NL
3
FUNCTIES
Download voor meer informatie de Gids voor
GebruikenOnderhoud op docs.bauknecht.eu
WWW
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één
steunhoogte.
TURBO HETE LUCHT
Voor het bakken van taarten met een vloeibare
vulling op één steunhoogte.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op verschillende steunhoogtes (maximaal
drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben.
Metdeze functie worden er geen geuren van het ene
naar het andere gerecht overgebracht.
MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees
(meer dan 2,5 kg). Gebruik de 1e of 2e steunhoogte,
afhankelijk van de grootte van het vlees. De oven hoeft
niet voorverwarmd te worden. Aanbevolen wordt om
het vlees tijdens de bereiding om te keren, om een
gelijkmatige bruining aan beide kanten te verkrijgen.
Het verdient de voorkeur het vlees zo nu en dan
vochtig te maken om het niet te erg te laten uitdrogen.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen en
worstjes, gratineren van groenten of om brood te
roosteren. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder het
rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder het
rooster en voeg 500 ml drinkwater toe. Het braadspit
(indienaanwezig) kan met deze functie worden gebruikt.
SETTING
Voor het wijzigen van de instellingen van de
oven (taal, tijd, volume geluidssignaal, helderheid,
Ecomodus).
Let op: Wanneer de modus Eco actief is, zal de display
minder helder zijn en zullen de lichtschakelaars uitgaan om
energie te besparen. Ze schakelen tijdelijk weer in wanneer
op een willekeurige knop gedrukt wordt.
BROOD / PIZZA
Voor het bakken van verschillende soorten
en formaten brood en pizza. Binnen deze functie
zijn er twee programma's waarvan de instellingen
van te voren zijn vastgesteld. U hoeft alleen de
vereiste waarden (temperatuur en tijd) aan te geven,
dan zorgt de oven automatisch voor een optimale
bereidingscyclus. Plaats het deeg op de tweede
steunhoogte, nadat u de oven hebt voorverwarmd.
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.
* Functie gebruikt als referentie voor de verklaring van energie-
eciëntie in overeenstemming met Verordening (EU) nr. 65/2014
OFF
Om de oven uit te schakelen.
LAMPJE
Om het ovenlampje in/uit te schakelen.
SPECIALE FUNCTIES
ONTDO
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien
van voedsel.
WARMH
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van
zojuist bereide gerechten.
RIJZE
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet
of hartig deeg. Om de kwaliteit van het rijzen niet in
gevaar te brengen, de functie niet inschakelen als de
oven nog heet is na een bereidingscyclus.
LANGZ
LANGZAAM GAREN VLEES
Om het vlees voorzichtig te bereiden
op 90 °C. Deze functie zorgt voor een langzame
bereiding, waardoor het vlees malser en sappiger
blijft. Voorbraadstukken adviseren wij u deze eerst
aan te bakken in een pan om de buitenkant van het
vlees dicht te schroeien zodat de sappen beter worden
vastgehouden. De bereidingstijden variëren van 4 uur
voor braadstukken van 1 kg tot 6-7 uur voor braadstukken
van 3 kg. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de
deur van de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk
te openen en een oventhermometer te gebruiken, om de
temperatuur in het vlees te controleren.
LANGZ
LANGZAAM GAREN VIS
Om de vis voorzichtig te bereiden op 85 °C.
Deze functie zorgt voor een langzame bereiding, waardoor
het vlees malser en sappiger blijft. Dankzij een gematigde
temperatuur wordt het voedsel niet bruin en het resultaat
lijkt op een bereiding met stoom. De bereidingstijden
variëren van 2 uur voor vis van 300. gram tot 4-5 uur voor
vis van 3 kg. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de
deur van de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te
openen om de warmte niet te laten ontsnappen.
ECO H
ECO HETE LUCHT*
Gevulde braadstukken en stukken
vlees op één steunhoogte bereiden. Door zachte,
intermitterende luchtcirculatie wordt voorkomen dat
het voedsel teveel uitdroogt. Wanneer deze functie in
gebruik is zal het licht tijdens de bereiding uitgeschakeld
blijven, maar het kan weer tijdelijk worden ingeschakeld
door te drukken op de bevestigingstoets.
Voor het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor een
optimaler stroomverbruik, mag de oven niet eerder
worden geopend dan dat het voedsel volledig bereid is.