88
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
*
Bakwijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm EN 50304 en
de Europese richtlijn 2002/40/EG.
BBRROOOODD
(aanbevolen temperatuur
220055°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Aanbevolen bakwijze voor het bakken van brood.
•
Plaats de bol brooddeeg op de gebakschotel - 2e rek.
•
Vergeet niet een bekertje water op de bodemplaat te plaatsen om een knapperige en
gouden korstje te bekomen.
EECCOO
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement van de
oven zonder luchtcirculatie.
•
In deze stand kunt u energie besparen zonder de bakkwaliteit te beïnvloeden.
•
De ECO stand wordt gebruikt voor de energielabeling.
•
Al deze bakwijzen gebeuren zonder
vvoooorrvveerrwwaarrmmiinngg..
GGEEPPUULLSSEEEERRDD WWAARRMMHHOOUUDDEENN
(aanbevolen temperatuur
8800°°CC
mini 35°C maxi 100°C)
•
Het verwarmingselement achter in de oven wordt gedoseerd gebruikt samen met de
luchtvermenging en houdt uw gerechten warm.
•
Aanbevolen om brooddeeg, broodjes en tulband te laten rijzen... waarbij de
temperatuur niet boven de 40°C komt (opwarmen van borden, ontdooien).
GGEEMMAATTIIGGDDEE GGRRIILLLL HHEETTEE LLUUCCHHTT
(aanbevolen temperatuur
220000°°CC
mini 180°C maxi 230°C)
•
Het bakken gebeurt afwisselend door het bovenste verwarmingselement en de
luchtvermenging.
•
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en gebraad blijven sappig en krokant.
•
Schuif de braadslee op de laagste richel.
•
Aanbevolen voor alle
ggeevvooggeellttee
of
ggeebbrraaaadd
op het braadspit, om lamsvlees en
rundsgebraad door te bakken. Om stukken vis zacht te houden.
SSTTEERRKKEE GGRRIILLLL
(aanbevolen temperatuur
224400°°CC
mini 35°C maxi 275°C)
•
Het bakken gebeurt met het bovenste verwarmingselement van de oven.
•
De dubbele grill bedekt het gehele oppervlakte van het rooster.
•
Aanbevolen voor het roosteren van varkensribben, worstjes, plakjes brood, gamba’s
rechtstreeks op het rooster.
*