Bauknecht BLZE 6290/IN de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

25
GEBRUIKSAANWIJZING
INSTALLATIE
ELEKTRISCHE AANSLUITING
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE
AANBEVELINGEN
ACCESSOIRES VAN DE OVEN
BEREIDINGSTABEL
ONDERHOUD EN REINIGING VAN DE OVEN
OPSPOREN VAN STORINGEN
KLANTENSERVICE
-CONFORMITEITSVERKLARING
26
INSTALLATIE
ELEKTRISCHE AANSLUITING
•Belangrijk:
zet de oven niet onder spanning voordat
de aansluiting volledig tot stand is gebracht.
De installatie en de elektrische aansluiting van de
apparatuur moeten worden uitgevoerd door een
gekwalificeerd vakman overeenkomstig de instructies
van de fabrikant en de plaatselijk geldende regels.
De installateur is verantwoordelijk voor een correcte
elektrische aansluiting en voor de naleving van de
veiligheidsvoorschriften.
Het apparaat moet op het elektriciteitsnet worden
aangesloten via een meerpolige tussenschakelaar met
een afstand van min. 3 mm tussen de contacten.
De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
Gebruik geen meervoudige contactdozen of
verlengsnoeren.
Na de installatie moeten de elektrische delen
ontoegankelijk zijn.
In geval van aansluiting met een stekker dient u ervoor
te zorgen dat deze toegankelijk is na de installatie van
het apparaat.
Controleer of de spanning op het typeplaatje
overeenstemt met de spanning in uw woning. Het
typeplaatje bevindt zich op de voorrand van de oven,
en is zichtbaar wanneer de ovendeur openstaat.
In geval van vervanging van de voedingskabel dient u een
kabel van het type H05RR-F 3x1,5 of hoger te gebruiken.
Technische informatie voor de installateur
Dit apparaat is bijzonder zwaar en moet door twee of meer personen worden opgetild en verplaatst om risico's
of ongemakken te voorkomen.
Nadat de oven uit de verpakking is verwijderd om de aansluitingen uit te kunnen voeren, moet hij op de onderkant
van polystyreen worden gezet om hem niet te beschadigen.
Probeer de oven niet op te tillen aan de handgreep (afb. 1, A), maar pak hem aan weerszijden (afb. 1, B) vast
Controleer of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft opgelopen.
De afmetingen van de oven en de inbouwruimte zijn weergegeven op de afbeelding hiernaast.
De meubels die in aanraking komen met de oven moeten bestand zijn tegen de warmte (min. 85°C).
Bij kunststofplaten of siliconenkit die onvoldoende bestand zijn tegen de warmte ontstaat bobbelvorming,
vervorming van het oppervlak of laat de bekleding los.
Installeer de oven in de behuizing door hem aan de zijkanten op te tillen en let op dat de het netsnoer niet vast
komt te zitten.
Bevestig de oven met de schroeven.
De oven kan in een kolom worden gebouwd.
Laat aan de onderkant van het inbouwmeubel een ventilatieopening van minstens 860x90 mm vrij.
Zorg bij installatie in een kolom naast het open stuk van 860x90 mm voor nog een open stuk aan de
bovenkant van 500x90 mm.
Afb. 1
27
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
Om de oven zo goed mogelijk te gebruiken raden wij
u aan om de gebruiksaanwijzing en het
productinformatieblad aandachtig door te lezen en te
bewaren.
Haal het beschermkarton en het polystyreen uit de oven.
Reinig de binnenkant van de oven met een mild
reinigingsmiddel en lauw water.
Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem
ongeveer 30 minuten op de maximumtemperatuur
om de geur van het isolatiemateriaal en de
beschermende vetlaag te verwijderen.
Houd tijdens deze procedure het raam open.
MILIEUTIPS
1. Verpakking
Het verpakkingsmateriaal kan volledig gerecycled
worden, zoals door het recyclingsymbool wordt
aangegeven .
2. Oven
Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de
Europese richtlijn 2002/96/EG inzake Afgedankte
elektrische en elektronische apparaten (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit product correct wordt
afgedankt, helpt u mogelijke schadelijke gevolgen voor
het milieu en de gezondheid te voorkomen.
Het symbool op het product of op de begeleidende
documentatie bij het product geeft aan dat dit apparaat
niet als huishoudelijk afval behandeld mag worden, maar
naar een speciaal verzamelpunt voor recycling van
elektrische en elektronische apparaten moet worden
gebracht.
Het afdanken moet worden uitgevoerd in
overeenstemming met de plaatselijke
milieuvoorschriften voor afvalverwerking.
Neem voor meer informatie over de behandeling,
herwinning en recycling van dit product contact op met
het stadskantoor in uw woonplaats, de
afvalophaaldienst of de winkel waar u het product hebt
aangeschaft.
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE
AANBEVELINGEN
Koppel de oven los van de netstroom alvorens
onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.
Laat kinderen en personen met een motorische
handicap het apparaat nooit zonder toezicht
gebruiken.
Controleer of kinderen niet met het apparaat
spelen.
De toegankelijke onderdelen van de oven
kunnen heet worden tijdens gebruik; houd
kinderen uit de buurt van het apparaat.
Voor het reinigen van de RUITEN mogen geen
schuurmiddelen of -materialen gebruikt worden
om te voorkomen dat ze beschadigd worden.
Tijdens het gebruik wordt het apparaat zeer
heet. Wees voorzichtig dat u de warmte-
elementen in de oven niet aanraakt.
Eventuele reparaties of werkzaamheden aan de oven
mogen uitsluitend door een erkende vakman worden
verricht.
Controleer of de elektrische bedrading van andere
elektrische apparaten in de buurt van de kookplaat of
oven niet in contact komt met hete onderdelen en niet
vast komt te zitten tussen de ovendeur.
Gebruik ovenhandschoenen als u pannen of
accessoires uit de hete oven haalt.
Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbaar materiaal in de oven.
De oven kan in brand vliegen als het apparaat per
ongeluk wordt ingeschakeld.
Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze
de ovenruimte of de scharnieren kunnen beschadigen.
Maximumgewicht: 7 kg.
Leun niet tegen de geopende deur van de oven of ga
er niet op zitten.
Hang geen gewichten aan de handgreep van de
geopende ovendeur.
Dit apparaat mag alleen worden gebruikt voor het
doel waarvoor het is ontworpen, en dus voor het
bereiden van voedingsmiddelen. Elk ander gebruik
(verwarming van de ruimten) is oneigenlijk en dus
gevaarlijk.
De fabrikant kan niet verantwoordelijk worden
gehouden voor eventuele beschadigingen die het
gevolg zijn van een oneigenlijk of verkeerd gebruik van
het apparaat.
Tijdens het gebruik van elektrische apparaten moeten
enkele essentiële regels worden nageleefd. Volg
vooral tijdens het gebruik de volgende regels:
- trek niet aan de voedingskabel om de stekker uit
het stopcontact te halen;
- raak het apparaat niet aan wanneer uw voeten nat
of vochtig zijn;
- gebruik het apparaat niet wanneer u op blote
voeten loopt.
28
ACCESSOIRES VAN DE OVEN
Opvangbak
(1)
De opvangbak is bedoeld om vet of voedseldeeltjes op te vangen
wanneer hij onder het rooster is geplaatst, of bijvoorbeeld als bakplaat
voor het bereiden van vlees, kip, vis, met of zonder groenten. Giet een
beetje water in de opvangbak om vetspetters of rookvorming te
voorkomen.
Gebaksplaat
(2)
Voor het bakken van koekjes, schuimgebak en pizza's.
Rooster
(3)
Het rooster kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of als
draagrooster voor pannen, bak- en cakevormen en ieder type
ovenschaal. Kan op ieder beschikbare steunhoogte worden geplaatst.
Katalytische panelen
(4)
De katalytische panelen hebben een microporeuze laag die vetspetters
absorbeert. Wij raden aan om na het bereiden van zeer vet voedsel een
zelfreinigingscyclus uit te voeren.
1.
Laat de oven ongeveer een half uur leeg werken met een
temperatuur van 200°C.
2.
Daarna, als de oven is afgekoeld, met een vochtige spons
voedselresten verwijderen, als dat nodig is.
Gebruik geen zeep of reinigingsmiddelen - dit kan de katalytische
emaillaag beschadigen.
Bij onze klantenservice is een set met katalytische panelen verkrijgbaar.
Deze kunt u aanvragen onder vermelding van de code 4812 310 28087.
Draaispit
(5)
Te gebruiken zoals aangegeven in het deel van het apart bijgeleverde
productinformatieblad.
NB:
de accessoires variëren afhankelijk van het model.
29
BEREIDINGSTABEL
Type gerecht TempC Steunhoogte (*) Bereidingstijd (min) Bereidingscyclus
Gebak en taarten
Cake of focaccia's 180 2 55-65
Vruchtentaart 200 1 30-40
Ricottataart 180 2 35-40
Gebak van gerezen deeg 200 1 25-35
Kruimeldeeg 190 2 20-30
Soesjesdeeg 200 2 15-25
Koekjes 190 3 15-20
Lasagne
225 2 40-50
Vlees
Ossenhaas 225 2-3 50-80
Gebraden rundvlees 225 2-3 50-80
Gebraden kalfsvlees 225 2-3 60-80
Gebraden lamsvlees 225 2 45-55
Rosbief 225 2-3 50-60
Gebraden haas 200 2 60-90
Gebraden kalkoen 180 2 circa 240
Gebraden gans 200 2 150-210
Gebraden eend 200 2 120-180
Gebraden kip 200 2 60-90
Geitenbout 200 2-3 90-150
Hertenbout 180 2-3 90-180
Vis
180 2-3 10-40
Groente
Groenteschotel 170-190 2-3 40-50
Pizza
240 1 15-25
Bereiden met de grill
Karbonades 4 8-12
Worstjes 4 10-13
Gegrilde kip 3 25-35
Kipspiezen 50-65
Spiezen van gebraden kalfsvlees 50-65
NB:
(*) De steunhoogten zijn van onder naar boven genummerd. Verwarm de oven voor alvorens de gerechten erin te plaatsen.
Deze cycli worden aanbevolen voor het bereiden van delicate gerechten en/of voor het verwarmen
van gerechten.
Deze cyclus wordt aanbevolen voor gelijktijdige bereidingen van verschillende levensmiddelen
zonder dat er smaken of geuren worden overgebracht (bij dezelfde bereidingstijd).
BOVENSTAANDE GEGEVENS ZIJN INDICATIEF, OMDAT HET BEREIDINGSTYPE EN DE BEREIDINGSTIJD VARIËREN AFHANKELIJK VAN DE
HOEVEELHEID EN DE KWALITEIT VAN DE GERECHTEN.
30
ONDERHOUD EN REINIGING VAN DE OVEN
LET OP: geadviseerd wordt om bij de volgende handelingen
beschermende handschoenen te dragen. Het is belangrijk dat de
onderstaande aanwijzingen zorgvuldig worden opgevolgd om
eventueel persoonlijk letsel alsmede schade aan de ovendeur en
de scharnieren te voorkomen.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en maak hem schoon om te
voorkomen dat aangekoekte voedselresten herhaaldelijk worden
opgewarmd.
Als voedselresten vastzitten, een ovenreiniger gebruiken en de
instructies op de verpakking ervan opvolgen.
Maak de buitenkant schoon met een spons en lauw water.
Gebruik geen schuurmiddelen of pannensponsjes.
Gebruik een vloeibaar reinigingsmiddel om het venster van de
ovendeur te reinigen.
Reinig de accessoires in de afwasmachine of met de hand met een
ovenreiniger.
Belangrijk:
gebruik nooit een hogedrukspuit of een stoomreiniger.
Vervangen van het lampje
LET OP:
haal de spanning van de oven af.
Voor het vervangen van het ovenlampje
B
moet het beschermkapje
A
worden verwijderd door hem linksom te draaien.
Nadat het lampje is vervangen moet het beschermkapje
A
worden
teruggeplaatst.
NB:
gebruik alleen lampjes van 25 W, type E-14, T 300°C, die bij de
klantenservice verkrijgbaar zijn.
Demonteren van de ovendeur
(scharnieren met beweegbare hendeltjes)
Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan de deur als volgt
worden verwijderd met behulp van de scharnieren.
De scharnieren
A
zijn voorzien van twee beweegbare hendeltjes
B
.
Als het hendeltje B wordt opgetild, wordt het scharnier uit zijn behuizing
bevrijd. De deur kan dan worden opgetild en naar buiten worden
weggehaald; pak de deur hiervoor aan weerszijden in de buurt van de
scharnieren vast.
Ga in omgekeerde volgorde te werk om de deur weer te installeren en
plaats als eerste de scharnieren weer in hun behuizing.
Vergeet niet om de twee beweegbare hendeltjes B voor het vasthaken
van de scharnieren naar beneden te duwen alvorens de deur weer te
sluiten.
Smonteren van het binnenglas van de ovendeur
(afb. 1-2)
Gebruik voor het verwijderen van het binnenglas van de deur een
muntstuk die u in de twee groeven
A
steekt om het glas op te heffen
totdat de twee pinnetjes
B
uit hun behuizingen komen (afb. 1).
Til het glas op zoals in afb. 2 is weergegeven en neem het uit de bovenste
behuizing weg.
Herhaal bovenstaande handelingen in omgekeerde volgorde om het glas
weer in de deur te monteren: plaats het glas weer in zijn behuizing door
het op de randen van de deur te laten steunen. Druk op het glas totdat
de pinnetjes weer in hun oorspronkelijke positie zitten (afb. 2).
Let na het weghalen van het glas en tijdens het schoonmaken van
de glasplaten en binnenranden van de deur goed op, omdat ze
scherp kunnen zijn als gevolg van de vervaardigingsprocessen.
afb. 1
afb. 2
31
OPSPOREN VAN STORINGEN
Oven verwarmt niet
Het apparaat weer aanzetten om te controleren of het
probleem is opgelost.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft.
Controleer of de mechanische programmaknop op de
bereidingstijd of op handmatige werking is ingesteld.
KLANTENSERVICE
Alvorens contact op te nemen met de
Klantenservice:
1.
Ga na of u het probleem niet zelf kunt oplossen (zie
“Opsporen van storingen“).
2.
Zet het apparaat weer aan om te controleren of het
probleem is opgelost.
Neem contact op met de dichtstbijzijnde
klantenservice, als na het uitvoeren van deze
controles de oven niet werkt.
Vermeld altijd:
een korte beschrijving van de storing,
het type en het exacte model van het apparaat,
het servicenummer (nummer achter het woord
“SERVICE”) op het typeplaatje op de rechter
binnenrand van de ovenruimte (zichtbaar bij geopende
deur). Het servicenummer bevindt zich ook op het
garantieboekje.
uw adres en telefoonnummer.
Wend u voor reparaties in garantie altijd tot de
servicecentra die door de fabrikant zijn
geautoriseerd,
zoals in de garantievoorwaarden is
beschreven.
Volg deze basisregels op ter garantie van de
kwaliteit en de veiligheid van het product.
-CONFORMITEITSVERKLARING
Deze oven is vervaardigd om in aanraking te komen
met levensmiddelen en is in overeenstemming met de
Europese richtlijn 89/109/EEG.
Deze oven is uitsluitend ontworpen om als bak- en
braadapparaat gebruikt te worden. Elk ander gebruik
(verwarmen van ruimtes) is oneigenlijk en dus
gevaarlijk.
Deze oven (Klasse 1) is ontworpen, vervaardigd en op
de markt gebracht in overeenstemming met:
- de veiligheidsvereisten van de
“Laagspanningsrichtlijn” 73/23/EEG;
- de veiligheidsvereisten van de
“EMC”-richtlijn 89/336/EEG;
- de vereisten van de richtlijn 93/68/EEG.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7

Bauknecht BLZE 6290/IN de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor