13
Voordat u met reiniging of onderhoud begint,
m
oet de kookplaat worden losgekoppeld van
de netvoeding. Wacht tot de kookplaat is
afgekoeld.
Om de kookplaat in perfecte conditie te houden,
moeten voedselresten verwijderd te worden en
moet de kookplaat worden schoongemaakt na
ieder gebruik.
Reinigen van de kookplaat:
- Reinig de oppervlakken van de kookplaat met een
sopje van lauwwarm water en een neutraal
schoonmaakmiddel, spoel ze na en maak ze
grondig droog met een zachte doek of zeem.
- Langdurig contact met hard water of agressieve
schoonmaakmiddelen kan de roestvrijstalen
oppervlakken aantasten of vlekken veroorzaken;
schoonmaakmiddelen met chloor en/of
chloorverbindingen, ammoniak of met sterke
z
uren veroorzaken onherstelbare schade aan de
kookplaat. Voor elk gebruik adviseren wij u op
het productlabel te lezen om te controleren of
een product geschikt is voor de kookplaat.
- Laat zure of basische stoffen, zoals azijn, mosterd,
zout of citroensap niet langdurig in contact
komen met de kookplaat.
- Geadviseerd wordt om gemorste vloeistoffen
(water, saus, koffie etc.) onmiddellijk af te
nemen.
- Gebruik geen schuurmiddelen en pannensponsjes.
- Gebruik geen stoomreinigers.
- Gebruik geen brandbare producten.
- Alle geëmailleerde en glazen onderdelen moeten
worden gereinigd met warm water en/of een
neutraal reinigingsmiddel.
Reiniging en onderhoud
De pannensteunen en branders kunnen worden
verwijderd om ze makkelijker te kunnen
schoonmaken.
1. Was ze zorgvuldig met de hand af in warm
water met een mild reinigingsmiddel. Zorg dat
ingebrand vuil wordt verwijderd en dat de
openingen van de brander niet verstopt zijn. De
vlamverdeler (C), op pagina 12 is gemaakt van
messing en is onderhevig aan natuurlijke
polijsting wanneer hij warm wordt. Reinig de
vlamverdeler met een speciaal
reinigingsproduct voor messing. Gebruik warm
water en een mild reinigingsmiddel voor het
reinigen van de vlamverdeler (onderdeel (C) op
pagina 12). Gebruik nooit bijtende producten
of schuurmiddelen; hierdoor wordt de speciale
laag op het oppervlak beschadigd.
2. Afspoelen en goed afdrogen
3. Plaats de branders en doppen op de juiste manier
terug.
4. Zorg dat u de pannensteunen op de juiste
manier terugplaatst bij elke brander.
Opmerking: Bij kookplaten met elektronische
ontsteking en thermokoppels moeten de uiteinden
van het ontstekingsmechanisme en de
thermokoppels regelmatig worden gereinigd.
Reinig ze zeer zorgvuldig met een vochtige doek.
Als er ingebrand voedsel op zit, moet dit
voorzichtig worden verwijderd met een
tandenstoker of iets dergelijks.
Om beschadiging van de elektronische
ontsteking te voorkomen, mag deze alleen
worden gebruikt met de branders en
pannensteunen correct aangebracht.
Reiniging en onderhoud van de gasbranders