NL60
TABEL BESCHRIJVING FUNCTIES
FUNCTIEKNOP
UIT Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
LAMP Om het lampje in de oven in-/uit te schakelen.
SPECIALE FUNCTIES
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste
steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (bijv.: vlees, gefrituurde
gerechten, ovenschotels). Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. De functie kan niet
ingeschakeld worden als de temperatuur in de oven hoger dan 65°C is.
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de kwaliteit van het rijzen te
behouden kan de functie niet geactiveerd worden als de temperatuur in de oven hoger dan 40°C
is. Zet het deeg op de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
SLOW COOKING
VLEES
Om het vlees behoedzaam te bereiden op 90°C. Deze functie zorgt voor een langzame bereiding
waardoor het vlees malser en sappiger blijft. Voor braadstukken adviseren wij u deze eerst aan te
bakken in een pan om de buitenkant van het vlees dicht te schroeien zodat de sappen beter
worden vastgehouden. De bereidingstijden variëren van 4 uur voor braadstukken van 1 kg tot 6-
7 uur voor braadstukken van 3 kg. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de deur van de
oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te openen en een oventhermometer te gebruiken
om de temperatuur in het vlees te controleren.
SLOW COOKING VIS
Om de vis behoedzaam te bereiden op 85°C. Deze functie zorgt voor een langzame bereiding
waardoor de vis malser en sappiger blijft. Dankzij een gematigde temperatuur wordt het voedsel
niet bruin en het resultaat lijkt op een bereiding met stoom. De bereidingstijden variëren van 2
uur voor vissen van 300 gr. tot 4-5 uur voor vissen van 3 kg. Voor een optimaal resultaat adviseren
wij u de deur van de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te openen om de warmte niet
te laten ontsnappen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de derde steunhoogte. Gebruik
voor het bereiden van pizza’s, hartige taarten en zoete taarten met een vloeibare vulling de
eerste of tweede steunhoogte. Verwarm de oven voor alvorens de te bereiden gerechten erin te
plaatsen.
HETE LUCHT
Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet) op één steunhoogte.
Deze functie kan ook gebruikt worden voor bereidingen op twee steunhoogtes. Laat de
gerechten onderling van plaats verwisselen om een gelijkmatiger bereiding te verkrijgen.
Gebruik de derde steunhoogte voor bereidingen op één steunhoogte en de eerste en vierde
steunhoogte voor bereidingen op twee steunhoogtes. Verwarm de oven eerst voor.
DELICATE VENTILATIE
Voor het gelijktijdig bereiden van gerechten op maximaal twee steunhoogtes die gemiddelde/
lage bereidingstemperatuur vereisen. Met deze functie kunt u gerechten behoedzaam en
geleidelijk op twee niveaus bereiden zonder ze tijdens de bereiding van steunhoogte te hoeven
verwisselen. Gebruik de derde steunhoogte voor bereidingen op een steunhoogte en de eerste
en vierde steunhoogte voor bereidingen op twee steunhoogtes. Verwarm de oven eerst voor.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren van groente of het roosteren
van brood. Zet het gerecht op de vierde of vijfde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op
de derde of vierde steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de
middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve
liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur
van de oven dicht blijven. Met deze functie kunt u het draaispit gebruikt, als u dit hebt.
INSTELLINGEN
Voor het instellen van het display (tijd, helderheid, volume van het geluidssignaal,
energiebesparing).
BROOD/PIZZA
Voor het bakken van verschillende soorten en formaten brood en pizza. Binnen deze functie zijn
er twee programma’s waarvan de instellingen van te voren zijn vastgesteld. U hoeft alleen de
vereiste waarden (temperatuur en tijd) aan te geven, dan zorgt de oven automatisch voor een
optimale bereidingscyclus. Plaats het deeg op de tweede steunhoogte, nadat u de oven hebt
voorverwarmd.
SNEL
VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen.