28
MILIEUTIPS
Verwerken van verpakkingsmaterialen
•
Het verpakkingsmateriaal is 100% recyclebaar en
draagt het recyclingsymbool .
•
Het verpakkingsmateriaal moet daarom niet met
het gewone huisvuil weggegooid worden, maar
ingeleverd worden bij een speciaal
verzamelpunt.
Afdanken van oude apparaten
•
De apparatuur is vervaardigd van recyclebaar of
herbruikbaar materiaal. Volg de plaatselijke
voorschriften voor afvalverwerking op wanneer u
het apparaat afdankt. Alvorens de apparaten af
te danken moeten ze onbruikbaar worden
gemaakt door de voedingskabel door te snijden.
Energiebesparing
•
Verwarm de oven alleen voor als dit specifiek
vermeld is in de baktabel van de
productbeschrijving of in uw recept.
•
Gebruik donkere, zwarte geëmailleerde
bakvormen, deze hebben een goede
warmteabsorptie.
•
Als u van plan bent meerdere cakes of andere
gerechten te bakken, is het raadzaam deze
achter elkaar te bereiden om de aanwezige
ovenwarmte optimaal te gebruiken, en de
baktijd te verkorten. U kunt twee cakes tegelijk
bakken door twee rechthoekige bakvormen naast
elkaar te zetten.
•
Bij lange baktijden, de oven 10 minuten voor het
eind van de baktijd uitzetten en het gerecht
afbakken met behulp van de restwarmte.
BELANGRIJKE OPMERKINGEN
•
Deze oven is uitsluitend bedoeld voor gebruik als
huishoudelijk apparaat voor het bakken,
roosteren, ontdooien, steriliseren, drogen en
grillen van voedsel. Elk ander gebruik is
verboden. De fabrikant aanvaardt geen enkele
aansprakelijkheid voor beschadigingen die
veroorzaakt zijn door onjuist gebruik.
•
Stel de oven niet bloot aan de
weersomstandigheden.
•
Leg geen zware dingen op de deur, want deze
zouden de ovenruimte en de scharnieren kunnen
beschadigen. Maximum gewicht: 7 kg.
•
Laat reparaties of aanpassingen alleen uitvoeren
door een vakman.
• Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie
.
•
Hang nooit gewichten aan de handgreep van de
ovendeur.
•
De ovendeur moet goed sluiten. De afdichtingen
van de deur moeten schoon gehouden worden.
•
Giet geen water rechtstreeks in een hete oven.
De geëmailleerde coating zou beschadigd
kunnen worden.
•
Vruchtensap dat uit de bakplaat druppelt laat
permanente vlekken achter. Om taarten te
bakken die zeer saprijk fruit bevatten, de
opvangbak gebruiken.
•
Verschuif geen schalen of pannen over de bodem
van de oven - risico voor krassen.
•
Dek voedsel, dat in de oven blijft staan, af; het
vocht kan de ovenwanden mettertijd
beschadigen en het voedsel droogt uit.
•
Als u voedsel wam wilt houden na afloop van de
bereidingstijd, of de restwarmte in de oven wilt
gebruiken, moet u een lagere temperatuur
instellen. Zet de oven niet uit, want de
vochtigheid binnen in neemt toe en condenseert
op het bedieningspaneel. Dit veroorzaakt
bovendien druppelvorming onder het werkblad
en vochtabsorptie door de keukenmeubels.
Mettertijd kan condensatie de omringende
meubels en het werkblad beschadigen, en ook de
binnenkant van de oven.
•
Het voorpaneel en de handgreep van de oven
worden warm wanneer het apparaat voor lange
tijd op een hoge temperatuur is ingeschakeld.
4nl55000.fm Page 28 Tuesday, November 19, 2002 1:24 PM