36
NL
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
Starten en gebruik
Het apparaat starten
! Voordat u het apparaat in gebruik stelt, dient u de
instructies voor wat betreft de installatie na te volgen
(
zie Installatie
).
! Voordat u het apparaat aansluit, dient u zowel het koel-
als het diepvriesgedeelte, alsook het toebehoren met
lauw water en soda te reinigen.
1. Steek de stekker in het stopcontact en let op of het
groene controlelampje VOEDING aan gaat zowel als het
rode ALARM (de knop REGELEN VAN DE
TEMPERATUUR moet niet op
staan).
2. Zet de knop REGELEN VAN DE TEMPERATUUR op
“Super”: het gele lichtje FAST FREEZE gaat aan.
3. Als het rode controlelampje is uitgegaan zet u de
knop REGELEN VAN DE TEMPERATUUR op een
gemiddelde stand.
Nu kan de freezer in gebruik worden genomen.
Optimaal gebruik van de diepvrieskast
• Vries nooit etenswaar in die op het punt staat te
ontdooien of al is ontdooid; dergelijke etenswaar moet
gelijk worden gekookt en gegeten (binnen 24 uur).
• Verse etenswaren die moeten worden ingevroren
mogen nooit in contact raken met etenswaren die al
bevroren zijn; verse etenswaren moeten in het
bovenste INVRIES- en BEWAARGEDEELTE worden
gezet, waar de temperatuur de -18°C of lager bereikt
en waar ze snel worden ingevroren.
• Plaats nooit glazen flessen met vloeistof in de
diepvrieskast, vooral niet als er een dop op zit of als ze
hermetisch zijn afgesloten, ze zouden kunnen barsten.
• De maximum hoeveelheid die men dagelijks in kan
vriezen is aangegeven op het typeplaatje in de koelkast.
Kg/24h 4).
• Invriezen (als de freezer al in bedrijf is):
voor kleine hoeveelheden, minder dan de helft van wat
op het typeplaatje staat aangegeven, zet u de knop
REGELEN VAN DE TEMPERATUUR op SUPER (snel
invriezen) (het betreffende gele lichtje gaat aan), laadt u
de etenswaren in en doet u de deur dicht. Na 24 uren,
als het invriezen klaar is zet u de knop op de normale
bedrijfspositie.
- voor grote hoeveelheden, meer dan de helft van de
maximum lading die is aangegeven op het typeplaatje,
zet u de knop REGELEN VAN DE TEMPERATUUR, 24
uren voordat u de etenswaren in gaat laden, op SUPER.
Na nogmaals 24 uren, als het invriezen klaar is, zet u de
knop REGELEN VAN DE TEMPERATUUR op de normale
bedrijfspositie.
! Open de deur van de diepvrieskast niet tijdens het
invriezen.
! Wanneer de stroom wegvalt of wanneer er een storing
optreedt, dient u de deur van de diepvrieskast niet te
openen: de levensmiddelen blijven op deze manier nog
ongeveer 9 à 14 uur goed bewaard.
! Controlelampje ALARM. Als dit rode controlelampje aan
gaat en aan blijft, dan betekent het dat de vrieskast niet
regelmatig functioneert en dat de temperatuur te hoog
wordt. (U moet de Technische Dienst erbij halen)
Dit lampje kan voor een korte periode aangaan:
a) als de deur iets te lang open is geweest (voor het inladen
of eruit halen van levesnmiddelen);
b) als de TEMPERATUURKNOP in de Super-positie is gezet.
In deze gevallen betekent het aangaan van het
controlelampje niet dat er een storing van de vrieskast is
opgetreden.
Ijsblokjeshouder Ice
3
Het feit dat ze bovenop de laden van de freezer zijn
geplaatst zorgt voor de beste ergonomie en reinheid: de
ijsblokjes komen niet meer in contact met de etenswaren in
de freezer: bovendien wordt water knoeien tijdens het
opvullen vermeden (ook de deksel voor het afsluiten van
het gat na het opvullen is bijgeleverd).
1. Haal de ijsblokjeshouder uit de deur door hem eerst naar
de houders door middel van de communicerende vaten
(
zie afbeelding
).
2. Zorg ervoor nooit het aangegeven niveau te
overschrijden (MAX WATER LEVEL). Teveel water
belemmert het loskomen van de ijsblokjes (mocht dit
gebeuren, wacht dan tot het ijs gesmolten is en leeg de
houder).
3. Draai de houder 90°: het water vult de houders door
middel van de communicerende vaten (
zie afbeelding
).
4. Sluit de opening af met bijgeleverde dop en zet de
houder weer op zijn plaats. Plaats eerst de bovenkant en
laat hem dan naar beneden zakken.
5. Als het ijs is gevormd (minstens 8 uur) moet u de houder
tegen een hard oppervlak stoten en de buitenkant ervan
natmaken. Op deze manier raken de ijsblokjes los en
kunt u ze er door de opening uithalen.