ACEC LVI470B Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Mode d’emploi - partie 2
Gebruiksaanwijzing - deel 2
Bedienungsanleitung - Teil 2
Instruction book - part 2
Lave-vaisselle
Afwasautomaat
Geschirrspüler
Dishwasher
LVI 470
7
Het bedieningspaneel
1. Lampje "in bedrijf"
2. Aan/uit toets
3. Programma-overzicht
4. Handgreep
5. Start-markering
6. Programmaknop
7. Programma indicator
Tijdens het afwasproces draait de programmaknop en
wijst daarmee aan waar de machine op dat moment
mee bezig is.
De symbolen betekenen:
Voorspoelen
Afwassen
Koud spoelen
Warm spoelen
Drogen
Beschrijving van het apparaat
1. Instelling van de ontharder
2. Waterpasnokje
3. Vergrendeling bovenste korf
4. Schroefdop van zoutreservoir
5. Onderste sproeiarm
6. Afwasmiddelbakje
7. Bedieningspaneel
8. Typeplaatje
9. Glansmiddelreservoir
10. Bodemzeef
11. Afvoerzeef
12. Bovenste sproeiarm
13. Bovenste korf
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
IN85
13
1
7
8
Programma-overzicht
Programma Mate van
verontreiniging en
soort belading
Toetsen
indrukken
Aanbevolen hoeveelheid
afwasmiddel
Afwassen
Voorspoelen
Programma
knop
Normaal
verontreinigd.
Servies, bestek
Licht verontreinigd.
Servies, bestek
Servies dat u pas
later gaat afwassen.
Programma
beschrijving
*
Normaal 65°C
met voorspoelen
Normaal 65°C
zonder
voorspoelen
Voorspoelen
Koud voorspoelen
65°C afwassen
1 x koud spoelen
1 x warm spoelen
Drogen
65°C afwassen
1 x koud spoelen
1 x warm spoelen
Drogen
1 x koud spoelen (om
te voorkomen dat
voedselresten
opdrogen).
*
Testnorm programma EN 50242. (Zie "Toelichtingen voor testinstituten").
Aan/uit
Aan/uit
Aan/uit
25 g 5 g
30 g /
/ /
A
B
C
Afmetingen Breedte 59.6 cm
Hoogte 81.8 - 87.8 cm
Maximale diepte 57.5 cm
Maximale diepte bij open deur 111.4 cm
Lichtspanning/frequentie 230 V - 50 Hz
Opgenomen motorvermogen 200 W
Opgenomen vermogen verwarmingselement 2100 W
Aansluitwaarde 2300 W
Waterleidingdruk Minimum 50 kPa (0.5 bar)
Maximum 800 kPa (8 bar)
Watertoevoer Water koud/warm maximum 60°C
Capaciteit 12 couverts
Technische gegevens
9
1. Controleer of de zeven schoon
zijn
(zie het hoofdstuk "Onderhoud" -
Gebruiksaanwijzing - Deel 1)
2. Controleer of zout en
glansmiddel aanwezig zijn
(zie het betreffende hoofdstuk -
Gebruiksaanwijzing - Deel 1)
3. Vullen van de korven
Verwijder grove resten uit schalen en borden.
Trek de onderste korf naar voren en plaats daarin
pannen, schalen, grote borden en bestek.
Trek de bovenste korf naar voren en plaats daarin
kleine borden, schoteltjes, kopjes en glazen.
Schuif de korven terug in de machine.
4. Controleer of beide
sproeiarmen vrij kunnen draaien
5. Afwasmiddel doseren
Strooi of giet afwasmiddel in het afwasmiddelbakje.
6. Sluit de machinedeur
7. Programma kiezen
Draai de programmaknop rechtsom tot de gewenste
programmaletter tegenover de startmarkering staat.
8. Starten
Steek de stekker in het stopcontact.
Draai de kraan open.
Druk op de Aan/uit-toets; het lampje in bedrijf brandt.
De machine (aangenomen dat de kraan open is)
begint.
Het programma tussentijds onderbreken is niet aan
te raden. Moet dat door omstandigheden toch, dan
drukt u op de Aan/uit-toets om de machine te
stoppen.
Door wederom drukken start u de machine weer; hij
gaat dan verder met waar hij gebleven was.
9. Machine is klaar
De machine stopt automatisch.
10. Machine uitschakelen
Schakel de machine uit door op de Aan/uit toets
drukken.
Het lampje in bedrijf gaat uit.
Draai de kraan dicht.
Open de deur.
11. Machine leeghalen
Wacht een paar minuten, want het servies is zeer
heet. Bovendien is het droogresultaat beter als u de
deur niet direct opent.
Om te voorkomen dat druppels uit de bovenste korf
op serviesgoed in de onderste korf vallen, adviseren
wij om eerst de onderste korf naar buiten te trekken
en leeg te maken.
Het is af te raden om de deur te openen als de
machine in werking is. Gebeurt dat toch, dan
zal een veiligheidsschakelaar ervoor zorgen dat
de machine direct stopt.
Wij adviseren u om vóór u de deur tussentijds
opent, de machine uit te schakelen door middel
van de Aan/uit-toets.
Voorzichtig! Als u de deur direct na beëindiging
van een programma opent, kan er hete stoom
naar buiten komen.
Zo gaat u te werk
10
Trek de korven naar buiten om ze te beladen.
Vóór het plaatsen in de korven moet het serviesgoed
ontdaan worden van grove resten, zoals botjes, graten,
tandenstokers, groente- en vleesresten en fruitschillen.
Daarmee voorkomt u verstoppen van de zeven en bevordert
u een optimale reiniging.
Was in de machine geen kleine voorwerpen af die
makkelijk door de korf kunnen vallen.
Gebruik van de onderste korf
In de onderste korf kunt u pannen, deksels, borden, schalen
en bestek kwijt. Plaats ze naar het voorbeeld in de
afbeeldingen. Dienschalen en grote deksels zo veel mogelijk
aan de rand van de korf plaatsen en er op toezien dat de
bovenste sproeiarm niet belemmerd kan worden.
Gebruik van het bestekmandje
Messen met een lang lemmet die rechtop staan
kunnen gevaarlijk zijn.
Plaats daarom lange en/of scherpe messen e.d.
horizontaal in de bovenste korf.
Pas op bij vullen en leeghalen van de machine.
Bestek in het speciale bestekmandje, met de grepen naar
beneden. Is een greep zo dun dat hij door het mandje heen
steekt, dan dat bestek met de greep naar boven.
Lepels zoveel mogelijk tussen ander bestek in plaatsen, om
te voorkomen dat ze aan elkaar kleven.
Was zilver bestek niet tegelijkertijd met andere metalen.
UI49
UI19
UI04
Beladen van de korven
11
Gebruik van de bovenste korf
De bovenste korf is hoofdzakelijk bedoeld voor kopjes,
schoteltjes, dessertbordjes, kleine borden (max. 24 cm
diameter) en glazen.
Als u borden in de bovenste korf laadt, plaats de borden dan
zodanig dat zij voorover hellen.
Glazen met lange steel kunnen in het hoge gedeelte
opgehangen worden.
Plaats servies zodanig op en onder de opklapbare
kopjesrekken, dat het water overal bij kan.
Probeer, vóór u de machine inschakelt, of beide
sproeiarmen vrij kunnen ronddraaien.
Sluit de deur nadat u de machine hebt
beladen. Een open deur kan gevaarlijk zijn.
US64
US70
Toelichtingen voor testinstituten
Voor het begin van de test moeten het zoutreservoir van de ontkalkingsinrichting en de glansmiddelreservoir volledig
gevuld worden.
Testnorm: EN 50242
Vergelijkend programma: Normaal 65°C met voorspoelen
Laadvermogen: 12 couverts
Glansmiddelhouder: stand 5
Dosering afwasmiddel: 25 g in bakje
5 g op het dekseltje
US57
UI49
Rangschikking in de bovenste korf Rangschikking in de onderste korf
152978 78/0
NL
D
F
GB
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7

ACEC LVI470B Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor