24
Nadat u de koelkast hebt ingeschakeld, moet u een nacht wachten voordat de eerste ijsblokjes gemaakt
zijn. Als u gemalen ijs kiest (alleen bij bepaalde modellen - zie de Beknopte handleiding), worden de
ijsblokjes op dat moment vermalen. Het is dus mogelijk dat de afgifte van gemalen ijs plaatsvindt met een
kleine vertraging. Het is normaal dat de ijsmaler geluid maakt en de stukjes ijs kunnen in grootte variëren.
Als u overschakelt van gemalen ijs op ijsblokjes, komt er samen met de eerste ijsblokjes ook een kleine
hoeveelheid gemalen ijs naar buiten.
De hoeveelheid en de afmetingen van de ijsblokjes hangen af van de druk van de waterleiding; de
ijsproductie kan worden verhoogd door de in het vriesvak ingestelde temperatuur te verlagen.
UITVOERING MET IJSLADE
De normale productie van ijsblokjes bestaat uit ongeveer 7-8 afgiften in 24 uur.
Als u grote hoeveelheden ijsblokjes nodig hebt, wordt geadviseerd deze
rechtstreeks uit de ijslade te nemen (niet via de dispenser). Zorg ervoor dat u de
lade terugplaatst nadat u de ijsblokjes hebt uitgenomen.
UITVOERING MET IJSMAKER IN HET VRIESVAK EN IJSBAK IN DE
DEUR
De normale productie van ijsblokjes bestaat uit ongeveer 12-14 afgiften in 24 uur.
De ijsbak uitnemen en terugplaatsen
Plaats uw vingers in de opening aan de onderkant van de bak, trek aan de hendel en trek de bak omhoog
om deze uit te nemen (zie afbeelding 1). Bij
bepaalde modellen moet u daarentegen uw
vingers in de opening aan de onderkant van
de bak plaatsen en vervolgens met uw duim
op de ontgrendelingsknop drukken (zie
afbeelding 2); terwijl u de onderkant van de
bak met beide handen vasthoudt, drukt u op
de ontgrendelingsknop en tilt u de bak op
om deze uit te nemen.
Om de bak weer terug te zetten, plaatst u
de onderkant van de bak op de steun in de
binnenkant van de deur en duwt u de bak
omlaag op zijn plaats.
Opmerking: Als u grote hoeveelheden
ijsblokjes nodig hebt, wordt geadviseerd deze rechtstreeks uit het vak van de ijsmaker te nemen (niet via
de dispenser).
UITVOERING MET IJSMAKER EN IJSBAK IN DE DEUR VAN HET VRIESVAK
Met gesloten deur bestaat de normale productie van ijsblokjes uit ongeveer 6-7 afgiften in 24 uur.
De productie van ijsblokjes wordt sterk beïnvloed door de frequentie waarmee de deur van het vriesvak
wordt geopend, de hoeveelheid verse levensmiddelen in het vriesvak, de omgevingstemperatuur en de
ingestelde temperatuur. Als de ijsmaker enige tijd niet is gebruikt, moet u een nacht wachten voordat de
eerste ijsblokjes gemaakt zijn.
De ijsbak uitnemen en terugplaatsen
Plaats uw vingers in de opening aan de onderkant van de bak (rechts), trek
aan de hendel en trek de bak omhoog om deze uit te nemen (zie afbeelding
3). Om de bak weer terug te zetten, plaatst u de onderkant van de bak op de
steun in de binnenkant van de deur en duwt u de bak omlaag op zijn plaats.
Opmerking: Om grote hoeveelheden ijs te maken, schakelt u de functie Fast
Freezing in (zie de Beknopte handleiding). Als u grote hoeveelheden ijsblokjes
nodig hebt, wordt geadviseerd deze rechtstreeks uit de ijsbak te nemen (niet
via de dispenser).
Belangrijk: Schakel de ijsmaker uit voordat u de bak verwijdert, om
te voorkomen dat er ijsblokjes naar buiten vallen.
Wij adviseren om voor de periodieke reiniging van het afdekrooster van de
ijsmaker alleen drinkwater te gebruiken.
GEBRUIK VAN DE AUTOMATISCHE
IJSMAKER
(indien aanwezig)
afbeelding 1 afbeelding 2
afbeelding 3