Privileg PCCI 502160 X Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL48
UW EIGEN VEILIGHEID EN DIE VAN ANDEREN IS ZEER BELANGRIJK
Deze handleiding en het apparaat zelf zijn voorzien van belangrijke veiligheidsaanwijzigen; lees deze en volg deze te allen tijde op.
Alle veiligheidswaarschuwingen geven specifieke details van het
mogelijke risico dat aanwezig is en geven aan hoe het risico op letsel,
schade en elektrische schokken voortvloeiend uit het onjuiste gebruik
van het apparaat beperkt kan worden. Houd u strikt aan de volgende
instructies:
- Het apparaat moet worden losgekoppeld van het elektriciteitsnet
voordat u installatiewerkzaamheden uitvoert.
- Installatie en onderhoud moeten worden uitgevoerd door een
gespecialiseerd monteur, volgens de instructies van de fabrikant en
in overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsvoorschriften.
Repareer of vervang geen enkel onderdeel van het apparaat,
behalve als dit expliciet aangegeven wordt in de
gebruikershandleiding.
- Het netsnoer mag uitsluitend worden vervangen door een
gekwalificeerd elektricien. Wend u tot erkende servicecentra.
- Aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
- De voedingskabel van het apparaat moet lang genoeg zijn om het
apparaat vanuit de inbouwpositie in het meubel te kunnen
aansluiten op het elektriciteitsnet.
- Om ervoor te zorgen dat de installatie voldoet aan de geldende
veiligheidsvoorschriften, moet een omnipolaire schakelaar met een
afstand van minstens 3 mm tussen de contacten worden
toegepast.
- Gebruik geen meervoudige contactdozen wanneer de oven is
uitgerust met een stekker.
- Gebruik geen verlengkabels.
- Trek niet aan de voedingskabel.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
Dit is het waarschuwingssymbool waarmee mogelijke risico's voor de gebruiker en voor anderen worden aangegeven.
Alle veiligheidswaarschuwingen worden voorafgegaan door het gevarensymbool en door de volgende termen:
GEVAAR
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel zal leiden.
WAARSCHUWING
Duidt op een gevaarlijke situatie die tot ernstig letsel kan leiden.
NL49
- Als de installatie voltooid is, mogen de elektrische onderdelen niet
meer toegankelijk zijn voor de gebruiker.
- Gebruik het oppervlak van de inductieplaat niet wanneer dit is
gebarsten en schakel het apparaat uit om het risico op een
elektrische schok te voorkomen (alleen voor modellen met
inductiefunctie).
- Raak het apparaat niet aan met vochtige lichaamsdelen en gebruik
het niet op blote voeten.
- Het apparaat is uitsluitend bestemd voor huishoudelijk gebruik en
alleen voor het bereiden van voedsel. Elk ander gebruik is verboden
(bijv. het verwarmen van de ruimte). De fabrikant kan niet
aansprakelijk gesteld worden voor schade die het gevolg is van
oneigenlijk gebruik of een foute programmering van de
bedieningsknoppen.
- Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar en
personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke
vermogens of gebrek aan ervaring en kennis, mits deze worden
begeleid door, resp. instructies met betrekking tot het veilig
gebruik van het apparaat hebben gekregen van een persoon die
verantwoordelijk is voor hun veiligheid en zich bewust zijn van de
mogelijke gevaren. Kinderen mogen niet spelen met het apparaat.
Kinderen die niet onder toezicht staan, mogen het apparaat niet
reinigen resp. geen door de gebruiker te verzorgen periodiek
onderhoud daaraan verrichten.
- De toegankelijke onderdelen kunnen zeer heet worden tijdens het
gebruik. Kinderen moeten op afstand worden gehouden en onder
toezicht staan, om te voorkomen dat ze gaan spelen met het
apparaat.
- Het apparaat en de delen daarvan worden heet tijdens gebruik.
Raak dan ook niet de verwarmingselementen aan. Houd kinderen
jonger dan 8 jaar uit de buurt tenzij deze continu in de gaten
worden gehouden.
NL50
- Raak de verwarmingselementen of de binnenkant van de oven
tijdens en na het gebruik niet aan, omdat dit letsel kan
veroorzaken. Vermijd contact met doeken of andere brandbaar
materiaal tot alle onderdelen van het apparaat voldoende zijn
afgekoeld.
- Open de deur van het apparaat na afloop van de bereiding
voorzichtig, en laat de warme lucht of de damp geleidelijk
ontsnappen voordat u het gerecht uit de oven haalt. Als de deur
van het apparaat gesloten is, komt de warme lucht naar buiten
door de opening boven het bedieningspaneel. Blokkeer de
ventilatieopeningen nooit.
- Gebruik ovenhandschoenen om schalen en accessoires uit de oven
te halen, en let erop dat u de verwarmingselementen niet aanraakt.
- Plaats geen brandbaar materiaal in het apparaat of in de buurt
ervan. Het apparaat kan dan in brand vliegen als het per ongeluk
wordt ingeschakeld.
- Verwarm of bereid geen voedsel in gesloten potten of blikken in
het apparaat. De druk in het blik of de pot kan door de warmte
hoog oplopen, waardoor het explodeert en het apparaat
beschadigt.
- Gebruik geen schalen of houders van synthetisch materiaal.
- Oververhit vet of oververhitte olie vat gemakkelijk vlam. Houd de
bereiding van gerechten met veel vet of olie in de gaten.
- Laat het apparaat nooit onbewaakt achter tijdens het droogproces
van gerechten
- Als er bij de bereiding alcoholische dranken (bijv. rum, cognac,
wijn) worden gebruikt, bedenk dan dat alcohol op hoge
temperatuur verdampt. De alcoholdamp kan vlam vatten wanneer
deze in contact komt met het elektrische verwarmingselement.
- Gebruik nooit stoomreinigers.
- Raak de oven niet aan tijdens de pyrolysecyclus. Houd kinderen uit
de buurt van de oven tijdens de pyrolysecyclus. Overmatig veel
gemorst vuil in de ovenruimte moet voorafgaand aan de
reinigingscyclus verwijderd worden (alleen voor ovens met
pyrolysefunctie).
NL51
- Gebruik uitsluitend de temperatuursensor die wordt geadviseerd
voor deze oven.
- Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen
schrapers om de glazen deur van de oven te reinigen om krassen
op het oppervlak te voorkomen; krassen kunnen op termijn leiden
tot het uit elkaar spatten van het glas.
- Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat de lamp
wordt vervangen om het gevaar op een elektrische schok te
vermijden.
- Gebruik geen aluminiumfolie om voedsel in de kookpan af te
dekken (geldt uitsluitend voor ovens met meegeleverde kookpan).
- Gebruik beschermende handschoenen voor het uitpakken en
installeren.
Afvalverwerking van huishoudelijke apparaten
- Dit product is vervaardigd van materiaal dat gerecycled of opnieuw gebruikt kan worden. Afdanken moet plaatsvinden in
overeenstemming met de plaatselijke milieuvoorschriften voor afvalverwerking. Voordat u het apparaat afdankt moet de
voedingskabel worden afgesneden, zodat het apparaat onbruikbaar wordt.
- Voor meer informatie over behandeling, terugwinning en recycling van huishoudelijke apparaten kunt u contact
opnemen met uw plaatselijke instantie, de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u dit product hebt gekocht.
Controleer na het uitpakken van de oven of het apparaat tijdens het transport geen beschadigingen heeft opgelopen en of de
ovendeur goed sluit. Neem in geval van twijfel contact op met uw leverancier of de klantenservice. Om eventuele schade te
voorkomen wordt geadviseerd om de oven pas voor de installatie van de piepschuim bodem te halen.
VOORBEREIDING VAN HET MEUBEL VOOR INBOUW
De keukenkastjes naast de oven moeten tegen hitte bestand zijn (min. 90°C).
Voer eerst alle zaagwerkzaamheden uit voordat u de oven plaatst, en verwijder nauwgezet alle spaanders en zaagresten.
Het onderste gedeelte van de oven mag niet meer toegankelijk zijn na de installatie.
Voor een correcte functionering van het product mag de minimale opening tussen het werkblad en de bovenkant van de
oven niet geblokkeerd worden.
AANSLUITING OP HET ELEKTRICITEITSNET
Controleer of de elektrische spanning die aangegeven staat op het typeplaatje van het product overeenkomt met de
voedingsspanning van uw woning. Het typeplaatje bevindt zich op de voorrand van de oven (zichtbaar wanneer de ovendeur
openstaat).
Eventuele vervangingen van de voedingskabel (zie tabel hieronder) mogen uitsluitend worden uitgevoerd door erkende
technici. Wend u tot erkende servicecentra.
Sluit de oven niet aan op het voedingsnet voordat de oven en de kookplaat onderling aangesloten zijn.
INSTALLATIE
Tabel voedingskabels
Aantal geleiders Type kabel
1N+
~
H05 RR-F 3 x 4 mm
2
2+ ~
H05 RR-F 3 x 4 mm
2
2N+ ~
H05 RR-F 4 x 2,5 mm
2
3N+ ~
H05 RR-F 5 x 1,5 mm
2
3+ ~
H05 RR-F 4 x 2,5 mm
2
NL52
ALGEMENE AANBEVELINGEN
Voor het gebruik:
- Verwijder de kartonnen beschermingen, transparante folie en stickers van de accessoires.
- Haal de accessoires uit de oven en verwarm hem ongeveer een uur lang op 200°C om de geur van het isolatiemateriaal en
de beschermende vetlaag te verwijderen.
Tijdens het gebruik:
- Leg geen zware voorwerpen op de deur, omdat deze de deur kunnen beschadigen.
- Steun niet op de deur en hang geen voorwerpen aan de handgreep.
- Bedek de binnenkant van de oven niet met aluminiumfolie.
- Giet geen water in de warme oven; de lak kan beschadigd raken.
- Schuif niet met pannen of schalen over de bodem van de oven, omdat dit krassen op de lak kan geven.
- Zorg ervoor dat de elektrische kabels van andere apparatuur niet in contact komen met hete onderdelen van de oven en
niet vast komen te zitten tussen de ovendeur.
- Stel de oven niet bloot aan weersinvloeden.
Verwerking van de verpakking
De verpakking kan volledig gerecycled worden, zoals wordt aangegeven door het symbool ( ). De verschillende onderdelen
van de verpakking mogen niet terechtkomen in het milieu, maar moeten als afval verwerkt worden volgens de plaatselijke
voorschriften.
Afvalverwerking van het product
- Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese richtlijn 2002/96/EG inzake Afgedankte Elektrische en
Elektronische Apparatuur (AEEA).
- Door ervoor te zorgen dat dit product op de juiste wijze als afval wordt verwerkt, helpt u mogelijke schadelijke gevolgen
voor het milieu en de gezondheid te voorkomen.
- Het symbool op het product of op de begeleidende documentatie bij het product geeft aan dat dit apparaat niet als
huishoudelijk afval behandeld mag worden, maar naar een speciaal verzamelpunt voor recycling van elektrische en
elektronische apparaten moet worden gebracht.
Energiebesparing
- Verwarm de oven alleen voor als dit speciaal wordt vermeld in de bereidingstabel of in het recept.
- Gebruik donkere, zwart gelakte of geëmailleerde bakvormen, omdat deze de warme beter opnemen.
- Schakel de oven 10/15 minuten voor het einde van de ingestelde bereidingstijd uit. Gerechten die lang in de oven moeten
staan, blijven dan nog doorgaren.
- Dit apparaat is bedoeld om in aanraking te komen met voedingsmiddelen en is in overeenstemming met de Europese
richtlijn ( ) n. 1935/2004 en is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in overeenstemming met de
veiligheidsvoorschriften van de “Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG (die 73/23/EEG en daaropvolgende amendementen
vervangt), de beschermingsvoorschriften van de “EMC”-richtlijn 2004/108/EG.
Oven verwarmt niet:
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem verdwenen is.
Voordat u contact opneemt met de Klantenservice:
1. Controleer of het niet mogelijk is het probleem zelf op te lossen aan de hand van punten die beschreven worden in “Het
opsporen van storingen.
2. Het apparaat aan- en uitzetten om te controleren of het probleem is opgelost.
Als na het uitvoeren van deze controles de storing nog steeds aanwezig is, contact opnemen met de dichtstbijzijnde
Klantenservice.
Vermeld altijd:
de aard van de storing;
het type en het exacte model van de oven;
MILIEUTIPS
VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING
OPSPOREN VAN STORINGEN
KLANTENSERVICE
NL53
het servicenummer (dat is het nummer na het woord Service op het typeplaatje) op de rechter binnenrand van de
ovenruimte (zichtbaar als de deur open is). Het servicenummer bevindt zich ook op het garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Wend u, in het geval dat reparatie noodzakelijk is, tot een erkende klantenservice (alleen dan heeft u zekerheid dat originele
vervangingsonderdelen worden gebruikt en de reparatie correct wordt uitgevoerd).
Buitenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen. Reinig deze producten onmiddellijk met een
vochtige microvezeldoek wanneer ze per ongeluk in aanraking komen met de apparatuur.
Reinig de oppervlakken met een vochtige microvezeldoek. Als de buitenkant zeer vuil is, voeg dan een paar druppels
afwasmiddel toe aan het water. Afdrogen met een droge doek.
Binnenkant van de oven
BELANGRIJK: gebruik geen schuursponsjes, sponsjes van staalwol of metalen schrapers. Hierdoor kunnen de gelakte
oppervlakken en het glas van de deur op den duur beschadigd raken.
Laat de oven na elk gebruik afkoelen en reinig het apparaat bij voorkeur als het nog lauw is om aangekoekte etensresten
(bijv. voedsel met veel suiker) makkelijker te kunnen verwijderen.
Gebruik speciale ovenreinigingsmiddelen en houd u aan de aanwijzingen van de fabrikant.
Reinig het glas van de deur met een speciaal vloeibaar glasreinigingsmiddel. Om de deur gemakkelijker te kunnen
reinigen kunt u deze verwijderen (zie ONDERHOUD).
Het bovenste verwarmingselement van de grill (zie ONDERHOUD) kan omlaag worden gezet (alleen bij bepaalde
modellen) om de bovenkant van de ovenruimte te kunnen reinigen.
OPMERKING: tijdens het langdurig bakken van gerechten die veel water bevatten (bijv. pizza, groenten etc.) kan er
condens worden gevormd op de deur en op de afdichting. Neem de condens af met een doek of een spons als de oven
afgekoeld is.
Accessoires:
Laat de accessoires na gebruik weken in water met afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als ze nog heet zijn.
Voedselresten kunnen met een afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
Reiniging van de achterwand en de katalytische zijpanelen (indien aanwezig):
BELANGRIJK: gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen, ruwe borstels, pannensponsjes of ovensprays
die het katalytische oppervlak zouden kunnen beschadigen, waardoor dit zijn zelfreinigende eigenschappen verliest.
Laat de oven ongeveer een uur leeg werken op een temperatuur van 200°C, met de heteluchtfunctie.
Laat het apparaat afkoelen en gebruik een spons om eventuele etensresten te verwijderen.
VERWIJDEREN VAN DE DEUR
De deur verwijderen:
1. Open de deur helemaal.
2. Til de twee vergrendelingen van de scharnieren omhoog en naar voren tot ze niet verder kunnen (Fig. 1)
3. Sluit de deur tot de blokkering (A), til hem op (B) en draai hem (C) tot de deur loshaakt (D) (Fig. 2)
REINIGING
WAARSCHUWING
- Gebruik geen stoomreinigers.
- Maak het apparaat schoon als het afgekoeld is.
- Koppel het apparaat los van het elektriciteitsnet.
ONDERHOUD
WAARSCHUWING
- Draag beschermende handschoenen.
- Voer de aangegeven werkzaamheden uit als het apparaat afgekoeld is.
- Koppel het apparaat los van het elektriciteitsnet.
NL54
De deur weer terugplaatsen:
1. Plaats de scharnieren in de zittingen.
2. Open de deur helemaal.
3. Duw de twee vergrendelingen omlaag.
4. Sluit de deur.
OMLAAGBRENGEN VAN HET BOVENSTE VERWARMINGSELEMENT
(ALLEEN BIJ BEPAALDE MODELLEN)
1. Verwijder de roosters van de accessoiresteunen van de zijkant.
2. Trek voorzichtig Fig. 3 het verwarmingselement naar buiten en breng het naar beneden (Fig. 4).
3. Om het verwarmingselement terug te plaatsen tilt u het op, trekt u het voorzichtig naar u toe en legt u het op de daarvoor
bestemde zittingen aan de zijkant.
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
Vervangen van het lampje aan de achterkant (indien aanwezig):
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Draai het beschermkapje los (Fig. 5), vervang het lampje (zie de opmerking voor het type lampje) en draai het
beschermkapje weer vast
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Vervangen van het lampje aan de zijkant (indien aanwezig):
1. Koppel de oven los van het elektriciteitsnet.
2. Verwijder de zijroosters, indien aanwezig.
3. Duw het beschermkapje met een platte schroevendraaier naar buiten en verwijder het.
4. Vervang het lampje (zie de opmerking hieronder voor het type lampje).
5. Zet het beschermkapje weer op zijn plaats en duw het tegen de wand om het op de juiste manier vast te laten haken.
6. Monteer de roosters van de accessoiresteunen weer op de zijkant.
7. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
OPMERKING:
- Gebruik alleen gloeilampen van 25-40W/230V type E-14, T300°C, of halogeenlampen van 20-40W/230 V type G9, T300°C.
- De lamp die is toegepast in dit apparaat is speciaal ontworpen voor gebruik in elektrische apparaten en is niet geschikt
voor het verlichten van normale ruimtes in huis (EG-richtlijn nr. 244/2009).
- De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice.
BELANGRIJK:
- Raak halogeenlampjes niet met blote handen aan om te voorkomen dat ze beschadigd worden door uw
vingerafdrukken.
- Gebruik de oven niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
Fig. 1 Fig. 2
Fig. 3 Fig. 4
Fig. 5 Fig. 6 Fig. 7 Fig. 8
NL55
RAADPLEEG VOOR DE ELEKTRISCHE AANSLUITING HET HOOFDSTUK OVER DE INSTALLATIE
1. Bedieningspaneel
2. Bovenste verwarmingselement/grill
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
4. Typeplaatje (verwijder dit nooit)
5. Ovenlampje
6. Ventilator
7. Draaispit (indien bijgeleverd)
8. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
9. Deur
10. Positie van de roosters (de steunhoogte staat aangegeven op de voorkant van de oven)
11. Schot
OPMERKING:
- Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik te verminderen.
- Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven werken.
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
A. ROOSTER (1): kan gebruikt worden om voedsel op te grillen of als draagrooster voor pannen, bak- en cakevormen en
ovenvaste schalen.
B. BAKPLAAT (1): kan gebruikt worden voor het bereiden van brood of gebak, maar ook voor gegrild vlees, vis in folie, enz.
C. OPVANGBAK (1): is bedoeld om vet op te vangen wanneer hij onder het rooster wordt geplaatst, of als bakplaat voor het
bereiden van vlees, vis, groenten, focaccia enz.
NIET-BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
Bij de klantenservice kunt u andere accessoires aanschaffen.
INSTRUCTIES VOOR HET GEBRUIK VAN DE OVEN
Fig. A Fig. B Fig.C
NL56
PLAATSEN VAN DE ROOSTERS EN ANDERE ACCESSOIRES IN DE OVEN
Het rooster en de andere accessoires zijn voorzien van een blokkeersysteem, zodat ze niet per ongeluk naar buiten kunnen
worden getrokken.
1. Schuif het rooster horizontaal in de oven, met het verhoogde gedeelte “A” omhoog gericht (fig. 1).
2. Houd het rooster schuin op de blokkeerpositie “B” (fig. 2).
3. Houd het rooster weer horizontaal en duw tot het helemaal in de oven zit “C” (fig. 3).
4. Ga in omgekeerde volgorde te werk om het rooster uit de oven te halen.
Het plaatsen van de andere accessoires, zoals de opvangbak en de bakplaat, gebeurt op precies dezelfde manier. Het
uitstekende gedeelte op de bak en de plaat zorgt voor de blokkering.
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1. FUNCTIEKNOP: in-/uitschakelen en selecteren van functies
2. THERMOSTAATKNOP: instellen van de temperatuur
3. BEDIENINGSKNOP KOOKZONE LINKSVOOR 01...10*
4. BEDIENINGSKNOP KOOKZONE LINKSACHTER 01...10*
5. BEDIENINGSKNOP KOOKZONE RECHTSACHTER 01...10*
6. BEDIENINGSKNOP KOOKZONE RECHTSVOOR 01...10*
OPMERKING: de knoppen zijn verzonken. Druk op het midden van de knop om ze uit hun zitting te laten komen.
7. ELEKTRONISCHE PROGRAMMEERFUNCTIE
8. THERMOSTAATLAMPJE
9. CONTROLELAMPJE VAN DE KOOKPLAAT
* De multizone-functie werkt alleen bij de dubbele en drievoudige kookzones. (Zie de tabel met functies van de kookplaat).
WERKING VAN DE OVEN
Draai de functieknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Het thermostaatlampje gaat branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Draai de knoppen aan het einde van de bereidingstijd op “0”.
WERKING VAN DE KOOKPLAAT
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen worden de
verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met symbolen.
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Fig. 1
Fig. 2 Fig. 3
3 5 6 94 1 7 28
NL57
GEBRUIK VAN DE ELEKTRONISCHE PROGRAMMEERFUNCTIE
Beschrijving functies
Detail display
De oven inschakelen
Nadat de oven voor het eerst is aangesloten op het elektriciteitsnet of na een stroomuitval verschijnt er ” op het display.
De klok instellen en wijzigen
1. Druk op de toets “ok”. Op het display knippert de dagtijd.
2. Druk op de toets “-” of “+” om het uur in te stellen.
3. Druk op “ok” en “-” of “+” om de minuten in te stellen.
4. Druk op de toets “ok” om te bevestigen.
Wijzigen van de tijd
Houd de toets “ok” 2 sec. ingedrukt totdat de tijd op het display knippert. Herhaal de bovenstaande handelingen.
De bereidingsfunctie instellen
1. Draai de knop 1 op de gewenste functie.
2. Draai de knop 5 om de temperatuur in te stellen.
3. Bevestig door op de toets “ok” te drukken; de oven treedt in werking. Het indicatielampje bij gaat uit zodra de
ingestelde temperatuur bereikt is.
De temperatuur wijzigen
1. Draai de knop 5 en stel de nieuwe gewenste temperatuur in.
Waarschuwing: Om een willekeurige instelling te annuleren draait u de knop 1 op “0”. Anders drukt u op “ok” om de oven uit
te schakelen en de eerder ingestelde functies te behouden.
De bereidingsduur instellen
Stel de bereidingsduur in (beschikbaar voor alle functies, behalve van de speciale functies) om de oven voor een bepaalde
tijdsduur te starten. Aan het eind van de ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit. De bereidingsduur kan maximaal worden
geprogrammeerd op 6 uur.
1. Stel de functie en de temperatuur in (zie het hoofdstuk: “De bereidingsfunctie instellen”) tot aan punt 2 zonder te
bevestigen met de toets “ok.
2. Druk op de toets “set” (het indicatielampje op het display naast het symbool van de bereidingstijd gaat branden) en
kies binnen 8 minuten de gewenste bereidingsduur met de toetsen “-” of “+”.
3. Bevestig door op de toets “ok” te drukken; de oven treedt in werking en op het display verschijnt de tijd die nog resteert
tot het einde van de bereiding.
4. Om de eerder ingestelde temperatuur te wijzigen draait u de knop 5.
Na 5 seconden verschijnt de resterende tijd weer.
1. Functieknop
2. Programmeertoets: (“set”)
3. Bevestigingstoets (“ok”)
4. Wijzigingstoetsen tijdswaarden (“-” e “+”)
5. Temperatuurknop
A. Kookwekker
B. Toetsenblokkering (key-lock)
C. Temperatuurlampje
D. Bereidingsduur
E. Tijdstip einde bereiding
1 2 3 4 5
A
C
D
B
E
NL58
Op het display verschijnt
Bij het verstrijken van de eerder ingestelde tijd verschijnt op het display en klinkt er een geluidssignaal.
De oven gaat automatisch uit.
De bereidingsduur kan met de toetsen “-” en “+” worden gewijzigd. Ga naar punt 3 van hoofdstuk “De bereidingsduur
instellen”.
1. Draai knop 1 op “0”.
Op het display verschijnt weer de tijd van de dag.
Om de bereidingsduur te verlengen gebruikt u de toets “-” of “+”.
Programmeren van het einde van de bereidingstijd
Hiermee kan van te voren het tijdstip voor het einde van de bereiding worden ingesteld. De tijd kan maximaal worden
geprogrammeerd op 23 uur en 59 minuten.
1. Volg de punten 1 en 2 van hoofdstuk “Instelling van de bereidingsduur.
2. Druk op de toets set” om het tijdstip van het einde van de bereidingsduur in te stellen: het indicatielampje gaat
branden ter hoogte van het symbool .
3. Stel het tijdstip van het einde van de bereidingsduur in met toetsen “-” en “+”.
4. Druk op “ok” om het tijdstip voor het einde van de bereiding in te stellen.
De oven gaat automatisch aan op het tijdstip voor het einde van de bereiding minus de bereidingsduur: op het display gaan de
indicatielampjes boven de symbolen branden.
Kookwekker
De kookwekker kan alleen worden gebruikt als de oven uitgeschakeld is, en er kan een tijd van maximaal 6 uur op worden
ingesteld.
Instellen van de kookwekker:
1. Houd de knop 1 op “0”. Op het display verschijnt de tijd van de dag.
2. Druk op de toets set”. Het indicatielampje bij het symbool gaat branden.
Bedien de toetsen “-” of “+” om de gewenste tijd in te stellen.
3. Druk op de toets ok” om te bevestigen.
Bij het verstrijken van de ingestelde tijd:
klinkt er een geluidssignaal en knippert op het display.
Druk op de toets “ok”: het geluidssignaal stopt. Op het display verschijnt weer de tijd van de dag.
Toetsenblokkering (key-lock)
Met deze functie kunt u de toetsen van de programmeerfunctie en de knoppen van de oven blokkeren.
1. Om de toetsenblokkering in te schakelen zet u de knoppen 1 en 5 op “0” en houdt u de toetsen “ok” en “-” 3sec.
ingedrukt. Het indicatielampje bij het symbool gaat branden.
2. Na inschakeling kan er geen enkele ovenfunctie worden gebruikt.
3. Herhaal de handelingen onder punt 1 om de blokkering weer uit te schakelen.
NL59
TABEL MET FUNCTIES VAN DE KOOKPLAAT (afhankelijk van het model)
BEDIENINGSKNOPPEN KOOKPLAAT
GEMATIGD
VERWARMEN
Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht te laten worden,
babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te maken, chocolade te smelten, etc.
Is alleen beschikbaar als het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of het restwarmtelampje
van de betreffende kookzone brandt. Draai vervolgens de knop op . De functie wordt
uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
WARMHOUDEN
Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de bereidingstijd. Om de
functie in te schakelen draait u de knop op .
SNELKOKEN
Deze functie zorgt ervoor dat water snel aan de kook wordt gebracht; de functie blijft een vaste
tijd ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de kookzone automatisch terug naar de maximale
stroomstand. De snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de betreffende
kookzone met koken bent begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan op de
geselecteerde kookzone staat voordat u deze kookzone inschakelt, om schade aan de
glaskeramische plaat te voorkomen. De gespecificeerde prestatiewaarden voor deze functie
worden gegarandeerd voor alle glaskeramische kookplaten. Om deze functie in te schakelen zet
u de pan eerst op de geselecteerde kookzone en draait u de knop vervolgens op . De functie
wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
MULTIZONE
Het multizonesymbool, op de knoppen, is alleen actief bij kookplaten voorzien van een dubbele
of drievoudige kookzone. Deze functies vergroten de verwarmingsoppervlakte van de kookplaat
zodat u grote, ovale of rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om de dubbele zone in te
schakelen draait u de knop op en wacht u totdat het restwarmtelampje van de plaat begint te
knipperen. Wacht totdat het lampje sneller begint te knipperen om de driedubbele zone (indien
aanwezig) in te schakelen. Kies de gewenste stand door de knop naar links te draaien. Het
restwarmtelampje blijft branden om aan te geven dat de kookplaat is ingeschakeld. Om de
functie uit te schakelen, draait u de knop op stand ”0”.
NL60
TABEL OVENFUNCTIES
FUNCTIEKNOP
OFF Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
LAMP Om het lampje in de oven in/uit te schakelen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de tweede steunhoogte. Verwarm de
oven voor op de gewenste temperatuur. Als het thermostaatlampje uitgaat, kan het gerecht in de
oven worden gezet.
TURBO HETE
LUCHT
Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet) op één steunhoogte. Deze
functie kan ook worden gebruikt voor bereidingen op twee steunhoogtes. Verwissel de gerechten
tijdens de bereiding van plaats om een gelijkmatiger bakresultaat te krijgen. Gebruik de tweede
steunhoogte voor bereidingen op één niveau en de tweede en vierde steunhoogte voor bereidingen
op twee niveaus. Verwarm de oven eerst voor.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen en worstjes; het gratineren van groente en om brood te
roosteren. Zet het gerecht op de vierde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de derde
steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Verwarm de oven 3-5 minuten voor. Tijdens
de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de middelste
steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats
de opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in.
Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om een gelijkmatige bruining aan
beide kanten te verkrijgen. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet
de deur van de oven dicht blijven.
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte.
Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
NL61
BEREIDINGSTABEL
Recept
Functie Voorverwarmen Steunhoogte
(van onder)
Tem peratuu r
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires
Luchtig gebak
Ja 2 150-175 35-90 Taartvorm op rooster
Ja 2-4 150-170 30-90
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster (verwissel de gerechten
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 2: taartvorm op
rooster
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel,
appeltaart)
Ja 2 150-190 30-85
Opvangbak / bakplaat of
taartvorm op rooster
Ja 2-4 150-190 35-90
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster (verwissel de gerechten
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 2: taartvorm op
rooster
Koekjes / taartjes
Ja 2 160-175 20-45 Opvangbak / bakplaat
Ja 2-4 160-170 20-45
Steunhoogte 4: rooster
(verwissel de gerechten
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 2: opvangbak /
bakplaat
Soesjes
Ja 2 175-200 30-40 Opvangbak / bakplaat
Ja 2-4 170-190 35-45
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster (verwissel de gerechten
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 2: opvangbak /
bakplaat
Meringues
Ja 2 100 110-150 Opvangbak / bakplaat
Ja 2-4 100 130-150
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster (verwissel de gerechten
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 2: opvangbak /
bakplaat
Brood / pizza / focaccia
Ja 2 225-250 12-50 Opvangbak / bakplaat
Ja 2-4 225-250 20-45
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster (verwissel de gerechten
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 2: opvangbak /
bakplaat
Diepvriespizzas
Ja 2 250 10-15 Opvangbak/bakplaat of rooster
Ja 2-4 250 10-20
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster (verwissel de gerechten
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 2: opvangbak /
bakplaat
NL62
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
Ja 2 175-200 45-55 Taartvorm op rooster
Ja 2-4 175-190 45-60
Steunhoogte 4: taartvorm op
rooster (verwissel de gerechten
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 2: taartvorm op
rooster
Pasteitjes /
bladerdeeghapjes
Ja 2 175-200 20-30 Opvangbak / bakplaat
Ja 2-4 175-200 20-40
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster (verwissel de gerechten
halverwege de bereidingstijd)
Steunhoogte 2: opvangbak /
bakplaat
Lasagne / pasta uit de
oven / cannelloni /
ovenschotels
Ja 2 200 45-55 Ovenschaal op rooster
Lamsvlees / kalfsvlees /
rundvlees / varkensvlees
1kg
Ja 2 200 80-110
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Kip / konijn / eend 1 Kg Ja 2 200 50-100
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Kalkoen / Gans 3 kg Ja 1/2 200 80-130
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Vis uit de oven / in folie
(filet, heel)
Ja 2 175-200 40-60
Opvangbak of ovenschaal op
rooster
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes,
aubergines)
Ja 2 175-200 50-60 Ovenschaal op rooster
Geroosterd brood Ja 4 200 3-5 Rooster
Visfilet / moten vis Ja 4 200 20-30
Steunhoogte 4: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak met
water
Worstjes / spiezen /
spareribs / hamburgers
Ja 4 200 30-40
Steunhoogte 4: rooster (draai
het voedsel halverwege de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 3: opvangbak met
water
Gebraden kip 1-1,3 kg - 2 200 55-70
Steunhoogte 2: rooster (draai
het voedsel indien nodig na
tweederde van de
bereidingstijd om)
Steunhoogte 1: opvangbak met
water
Rosbief rosé 1 kg - 2 200 35-45
Ovenschaal op rooster (draai
het voedsel indien nodig na
tweederde van de
bereidingstijd om)
Lamsbout / schenkel - 2 200 60-90
Opvangbak of ovenschaal op
rooster (draai het voedsel indien
nodig na tweederde van de
bereidingstijd om)
Recept
Functie Voorverwarmen Steunhoogte
(van onder)
Temperatuur
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires
NL63
Gebakken aardappelen - 2 200 45-55
Opvangbak / bakplaat (draai het
voedsel indien nodig na
tweederde van de
bereidingstijd om)
Gegratineerde groenten - 2 200 20-30 Ovenschaal op rooster
Lasagne en vlees Ja 2-4 200 50-100
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster (draai de gerechten
indien nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Steunhoogte 2: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vlees en aardappelen Ja 2-4 200 45-100
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster (draai de gerechten
indien nodig na tweederde van
de bereidingstijd om)
Steunhoogte 2: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Vis en groente Ja 2-4 175 30-50
Steunhoogte 4: ovenschaal op
rooster
Steunhoogte 2: opvangbak of
ovenschaal op rooster
Recept
Functie Voorverwarmen Steunhoogte
(van onder)
Tem peratuu r
(°C)
Tijd
(min)
Accessoires
NL64
Lezen van de bereidingstabel
De tabel geeft aan welke functie het best gebruikt kan worden voor een bepaald gerecht, dat op één of meerdere steunhoogtes
tegelijk kan worden bereid. De bereidingstijden gelden vanaf het moment dat het gerecht in de oven wordt gezet, zonder de
voorverwarmingstijd (indien nodig). De temperaturen en de bereidingstijden zijn indicatief en hangen af van de hoeveelheid
voedsel en het type schaal. Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de bereiding niet naar wens is, kunt u hogere
waarden gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde accessoires te gebruiken en indien mogelijk taartvormen of
ovenschalen van donker metaal. U kunt ook pannen of vuurvaste of aardewerk schalen gebruiken; de bereidingstijden zijn dan
iets langer. Volg voor de beste resultaten zorgvuldig de aanwijzingen in de bereidingstabel met betrekking tot de bijgeleverde
schalen en de verschillende steunhoogtes.
Het tegelijkertijd bereiden van verschillende gerechten
Met de functie “TURBO HETE LUCHT” kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld: vis en groenten) die
dezelfde bereidingstijd hebben, op verschillende steunhoogtes. Haal de gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de
gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven staan.
Gebak
- Bak fijn gebak met de statische functie op één niveau. Gebruik taartvormen van zwart metaal en zet deze altijd op het
bijgeleverde rooster. Voor bereiding op meerdere steunhoogtes selecteert u de functie met ventilatie en zet u de
taartvormen in zigzagvorm op de roosters, zodat de lucht goed kan circuleren.
- Om te controleren of de taart gaar is steekt u een satéprikker in het dikste gedeelte van de taart. Als de prikker er droog
uitkomt, is de taart klaar.
- Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk niet goed rijst aan
de zijkanten.
- Als het gebak “inzakt” tijdens het bakken, gebruik dan de volgende keer een lagere temperatuur, verminder bijvoorbeeld
de hoeveelheid vocht of meng het beslag voorzichtiger.
- Bij taarten met een vochtige vulling (kaastaarten of vruchtentaarten) moet de functie “TURBO HETE LUCHT” worden
gebruikt. Als de bodem van de taart te vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau en bestrooi de bodem met
paneermeel of verkruimelde koekjes voordat u de vulling erin schenkt.
Vlees
- U kunt elke soort schaal gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van het vlees. Schenk bij gebraden vlees bij
voorkeur wat bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak
krijgt. Laat het gebraden vlees na afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten, of dek het af met aluminiumfolie.
- Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt. Zeer dikke
stukken vlees hebben een langere bereidingstijd. Zet het rooster op een lagere steunhoogte om te voorkomen dat de
korst verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van de bereidingstijd.
Geadviseerd wordt om een opvangbak met een halve liter water direct onder het rooster te plaatsen waarop u het vlees heeft
gelegd, om het bakvet op te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het grillen.
Draaispit (alleen bij bepaalde modellen)
Dit accessoire dient voor het gelijkmatig grillen van grote stukken vlees en gevogelte. Steek het vlees aan het spit. Zet kip vast
met keukentouw en controleer of het vlees goed vastzit voordat u het spit in de houder aan de voorwand van de oven steekt en
op de steun legt. Om vorming van dampen te voorkomen en bakvet op te vangen, adviseren wij om een opvangbak met een
halve liter water op de eerste steunhoogte te plaatsen. Het spit is voorzien van een plastic handvat dat verwijderd moet worden
voordat de bereiding begint. Het handvat dient om het vlees na afloop van de bereiding uit de oven de halen zonder uw handen
te branden.
Pizza
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem. Verdeel na tweederde van de bereidingstijd de mozzarella over de pizza.
GEBRUIKSADVIEZEN EN -SUGGESTIES
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17

Privileg PCCI 502160 X Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

in andere talen