AEG KME861000M Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

USER
MANUAL
NL Gebruiksaanwijzing
Combimagnetron
KME861000M
KMK861000B
KMK861000M
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.........................................................................................2
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................6
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................8
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN.....................................................................................9
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT....................10
6. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................10
7. KLOKFUNCTIES.........................................................................................................17
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES........................................................................... 18
9. EXTRA FUNCTIES......................................................................................................19
10. AANWIJZINGEN EN TIPS...................................................................................... 19
11. ONDERHOUD EN REINIGING...............................................................................37
12. PROBLEEMOPLOSSING.........................................................................................38
13. ENERGIEZUINIGHEID.............................................................................................40
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen
om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het
leven gemakkelijker helpen maken met functies die gewone apparaten wellicht
niet hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er
optimaal van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
1.
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
www.aeg.com
2
niet verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt
door een verkeerde installatie of verkeerd gebruik.
Bewaar de instructies altijd op een veilige en
toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud en personen met
zware en complexe beperkingen dienen altijd uit de
buurt te worden gehouden, mits ze voortdurend
onder toezicht staan.
Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de buurt of onder
permanent toezicht.
Laat kinderen niet spelen met het apparaat.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en
gooi het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U
dient op te passen dat u de verwarmingselementen
niet aanraakt.
NEDERLANDS
3
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook
verricht, de stekker van het apparaat uit het
stopcontact trekken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Schakel het apparaat niet in als het leeg is. Metalen
delen in de ovenruimte kunnen elektrische vonken
veroorzaken.
Tijdens bereiding in de magnetron zijn geen metalen
voedselbakjes en drinkbekers toegestaan. Deze
vereiste is niet van toepassing als de fabrikant heeft
aangegeven dat het formaat en de vorm van het
metalen voorwerp geschikt is voor bereiding in de
magnetron.
Als de deur, scharnieren/handgrepen of
deurafdichtingen zijn beschadigd, mag het apparaat
niet worden gebruikt tot hij is gerepareerd door een
vakkundig persoon.
Alleen een vakkundig persoon kan onderhouds- of
reparatiewerkzaamheden uitvoeren waarvoor de
afdekking moet worden verwijderd die beschermd
tegen blootstelling aan magnetronenergie.
Verwarm geen vloeistoffen of andere levensmiddelen
in afgesloten houders. Deze kunnen dan ontploffen.
www.aeg.com
4
Gebruik alleen hulpstukken die geschikt zijn voor
gebruik in de magnetron.
Let bij het opwarmen van voedsel in plastic of
papieren houders op het apparaat vanwege de
mogelijkheid tot zelfontbranding.
Het apparaat is bedoeld voor het opwarmen van
voedsel en dranken. Het drogen van levensmiddelen
of kleding en het opwarmen van warmhoudpads,
slippers, sponzen, vochtige doekjes en dergelijke kan
leiden tot letsel, zelfontbranding of brand.
Als rook wordt waargenomen, zet dan het apparaat uit
of trek de stekker uit het stopcontact en houd de deur
gesloten om vlammen te doven.
Het in de magnetron opwarmen van dranken kan
ertoe leiden dat het langer duurt voordat het
kookpunt wordt bereikt. Pas op als u de houder uit de
magnetron haalt.
De inhoud van melkflesjes en potjes babyvoeding
moet worden geroerd of geschud en de temperatuur
moet voor consumptie worden gecontroleerd om
brandwonden te voorkomen.
Eieren in de schaal en hele hardgekookte eieren
mogen niet in het apparaat worden opgewarmd
omdat ze dan kunnen ontploffen, zelfs nadat de
magnetronverwarming is beëindigd.
Het apparaat moet regelmatig worden gereinigd en
voedselresten dienen te worden verwijderd.
Het niet schoonhouden van het apparaat kan leiden
tot beschadigingen aan het oppervlak hetgeen weer
een negatief effect kan hebben op de levensduur van
het apparaat wat weer kan leiden tot een gevaarlijke
situatie.
NEDERLANDS
5
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Installeer het apparaat op een veilige
en geschikte plaats die aan alle
installatie-eisen voldoet.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
2.2 Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van dit apparaat niet
wijzigen.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
www.aeg.com
6
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of gerechten die vochtig zijn gemaakt
met ontvlambare producten in, bij of
op het apparaat.
De magnetronfunctie mag niet
worden gebruikt om de oven voor te
verwarmen.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het
apparaat in werking is. Warmte en
vocht kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Zorg ervoor dat de ovenruimte en de
deur na elk gebruik worden
afgeveegd. Stoom geproduceerd
tijdens de werking van het apparaat
condenseert op de wanden en kan
roest veroorzaken.
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Vet en voedsel dat in het apparaat
achterblijft kan brand en een
vlamboog veroorzaken als de
magnetronfunctie in werking wordt
gezet.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg, als u een ovenspray
gebruikt, eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
NEDERLANDS
7
2.5 Binnenverlichting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het type gloeilampje of
halogeenlampje dat voor dit apparaat
wordt gebruikt, is alleen geschikt voor
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.6 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om
te voorkomen dat kinderen of
huisdieren binnen in het apparaat vast
komen te zitten.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
1 2
8
4
3
1
2
3
6
4
5
7
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Verwarmingselement
4
Magnetrongenerator
5
Lamp
6
Ventilator
7
Verwijderbare inschuifrail
8
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
www.aeg.com8
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN
4.1 Bedieningspaneel
1 2 3 4 5 6
-functie Opmerking
1
Aan / Uit Apparaat in- en uitschakelen.
2
Scherm Toont de huidige instellingen van het apparaat.
3
Draaiknop
Om de instellingen te wijzigen en door het menu te navigeren.
Druk op om het apparaat aan te zetten.
Hou de draaiknop vast om het instellingenscherm aan te zet-
ten.
Hou de draaiknop vast en draai eraan om door het menu te
navigeren.
Hou de draaiknop vast en druk erop om een instelling te be-
vestigen of in het gekozen submenu te gaan.
Om naar het vorige menu terug te gaan, vindt u de optie Te-
rug in de menulijst of bevestigt u een geselecteerde instelling.
4
Magnetronfunc-
tie
Magnetron snelle start (1000 W; 30 sec.). Ook te gebruiken als
het apparaat is uitgeschakeld.
5
Om de geselecteerde functie in te schakelen.
6
Om de geselecteerde functie uit te schakelen.
4.2 Display
Na aan te gaan, toont het display de
verwarmingsfunctiemodus.
NEDERLANDS 9
150°C
14:05
Het display met ingestelde maximaal
aantal functies:
Options
Menu
25min
1m 20s600W
170°C
1h 15m
A B C D E F G
A. Magnetronvermogen
B. Kookwekker
C. Timer naar boven
D. Verwarmfunctie en temperatuur
E. Opties of tijdstip van de dag
F. Duur of eindtijd van een functie
G. Menu
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE
KEER GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit de oven.
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
Reinig de oven en accessoires voor het
eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Bij de eerste aansluiting zal de
softwareversie gedurende 7 seconden
verschijnen.
U dient de taal, de Helderheid Scherm
en de Tijdstip van de dag in te stellen.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Verwarmingsfuncties
De verwarmingsfuncties in- en
uitschakelen.
1. Oven inschakelen.
2. Hou de draaiknop vast.
De laatst gebruikte functie wordt
onderstreept.
3. Druk op de draaiknop om het
submenu in te gaan en draai eraan
om de verwarmingsfunctie te
selecteren.
4. Druk op de draaiknop om te
bevestigen.
5. Stel de temperatuur in en bevestig.
6. Druk op
. Sommige functies
bevatten een volgorde van pop-
upmenu´s Druk op de draaiknop om
naar de volgende pop-upmenu te
gaan. Na de laatste bevestiging
begint de functie.
Druk op om een functie uit te
schakelen.
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de 60
°C komt.
www.aeg.com10
Verwarmingsfuncties: Speciaal
Verwarmingsfunctie Applicatie
Lage Temperatuur Ga-
ren
Voor het bereiden van mals en sappig braadvlees.
Warm houden Om het voedsel warm te houden.
Borden Warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Inmaken Voor het inmaken van groenten (bijv. augurken).
Drogen Om in plakjes gesneden fruit, groenten en cham-
pignons te drogen.
Deeg Laten Rijzen Om het deeg te laten rijzen voor het bakken.
Brood bakken Gebruik deze functie voor brood en broodjes met
een heel goed bijna professioneel resultaat qua
krokantheid, kleur en bruine korst.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappelgratin.
Voor gratineren en bruinen.
Verwarmingsfuncties: Standaard
Verhittingsfunctie Applicatie
Hetelucht Om op 2 rekstanden te bakken en tegelijk voed-
sel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40°C lager
in dan voor de functie: Boven + onderwarmte.
Hetelucht + onderwarm-
te
Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruineren en een krokantere korst. Stel de
temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor de func-
tie: Boven + onderwarmte.
Boven + onderwarmte
(Boven-/Onderwarmte)
Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
Onderwarmte + grill +
hete lucht
Om kant-en-klaar-gerechten (bijv. patat, aardap-
pelpartjes of loempia's) krokant te maken.
Grillen Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
NEDERLANDS 11
Verhittingsfunctie Applicatie
Grill + ventilator Voor het braden van grotere stukken vlees of ge-
vogelte met botten op één niveau. Voor gratine-
ren en bruinen.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige
bodem en het inmaken van voedsel.
Verwarmingsfuncties: Magnetron
Verwarm de oven niet voor bij gebruik van magnetronfuncties.
De magnetronfunctie creëert de warmte direct in het voedsel.
Verhittingsfunctie Applicatie
Magnetron Magnetronverwarming op middellaag vermogen
(100 - 600 W). Voor verwarmen van bereide ge-
rechten. Voor bereiding van groenten en vis.
Magnetron Max. Magnetronverwarming op hoog vermogen (700 -
1000 W). Creëert de warmte direct in het eten.
Om dranken en soepen op te warmen.
Hetelucht + magnetron Functie met magnetron-boost.
Voor het bakken op een ovenniveau.
Boven- en onderwarmte
+ magnetron
Functie met magnetron-boost.
Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
Grill + magnetron Functie met magnetron-boost.
Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
Grill + hete lucht + mag-
netron
Functie met magnetron-boost.
Voor het braden van grotere stukken vlees of ge-
vogelte met botten op één niveau. Voor gratine-
ren en bruinen.
Ontdooien Functie met magnetron-boost. Voor het ontdooi-
en van vlees, fruit en groenten.
6.2 Menu - overzicht
Options
Menu
170°C
www.aeg.com12
Menu
Menu-item Applicatie
Kook- En Bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische programma's.
Basis Instellingen Wordt gebruikt voor het instellen van de apparaatcon-
figuratie.
Submenu voor: Basis Instellingen
Submenu Beschrijving
KINDERSLOT Als het Kinderslot aanstaat, kan de oven niet per onge-
luk worden geactiveerd. U kunt deze functie activeren
en deactiveren met het basisinstellingenmenu. Eenmaal
geactiveerd, verschijnt kinderslot in het display als u de
oven aanzet. Om de oven te gebruiken kiest u de code-
letters met de draaiknop in de volgende volgorde: A B
C.
Snel opwarmen Verlaagt de opwarmtijd als standaard. Let op dat dit
maar beschikbaar is op een aantal van de verwarmings-
functies.
Heat+Hold Houdt het bereide voedsel warm gedurende 30 minu-
ten nadat de bereiding voltooid is. Druk op de draai-
knop om het eerder uit te schakelen. Als deze functie
actief is, verschijnt het bericht "Warmhouden begon-
nen" op het display. Let op dat dit slechts beschikbaar
is voor een aantal verwarmingsfuncties en als Duur is in-
gesteld.
Verleng Tijd Om vooraf bepaalde bereidingstijd te verlengen. Let
op dat dit maar beschikbaar is op een aantal van de
verwarmingsfuncties.
Instelling Stelt de ovenconfiguratie in.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Submenu voor: Instelling
Submenu Beschrijving
Taal Stelt de taal voor het display in.
Tijdstip van de dag Stelt de huidige tijd en datum in.
Toetstonen Schakelt de toon van de aanraakvelden aan en uit. Het
geluid van AAN/UIT en STOPPEN kan niet worden uit-
geschakeld.
Alarmsignalen Schakelt de alarmtoon in en uit.
NEDERLANDS 13
Submenu Beschrijving
Geluidsvolume Pas het volume van de druktonen en signalen stapsge-
wijs aan.
Helderheid Scherm Pas de helderheid van het display in stappen aan.
Submenu voor: Service
Submenu Beschrijving
DEMO Activerings-/deactiveringscode: 2468
Licenties tonen Informatie over licenties.
Softwareversie tonen Informatie over softwareversie.
Fabrieksinstellingen Terugzetten naar fabrieksinstellingen.
Submenu voor: Kook- En
Bakassistent
Elk gerecht in dit submenu heeft een
voorgestelde functie,
magnetronvermogen en temperatuur. U
kunt deze instellingen handmatig
wijzigen.
Voor sommige gerechten kunt u ook de
manier van bereiden kiezen:
Per gewicht
Het niveau waar een gerecht op wordt
bereid:
Rauw of Minder
Gemiddeld
Gaar of Meer
Voedselcategorie:Vlees en vis
Vlees
Rundvlees Ossenhaas
Braadstuk
Gehakt-
brood
Vlees
Varkensrug Haasbiefstuk Vers
Gerookt
Braadstuk
Ham
Schenkel
Ribstuk
Kalfsvlees Haasbiefstuk
Braadstuk
Schenkel
Lamsvlees Braadstuk
Rugstuk
Bout
Game Wild Rugstuk
Lende
haas Rugstuk
Bout
www.aeg.com14
Gevogelte
Kip Heel
Half
Poten
Vleugeltjes
eend
gans
Turkije
Heel
Borststuk
Vis
Hele Vis Klein
Gemiddeld
Groot
Visschotels
Vissticks
Voedselcategorie: Bij- / ovengerechten
Schotel
Bijgerechten Patat
Aardappelkroketjes
Wiggen
Rösties
Ovenschotels Lasagne
Aardappelgratin
Pastaschotel
Groentegratin
Voedselcategorie: Hartige schotels
Schotel
Pizza
Vers Dun
Dik
Bevroren Dun
Dik
Snacks
Gekoeld
Quiche
Dun
Dik
Brood
Vers Baguette
Ciabatta
Witbrood
Bruin brood
Roggebrood
Volkoren
brood
Ongede-
semd Brood
Margrietje
Kerstcake
Bevroren Baguette
Brood
Voorgebak-
ken
Broodjes
Vers
Bevroren
Voorgebak-
ken
NEDERLANDS 15
Voedselcategorie: Nagerechten/gebak
Schotel
Cake in bak-
blik
Amandelca-
ke
Appeltaart
Brioche
Kwarktaart
Appeltaart,
bedekt
Zanddeeg-
bodem
Luchtige
flanbodem
Madeiracake
Tulband
Cake, Zacht
Taarten
Cake bak-
plaat
Bevroren
Appelstrudel
Brownies
Kwarktaart
Kerststol
Kruimeltaart
Vruchten-
taart
Pasteitjes
Sponsdeeg
Gistdeeg
Cake, Zacht
Suikertaart
Biscuitrol
Koninginne-
brood, zoet
Gisttaart
Schotel
Klein gebak Cakejes
Roomsoezen
Eclairs
Bitterkoekjes
Muffins
Deegreepjes
Klein Blader-
deeggebak
Zandkoekjes
Stoofpotje,
zoet
6.3 Opties
Options
Menu
170°C
www.aeg.com16
Opties Beschrijving
Timerinstellingen Bestaat uit een lijst met klokfuncties.
Snel opwarmen Voor verlaging van de opwarmtijd in de ver-
warmingsfunctie die momenteel werkt.
Aan / Uit
Set + Go Instellen van een functie en later inschake-
len. Als dit eenmaal is ingesteld, verschijnt
het bericht "Set&Go actief" op het display.
Druk op start om het aan te zetten. Als deze
functie actief is, verdwijnt het bericht van
het display en gaat de oven in werking. Let
op dat dit slechts beschikbaar is voor een
aantal verwarmingsfuncties en als Duur/
eindtijd is ingesteld.
Lampje Aan / Uit
6.4 Restwarmte
Wanneer u de oven uitschakelt, geeft het
display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Timerinstellingen
Klokfunctie Applicatie
Timer naar boven Houdt automatisch in de gaten hoe lang de
functie werkt. De zichtbaarheid van de Timer
naar boven kan aan en uit worden gescha-
keld.
Duur
De duur van een programma instellen.
1)
Eindtijd Om de uitschakeltijd van een verwarmfunctie
in te stellen. Deze optie is alleen beschikbaar
als de Duur is ingesteld. Gebruik de functies
Duur en Eindtijd tegelijkertijd om de oven op
een later ingesteld tijdstip automatisch aan
en uit te schakelen.
1)
Deze functie is niet beschikbaar als de mag-
netron werkzaam is.
NEDERLANDS 17
Klokfunctie Applicatie
Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen.
1)
Deze functie heeft geen invloed op de werk-
ing van de oven.
Kies en stel de tijd in. Wanneer de tijd is
verstreken, klinkt er een geluidssignaal. Druk
op de draaiknop om het signaal te onderbre-
ken.
Draai bij een uitgeschakelde oven aan de
draaiknop om deze functie in te schakelen.
1)
Maximaal 23 uur 59 min
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 De accessoires plaatsen
Gebruik uitsluitend geschikt kookgerei
en materiaal.
WAARSCHUWING!
Raadpleeg hoofdstuk 'Hints
en tips', kookgerei en
materiaal geschikt voor de
magnetron.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Bakplaat/ Diepe pan:
Schuif de bakplaat /diepe pan tussen de
geleidestangen van de roostersteun.
Bakrooster en bakplaat /diepe
plaatsamen:
Plaats bakplaat /diepe plaat tussen de
geleiders van de inschuifrails en het
bakrooster op de geleiders erboven.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen. De hoge rand
rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei van het
rooster afglijdt.
www.aeg.com18
9. EXTRA FUNCTIES
9.1 Automatische
uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt de oven
na bepaalde tijd automatisch uit als er
een ovenfunctie in werking is en u geen
instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 230 5.5
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies: Lampje, Duur,
Eindtijd.
9.2 Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van de oven koel te
houden. Na het uitschakelen van de
oven blijft de ventilatie doorgaan totdat
de oven is afgekoeld.
10. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
10.1 Kookadviezen
Uw oven kan anders bakken of roosteren
dan de oven die u tot nu toe gebruikt
heeft. In de onderstaande tabel vindt u
de standaardinstellingen voor
temperatuur, kooktijd en roosterniveau.
Als u voor een speciaal recept de
instelling niet kunt vinden, zoek dan naar
een soortgelijk recept.
10.2 Magnetronaanbevelingen
Plaats het voedsel op een bord onderin
de ruimte.
Draai het voedsel halverwege de
ontdooi- en bereidingstijd om of roer het
door.
Dek het voedsel voor bereiding en
opwarming af.
Zet tijdens het verwarmen van dranken
de lepel in de fles of het glas om de
warmte beter te verdelen.
Plaats het voedsel in de oven zonder
enig verpakkingsmateriaal. De verpakte
kant-en-klaar-maaltijden kunnen alleen in
de oven worden geplaatst als de
verpakking magnetronbestendig is
(raadpleeg de informatie op de
verpakking).
Bereiding met magnetron
Bereid voedsel afgedekt. Bereid voedsel
slechts zonder het te bedekken als u een
korst wilt behouden.
Zorg dat u de gerechten niet te lang
kookt, door het vermogen en de tijd te
hoog in te stellen. Het voedsel kan
uitdrogen, aanbranden of brand
veroorzaken.
Gebruik de oven niet om eieren in hun
schaal en slakken met huisje te bereiden,
omdat deze kunnen barsten. Prik het
eigeel van gebakken eieren in voordat ze
worden opgewarmd.
Prik voedsel met huid of schil diverse
malen in met een vork voordat u het
bereidt.
Snij groenten in stukjes van gelijke
grootte.
Roer vloeibare gerechten zo nu en dan
door.
NEDERLANDS
19
Roer het voedsel voor het opdienen
door.
Nadat u de oven uitschakelt, neemt u het
voedsel uit en laat u het een aantal
minuten staan.
Ontdooien in de magnetron
Plaats het bevroren, uitgepakte voedsel
op een klein omgekeerd bord met een
bakje eronder of op een ontdooirek of
plastic zeef, zodat de dooivloeistof kan
weglopen.
Verwijder telkens de stukken die zijn
ontdooid.
U kunt een hoger magnetronvermogen
gebruiken om fruit en groenten te
bereiden zonder ze eerst te ontdooien.
10.3 Kookgerei en materialen geschikt voor de magnetron
Gebruik in de magnetron alleen kookgerei en materiaal dat hiervoor bestemd is.
Gebruik onderstaande tabel als referentie.
Materiaal van de pannen
Ovenbestendig glas en porselein
zonder metalen onderdelen, bijv.
hittebestendig glas
Niet-ovenbestendig glas en porse-
lein onder zilveren, gouden, plati-
na of metalen laag/versieringen
X X
Glas en glaskeramiek van ovenbe-
stendig / diepvriesbestendig ma-
teriaal
Keramiek en aardewerk zonder
kwartz of metalen onderdelen en
metaalhoudend glazuur
X
Keramiek, porselein en aardewerk
met ongeglazuurde onderkant of
met kleine gaatjes, bijv. op hand-
vaten
X X X
Hittebestendig kunststof tot 200
°C (controleer altijd de specificatie
van de kunststof schaal voordat u
deze gebruikt)
X
Karton, papier X X
Huishoudfolie X X
Roosterfolie met magnetronbe-
stendige sluiting (controleer altijd
de specificatie van de folie voor
gebruik)
X
Ovenschotels gemaakt van metaal,
d.w.z. emaille, gietijzer
X X X
www.aeg.com20
Materiaal van de pannen
Bakblikken, met zwarte lak of sili-
conen laag (controleer altijd de
specificatie van de bakblikken voor
gebruik)
X X X
Bakplaat X X X
Bakrooster X X
Kookgerei voor magnetronge-
bruik, bijv. pan voor knapperige
gerechten
X X
10.4 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warm houden
Met deze functie houdt u het voedsel
warm. De temperatuur wordt
automatisch ingesteld op 80 °C.
Borden Warmen
Met deze functie kunt u borden en
schalen verwarmen voor het opdienen.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 70 °C.
Verdeel de opgestapelde borden en
schalen gelijkmatig over het ovenrek.
Gebruik de eerste rekstand. Verwissel ze
halverwege de verwarmtijd van plaats.
Deeg Laten Rijzen
Met de functie kunt u ook gistdeeg laten
rijzen. Doe het deeg in een grote schaal
en dek deze af met een natte doek of
plastic folie. Stel de functie in: Deeg
Laten Rijzen en de bereidingstijd.
10.5 Bakken
Gebruik de eerste keer de laagste
temperatuur.
Bij het bereiden van cake op
meerdere niveaus kan de baktijd ca.
10 - 15 minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake niet overal even bruin.
Als de cake niet overal even bruin
wordt, hoeft u de
temperatuurinstelling niet te wijzigen.
De verschillen verminderen tijdens
het bakken.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten
in de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
10.6 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak oplossing
De onderkant van de
cake is niet voldoende
gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere rek-
stand.
NEDERLANDS 21
Bakresultaat Mogelijke oorzaak oplossing
De cake zakt in en
wordt klef, klonterig,
streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
lager in.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt de bak-
tijd niet verlagen door een hoge-
re temperatuur in te stellen.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let op
de kneedtijden, vooral bij het ge-
bruik van keukenmachines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
hoger in.
Te lange baktijd. De volgende keer dat u een cake
bakt, gebruikt u een kortere bak-
tijd.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager instel-
len en de baktijd verlengen.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig over
de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
een beetje hoger in.
10.7 Bakken op één ovenniveau
Bakken in een bakblik
Gerecht -functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Tulband of brioche Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch gebak /
vruchtencake
Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Hetelucht 140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Boven + onder-
warmte
160 35 - 50 2
Taartbodem - zandtaart-
deeg
1)
Hetelucht 170 - 180 10 - 25 1
Taartbodem - zacht ca-
kedeeg
Hetelucht 150 - 170 20 - 25 1
www.aeg.com22
Gerecht -functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, dia-
gonaal geplaatst)
Hetelucht 160 70 - 90 1
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, dia-
gonaal geplaatst)
Boven + onder-
warmte
180 70 - 90 1
Kwarktaart, bakplaat
2)
Boven + onder-
warmte
160 - 170 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht -functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vlechtbrood/broodkrans Boven + onder-
warmte
170 - 190 30 - 40 2
Kerststol
1)
Boven + onder-
warmte
160 - 180 50 - 70 2
Brood (roggebrood)
1)
Boven + onder-
warmte
2
eerst 230 20
vervolgens 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen / Eclairs
1)
Boven + onder-
warmte
190 - 210 20 - 35 2
Biscuitrol
1)
Boven + onder-
warmte
180 - 200 10 - 20 2
Kruimeltaart (droog) Hetelucht 150 - 160 20 - 40 1
Boter-/Suikerkoek
1)
Boven + onder-
warmte
190 - 210 20 - 30 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Hetelucht 150 - 160 35 - 55 1
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Boven + onder-
warmte
170 35 - 55 1
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
Hetelucht 160 - 170 40 - 80 1
NEDERLANDS 23
Gerecht -functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Plaatkoek met kwetsba-
re garnering (bijvoor-
beeld kwark, room, pud-
dingvulling)
1)
Boven + onder-
warmte
160 - 180 40 - 80 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht -functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes Hetelucht 150 - 160 10 - 20 1
Short bread / Zandtaart-
deeg / Gebakreepjes
Hetelucht 140 20 - 35 1
Short bread / Zandtaart-
deeg / Gebakreepjes
1)
Boven + onder-
warmte
160 20 - 30 2
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
Hetelucht 150 - 160 15 - 20 1
Eiwitgebak / schuimge-
bak
Hetelucht 80 - 100 120 - 150 1
Bitterkoekjes Hetelucht 100 - 120 30 - 50 1
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Hetelucht 150 - 160 20 - 40 1
Klein bladerdeegge-
bak
1)
Hetelucht 170 - 180 20 - 30 1
Broodjes
1)
Boven + onder-
warmte
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Kleine ca-
kes
1)
Hetelucht 160 20 - 35 3
Small cakes / Kleine ca-
kes
1)
Boven + onder-
warmte
170 20 - 35 2
1)
Oven voorverwarmen.
www.aeg.com24
10.8 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel Boven + onder-
warmte
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Boven + onder-
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Grill + ventilator 210 - 230 10 - 20 1
Stokbroden met
gesmolten kaas
Hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Rijstepap Boven + onder-
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven + onder-
warmte
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde groen-
te
Hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
10.9 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Hetelucht.
Gebak op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Roomsoezen / Eclairs
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 3
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 3
1)
Oven voorverwarmen.
Klein gebak/cakejes/gebak/broodjes
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 / 3
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Deegreep-
jes
140 25 - 45 1 / 3
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
160 - 170 25 - 40 1 / 3
NEDERLANDS 25
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Eiwitgebak, schuimge-
bak
80 - 100 130 - 170 1 / 3
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 3
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 30 - 60 1 / 3
10.10 Lage Temperatuur
Garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis.
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet varkensbraadstuk.
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Nuttige
aanwijzingen en tips'.
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C
en 150°C. De standaard is 90°C. Nadat
de temperatuur is ingesteld, blijft de
oven werken bij 80°C. Gebruik de
automatische lage temperatuur garen
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen
als u gebruik maakt van de
functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees samen met de hete
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen.
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Biefstuk 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1 - 1.5 150 90 - 110 1
Geroosterd kalfsvlees 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Steak 0.2 - 0.3 120 20 - 40 1
10.11 Hetelucht + onderwarmte
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne korst)
1)
200 - 230 15 - 20 3
Pizza (met veel garne-
ring)
2)
180 - 200 20 - 30 3
Taarten 180 - 200 40 - 55 3
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 3
www.aeg.com26
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Quiche Lorraine (hartige
taart)
170 - 190 45 - 55 3
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 3
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90 3
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 3
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 3
Ongedesemd brood
1)
230 10 - 20 3
Bladerdeegtaart
1)
160 - 180 45 - 55 3
Flammekuchen
1)
230 12 - 20 3
Piroggen (Russische vari-
ant op calzone)
1)
180 - 200 15 - 25 3
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
10.12 Braden
Gebruik hittebestendig kookgerei.
Braad grote braadstukken direct in de
diepe bakplaat of op een bakrooster
boven de bakplaat.
Giet wat water op de bakplaat om het
inbranden van vrijkomende vleessappen
of vet te voorkomen.
Vlees met een korst kan in de braadslede
zonder deksel worden gebraden.
Draai het braadstuk na 1/2 - 2/3 van de
gaartijd.
Om het vlees sappiger te houden:
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel of gebruik een braadzak.
Rooster vlees en vis in grote stukken
(1 kg of meer).
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
10.13 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht -functie Hoeveel-
heid
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees Boven + onder-
warmte
1 – 1,5 kg 230 120 - 150 1
Rosbief of
ossenhaas:
rood
1)
Grill + ventilator per cm
dikte
190 - 200 5 - 6 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossenhaas:
medium
Grill + ventilator per cm
dikte
180 - 190 6 - 8 per cm
dikte
1
NEDERLANDS 27
Gerecht -functie Hoeveel-
heid
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Rosbief of
ossenhaas:
gaar
Grill + ventilator per cm
dikte
170 - 180 8 - 10 per cm
dikte
1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht -functie Hoeveelheid Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouder-
stuk, nekstuk,
hamlap
Grill +
ventilator
1 – 1,5 kg 90 - 120 1
Kotelet, rib-
betje
Grill +
ventilator
1 – 1,5 kg 1
Gehaktbrood Grill +
ventilator
750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
Varkens-
schenkel
(voorge-
kookt)
Grill +
ventilator
750 g - 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht -functie Hoeveelheid Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
Grill +
ventilator
1 kg 160 - 180 120 - 150 1
Kalfsschenkel Grill +
ventilator
1,5 – 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht -functie Hoeveelheid Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout, ge-
roosterd lams-
vlees
Grill +
ventilator
1 – 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Lamsrug Grill +
ventilator
1 – 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
www.aeg.com28
Wild
Gerecht -functie Hoeveelheid Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazenrug, ha-
zenbout
1)
tot 1 kg 1
Rug Boven +
onder-
warmte
1,5 – 2 kg 1
Reebout, her-
tenbout
Boven +
onder-
warmte
1,5 – 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht -functie Hoeveelheid Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kip Grill +
ventilator
200 – 250 g
elk
200 - 220 30 - 50 1
Halve kip Grill +
ventilator
400 – 500 g
elk
190 - 210 1
Stukken gevo-
gelte
Grill +
ventilator
1 – 1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
eend Grill +
ventilator
1,5 – 2 kg 180 - 200 80 - 100 1
Vis (gestoomd)
Gerecht -functie Hoeveelheid Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis 1 – 1,5 kg 1
10.14 Grillen
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd de pan voor het opvangen van
vet op de eerste rekstand plaatsen.
Alleen platte stukken vlees of vis
grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
NEDERLANDS 29
Grillen
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Biefstuk, medi-
um
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Runderfilet, me-
dium
230 20 - 30 20 - 30 1
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Hele vis, 500 -
1.000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
10.15 Bevroren gerechten
Haal het voedsel uit de verpakking.
Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen
borden of schotels. Hierdoor kan de
ontdooitijd worden verlengd.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 3
American pizza, bevro-
ren
190 - 210 20 - 25 3
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 3
Pizza snacks, bevroren 180 - 200 15 - 30 3
Patat, dun
1)
210 - 230 20 - 30 3
Patat, dik
1)
210 - 230 25 - 35 3
Aardappelpartjes / -
kroketjes
1)
210 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne/Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
Lasagne / Cannelloni,
bevroren
160 - 180 40 - 60 2
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 3
1)
Tussen het bakken door 2 tot 3 keer keren.
www.aeg.com30
Tabel voor diepvries- en kant-en-klaargerechten
Gerecht -functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren
1)
Boven + onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Patates frites
2)
(300 - 600 g)
Boven + onder-
warmte of Grill +
ventilator
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Baguettes
3)
Boven + onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Vruchtencake Boven + onder-
warmte
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Tussen het bakken door 2 tot 3 keer keren.
3)
Oven voorverwarmen.
10.16 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten begint
te borrelen (na ca. 35 - 60 minuten bij
weckpotten van 1 liter), stop de oven of
verlaag de temperatuur tot 100 °C
(raadpleeg de tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen / rij-
pe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
NEDERLANDS 31
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur-
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
10.17 Drogen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (u) Roosterhoogte
Bonen 60 - 70 6 - 8 3
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6 3
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 3
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3
Peren 60 - 70 6 - 9 3
10.18 Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 2
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
www.aeg.com32
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Brioche 160 - 180 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 180 - 200 50 - 70 2
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 2
10.19 Bereiding met
magnetron
Voor functie Ontdooien bevelen wij aan
30 °C te gebruiken.
Tips voor de magnetron
Bereidings-/
ontdooiresultaten
Mogelijke oorzaak oplossing
Het eten is te droog. Het vermogen was te hoog.
De tijdsduur was te lang.
Kies de volgende keer een lager ver-
mogen en een langere bereidings-
tijd.
Het eten is nog
steeds niet ontdooid,
heet of gekookt na-
dat de bereidingstijd
is verstreken.
De tijdsduur was te kort. Stel een langere tijdsduur in. Het
magnetronvermogen niet verhogen.
Het voedsel is over-
verhit aan de randen,
maar is in het mid-
den nog niet gaar.
Het vermogen was te hoog. Kies de volgende keer een lager ver-
mogen en een langere bereidings-
tijd.
Vlees ontdooien
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Steak (0,2 kg) 100 5 - 7 5 - 10
Gehakt (0,5 kg) 100 10 - 15 5 - 10
Gevogelte ontdooien
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Kip (1 kg) 100 25 - 30 10 - 20
Kipfilet (0,15 kg) 100 3 - 5 10 - 15
Kippenpoten (0,15 kg) 100 3 - 5 10 - 15
NEDERLANDS 33
Vis ontdooien
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Hele vis (0,5 kg) 100 10 - 15 5 - 10
Visfilets (0,5 kg) 100 12 - 15 5 - 10
Zuivelproducten ontdooien
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Boter (0,25 kg) 100 3 - 4 5 - 10
Geraspte kaas (0,2 kg) 100 2 - 3 10 - 15
Taart/koekjes ontdooien
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Gistcake (1 stuks) 200 2 - 3 15 - 20
Cheesecake (1 stuks) 100 2 - 4 15 - 20
Droge cake (bijv. hotelcake)
(1 stuks)
200 2 - 4 15 - 20
Brood (1 kg) 200 15 - 20 5 - 10
Gesneden brood (0,2 kg) 200 3 - 5 5 - 10
Broodjes (4 stuks) 200 2 - 4 2 - 5
Fruit ontdooien
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Fruit (0,25 kg) 100 5 - 10 10 - 15
Opnieuw Verwarmen
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Babyvoeding in potjes (0,2
kg)
300 1 - 2 -
Babymelk (180 ml); zet lepel
in de fles
600 0:20 - 0:40 -
Kant-en-klaarmaaltijd (0,5 kg) 600 6 - 9 2 - 5
Bevroren kant-en-klaarmaal-
tijden (0,5 kg)
400 10 - 15 2 - 5
Melk (200 ml) 1000 1 - 1:30 -
www.aeg.com34
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Water (200 ml) 1000 1:30 - 2 -
Saus (200 ml) 600 1 - 3 -
Soep (300 ml) 600 3 - 5 -
Smelten
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Chocolade / chocoladelaag-
je (0,15 kg)
300 2 - 4 -
Boter (0,1 kg) 400 0:30-1:30 -
Meer
Gerecht Vermogen
(Watt)
Tijd (min) Rusttijd (min)
Hele vis (0,5 kg) 500 8 - 10 2 - 5
Visfilets (0,5 kg) 400 4 - 7 2 - 5
Groenten, vers (0,5 kg + 50
ml water)
600 5 - 15 -
Groenten, bevroren (0,5 kg +
50 ml water)
600 10 - 20 -
Gepofte aardappels (0,5 kg) 600 7 - 10 -
Rijst (0,2 kg + 400 ml water) 600 15 - 18 -
Popcorn 1000 1:30 - 3 -
Combimagnetronfunctie
Om gerechten korter te bereiden en
tegelijkertijd een bruin korstje te geven.
Gerecht -functie Ver-
mo-
gen
(Watt
)
Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd
(min)
Roos-
ter-
hoog-
te
Rusttijd
(min)
Aardappel-
gratin (1,1 kg)
Hetelucht + magnetron 400 180 40 1 2-5
Cake (0,7 kg) Boven- en onderwarm-
te + magnetron
100 190 25 2 5
NEDERLANDS 35
Gerecht -functie Ver-
mo-
gen
(Watt
)
Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd
(min)
Roos-
ter-
hoog-
te
Rusttijd
(min)
Geroosterd
varkensvlees
(1,5 kg)
Hetelucht + magnetron 200 180 90 1 2-5
Lasagne Boven- en onderwarm-
te + magnetron
200-3
00
180 35 1 2-5
Kip (1 kg) Grill + hete lucht +
magnetron
400 230 40 1 2-5
10.20 Voorbeelden van
kooktoepassingen voor de
instellingen van het vermogen
De gegevens in de volgende tabel
dienen slechts als richtlijn.
Instelling vermogen Gebruik
1000 Watt
900 Watt
800 Watt
700 Watt
Verwarmen van vloeistof
Dichtschroeien aan het begin van het kookproces
Koken van groenten
600 Watt
500 Watt
Ontdooien en verwarmen van bevroren maaltijden
Verwarmen van een maaltijd op een bord
Stoofpot sudderen
Eiergerechten koken
400 Watt
300 Watt
Maaltijden door laten koken
Delicaat voedsel koken
Verwarmen van babyvoeding
Rijst laten sudderen
Delicaat voedsel verwarmen
Smelten van kaas, chocolade, boter
200 Watt
100 Watt
Ontdooien van vlees, vis
Ontdooien van kaas, room en boter
Ontdooien van fruit en gebak
Ontdooien van brood
10.21 Aanwijzingen voor
testinstituten
Magnetronfunctie
Testen volgens IEC 60705.
www.aeg.com36
Gerecht Vermo-
gen
(Watt)
Hoe-
veelheid
(kg)
Rooster-
hoogte
1)
Tijd (min) Opmerkingen
Taart 600 0.475 Onder-
kant
7 - 9 Draai halverwege de
bereidingstijd de con-
tainer 1/4 om.
Gehaktbrood 400 0.9 2 25 - 32 Draai halverwege de
bereidingstijd de con-
tainer 1/4 om.
Eiervla 500 1 Onder-
kant
18 -
Ontdooien
van vlees
200 0.5 Onder-
kant
8 - 12 Draai het vlees halver-
wege de bereidingstijd
om.
1)
Gebruik het draadrek mits anders aangegeven.
Combimagnetronfunctie
Testen volgens IEC 60705.
Gerecht -functie Vermo-
gen
(Watt)
Tempera-
tuur (°C)
Roos-
ter-
hoogte
1)
Tijd (min) Opmerkingen
Cake (0,7
kg)
Boven- en
onderwarm-
te + magne-
tron
100 200 2 23 - 27 Draai halverwege
de bereidingstijd
de container 1/4
om.
Aardap-
pelgratin
(1,1 kg)
Hetelucht +
magnetron
300 180 2 38 - 42 Draai halverwege
de bereidingstijd
de container 1/4
om.
Kip (1,1
kg)
Grill + hete
lucht + mag-
netron
400 230 1 35 - 40 Doe het vlees in
een ronde kom en
draai het halver-
wege de berei-
dingstijd om.
1)
Gebruik het draadrek mits anders aangegeven.
11. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
NEDERLANDS 37
11.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van de oven schoon
met een zachte doek, warm water en een
mild reinigingsmiddel.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk
gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand
veroorzaken. Het gevaar is groter voor
de grillpan.
Verwijder voedselresten en vetten
voorzichtig van de bovenkant van de
ovenruimte.
Reinig alle accessoires na elk gebruik en
laat ze drogen. Gebruik een zachte doek
met een warm sopje en een
reinigingsmiddel. De accessoires niet in
de afwasmachine reinigen.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een
afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
Neem het vocht uit de ruimte na ieder
gebruik af.
11.2 Verwijderen van de
geleiders
Zorg ervoor dat de oven is afgekoeld
voordat u onderhoud verricht. Er bestaat
verbrandingsgevaar.
Om het apparaat te reinigen, verwijder
de inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven
toe uit de voorste ophanging
trekken.
2
3
1
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
11.3 Het lampje vervangen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het lampje kan heet zijn.
1.
Oven uitschakelen.
Wacht totdat de oven afgekoeld is.
2. Trek de oven uit het stopcontact.
3. Leg een doek op de bodem van de
ovenruimte.
LET OP!
Houd de halogeenlamp
altijd met een doek vast om
te voorkomen dat er
vetrestjes op de ovenlamp
verbranden.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp en
verwijder het.
2. Reinig de glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
12.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
www.aeg.com38
12.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een stopcontact of is niet
goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het stop-
contact (zie het aansluitdia-
gram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschake-
ling is actief.
Raadpleeg 'Automatisch uit-
schakelen'.
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla-
gen.
Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen.
Er heeft een stroomonder-
breking van langer dan 3 da-
gen plaatsgehad.
Raadpleeg het hoofdstuk
'Voor eerste ingebruikname'.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen.
De demofunctie is ingescha-
keld.
Uitschakelen demomodus in:
Menu / Basis Instellingen /
DEMO. Activerings-/deacti-
veringscode: 2468.
Het display toont een fout-
code die niet in deze tabel
staat.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de vei-
ligheidsschakelaar in de
zekeringkast en schakel
deze weer in.
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
NEDERLANDS 39
12.2 Onderhoudsgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper ofeen erkende serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich aan de
voorkant van de binnenkant van de oven.
Verwijder het typeplaatje niet uit de
ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
13. ENERGIEZUINIGHEID
13.1 Energiebesparing
Deze oven bevat functies die
u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed
gesloten is als u de oven in werking stelt.
De deur niet openen tijdens de
bereiding met stoom. Houd het
deurrubber schoon en zorg ervoor dat
het goed op zijn plaats vastzit.
Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen, maar alleen als u
geen magnetronfunctie gebruikt..
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer
dan 30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Houd de onderbrekingen tussen het
bakken zo kort mogelijk als u een aantal
gerechten tegelijkertijd bereidt.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met tijdselectie (Duur of
Einde) in werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het indicatielampje van de
restwarmte of temperatuur verschijnt op
het display.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Schakel de verlichting tijdens het koken
uit. Doe het aan als u het nodig heeft.
14. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
www.aeg.com40
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
*
NEDERLANDS
41
www.aeg.com42
NEDERLANDS 43
www.aeg.com/shop
867300597-D-462018
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

AEG KME861000M Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor