Electrolux EVY5841AAX Handleiding

Type
Handleiding
EVY3841AOX
EVY5841AAX
NL Oven Gebruiksaanwijzing
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE............................................................................... 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...................................................................... 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT..............................................................7
4. BEDIENINGSPANEEL....................................................................................... 8
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT.........10
6. DAGELIJKS GEBRUIK.....................................................................................10
7. KLOKFUNCTIES.............................................................................................. 13
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S................................................................. 15
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES................................................................ 16
10. EXTRA FUNCTIES.........................................................................................17
11. AANWIJZINGEN EN TIPS..............................................................................19
12. ONDERHOUD EN REINIGING...................................................................... 34
13. PROBLEEMOPLOSSING...............................................................................36
14. ENERGIEZUINIGHEID...................................................................................38
WE DENKEN AAN U
Bedankt voor het kopen van een Electrolux-apparaat. U koos voor een product
dat jaren professionele ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd
ontworpen met u in het achterhoofd. Wanneer u het gebruikt, kunt u er op
vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.electrolux.com2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt
door een verkeerde installatie of verkeerd gebruik.
Bewaar de instructies altijd op een veilige en
toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en
gooi het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
Kinderen van 3 jaar en jonger moeten tijdens de
werking van dit apparaat altijd uit te buurt worden
gehouden.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient
NEDERLANDS 3
op te passen dat u de verwarmingselementen niet
aanraakt. Houd kinderen jonger dan 8 jaar uit de buurt
of onder permanent toezicht.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te
plegen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die
aanbevolen is voor dit apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
www.electrolux.com4
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met
de stroomvoorziening. Zo niet, neem
dan contact op met een
elektromonteur.
Gebruik altijd een correct
geïnstalleerd, schokbestendig
stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EEG-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
gerechten die vochtig zijn gemaakt
met ontvlambare producten in, bij of
op het apparaat.
De magnetronfunctie mag niet worden
gebruikt om de oven voor te
verwarmen.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
NEDERLANDS 5
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het apparaat
in werking is. Warmte en vocht
kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten
kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de erkende
servicedienst.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijdert. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.5 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke
apparaten. Gebruik deze niet voor
andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.6 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
2.7 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
www.electrolux.com6
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
1 2
4
3
5
6
7
8
1
2
3
4
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor kerntemperatuursensor
4
Verwarmingselement
5
Lampje
6
Ventilator
7
Verwijderbare inschuifrail
8
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt
van het gerecht
NEDERLANDS 7
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1 112 4 63 9 105 7 8
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets Functie Opmerking
1
AAN/UIT (ON/
OFF)
Het apparaat in- en uitschakelen.
2
Verwarmings‐
functies of Kook-
en bakassistent
Raak om een verwarmingsfunctie of het menu
te kiezen de tiptoets eenmaal aan: Kook- en
bakassistent. Raak de tiptoets weer aan om
tussen de menu's te schakelen: Verwarmings‐
functies, Kook- en bakassistent. Raak het veld
3 seconden aan om het licht in of uit te schake‐
len.
3
Toets op de ach‐
terkant
Om één niveau terug te gaan in het menu.
Raak het veld 3 seconden aan om het hoofd‐
menu weer te geven.
4
Temperatuurkeu‐
ze
Om de temperatuur in te stellen of om de huidi‐
ge temperatuur in het apparaat te tonen. Houd
de tiptoets 3 seconden ingedrukt om de volgen‐
de functie te activeren en deactiveren: Snel op‐
warmen.
5
Favoriet Voor opslag van en toegang tot uw favoriete
programma's.
6
- Weergave Toont de huidige instellingen van het apparaat.
7
Toets omhoog Omhoog gaan in het menu.
8
Toets omlaag Omlaag gaan in het menu.
9
Tijd en overige
functies
Verschillende functies instellen. Als een ver‐
warmingsfunctie in werking is, druk op de tip‐
toets om de timer of functies in te stellen:
Toetsblokkering, Favoriet, Heat + Hold, Set +
Go. U kunt ook de instellingen van de vlees‐
thermometer wijzigen.
www.electrolux.com8
Tiptoets Functie Opmerking
10
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwek‐
ker.
11
OK De selectie of instelling bevestigen.
4.2 Display
A
DE
B C
A. Verwarmingsfunctie
B. Dagtijd
C. Controlelampje bij voorverwarmen
D. Temperatuur
E. Duur of eindtijd van een functie
Andere indicaties op het display:
Symbool Functie
Kookwekker De functie werkt.
Dagtijd Het display geeft de huidige tijd aan.
Duur Het display geeft de benodigde
kooktijd weer.
Eindtijd Het display geeft aan wanneer de
kooktijd voorbij is.
Temperatuur Het display toont de temperatuur.
Tijdisindicatie Er wordt weergegeven hoe lang een
verwarmingsfunctie in werking is.
Druk tegelijkertijd op en om
de tijd te resetten.
Berekening Het apparaat berekent de berei‐
dingsduur.
Controlelampje bij voor‐
verwarmen
Het display geeft de temperatuur in
het apparaat aan.
Indicatielampje snelver‐
hitting
De functie is actief. Het verkort de
opwarmtijd.
Automatisch wegen Het display geeft weer dat het auto‐
matische weegsysteem actief is of
dat het gewicht kan worden gewij‐
zigd.
Heat + Hold De functie is actief.
NEDERLANDS 9
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE
KEER GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het
apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat voor het eerste
gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het
stopcontact aansluit of na een
stroomstoring moet u de taal, het
contrast, de helderheid en de tijd
instellen.
1. Druk op of om de waarde in
te stellen.
2. Druk op
om te bevestigen.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Door de menu's navigeren
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk op of om de menu-optie
te selecteren.
3. Druk op om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde
terugkeren naar het
hoofdmenu met .
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Sym‐
bool
Menu-item Applicatie
Verwarmingsfuncties Bestaat uit een lijst met verwarmingsfuncties.
Kook- en bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische program‐
ma's.
Favoriet Bestaat uit een lijst met favoriete bereidings‐
programma's die door de gebruiker zijn ge‐
maakt.
Basis instellingen U kunt dit gebruiken om andere functies in te
stellen.
Speciaal Bestaat uit een lijst met extra verwarmings‐
functies.
www.electrolux.com10
Submenu voor: Basis instellingen
Sym‐
bool
Submenu Omschrijving
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie Als het apparaat aan staat, geeft het display de
huidige tijd weer wanneer u het apparaat uit‐
schakelt.
Set + Go Als het AAN staat, kunt u in het venster Selec‐
teer opties de volgende functie selecteren: Set
+ Go.
Heat + Hold Als het AAN staat, kunt u in het venster Selec‐
teer opties de volgende functie selecteren:
Heat + Hold.
Verleng tijd Schakelt de functie Tijd verlengen in en uit.
Contrast Past het contrast van het display in stappen
aan.
Helderheid Past de helderheid van het display in stappen
aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume Past het volume van de druktonen en signalen
stapsgewijs aan.
Toetsvolume Schakelt de toon van de aanraakvelden aan en
uit. Het geluid van de tiptoets aan/uit kan niet
worden uitgeschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Fabrieksinstellingen Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstel‐
lingen.
6.3 Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Applicatie
Multi hetelucht Om op 2 rekstanden te bakken en tegelijk
voedsel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40
°C lager in dan voor de functie. Conventionele
functie (Boven + Onderwarmte).
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met in‐
tensief bruinen en een krokantere korst. Stel
de temperatuur 20 - 40 °C lager in dan voor de
functie: Conventionele functie (Boven + Onder‐
warmte).
NEDERLANDS 11
Verwarmingsfunctie Applicatie
Multi hetelucht (voch‐
tig)
Voor het besparen van stroom als u droog ge‐
bakken voedsel bakt en bereidt. Ook om ge‐
bakken voedsel in bakblikken op één rekniveau
te bakken. Deze functie wordt gebruikt om de
energie-efficiëntieklasse vast te stellen over‐
eenkomstig EN50304.
Conventionele functie
(Boven + Onderwarm‐
te)
Voor het bakken en braden op 1 ovenniveau.
Lage temperatuur ga‐
ren
Voor het bereiden van mals en sappig braad‐
vlees.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperi‐
ge bodem en het inmaken van voedsel.
ECO Braden Dankzij ECO-functies kunt u het energiever‐
bruik tijdens het koken optimaliseren. Het is
nodig om de kooktijd eerst in te stellen. Voor
meer informatie over de aanbevolen instellin‐
gen raadpleegt u de kooktabellen met de equi‐
valente ovenfunctie.
Bevroren gerechten Voor kant-en-klaar gerechten zoals patat, aard‐
appelkroketten, loempia's.
Grill Om plat voedsel te grillen en brood te rooste‐
ren.
Grill intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote
hoeveelheden en voor het maken van toast.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of
gevogelte met botten op 1 niveau. Ook om te
gratineren en te bruinen.
6.4 Speciaal
Verwarmingsfunctie Applicatie
Brood bakken Om brood te bakken.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappelgratin.
Ook om te gratineren en te bruineren.
Deeg laten rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voor‐
dat het wordt gebakken.
www.electrolux.com12
Verwarmingsfunctie Applicatie
Borden warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augurken.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit (zoals ap‐
pels, pruimen, perziken) en groenten (zoals to‐
maten, courgette of champignons).
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Deze functie kan gebruikt worden om bevroren
voedsel te ontdooien zoals groente en fruit. De
ontdooitijd hangt af van de hoeveelheid en dik‐
te van het voedsel.
6.5 Een verwarmingsfunctie
starten
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu:
Verwarmingsfuncties.
3. Druk op
om te bevestigen.
4. Stel de verwarmingsfunctie in.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Stel de temperatuur in.
7. Druk op om te bevestigen.
6.6 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie
inschakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt.
6.7 Indicatielampje
snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd.
Als u de functie wilt activeren, houdt u
3 seconden ingedrukt. De
opwarmindicator brandt.
6.8 Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt,
geeft het display de restwarmte aan. U
kunt de warmte gebruiken om het eten
warm te houden.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Tabel klokfuncties
Klokfunctie Applicatie
Kookwekker Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur
en 30 minuten). Deze functie heeft geen
invloed op de werking van het apparaat.
Gebruik om de functie in te schakelen.
Druk op of om de minuten in te
stellen en op om te starten.
NEDERLANDS 13
Klokfunctie Applicatie
Duur Om de lengte van een bepaalde actie te
bepalen (max. 23h 59 min.).
Eindtijd Voor het instellen van de uitschakeltijd van
een verwarmingsfunctie (max. 23 uur en
59 min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5
seconden.
Als u de klokfuncties
gebruikt: Duur, Eindtijd,
schakelt het apparaat de
warmte-elementen na 90 %
van de ingestelde tijd uit. Het
apparaat gebruikt de
restwarmte om het
kookproces voor te zetten
totdat de tijd is verstreken (3
- 20 minuten).
7.2 De klokfuncties instellen
Alvorens u de functies:
Duur, Eindtijd, moet u
een verwarmingsfunctie
en temperatuur instellen.
Het apparaat wordt
automatisch
uitgeschakeld.
U kunt de functies: Duur
en Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken als u wilt dat
het apparaat op een later
tijdstip wordt geactiveerd
of juist wordt uitgezet.
De functies: Duur en
Eindtijd werken niet als u
de vleesthermometer
gebruikt.
1. Stel de verwarmingsfunctie in.
2. Druk herhaaldelijk op
totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3. Druk op of om de gewenste
tijd in te stellen.
4. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld. Op het display verschijnt
een melding.
5. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
7.3 Heat + Hold
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie: Duur wordt ingesteld.
De functie: Heat + Hold houdt het
voorbereide gerecht gedurende 30
minuten warm op 80 °C. Deze functie
wordt ingeschakeld wanneer de bak- of
braadprocedure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in
het menu: Basis instellingen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer de verwarmingsfunctie.
3. Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Heat + Hold.
5. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie blijft aan staan als u de
verwarmingsfuncties verandert.
7.4 Verleng tijd
De functie: Verleng tijd zorgt dat de
verwarmingsfunctie door blijft gaan als
de Duur is geëindigd.
www.electrolux.com14
Van toepassing op alle
verwarmingsfuncties met
Duur of Automatisch wegen.
Niet van toepassing op
verwarmingsfuncties met de
vleesthermometer.
1. Wanneer de bereidingstijd is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op
een willekeurig symbool.
Op het display wordt het bericht
weergegeven.
2. Druk op om te activeren of om
te annuleren.
3. Stel de lengte van de functie in.
4. Druk op .
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Online recepten
Op onze website vindt u de
recepten voor de
automatische programma's
van dit apparaat. Om het
juiste Receptenboek te
vinden, controleer het
productnummer op het
classificatieplaatje op de
voorzijde van het frame van
de binnenkant van het
apparaat.
8.2 Kook- en bakassistent met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten
die u kunt gebruiken. De recepten
kunnen niet worden gewijzigd.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Kook- en
bakassistent. Druk op
om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het
gerecht. Druk op om te
bevestigen.
4. Een recept selecteren. Druk op
om te bevestigen.
Bij gebruik van de functie:
Handmatig, gebruikt het
apparaat de automatische
instellingen. U kunt ze
veranderen, net als bij
andere functies.
8.3 Kook- en bakassistent met
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebruiken,
moet u het gewicht van het gerecht
instellen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Kook- en
bakassistent. Druk op
om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het
gerecht. Druk op om te
bevestigen.
4. Selecteer de functie: Automatisch
wegen. Druk op
om te
bevestigen.
5. Tik op of om het gewicht van
het gerecht in te stellen. Druk op
om te bevestigen.
Het automatische programma start.
6. U kunt het gewicht te allen tijde
wijzigen. Druk op of om het
gewicht te veranderen.
7. Wanneer de tijd is verstreken, klinkt
er een geluidssignaal. Druk op een
symbool om het geluidsignaal uit te
zetten.
Bij sommige programma's
moet het voedsel na 30
minuten worden gekeerd.
Op het display verschijnt een
herinnering.
NEDERLANDS 15
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Vleesthermometer
Er zijn twee temperaturen die ingesteld
moeten worden: de temperatuur van de
oven en de temperatuure van de
vleesthermometer.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of
originele vervangende
onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de
stekker moet in het
stopcontact blijven.
1. Schakel het apparaat in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting
op de voorkant van het apparaat.
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer.
4. Druk in minder dan 5 seconden op
of om de temperatuur van de
vleesthermometer in te stellen.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van de
hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C) en
de bediening. Het apparaat berekent de
eindtijd in ongeveer 30 minuten.
6. Om de temperatuur van de
vleesthermometer te wijzigen druk op
.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u
een geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
7. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
8. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het stopcontact
en haal het vlees uit de oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is
heet. Gevaar voor
brandwonden. Wees
voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
vleesthermometer.
9.2 Accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
www.electrolux.com16
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrail.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
het rooster op de roostersteun er boven.
Alle accessoires hebben
links en rechts bovenaan
kleine inkepingen om de
veiligheid te verhogen.
Deze inkepingen zorgen
er ook voor dat ze niet
omkantelen.
Door de verhoogde lijst
die om het rooster loopt,
is kookgerei beveiligd
tegen wegglijden.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie
opslaan. De instellingen zijn beschikbaar
in het menu: Favoriet. U kunt 20
programma's opslaan.
Een programma opslaan
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel een verwarmingsfunctie of een
automatisch programma in.
3. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display het volgende weergeeft:
OPSLAAN.
4. Druk op
om te bevestigen.
Het display geeft de eerste vrije
geheugenpositie weer.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
7. Tik op of om de letter te
wijzigen.
8. Druk op .
De volgende letter knippert.
9. Herhaal stap 7 indien nodig.
10. Druk op en houdt de knop
ingedrukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie
overschrijven. Wanneer het display de
eerste vrije geheugenpositie aangeeft, tik
op
of en druk op om een
bestaand programma te overschrijven.
U kunt de naam van een programma
wijzigen in het menu: Wijzig
programmanaam.
NEDERLANDS 17
Het programma inschakelen
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Favoriet.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer de naam van uw favoriete
programma.
5. Druk op om te bevestigen.
Druk op
om rechtstreeks naar het
menu te gaan: Favoriet.
10.2 Gebruik van het Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het apparaat
per ongeluk in werking wordt gesteld.
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk tegelijkertijd op en totdat
het display een bericht weergeeft.
Om het Kinderslot te deactiveren,
herhaal stap 2.
10.3 Toetsblokkering
Deze functie voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld. U kunt de functie alleen
inschakelen als het apparaat in werking
is.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display toont: Toetsblokkering.
4. Druk op om te bevestigen.
Druk om de functie uit te schakelen op
. Op het display verschijnt een
melding. Druk herhaaldelijk op
en
vervolgens op om te bevestigen.
Als u het apparaat
uitschakelt, wordt de functie
ook uitgeschakeld.
10.4 Set + Go
Met deze functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van
een symbool gebruiken.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display het volgende toont: Duur.
4. Stel de tijd in.
5. Druk herhaaldelijk op tot het
display het volgende toont: Set + Go.
6. Druk op om te bevestigen.
Druk op een symbool (behalve voor
)
om de functie te starten: Set + Go. De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
Toetsblokkering is aan
wanneer de
verwarmingsfunctie actief
is.
Het menu: Basis
instellingen stelt u in staat
de volgende functie in en
uit te schakelen: Set +
Go.
10.5 Automatische
uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt het
apparaat na bepaalde tijd automatisch uit
als er een ovenfunctie in werking is en u
geen instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
250 - maximum 1.5
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies:
Binnenverlichting,
vleesthermometer,Eindtijd,
Duur.
10.6 Helderheid van het display
Er zijn twee standen voor de helderheid
van het display:
www.electrolux.com18
Helderheid 's nachts - wanneer het
apparaat uit staat, is de helderheid
van het display tussen 22:00 en 06:00
lager.
Helderheid overdag:
als het apparaat aan staat.
als u tijdens helderheid 's nachts
een symbool aanraakt (behalve
AAN/UIT), keert het display
gedurende 10 seconden terug
naar helderheid voor overdag.
als het apparaat uit staat en u de
volgende functie hebt ingesteld:
Kookwekker. Wanneer de functie
eindigt, keert het display terug
naar helderheid voor 's nachts.
10.7 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
karakteristieke gerechten.
11.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm
te houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen
gelijkmatig over het ovenrek. Verplaats
de stapels halverwege de
verwarmingstijd (boven- en onderkant
omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg
en bedek de kom met een natte
keukenhanddoek of plastic folie Plaats
een bakrooster op niveau één en schuif
de schaal erin. Sluit de deur en stel de
functie in op deeg rijzen. Deeg laten
rijzen. Stel de benodigde tijd in.
11.3 Bakken
Uw nieuwe oven kan een andere
bak-/braadverhouding hebben dan het
apparaat dat u tot nu toe gebruikt
heeft. Pas uw normale instellingen
(temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden
aan.
De fabrikant raadt u aan de eerste
keer een lagere temperatuur in te
stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen
kunt vinden voor een speciaal recept,
kijkt u bij een soortgelijk product.
NEDERLANDS 19
Bij het bereiden van cake op
meerdere niveaus kan de baktijd ca.
10 - 15 minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven
ca. 10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.4 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake
is niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een la‐
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tempe‐
ratuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik van
keukenmachines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt u
een kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkma‐
tig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager
instellen en de baktijd ver‐
lengen.
De cake wordt ongelijkma‐
tig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkma‐
tig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een beetje
hoger in.
www.electrolux.com20
11.5 Bakken op één ovenniveau
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Tempe‐
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Tulband of brioche Multi hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch gebak /
vruchtencake
Multi hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Multi hetelucht 140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
160 35 - 50 1
Taartbodem - zand‐
taartdeeg
1)
Multi hetelucht 170 - 180 10 - 25 2
Taartbodem - roerdeeg Multi hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, di‐
agonaal geplaatst)
Multi hetelucht 160 70 - 90 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, di‐
agonaal geplaatst)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
180 70 - 90 1
Kwarktaart, bakplaat
2)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
160 - 170 70 - 90 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Vlechtbrood / brood‐
krans
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
170 - 190 30 - 40 1
Kerststol
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
160 - 180 50 - 70 1
NEDERLANDS 21
Gerecht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Brood (roggebrood)
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
1
eerst 230 20
vervolgens 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen /
eclairs
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
190 - 210 20 - 35 2
Biscuitrol
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
180 - 200 10 - 20 2
Kruimeltaart (droog) Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Boter-/Suikerkoek
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
190 - 210 20 - 30 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer‐
deeg)
2)
Multi hetelucht 150 - 160 35 - 55 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer‐
deeg)
2)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
170 35 - 55 2
Vruchtentaart met krui‐
meldeeg
Multi hetelucht 160 - 170 40 - 80 2
Plaatkoek met kwets‐
bare garnering (bij‐
voorbeeld kwark,
room, puddingvul‐
ling)
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
160 - 180 40 - 80 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Zandkoekjes Multi hetelucht 150 - 160 10 - 20 2
www.electrolux.com22
Gerecht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Short bread / Zand‐
taartdeeg / Gebakreep‐
jes
Multi hetelucht 140 20 - 35 2
Short bread / Zand‐
taartdeeg / Gebakreep‐
jes
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
160 20 - 30 2
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 15 - 20 2
Eiwitgebak / schuimge‐
bak
Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hetelucht 100 - 120 30 - 50 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Klein bladerdeegge‐
bak
1)
Multi hetelucht 170 - 180 20 - 30 2
Broodjes
1)
Multi hetelucht 160 10 - 25 2
Broodjes
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Kleine
cakes
1)
Multi hetelucht 160 20 - 35 2
Small cakes / Kleine
cakes
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
170 20 - 35 2
1)
Oven voorverwarmen.
11.6 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Pastaschotel Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
180 - 200 45 - 60 1
NEDERLANDS 23
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog‐
te
Lasagne Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be‐
dekt met ge‐
smolten kaas
Multi hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete oven‐
schotels
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm‐
te)
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde groen‐
te
Multi hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.7 Multi hetelucht (vochtig)
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 1
Lasagne 180 - 200 45 - 60 1
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 1
Zoet gerecht 180 - 200 45 - 60 1
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
Vlechtbrood / brood‐
krans
170 - 190 40 - 50 1
Kruimeltaart (droog) 160 - 170 20 - 40 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 20 - 40 2
11.8 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi hetelucht.
www.electrolux.com24
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Roomsoezen /
Eclairs
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Oven voorverwarmen.
Cakes / kleine cakejes / broodjes op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 /4
Short bread / Zand‐
taartdeeg / Geba‐
kreepjes
140 25 - 45 1 / 4
Koekjes gemaakt
van roerdeeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4
Eiwitgebak / schuim‐
gebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Koekjes gemaakt
van gistdeeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4
11.9 Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis.
De functie is niet geschikt voor
stoofpotjes of vette
varkensbraadstukken. U kunt de
vleesthermometer gebruiken om te
garanderen dat het vlees de correcte
kerntemperatuur heeft (zie de tabel voor
de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C
en 150°C. De standaard is 90°C. Nadat
de temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80°C. Gebruik de
automatische lage temperatuur garen
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen
als u gebruikmaakt van de
functie .
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees in een diepe
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
temperatuur garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
NEDERLANDS 25
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Rosbief 1.000 - 1.500
g
150 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1.000 - 1.500
g
150 90 - 110 1
Geroosterd kalfsvlees 1.000 - 1.500
g
150 120 - 150 1
Steak 200 - 300 g 120 20 - 40 1
11.10 Pizza hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne korst)
1)
200 - 230 15 - 20 2
Pizza (met veel garne‐
ring)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine (harti‐
ge taart)
170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 2
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
1)
230 - 250 10 - 20 2
Bladerdeegtaart
1)
160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen
1)
230 - 250 12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
11.11 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
www.electrolux.com26
Alle soorten vlees die een korst
moeten krijgen, kunt u in de
braadschaal zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1
kg in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
11.12 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempe‐
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Stoofvlees Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
1 - 1,5 kg 230 120 - 150 1
Rosbief of
ossehaas:
rood
1)
Circulatiegrill per cm
dikte
190 - 200 5 - 6 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossehaas:
medium
Circulatiegrill per cm
dikte
180 - 190 6 - 8 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossehaas:
doorbakken
Circulatiegrill per cm
dikte
170 - 180 8 - 10 per cm
dikte
1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Schouder‐
stuk, nek‐
stuk, hamlap
Circulatie‐
grill
1 - 1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
Kotelet, rib‐
betje
Circulatie‐
grill
1 - 1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Gehakt‐
brood
Circulatie‐
grill
750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
Varkens‐
schenkel
(voorge‐
kookt)
Circulatie‐
grill
750 g - 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
NEDERLANDS 27
Kalfsvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
Circulatie‐
grill
1 kg 160 - 180 120 - 150 1
Kalfsschen‐
kel
Circulatie‐
grill
1,5 - 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Lamsbout,
lamsgebraad
Circula‐
tiegrill
1 - 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Lamsrug,
medium
Circula‐
tiegrill
1 - 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
Wild
Gerecht Functie Gewicht Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Hazenrug,
hazenbout
1)
Conven‐
tionele
functie
(Boven +
Onder‐
warmte)
tot 1 kg 230 30 - 40 1
Rug Conven‐
tionele
functie
(Boven +
Onder‐
warmte)
1,5 - 2 kg 210 - 220 35 - 40 1
Reebout, her‐
tenbout
Conven‐
tionele
functie
(Boven +
Onder‐
warmte)
1,5 - 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Functie Gewicht Tempe‐
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Kip, piepkui‐
ken
Circula‐
tiegrill
200 – 250 g
elk
200 - 220 30 - 50 1
www.electrolux.com28
Gerecht Functie Gewicht Tempe‐
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Halve kip Circula‐
tiegrill
400 – 500 g
elk
190 - 210 35 - 50 1
Stukken ge‐
vogelte
Circula‐
tiegrill
1 - 1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
Eend Circula‐
tiegrill
1,5 - 2 kg 180 - 200 80 - 100 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Functie Gewicht Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster‐
hoogte
Hele vis Conven‐
tionele
functie
(Boven +
Onder‐
warmte)
1 - 1,5 kg 210 - 220 45 - 60 1
11.13 Grill
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd de pan voor het opvangen van
vet op de eerste rekstand plaatsen.
Alleen platte stukken vlees of vis
grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Grilltijd (min.) Roosterhoog‐
te
1e kant 2e kant
Rosbief, medi‐
um
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Runderfilet,
medium
230 20 - 30 20 - 30 1
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Hele vis, 500 -
1.000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
NEDERLANDS 29
Grill intens
Gerecht Grilltijd (min.) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 9 - 13 8 - 10 3
Varkenshaas 10 - 12 6 - 10 3
Worstjes 10 - 12 6 - 8 3
Runderfilet, kalfs‐
biefstukken
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Geroosterd
brood
1 - 3 1 - 3 3
Brood met iets erop 6 - 8 - 3
11.14 Bevroren gerechten
Haal het voedsel uit de verpakking.
Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen
borden of schotels. Hierdoor kan de
ontdooitijd worden verlengd.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, be‐
vroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevro‐
ren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 2
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 2
Aardappelpartjes/-
kroketjes
220 - 230 20 - 35 2
Rösties 210 - 230 20 - 30 2
Lasagne / Cannello‐
ni, vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevro‐
ren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 2
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
www.electrolux.com30
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Tempera‐
tuur (°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens
aanwijzin‐
gen van de
fabrikant
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
2
Patates frites
1)
(300 - 600 g)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte) of
Circulatiegrill
200 - 220 volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
2
Baguettes Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens
aanwijzin‐
gen van de
fabrikant
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
2
Vruchtencake Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens
aanwijzin‐
gen van de
fabrikant
volgens aanwij‐
zingen van de
fabrikant
2
1)
Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren.
11.15 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau
vanaf de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Gewicht Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schotel‐
tje in een groot bord leggen. Hal‐
verwege de bereidingstijd om‐
draaien.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd
omdraaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbei‐
en
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag‐
room.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
NEDERLANDS 31
11.16 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van
1 liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be‐
gint (min)
Door blijven ko‐
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bos‐
bessen / frambo‐
zen / rijpe kruisbes‐
sen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be‐
gint (min)
Door blijven ko‐
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweepe‐
ren / pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be‐
gint (min)
Door blijven ko‐
ken op 100 °C
(min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur‐
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.17 Drogen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (u) Roosterhoogte
Bonen 60 - 70 6 - 8 2
www.electrolux.com32
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (u) Roosterhoogte
Paprika's 60 - 70 5 - 6 2
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6 2
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 2
Kruiden 40 - 50 2 - 3 2
Pruimen 60 - 70 8 - 10 2
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 2
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 2
Peren 60 - 70 6 - 9 2
11.18 Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 2
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Brioche 160 - 180 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 180 - 200 50 - 70 2
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 2
11.19 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
NEDERLANDS 33
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het
apparaat na elk gebruik.
Opeenhopingen van vetten of andere
voedselresten kunnen brand
veroorzaken. Het risico is hoger voor
de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek en een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
www.electrolux.com34
12.2 Verwijderbare inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
2. Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
1
2
Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
12.3 Plafond van de oven
WAARSCHUWING!
Schakel het apparaat uit
voordat u het
verwarmingselement
verwijdert. Zorg ervoor dat
het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat gevaar voor
brandwonden.
De inschuifrail verwijderen.
Het verwarmingselement kan worden
neergeklapt om het plafond van de oven
gemakkelijker te reinigen.
1. Houd het verwarmingselement aan
de voorzijde met beide handen vast.
2. Trek het naar voren tegen de
drukveer aan, langs de steun aan
beide zijden.
Het verwarmingselement klapt omlaag.
3. Reinig het plafond van de oven.
4. Installeer het verwarmingselement in
omgekeerde volgorde.
Installeer het
verwarmingselement correct
boven de steun aan de
binnenwand van het
apparaat.
5. Installeer de geleiders.
12.4 De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne
glazen paneel verwijderen om het
schoon te maken. Het aantal glasplaten
verschilt per model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit
het apparaat. De deur is
zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
NEDERLANDS 35
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
het apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond. Dit voorkomt
krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een
voor een omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Als u de glasplaten en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten.
12.5 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en
de ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los
voordat u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
hittebestendige lamp voor 300 °C.
4. Plaats het afdekglas terug.
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
www.electrolux.com36
13.1 Wat moet u doen als…
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de oven niet in‐
schakelen of bedienen.
De oven is niet aangeslo‐
ten op een stopcontact of
is niet goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven
goed is aangesloten op het
stopcontact (zie het aan‐
sluitdiagram indien be‐
schikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstan‐
den zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instel‐
lingen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitscha‐
keling is actief.
Raadpleeg 'Automatisch
uitschakelen'.
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti‐
veerd.
Raadpleeg 'Het kinderslot
gebruiken'.
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo‐
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is uitgescha‐
keld.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt
u contact op met een er‐
kende elektricien.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vlees‐
thermometer is niet goed
in de aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het display toont een fout‐
code die niet in deze lijst
voorkomt.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en
schakel deze weer in.
Neem contact op met
de klantenservice wan‐
neer de foutcode op‐
nieuw wordt weergege‐
ven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het be‐
reiden niet langer dan 15 -
20 minuten in de oven
staan.
NEDERLANDS 37
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. ENERGIEZUINIGHEID
14.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Electrolux
Modelidentificatie
EVY3841AOX
EVY5841AAX
Energie-efficiëntie Index 94.5
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.85 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 43 l
Soort oven Inbouwoven
Massa
EVY3841AOX 33.3 kg
EVY5841AAX 31.6 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden
voor prestatiemeting.
14.2 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die u helpen
energie te besparen tijdens het dagelijks
koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed
is gesloten als het apparaat werkt
en houd de deur tijdens de
bereiding zo veel mogelijk
gesloten.
Gebruik metalen schalen om
meer energie te besparen.
Zet indien mogelijk het eten in de
oven zonder voor te verwarmen.
www.electrolux.com38
Verlaag bij een bereidingsduur
langer dan 30 minuten de
oventemperatuur met minimaal 3
- 10 minuten, afhankelijk van de
bereidingsduur voordat de
kooktijd verstrijkt. De restwarmte
in de oven zorgt ervoor dat het
gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken
om ander eten op te warmen.
Bereiding met hete lucht - gebruik
indien mogelijk de bereidingsfuncties
met hete lucht om energie te
besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden,
als een programma met
tijdselectie (Duur, Eindtijd) in
werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen
automatisch 10% eerder
uitgeschakeld. De lamp en
ventilator blijven wel werken.
Bereiding met de lamp uit - schakel
de lamp uit tijdens de bereiding en
schakel de lamp alleen in indien
nodig.
Eeten warm houden - kies de
laagste temperatuur als u de
restwarmte wilt gebruiken om eten
warm te houden. Het display toont de
restwarmtetemperatuur.
Eco-functies - zie
"Verwarmingsfuncties".
Bij gebruik van de functie: Multi
hetelucht (vochtig), dooft de
verlichting na 30 seconden.
Vervolgens schakelt u de oven
opnieuw in.
Als u de Eco-functies, gebruikt,
schakelt de lamp uit. Vervolgens
schakelt u de oven opnieuw in.
15. MILIEUBESCHERMING
Recycleer al het materiaal dat voorzien is
van het symbool . Door al het
verpakkingsmateriaal op juiste wijze weg
te gooien, wordt het milieu beschermt en
daarmee de generaties van de toekomst.
Gooi elektrische apparatuur die voorzien
is van het symbool niet weg met het
gewone huishoudafval. Breng alle
elektrische goederen naar geschikte
erkende verzamelpunten, de plaatselijke
gemeente of commerciële
recycleercentra.
*
NEDERLANDS 39
www.electrolux.com/shop
867314092-C-162016
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Electrolux EVY5841AAX Handleiding

Type
Handleiding