Electrolux ESL444I Handleiding

Type
Handleiding
12
1. Aan/uit toets
2. Programma-overzicht
3. Start-markering
4. Programmaknop
Beschrijving van het apparaat
Het bedieningspaneel
1. Instelling van de ontharder
2. Vergrendeling bovenste korf
3. Onderste sproeiarm
4. Schroefdop van zoutreservoir
5. Afwasmiddelbakje
6. Glansmiddelreservoir
7. Bedieningspaneel
8. Zeven
9. Bovenste sproeiarm
10. Bovenste korf
11. Waterpasnokje
IN99
13
Programma-overzicht
Programma Mate van
verontreiniging en
soort belading
Toetsen
indrukken
Programma
knop
Aanbevolen hoeveelheid
afwasmiddel
afwassen
voorspoelen
Normaal verontreinigd
Servies, bestek
Licht verontreinigd
Servies, bestek
Licht verontreinigd
Servies, bestek
Servies dat u pas later
gaat afwassen.
Programma
beschrijving
*
Normaal 65°
met voorspoelen
Normaal 65°
zonder voorspoelen
**
Snel programma
65°
Voorspoelen
Koud voorspoelen
65°C afwassen
1 x koud spoelen
1 x warm spoelen
Drogen
65°C afwassen
1 x koud spoelen
1 x warm spoelen
Drogen
65°C afwassen
1 x koud spoelen
1 x warm spoelen
1 x koud spoelen
(om te voorkomen
dat voedselresten
opdrogen
*
Testnorm programma EN 50242 (zie "Toelichtingen voor testinstituten").
**
Dit is een bijzonder bedoeld om binnen korte tijd een volle lading, bestaande uit borden, glazen en nauwelijks bevuild
serviesgoed (met uitzondering van pannen) te spoelen waardoor het weer snel opnieuw kan worden gebruikt.
Aangezien het om een snelprogramma gaat, wordt er niet heet gedroogd.
20 g 5 g
25 g /
25 g /
//
A
B
C
Aan/uit
Aan/uit
Aan/uit
Aan/uit
D
14
1. Controleer of de zeven schoon zijn
(Zie het hoofdstuk "Onderhoud" - Gebruiksaanwijzing -
Deel 1).
2. Controleer of zout en glansmiddel
aanwezig zijn
(Zie het betreffende hoofdstuk - Gebruiksaanwijzing -
Deel 1).
3. Vullen van de korven
Verwijder grove resten uit schalen en borden.
Trek de onderste korf naar voren en plaats daarin
pannen, schalen, grote borden en bestek.
Trek de bovenste korf naar voren en plaats daarin
kleine borden, schoteltjes, kopjes en glazen.
Schuif de korven terug in de machine.
4. Controleer of beide sproeiarmen vrij
kunnen draaien
5. Afwasmiddel doseren
Strooi of giet afwasmiddel in het afwasmiddelbakje.
6. Programma kiezen
Om een programma in te stellen, moet u de deur iets
openen.
Draai de programmaknop rechtsom tot de gewenste
programmaletter tegenover de startmarkering staat.
7. Starten
Steek de stekker in het stopcontact.
Draai de kraan open.
Druk op de Aan/uit-toets en sluit de deur, de machine
(aangenomen dat de kraan open is) begint.
Het programma tussentijds onderbreken is niet aan te
raden. Moet dat door omstandigheden toch, dan drukt u
op de Aan/uit-toets om de machine te stoppen.
Door wederom drukken start u de machine weer;
hij gaat dan verder met waar hij gebleven was.
8. Machine is klaar
De machine stopt automatisch.
9. Machine uitschakelen
Open de deur en druk de Aan/uit toets.
Draai de kraan dicht.
10. Machine leeghalen
Wacht een paar minuten, want het servies is zeer heet.
Bovendien is het droogresultaat beter als u de deur niet
direct opent.
Om te voorkomen dat druppels uit de bovenste korf op
serviesgoed in de onderste korf vallen, adviseren wij om
eerst de onderste korf naar buiten te trekken en leeg te
maken.
Het is af te raden om de deur te openen als de machine in
werking is. Gebeurt dat toch, dan zal een
veiligheidsschakelaar ervoor zorgen dat de machine direct
stopt.
Wij adviseren u om vóór u de deur tussentijds opent, de
machine uit te schakelen door middel van de Aan/uit-toets.
Voorzichtig! Als u de deur direct na beëindiging van een
programma opent, kan er hete stoom naar buiten komen.
Zo gaat u te werk
15
Trek de korven naar buiten om ze te beladen.
Vóór het plaatsen in de korven moet het serviesgoed ontdaan
worden van grove resten, zoals botjes, graten, tandenstokers,
groente- en vleesresten en fruitschillen.
Daarmee voorkomt u verstoppen van de zeven en bevordert u
een optimale reiniging.
Was in de machine geen kleine voorwerpen af die
makkelijk door de korf kunnen vallen.
Gebruik van de onderste korf
In de onderste korf kunt u pannen, deksels, borden, schalen
en bestek kwijt. Plaats ze naar het voorbeeld in de
afbeeldingen. Dienschalen en grote deksels zo veel mogelijk
aan de rand van de korf plaatsen en er op toezien dat de
bovenste sproeiarm niet belemmerd kan worden.
Gebruik van het bestekmandje
Messen met een lang lemmet die rechtop staan kunnen
gevaarlijk zijn.
Plaats daarom lange en/of scherpe messen e.d. horizontal
in de bovenste korf.
Pas op bij vullen en leeghalen van de machine.
Bestek inhet speciale bestekmandje, met de grepen naar
beneden. Is een greep zo dun dat hij door het mandje heen
steekt, dan dat bestek met de greep naar boven.
In het betreffende vak, opzij van de korf, legt u lepels,
dessertlepels, messen en ander kleinbestek.
Lepels zoveel mogelijk tussen ander bestek in plaatsen, om te
voorkomen dat ze aan elkaar kleven.
Was zilver bestek niet tegelijkertijd met andere metalen.
Gebruik van de bovenste korf
De bovenste korf is hoofdzakelijk bedoeld voor kopjes,
schoteltjes, dessertbordjes,
kleine borden (max. 24 cm
diameter) en glazen.
Glazen met lange steel kunnen
in het hoge gedeelte
opgehangen worden.
Plaats servies zodanig op en
onder de opklapbare
kopjesrekken, dat het water
overal bij kan.
Probeer, vóór u de machine inschakelt, of beide
sproeiarmen vrij kunnen ronddraaien.
Regeling hoogte bovenste korf
Mocht u erg grote borden willen afwassen (diameter tussen
27-31 cm), dan kunt u deze in de onderste korf plaatsen, nadat
u de bovenste korf hoger geplaatst heeft.
Ga als volgt te werk:
- open de knippen (A) aan
de voorkant van de
bovenste korf en haal de
korf eruit. Schuif de korf op
grotere hoogte in de
machine en doe de
knippen (A) dicht.
U kunt in de bovenste korf nu
geen borden meer plaatsen die een diameter van meer dan 20
cm hebben. Het kopjesrekje is tevens onbruikbaar.
Sluit de deur nadat u de machine hebt beladen.
Een open deur kan gevaarlijk zijn.
Beladen van de korven
UI12
UI57
UI09
US62
RC01
16
Toelichtingen voor testinstituten
Afmetingen Breedte 44.6 cm
Hoogte 81.8 - 87.8 cm
Maximale diepte 55.5 cm
Maximale diepte bij open deur 111.4 cm
Lichtspanning/frequentie 220 - 230 V - 50 Hz - 10A
Opgenomen motorvermogen 200 W
Opgenomen vermogen verwarmingselement 1900 W
Aansluitwaarde 2100 W
Watertoevoer Minimum 50 kPa (0.5 bar)
Maximum 800 kPa (8 bar)
Waterleidingdruk Water koud/warm max. 60°C
Capaciteit 8 couverts
Technische gegevens
Voor het begin van de test moeten het zoutreservoir van de ontkalkingsinrichting en de glansmiddelreservoir volledig gevuld
worden.
Testnorm: EN 50242
Vergelijkend programma: Normaal 50°c met voorspoelen
Laadvermogen: 8 couverts
Glansmiddelhouder: stand 4
Dosering afwasmiddel: 20 g in bakje
5 g op het dekseltje
Rangschikking in de
bovenste korf
Rangschikking in de
bestekmand
Rangschikking in de
onderste korf
Attentie!
Volg bij de montage van het paneel aan de deur en de inbouw van de afwasautomaat de instructies op het meegeleverde
boorpatroon.

Documenttranscriptie

Beschrijving van het apparaat 1. Instelling van de ontharder 2. Vergrendeling bovenste korf 3. Onderste sproeiarm 4. Schroefdop van zoutreservoir 5. Afwasmiddelbakje 6. Glansmiddelreservoir 7. Bedieningspaneel 8. Zeven 9. Bovenste sproeiarm 10. Bovenste korf 11. Waterpasnokje IN99 Het bedieningspaneel 1. Aan/uit toets 2. Programma-overzicht 3. Start-markering 4. Programmaknop 12 Programma-overzicht Programma Mate van verontreiniging en soort belading Programma knop Toetsen indrukken Aanbevolen hoeveelheid afwasmiddel afwassen voorspoelen 5g Koud voorspoelen 65°C afwassen 1 x koud spoelen 1 x warm spoelen Drogen 25 g / 65°C afwassen 1 x koud spoelen 1 x warm spoelen Drogen 25 g / 65°C afwassen 1 x koud spoelen 1 x warm spoelen / 1 x koud spoelen (om te voorkomen dat voedselresten opdrogen * Normaal 65° met voorspoelen Normaal 65° zonder voorspoelen ** Snel programma 65° Voorspoelen Normaal verontreinigd Servies, bestek A Licht verontreinigd Servies, bestek B Aan/uit Licht verontreinigd Servies, bestek C Aan/uit Servies dat u pas later gaat afwassen. Aan/uit D Aan/uit Programma beschrijving 20 g / * Testnorm programma EN 50242 (zie "Toelichtingen voor testinstituten"). ** Dit is een bijzonder bedoeld om binnen korte tijd een volle lading, bestaande uit borden, glazen en nauwelijks bevuild serviesgoed (met uitzondering van pannen) te spoelen waardoor het weer snel opnieuw kan worden gebruikt. Aangezien het om een snelprogramma gaat, wordt er niet heet gedroogd. 13 Zo gaat u te werk 1. Controleer of de zeven schoon zijn 9. Machine uitschakelen (Zie het hoofdstuk "Onderhoud" - Gebruiksaanwijzing Deel 1). Open de deur en druk de Aan/uit toets. Draai de kraan dicht. 2. Controleer of zout en glansmiddel aanwezig zijn 10. Machine leeghalen Wacht een paar minuten, want het servies is zeer heet. Bovendien is het droogresultaat beter als u de deur niet direct opent. (Zie het betreffende hoofdstuk - Gebruiksaanwijzing Deel 1). Om te voorkomen dat druppels uit de bovenste korf op serviesgoed in de onderste korf vallen, adviseren wij om eerst de onderste korf naar buiten te trekken en leeg te maken. 3. Vullen van de korven Verwijder grove resten uit schalen en borden. Trek de onderste korf naar voren en plaats daarin pannen, schalen, grote borden en bestek. Het is af te raden om de deur te openen als de machine in werking is. Gebeurt dat toch, dan zal een veiligheidsschakelaar ervoor zorgen dat de machine direct stopt. Wij adviseren u om vóór u de deur tussentijds opent, de machine uit te schakelen door middel van de Aan/uit-toets. Trek de bovenste korf naar voren en plaats daarin kleine borden, schoteltjes, kopjes en glazen. Schuif de korven terug in de machine. 4. Controleer of beide sproeiarmen vrij kunnen draaien Voorzichtig! Als u de deur direct na beëindiging van een programma opent, kan er hete stoom naar buiten komen. 5. Afwasmiddel doseren Strooi of giet afwasmiddel in het afwasmiddelbakje. 6. Programma kiezen Om een programma in te stellen, moet u de deur iets openen. Draai de programmaknop rechtsom tot de gewenste programmaletter tegenover de startmarkering staat. 7. Starten Steek de stekker in het stopcontact. Draai de kraan open. Druk op de Aan/uit-toets en sluit de deur, de machine (aangenomen dat de kraan open is) begint. Het programma tussentijds onderbreken is niet aan te raden. Moet dat door omstandigheden toch, dan drukt u op de Aan/uit-toets om de machine te stoppen. Door wederom drukken start u de machine weer; hij gaat dan verder met waar hij gebleven was. 8. Machine is klaar De machine stopt automatisch. 14 Beladen van de korven Trek de korven naar buiten om ze te beladen. Vóór het plaatsen in de korven moet het serviesgoed ontdaan worden van grove resten, zoals botjes, graten, tandenstokers, groente- en vleesresten en fruitschillen. Daarmee voorkomt u verstoppen van de zeven en bevordert u een optimale reiniging. Was in de machine geen kleine voorwerpen af die makkelijk door de korf kunnen vallen. Gebruik van de bovenste korf De bovenste korf is hoofdzakelijk bedoeld voor kopjes, schoteltjes, dessertbordjes, kleine borden (max. 24 cm diameter) en glazen. Glazen met lange steel kunnen in het hoge gedeelte opgehangen worden. Plaats servies zodanig op en onder de opklapbare kopjesrekken, dat het water overal bij kan. Gebruik van de onderste korf In de onderste korf kunt u pannen, deksels, borden, schalen en bestek kwijt. Plaats ze naar het voorbeeld in de afbeeldingen. Dienschalen en grote deksels zo veel mogelijk aan de rand van de korf plaatsen en er op toezien dat de bovenste sproeiarm niet belemmerd kan worden. US62 Probeer, vóór u de machine inschakelt, of beide sproeiarmen vrij kunnen ronddraaien. Regeling hoogte bovenste korf Mocht u erg grote borden willen afwassen (diameter tussen 27-31 cm), dan kunt u deze in de onderste korf plaatsen, nadat u de bovenste korf hoger geplaatst heeft. Ga als volgt te werk: UI57 - open de knippen (A) aan de voorkant van de bovenste korf en haal de korf eruit. Schuif de korf op grotere hoogte in de machine en doe de knippen (A) dicht. UI12 Gebruik van het bestekmandje Messen met een lang lemmet die rechtop staan kunnen gevaarlijk zijn. Plaats daarom lange en/of scherpe messen e.d. horizontal in de bovenste korf. Pas op bij vullen en leeghalen van de machine. RC01 U kunt in de bovenste korf nu geen borden meer plaatsen die een diameter van meer dan 20 cm hebben. Het kopjesrekje is tevens onbruikbaar. Bestek inhet speciale bestekmandje, met de grepen naar beneden. Is een greep zo dun dat hij door het mandje heen steekt, dan dat bestek met de greep naar boven. In het betreffende vak, opzij van de korf, legt u lepels, dessertlepels, messen en ander kleinbestek. Lepels zoveel mogelijk tussen ander bestek in plaatsen, om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven. Was zilver bestek niet tegelijkertijd met andere metalen. Sluit de deur nadat u de machine hebt beladen. Een open deur kan gevaarlijk zijn. UI09 15 Toelichtingen voor testinstituten Voor het begin van de test moeten het zoutreservoir van de ontkalkingsinrichting en de glansmiddelreservoir volledig gevuld worden. Testnorm: EN 50242 Vergelijkend programma: Normaal 50°c met voorspoelen Laadvermogen: 8 couverts Glansmiddelhouder: stand 4 Dosering afwasmiddel: 20 g in bakje 5 g op het dekseltje Rangschikking in de bovenste korf Rangschikking in de onderste korf Rangschikking in de bestekmand Technische gegevens Afmetingen Breedte Hoogte Maximale diepte Maximale diepte bij open deur Lichtspanning/frequentie Opgenomen motorvermogen Opgenomen vermogen verwarmingselement Aansluitwaarde 44.6 cm 81.8 - 87.8 cm 55.5 cm 111.4 cm 220 - 230 V - 50 Hz - 10A 200 W 1900 W 2100 W Watertoevoer Minimum Maximum Waterleidingdruk Water koud/warm Capaciteit 50 kPa (0.5 bar) 800 kPa (8 bar) max. 60°C 8 couverts Attentie! Volg bij de montage van het paneel aan de deur en de inbouw van de afwasautomaat de instructies op het meegeleverde boorpatroon. 16
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7

Electrolux ESL444I Handleiding

Type
Handleiding