102
3 / BAKWIJZEN VAN DE OVEN
NL
*
Bakwijzen waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm EN 50304 en
de Europese richtlijn 2002/40/EG.
DDRRAAAAIIEENNDDEE WWAARRMMTTEE
(aanbevolen temperatuur
118800Ā°Ā°CC
mini 35Ā°C maxi 235Ā°C)
ā¢
Het bakken gebeurt met een verwarmingselement dat zich achter in de oven bevindt en
door de luchtvermengingsschroef luchtvermenging.
ā¢
Snelle temperatuurstijging: Voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te
verwarmen.
ā¢
Aanbevolen om de sappigheid van wit vlees, vis en groenten te bewaren.
Voor veelvuldige bakcycli tot 3 niveaus.
CCOOMMBBIINNAATTIIEEWWAARRMMTTEE ((++ BBRROOOODD))
(aanbevolen temperatuur
220055Ā°Ā°CC
mini 35Ā°C maxi 275Ā°C)
ā¢
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de
luchtvermengingsschroef.
ā¢
Drie gezamenlijke warmtebronnen: veel warmte onder, een beetje hete lucht en een lage
grillstand om een gouden korstje te bekomen.
ā¢
Aanbevolen voor quiches, pasteien, sappige fruittaarten, bij voorkeur in een
aardenwerken ovenschotel.
BBRROOOODD
ā¢
Aanbevolen bakwijze voor het bakken van brood.
ā¢
Plaats de bol brooddeeg op de gebakschotel - 2e rek.
ā¢
Vergeet niet een bekertje water op de bodemplaat te plaatsen om een knapperig en
gouden korstje te bekomen.
GGEEMMAATTIIGGDDEE GGRRIILLLL HHEETTEE LLUUCCHHTT ++ DDRRAAAAIISSPPIITT
(aanbevolen temperatuur
220000Ā°Ā°CC
mini 180Ā°C maxi 230Ā°C)
ā¢
Het bakken gebeurt afwisselend door het bovenste verwarmingselement en de
luchtvermenging.
ā¢
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en gebraad blijven sappig en krokant.
ā¢
Het draaispit blijft draaien tot u de ovendeur opent.
ā¢
Schuif de braadslee op de laagste richel.
ā¢
Aanbevolen voor alle gevogelte of gebraad op het braadspit, om lamsvlees en
rundsgebraad door te bakken. Om stukken vis zacht te houden.
EECCOO GGEEVVOOGGEELLTTEE
(aanbevolen temperatuur
220000Ā°Ā°CC
mini 35Ā°C maxi 275Ā°C)
ā¢
Het bakken gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement van de oven
zonder luchtcirculatie.
ā¢
In deze stand kunt u energie besparen zonder de bakkwaliteit te beĆÆnvloeden.
ā¢
De ECO stand wordt gebruikt voor de energielabeling.
ā¢
Al deze bakwijzen gebeuren
zzoonnddeerr vvoooorrvveerrwwaarrmmiinngg
.
ā¢
Plaats uw gevogelte in een schotel op het 1e rek.
*
*