25
GEBRUIK VAN HET VRIESVAK
Alleen voor apparaten met of met :
Als het vriesvak heeft, kunnen er al ingevroren
voedingsmiddelen in worden bewaard.
Als het vriesvak heeft, kunnen de
voedingsmiddelen er maandenlang in bewaard
worden en kunnen bovendien verse
voedingsmiddelen worden ingevroren. Op het
serienummerplaatje (zie paragraaf “Beschrijving
van het apparaat, ref. 6) wordt vermeld hoeveel
verse levensmiddelen uitgedrukt in kg. kan worden
ingevroren in 24 uur.
Invriezen van levensmiddelen
• Zet de thermostaat
(1)
op de stand
3-4
.
• Leg de in te vriezen levensmiddelen in het midden van het
vriesvak met .
• Bevroren levensmiddelen mogen niet in contact komen
met in te vriezen levensmiddelen (houd een afstand van
ongeveer 20 mm).
• Zet de thermostaat
(1)
na 24 uur weer op de normale
stand.
Belangrijk:
Wikkel het voedsel en verzegel het in:
• aluminiumfolie, plastic folie, waterdichte plastic
verpakking, polyethyleen bakjes met deksel,
diepvriesbakken.
Bij de aankoop van diepvriesproducten moet u op de
volgende punten letten:
• De v
erpakkin
g of het pak moet onbeschadigd zijn, omdat
het product anders kan bederven. Als een pakje bol staat
of als er vochtplekken op zitten, is het niet onder optimale
omstandigheden bewaard en kan het al gedeeltelijk zijn
ontdooid.
• De diepvriesproducten dienen in isolerende tassen te
worden vervoerd.
• De diepvriesproducten dienen als laatste te worden
gekocht.
• Zet de diepvriesproducten bij thuiskomst meteen in het
vriesvak.
• De gedeeltelijk ontdooide diepvriesproducten mogen niet
opnieuw worden ingevroren, maar moeten binnen 24 uur
worden geconsumeerd.
• Variaties in temperatuur moeten worden vermeden of tot
een minimum worden beperkt.
De uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking moet
worden gerespecteerd.
• De instructies op de verpakking voor het conserveren van
diepvriesproducten moeten altijd worden opgevolgd.
IJsblokjes maken
• Vul het ijsbakje
(9)
voor 3/4 met water en zet het op de
bodem van
he
t vriesvak.
• Gebruik de handgreep van een lepel om de bakjes die zich
aan het vak hebben vastgehecht los te maken.
Gebruik geen puntige of scherpe voorwerpen.