Elna (N-EA) 253HRVS Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding
GEHEEL TOT UW DIENST
ETNA
Gebruiksaanwijzing
Keramische kookplaten
253 HZT
253 HRVS
2
Fout Fout Goed
Restwarmte Restwarmte
Fig. 6 Energiebewust koken
Fig. 3 Knop aanduiding
Fig. 4 Plaatsing controle lampjes
stand
12 op temperatuur brengen van alle gerechten
aanbraden van vlees
11 bakken van vis of biefstuk
10 bakken van flensjes, pannekoeken
9 doorbakken klein vlees
8 doorbakken groot vlees
7 fruiten van uien
6 bakken omelet
5 koken aardappelen, groente, rijst, macaroni
4 trekken bouillon, koken melk
3 stoven van vlees
2 stoven van vis
1 warmhouden gerechten
0 uitstand
Fig. 5 Indicatie knopstanden
Fig. 2 Vrijstaande keramische kookplaatFig. 1 Keramische kookplaat met bovenbediening
3
Gebruiksaanwijzing
U heeft met deeze kookplat een kwaliteitsprodukt van Etna in uw bezit.
Daarmee kunt u vele jaren koolgenot hebben. Wij verzoeken u echter
de onderstaande gebruiksaanwijzing goed door te lezen. Hierin vindt u
alle informatie over het gebruik van de Etna kookplaat en nuttige tips
voor onderhoud.
Garantiebewijs
Bij het toestel is een driedelig garantiebewijs ingesloten, bestaande uit:
- een garantieaanmeldingskaart
- een service-coupon
- een garantiebewijs
De garantieaanmeldingskaart graag onmiddellijk na installatie aan de
Etna toesturen. Bij een eventuele storing kunt u gebruik maken van de
service-coupon, in dit geval dient u de service-coupon volledig ingevuld
op te sturen aan Etna te Ulft. U dient het garantiebewijs volledig in te
vullen en zorgvuldig te bewaren. Zonder garantiekaart kunt u geen
aanspraak maken op de garantie.
Typenummer en serienummer
Deze nummers staan vermeld op het type-plaatje dat zich aan de
onderzijde van de kookplaat bevindt.
Deze nummers op de garantiekaart invullen. Bij de inbouwplaten de
nummers noteren voordat de platen worden gemonteerd, anders kunt
u niet meer bij de onderzijde.
Service
Bij storingen verzoeken wij u eerst na te gaan of u alle aanwijzingen goed
heeft opgevolgd.
De detaillist die u de kookplat heeft verkocht kan u eveneens informeren.
Hij is ook degene die zorg draagt voor de uitvoering van de garantie-
bepalingen. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de Service-
dienst van Etna. Telefoonnummer en adres staan vermeld op de
achterzijde van dese gebruiksaanwijzing.
Pas op
Wij ontraden u met klem zelf het toestel te demonteren of het te laten
doen door een niet voor dit soort werk bevoegd persoon. In dat geval
aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid en vervalt ook de
garantie.
Toesteltype
Inbouw keramische kookplaat met bovenbediening (fig.1)
Vrijstaande keramische kooplaat (fig.2)
Afhankelijk van het type keramische kookplat kunnen de kookzones
voorzien zijn van verwarmingselemenrten of halogeenlampen.
Gebruik
Bij de knop is duidelijk aangegeven welke knop bij welke kookzone
hoort (fig.1). De knoppen van de kookzones zijn traploos regelbaar
tussen 0 en 12 (fig.3).
Voor op temperatuur brengen van gerechten wordt de knop op stand
12 gezet. Juist voordat de inhoud van de pan op de vereiste temperatuur
is gekomen moet de knop teruggeschakeld worden naar bijvoorbeeld
stand 4 of 5 . Deze standen, afhankelijk van de pan grootte, zijn het
meest geschikt om gerechten aan de kook te houden. Voor indicatie
knopstanden zie figuur 5.
De keramische kookplaten zijn voorzien van een restwarmte indicatie
(fig. 4). Deze indicatie licht op als de temperatuur van één der
kookzones warmer is dan 60°C. Ook als de kookzones reeds zijn
uitgeschakeld blijft het lampje nog gedurende geruime tijd branden. Het
waarschuwt dat de kookzones nog heet zijn.
Energiebewust koken
Gebruik pannen van een goede kwaliteit met een volkomen vlakke
bodem. Pannen met een holle of bolle bodem hebben onvoldoende
kontakt met de kookzone; het is vanzelfsprekend dat hierdoor
energieverlies optreedt.
Gebruik pannen die even groot zijn als de diameter van het
kookelement.
Kook met weinig water en met deksel op de pan.
Schakel tijdig terug naar een lager vermogen. Vooral als u gewend
was op gas te koken zal het niet tijdig terugschakelen in het begin
wat ergenis (overkoken) opwekken.
In de praktijk leert u snel energiebewust koken (fig.6).
Reiniging van de keramische kookplaat
De reiniging van het keramische oppervlak is zeer eenvoudig. Hier
volgen enkele nuttige wenken:
Iedere dag dat u de keramische kookplaat gebruikt heeft adviseren wijj
u deze te onderhouden met CERA-fix.
- Enkele druppels CERA-fix met keukenpapier over de droge kooplaat
verspreiden. Kookplaat met stukje keukenpapier droogwrijven.
Door dit dagelijks te doen ontstaat er een glanzende vuilafstotende
laag die tevens uw mooie plaat beschermt tegen de aggressieve
suikers in overkooksels.
Het gewone reinigen wordt door deze laag nog eenvoudiger.
- Laat het keramische kookvlak afkoelen tot onder 50°C.
- Iedere verontreiniging zo spoedig mogelijk verwijderen.
- Geen schuurmiddelen (ook geen vloeibare) gebruiken.
Afhankelijk van de verontreiniging adviseren wij U de volgende
reinigingsmethoden:
Lichte niet vastgebrande verontreiniging wegnemen met een
vochtige doek.
Vastgekoekte en ingebrande (bijvoorbeeld) vetresten zijn vrij
eenvoudig met een scheermesje of een CERA-quick te verwijderen.
Kalk- en wateraanslag, vetspatten en metaalachtige verkleuringen
schoonmaken met bijvoorbeld Staalfix.
Indien suiker (bv. appelmoes of jam), plastic of aluminiumfolie in aanraking
komt met de kookzones, dit in warme toestand verwijderen met een scheer-
mesje, of een CERA-quick schraper anders worden de kookzones onherroepelijk
beschadigd.
Indien u een gerecht met veel suiker gaat koken, behandel uw plaat dan eerst een
keertje extra met CERA-fix.
* Een onderhoudsset bestaande uit een CERA-quick schraper en een
flesje CERA-fix (bestelnummer 349 195 400) is te bestellen via de
service-dienst van Etna.
Belangrijk
Neem onderstaande punten in acht om beschadigingen of verkleuring
van de keramische glasplaat te voorkomen:
1. Na het reinigen dient men de achtergebleven resten van
reingingsmiddelen goed met een vochtige doek te verwijderen,
omdat bij opnieuw verhitten deze resten het decor kunnen aantasten.
2 . De bodemdiameter van de pannen moet gelijk-, of iets groter zijn
(nooit kleiner), dan de diameter van de kookzone. De kookzones
niet zonder pannen gebruiken.
3. Krassen kunnen ontstaan door achtergebleven zandkorrels die
bijvoorbeld tijdens het schoonmaken van groenten op de plaat
terecht zijn gekomen. Als deze onder de panbodem over het
glasoppervlak worden geschoven, ontstaan niet meer te verwijderen
krassen.
4. Gebruik alleen pannen met vlakke en onbeschadigde bodem.
Verschillende typen schaal- en panbodems kunnen scherpe randen
en bramen hebben, die bij het schuiven het decor op het glasoppervlak
onherstelbaar beschadigen. In het bijzonder geldt dit voor gietijzeren
pannen.
Beschadigingen (of verkleuringen) die het gevolg zijn van niet deugdelijke
kookpannen kunnen niet bij de fabrikant van het glasoppervlak worden verhaald
en vallen daarom niet onder de garantiebepalingen.
Waarschuwing
Indien het glasoppervlak een barst vertoont, dient het toestel
onmiddellijk van het net te worden gescheiden!
GEHEEL TOT UW DIENST
De ETNA
Postbus 15
7070 AA Ulft
Service-Dienst 08356-89666
Verkoop 08356-89600
12.93 374 1024-03
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Elna (N-EA) 253HRVS Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding