voordat u het spit in de houder aan de voorwand van de oven steekt en op de steun legt. Om rookvorming te voorkomen en bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met een halve liter water op de eerste steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden voordat de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de halen zonder uw handen te branden. Pizza Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingstijd de mozzarella over de pizza. Rijsfunctie (alleen aanwezig bij bepaalde modellen) Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd met ongeveer eenderde, vergeleken met rijzen op kamertemperatuur (20-25°C). De rijstijd bij een hoeveelheid pizzadeeg van 1 kg is ongeveer één uur. NL33
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103

Whirlpool AKP 458/IX de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor