6
De afvoerbuis moet een diameter van 120 mm hebben.
Als de afvoerbuis horizontaal loopt, moet hij ca. 10° naar boven
gebogen worden, opdat de afgewerkte lucht ongehinderd naar
buiten kan stromen.
Bij montage van de afzuigkap moeten de volgende minimale
afstanden van de bovenkant van de kookzones of branders tot
de onderkant van de afzuigkap worden aangehouden:
elektrisch fornuis 600 mm
gasfornuis 650 mm
kolenfornuis min. 700 mm
De afgewerkte lucht mag niet in een kanaal dat bestemd is voor
de afvoer van rook-/verbrandingsgassen of een schacht die dient
voor de ontluchting van ruimten met stookplaatsen geleid worden.
Als u de afgewerkte lucht in een niet in gebruik zijnd kanaal dat is
bestemd voor de afvoer van rook-/verbrandingsgassen wilt leiden,
raden wij u aan de schoorsteenveger om toestemming te vragen.
Voor het afvoeren van de afgewerkte lucht moeten de plaatselijke
voorschriften in acht genomen worden.
Bij gebruik als afzuigkap moet gezorgd worden voor een
voldoende grote toevoeropening, die ongeveer even groot als
de afvoeropening moet zijn.
Op grond van landelijke bouwvoorschriften gelden voor het
gemeenschappelijke gebruik van afzuigkappen en toestellen die
zijn aangesloten op een verbrandingsgaskanaal/schoorsteen,
zoals kolen- of oliekachels en gasovens in dezelfde ruimte,
bepaalde beperkingen.
Volgens de landelijke verordening is in dergelijke ruimten een
onderdruk van hoogstens 0,04 mbar toegestaan.
Aanwijzingen
m.b.t. de
veiligheid
voor de keuken-
installateur
L 827 24-01-1997, 15:526