SBI 100
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 510 56014
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje
6.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
7.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functiekeuzeknop
2. Thermostaatknop
3. Rood thermostaatlampje
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster
:
Bakplaat voor zoet gebak:
Opvangbak:
DE OVEN GEBRUIKEN
• Draai de functiekeuzeknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
• Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat pas uit wanneer de geselecteerde temperatuur is bereikt.
Op het einde van de bereidingstijd:
• Zet de knop op stand
“0”
.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0 OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
• Inschakeling van het ovenlampje
VERWARMINGSELEMENT
ONDERWARMTE
• Deze functie is ideaal voor:
- het afbakken van vruchten- of kaastaarten.
- het indikken van sauzen.
• Gebruik deze functie tijdens de laatste 10/15 minuten van de bereiding.
STATISCH
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de
oven nadat het rode thermostaatlampje is uitgegaan.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
GRILL
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en geven van
een bruin korstje aan brood.
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.