Kenwood Home Appliance Chefette HM670 Serie, Chefette HM680 Serie, Hand-held mixer Kenwood 350 W White, HM680 de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Kenwood Home Appliance Chefette HM670 Serie de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
English 2 - 6
Nederlands 7 - 11
Français 12 - 17
Deutsch 18 - 23
Italiano 24 - 28
Português 29 - 33
Español 34 - 38
Dansk 39 - 43
Svenska 44 - 48
Norsk 49 - 53
Suomi 54 - 58
Türkçe 59 - 63
Ïesky 64 - 68
Magyar 69 - 73
Polski 74 - 79
Русский 80 - 85
Ekkgmij 86 - 91
Slovenčina 92 - 97
Українська 98 - 103
´¸∂w
401 - 801
v
oordat u uw Kenwood-
a
pparaat gebruikt:
Lees deze instructies zorgvuldig door
e
n bewaar ze voor toekomstig
g
ebruik.
Verwijder alle verpakking en labels.
veiligheid
Zorg dat het snoer volledig
afgewikkeld is voordat u de
handmixer gebruikt.
Plaats de handmixer nooit in water
en laat het snoer of de stekker nooit
nat worden.
Houd uw vingers, haar, kleding en
gereedschap uit de buurt van
bewegende delen.
Laat het snoer nooit in aanraking
komen met hete oppervlakken en
laat het niet naar beneden hangen
waar een kind erbij kan.
Gebruik nooit een beschadigde
handmixer. Laat het nakijken of
repareren: zie Onderhoud en
klantenservice.
Gebruik nooit een ongeautoriseerd
hulpstuk.
Haal de stekker van het apparaat na
gebruik uit het stopcontact en ook
voor u onderdelen monteert of
verwijdert of voordat u het apparaat
reinigt.
Dit apparaat is niet bedoeld voor
gebruik door personen (inclusief
kinderen) met verminderde
lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke
vermogens of gebrek aan ervaring en
kennis, tenzij ze toezicht of
instructies over het gebruik van het
apparaat hebben gekregen van de
persoon die verantwoordelijk is voor
hun veiligheid.
Op kinderen moet toezicht gehouden
worden om er zeker van te zijn dat ze
niet met het apparaat spelen.
G
ebruik het apparaat alleen voor het
h
uishoudelijke gebruik waarvoor het
is bedoeld. Kenwood kan niet
a
ansprakelijk worden gesteld in het
g
eval dat het apparaat niet correct is
gebruikt, of waar deze instructies niet
worden opgevolgd.
voor u de stekker in het
stopcontact steekt
Zorg dat de elektriciteitsvoorziening
dezelfde spanning heeft als op de
achterkant van de handmixer wordt
aangegeven.
Dit apparaat voldoet aan de EC-
richtlijn 2004/108/EC betreffende de
elektromagnetische compatibiliteit en
EC-bepaling 1935/2004 van
27/10/2004 betreffende materialen
die bestemd zijn voor contact met
voedsel.
voor u de handmixer de eerste
keer gebruikt
De onderdelen afwassen (zie
Reiniging).
legenda
snelheidschakelaar
ontgrendelingsknop
mixer
kloppers
deeghaken
spatel
spatscherm
mengkom
ontgrendelingsknop mixer
snoeropslag
ontgrendelingsknop houder
houder
standaard
7
V
ouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier
z
ijn de afbeeldingen zichtbaar
Nederlands
het gebruik van uw
handmixer
W
ikkel vóór gebruik het snoer van de
s
noeropslag af.
1 Plaats de mixer op de houder en
d
uw erop om hem goed vast te
z
etten .
Om de mixer te verwijderen, drukt u
op de ontgrendelingsknop terwijl u
de mixer uit de houder tilt.
2 Druk op de ontgrendelingsknop van
de houder en kantel de mixer op
de standaard omhoog .
3 Plaats de ingrediënten in de
mengkom en zet de kom op de
standaard.
4 Steek de kloppers of deeghaken in
de mixer draai tot u een klik voelt
.
Als u de mixer met standaard
gebruikt, gebruikt u de
klopper/deeghaak met het plastic
tandwiel en zorgt dat het is uitgelijnd
met het aandrijfmechanisme op de
houder.
Als u de mixer zonder standaard
gebruikt, moet de klopper/deeghaak
met plastic tandwiel in de opening
met de metalen ring worden
geplaatst.
De kloppers/deeghaken kunnen
alleen worden verwijderd wanneer de
snelheidschakelaar zich in de UIT-
stand ('O') bevindt.
5 Bevestig het spatscherm
desgewenst . Schuif het
spatscherm met de houder omhoog
gekanteld in de voorkant tot hij goed
op zijn plaats zit.
6 Stabiliseer de standaard met uw ene
hand en laat de houder/mixer met de
andere hand zakken. Gebruik de
ontgrendelingsknop voor de
houder niet.
7 Steek de stekker in het stopcontact.
8 Beweeg de snelheidschakelaar naar
achteren tot in de gewenste stand
(de eerste stip op de mixer is de
langzaamste snelheid). Zet de stip
naast de snelheidschakelaar
tegenover de overeenkomstige
snelheid.
V
erhoog de snelheid als het mengsel
dikker wordt.
Als het apparaat langzamer begint te
d
raaien of te hard moet werken,
verhoogt u de snelheid.
Schuif de snelheidschakelaar naar
voren tot in de pulseerstand (P) zodat
de motor op de maximumsnelheid
werkt. De puls duurt zolang als de
k
nop ingedrukt blijft.
9 Wanneer het mengsel de gewenste
consistentie heeft bereikt, zet u de
snelheidschakelaar weer in de UIT-
stand ('O') en brengt de
mixer/houder omhoog.
Het kan nodig zijn om de bodem en
zijkanten van de kom regelmatig af te
schrapen om de mengprocedure te
vergemakkelijken.
10 Om de hulpstukken te verwijderen,
zorgt u dat de snelheidschakelaar in
de UIT-stand ('O') staat en de stekker
van de mixer uit het stopcontact is
getrokken. Houd de stelen van de
hulpstukken vast en druk op de
ontgrendelingsknop voor
hulpstukken .
tips
Bij het kloppen van margarine/boter
en suiker voor een taart, kunnen de
ingrediënten het beste op
kamertemperatuur zijn, of u kunt de
margarine of boter eerst zacht
maken.
Voor het beste resultaat met kleine
hoeveelheden gebruikt u de
handmixer zonder standaard.
Grote hoeveelheden en dikke
mengsels moeten misschien langer
worden gemengd.
Als u grotere hoeveelheden of
zwaardere mengsels wilt mixen,
verwijdert u de mixer uit de
standaard en gebruikt een kom van
de juiste afmeting.
Om het brooddeeg opnieuw te
kneden, verwijdert u de mixer
uit de standaard en gebruikt
hem handmatig.
8
reiniging
Schakel het apparaat altijd uit, haal
de stekker uit het stopcontact en
verwijder de kloppers of deeghaken
voordat u het apparaat
schoonmaakt.
Gebruik geen schuurmiddelen om de
onderdelen te reinigen.
behuizing handmixer
Met een vochtige doek afvegen en
vervolgens drogen.
Plaats de handmixer nooit in
water en laat het snoer of de
stekker nooit nat worden.
houder/standaard
Met een vochtige doek afvegen en
vervolgens drogen.
Nooit in water onderdompelen
of schuurmiddelen gebruiken.
alle andere onderdelen
Met de hand afwassen, en dan
afdrogen.
U kunt deze artikelen ook op het
bovenste rek van uw afwasmachine
wassen. Plaats ze niet op het
onderste rek net boven het
verwarmingselement. Het wordt
aanbevolen een programma met een
lage temperatuur (maximaal 50 °C) te
gebruiken.
kom (HM680)
Gebruik geen staalborstel,
schuursponsje of bleekmiddel om uw
roestvrijstalen kom te reinigen.
Gebruik azijn om kalkaanslag te
verwijderen. Uit de buurt van
hittebronnen houden (gaspitten,
ovens, magnetrons).
opslag
Wikkel het snoer om het uiteinde van
de houder .
9
Aanbevolen snelheden voor kloppers en deeghaken
Deze aanbevelingen hebben betrekking op het gebruik van de standaard en
m
eegeleverde mengkom. Als u de mixer handmatig gebruikt, is de keuze van de
s
nelheid afhankelijk van de afmeting van de kom (als u niet de meegeleverde kom
gebruikt), de hoeveelheden, de ingrediënten die u mengt en uw persoonlijke
v
oorkeur.
V
erhoog de snelheid geleidelijk tot de hieronder aanbevolen snelheid.
Type voedsel Aanbevolen Aanbevolen Tijd bij
maximum- snelheid benadering
hoeveelheden
Kloppers
Eiwitten 10 4 5 2 4 minuten
Room 500 ml 1 5 4 minuten
Kant-en-klare taartmixen 600 g totale mix 1 5 1
1
2 2 minuten
Beslag 800 ml 4 5 1 minuut
Vet in bloem wrijven. 250 g bloem 1 2 4 minuten
Water toevoegen om 1 1 minuut
gebaksingrediënten te
vermengen
Vruchtencake 900 g totale mix
Boter en suiker kloppen 5 4 minuten
Bloem, fruit, enz. invouwen 1 2 1 minuut
Eiwitglazuur 4 eiwitten 1 5 5 6 minuten
Deeghaken
Brood 450 g bloem 1 5 2 3 minuten
onderhoud en
klantenservice
A
ls het snoer beschadigd is, moet
h
et om veiligheidsredenen door
KENWOOD of een door KENWOOD
g
eautoriseerd reparatiebedrijf
v
ervangen worden.
Als u hulp nodig hebt met:
het gebruik van uw apparaat of
onderhoud en reparatie
kunt u contact opnemen met de
winkel waar u het apparaat gekocht
hebt.
Ontworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
Vervaardigd in China.
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE CORRECTE
VERWERKING VAN HET
PRODUCT IN
OVEREENSTEMMING MET DE
EUROPESE RICHTLIJN
2002/96/EC
Aan het einde van de levensduur van
het product mag het niet samen met
het gewone huishoudelijke afval worden
verwerkt. Het moet naar een speciaal
centrum voor gescheiden
afvalinzameling van de gemeente
worden gebracht, of naar een
verkooppunt dat deze service verschaft.
Het apart verwerken van een
huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu en
de gezondheid die door een
ongeschikte verwerking ontstaan en
zorgt ervoor dat de materialen waaruit
het apparaat bestaat, teruggewonnen
kunnen worden om een aanmerkelijke
besparing van energie en grondstoffen
te verkrijgen. Om op de verplichting tot
gescheiden verwerking van elektrische
huishoudelijke apparatuur te wijzen, is
op het product het symbool van een
doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
Recepten met de
klopper
kokossoezen
voor ongeveer 30 stuks
2
eiwitten, medium
150 g basterdsuiker
120 g gedroogde kokos
2 eetlepels citroenrasp
2 theelepels vanille-extract
2 theelepels maïzena
1 Verwarm de oven voor op 150 °C /
gasstand 2
2 Doe de eiwitten in de mengkom.
Steek de kloppers in de mixer en
klop op snelheid 5; voeg geleidelijk
de suiker toe tot het mengsel dikker
wordt (ongeveer 3 minuten).
3 Verlaag de snelheid tot stand 2, voeg
de overige ingrediënten toe en mix
tot alles goed is vermengd.
4 Leg een theelepel van het mengsel
op een beklede bakplaat.
5 Bak in gedurende 20 minuten in de
oven tot de buitenkant goudkleurig
begint te worden.
romige
chocolademousse
voor 4 personen
250 ml slagroom
2 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels basterdsuiker
1 Doe alle ingrediënten in mengkom.
Steek de kloppers in de mixer en
klop op snelheid 4 tot de mousse
dikker wordt en de kloppers een lint
vormen wanneer ze uit het mengsel
worden verwijderd.
2 Verdeel het mengsel over de glazen
en koel deze ten minste 12 uur in de
koelkast om de mousse te laten
opstijven.
10
bananencake
voor 1 cake
2
bananen, zeer rijp
3
15 g patentbloem
220 g bruine suiker
1
25 ml halfvolle melk
6
0 g gesmolten ongezouten boter
2 theelepels bakpoeder
1
theelepel vanille-extract
½ theelepel dubbelkoolzure soda
½ theelepel zout
½ gemalen kaneel
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
1 Verwarm de oven voor op 160 °C /
gasstand 3.
2 Snij de bananen in kleine stukken en
leg deze in de mengkom. Voeg de
overige ingrediënten toe. Steek de
kloppers en het spatscherm in de
mixer en klop op snelheid 1. Verhoog
de snelheid wanneer het mengsel
een geheel begint te vormen. Ga
door met mixen tot de ingrediënten
volledig gemengd zijn.
3 Doe het mengsel in een bakblik
(23 cm x 6 cm) met anti-aanbaklaag
en bak gedurende 40 tot 50 minuten.
Als de cake gaar is, komt een
satéstokje dat in het midden van de
cake wordt gestoken er schoon uit.
4 Neem de cake uit de oven en laat
hem 10 minuten rusten.
5 Keer het blik vervolgens op een
rooster om en laat de cake afkoelen
voordat u hem opdient.
Recept met de
deeghaken
witbrooddeeg
2 theelepels gedroogde gist (het
s
oort gist dat moet worden opgelost)
1 theelepel suiker
250 ml warm water
450 g broodmeel
1 theelepel zout
15 g reuzel
1 Plaats de gedroogde gist met de
suiker en water in een mengkom en
laat het schuimen. De juiste
watertemperatuur moet 43 °C zijn en
kan worden bereikt door een derde
kokend water te mengen met twee
derde koud water.
2 Voeg de overige ingrediënten toe.
Steek de deeghaken in de
handmixer; combineer de
ingrediënten op een lage snelheid tot
de bloem volledig is opgenomen.
Verhoog de snelheid en kneed
gedurende ongeveer 2-3 minuten tot
het deeg soepel en elastisch is. Dek
het deeg af met geolied plasticfolie
en laat het deeg op een warme
plaats gedurende 45-60 minuten
rijzen.
3 Met de mixer van de standaard,
kneedt u het deeg opnieuw op
maximumsnelheid gedurende 30-45
seconden, waarbij u de deeghaken in
het mengsel houdt.
4 Vorm het deeg tot een brood of
broodjes en plaats ze op een ingevet
bakblik. Dek ze af met geolied
plasticfolie en leg ze op een warme
plek tot ze in omvang zijn
verdubbeld.
5 Bak ze in een voorverwarmde oven
op 230 °C / gasstand 8 gedurende
20-25 minuten (voor een brood) of
10-15 minuten (voor broodjes). Als
het gaar is, moet het brood hol
klinken als u op de onderkant tikt.
11
HEAD OFFICE: Kenwood Limited, 1-3 Kenwood Business Park, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH
121489/1
/