Electrolux EON399X Handleiding

Type
Handleiding
Multifunktion Einbau-Herde
Meer-Systemen Inbouw-Fornuizen
Fours multi-fonctions
EON 399
Bedienungs- und Einbauanweisungen
Gebruiksaanwijzing
Mode d'emploi
17
Waarschuwingen en belangrijke adviezen - inbouw-ovens
Het is uiterst belangrijk dat het bij het apparaat behorende instruktieboekje bewaard
blijft. Zou het apparaat door u aan iemand anders gegeven of verkocht worden, of zou
het apparaat in het huis van waaruit u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe
gebruik(st)er over het instruktieboekje en de daarin opgenomen waarschuwingen te
kunnen beschikken. Deze waarschuwingen zijn bedoeld voor uw en andermans
veiligheid. U wordt geacht ze gelezen te hebben, alvorens u het apparaat installeert
en/of in gebruik neemt.
Nederlands
daartussen geklemd kan raken.
l De oven is bedoeld en gemaakt voor de
bereiding van voedsel; gebruik hem nergens
anders voor.
l Indien u, om welke reden danook,
aluminiumfolie in de oven gebruikt, leg dat
dan nooit op de ovenbodem.
l Wees voorzichtig met ovenreinigers; spuit
nooit op het vetfilter (indien aanwezig), de
elementen en de thermostaatleiding.
l Schakel vóór een schoonmaakbeurt de
stroomtoevoer naar de oven uit of neem de
steker uit het stopkontakt.
l Overtuig u ervan dat de knoppen in de uit-
stand staan zodra u de oven niet meer
gebruikt.
l Deze oven is, afhankelijk van solo- of
kombinatie met een elektrisch kookplateau,
gemaakt voor aansliting op 1 respektievelijk
1, 2 of 3 fasen (of groepen) 230V. Aansluiting
op meer-fasen zonder nul (400V) leidt tot
vernieling van de oven en de eventueel
daaraan gekoppelde kookplaten of -zones.
l Laat inspektie-en/of
herstelwerkzaamheden uitvoeren door de
servicedienst van de fabrikant of door een
door de fabrikant bevoegd verklaarde
servicedienst en laat geen andere dan
originele onderdelen plaatsen.
l Tracht, in geval van storing of defekt, dit
apparaat niet zelf te repareren.
l Reparaties welke door niet-deskundige
personen uitgevoerd worden, kunnen tot
schade of letsel leiden.
l Dit apparaat is bedoeld en gemaakt voor het
gebruik door volwassenen. Het is gevaarlijk
om kinderen het apparaat te laten bedienen
of als speelgoed te laten gebruiken.
l Installatie en aansluiting dienen door een
daartoe erkend installateur uitgevoerd te
worden, volgens hem, uit hoofde van zijn
erkenning, bekende voorschriften.
l Een eventueel noodzakelijke wijziging van
de elektriciteitsvoorziening ten behoeve van
de installatie van dit appaarat, dient eveneens
door een erkend installateur uitgevoerd te
worden.
l Het is gevaarlijk om, in welke vorm danook,
dit apparaat of de eigenschappen daarvan
te veranderen.
l Afdruipend vet tijdens roosteren of grillen
kunt u opvangen in een vuurvaste platte
schaal met een laagje water erin; dat
voorkomt rookvorming en inbranden van
vetdruppels.
l Gebruik altijd ovenhandschoenen voor het
uit de oven nemen van hete schalen of
pannen.
l Houd tijdens het in gebruik zijn van de oven
kinderen uit de buurt. Ook na het uitschakelen
van de stroomtoevoer blijft de ovendeur nog
lange tijd heet.
l Tijdens het in gebruik zijn worden de
ovendeur en het glas heet. Zorg er dus voor
dat kinderen dan niet in de buurt van de oven
kunnen spelen.
l Indien zich in de buurt van de oven een
wandkontaktdoos bevindt waar af en toe een
huishoudelijk apparaat op aangesloten
wordt, zorg er dan voor dat het snoer daarvan
niet tegen de hete ovendeur hangt of
18
Het gebruik
1. Bedieningspaneel
2. Bedieningsknop kookplaat/zone
rechtsvoor
3. Bedieningsknop kookplaat/zone
rechtsachter
4. Bedieningsknop kookplaat/zone
linksachter
5. Bedieningsknop kookplaat/zone
linksvoor
6. Bedieningsknop oventhermostaat
7. Oven-funktieschakelaar
8. Oven-kontrolelampje
9. Thermostaat kontrolelampje
10. Grill
11. Verlichtingslampje
12. Ventilator
98 234567
1
10
11
12
KINDERBEVEILIGING (Mod.
EON 399 X - N. 35791)
Hoewel al onze apparaten beantwoorden
aan de Standaard Europese
Veiligheidsnormen is het desondanks
mogelijk een extra beveiliging voor kinderen
te installeren op de ovendeur. Deze beveiliging
biedt de hoogst mogelijke zekerheid aan
kinderen tijdens het gebruik van de oven.
Deze beveiliging moet worden aangebracht
op de ovendeur. De extra beveiliging kan
worden gekocht bij Distriparts. Treft u het
type plaatje aan, waarop u de nodige
informatie zult aantreffen, zoals type- en
productnummer.
19
Oven-bediening
Met de ovenfunktieschakelaar kan het
gewenste verwarmsysteem in de oven
gekozen worden (Fig. 1).
Met de bedieningsknop voor de oven-
thermostaat kan de gewenste temperatuur
in de oven ingesteld worden (Fig. 2).
Oven-funktie-schakelaar
Oven-verlichting AAN
Boven-en onderelement AAN
Heteluchtsysteem AAN
Grill-element AAN
Gebruik
Onder-en bovenelement
Voor het op konventionele wijze bakken en
braden:
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Hete-lucht circulatie
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Infrarood grilleren
draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
stel de temperatuurregelaar op de
gewenste temperatuur in.
Oven kontrolelampje
Dit lampje geeft aan dat de oven ingeschakeld
is.
Elektro-oven
Fig. 1
FO 2234
100
150
200
50
MAX
Fig.2
FO 2235
20
Thermostaat kontrolelampje
Het lampje licht op zodra een verwarmings-
element AAN is en dooft zodra de tempera-
tuurregelaar het verwarmingselement UIT-
schakelt.
Bedieningsknoppen voor het kook-plateau
De kookplaten/zones worden met een 7-
standen schakelaar geregeld (Fig. 3);
0 = UIT
1 = MINIMUM
3 = MAXIMUM
Wees voorzichtig met olie en vet. Laat in dat
geval de vetpan niet zonder toezicht, daar
olie of vet oververhit kunnen worden en dan
ontvlambaar zijn.
Beveiligingsthermostaat
De oven is voorzien van een beveiligings-
thermostaat. Bij een eventueel optredend
defekt aan de temperatuurregelaar schakelt
deze thermostaat de verwarming uit en pas
weer in als de temperatuur voldoende gedaald
is.
Bij uitschakelen door onjuist gebruik van de
oven is het voldoende te wachten tot de oven
afgekoeld is; er is geen defekt.
Bij uitschakelen zonder duidelijke oorzaak
gelieve u de servicedienst te waarschuwen.
3
2
1
Fig. 3
21
Konventioneel gebruik
Warmte komt van onder en boven. Normaal
gebruikt u de middelste geleiderichels. Moet
het gerecht meer warmte van boven dan van
onder hebben, gebruik dan hoger liggende
geleiderichels; evenzo omgekeerd.
Bakken met hete-lucht
Verwarmen gebeurt door middel van hete-
lucht; de lucht wordt door middel van een
ventilator in de oven-achterwand gecirkuleerd.
Daardoor verdeelt de hete-lucht zich snel en
gelijmatig over de gehele ovenruimte.
Zodoende kunnen meerdere gerechten, over
de gehele ruimte verdeeld, tegelijk gebakken
worden. De gerechten nemen geen geur van
elkaar over.
Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 2
bakblikken tegelijk in de oven geplaatst
worden. Bij het gebruik van slechts één
richelhoogte beleven wij de onderste aan;
daardoor heeft u ook beter zicht op het
gerecht.
Hete-lucht is zeer geschikt voor het
steriliseren of drogen van champignons en
fruit.
Raadgevingen voor het
bakken en braden
Gebak vergt doorgaans een matige tempe-
ratuur (150-200°C); zodoende moet de oven
cirka 10 minuten voorverwarmd worden. Open
tijdens het bakken de ovendeur niet voordat
3/4 van de baktijd verstreken is. Gebak wat
gegarneerd wordt eerst 2/3 van de baktijd
laten bakken en dan garneren en afbakken.
De resterende baktijd hangt sterk af van de
soort en hoeveelheid garnituur. Roerdeeg
moet moeilijk van de lepel gaan; de baktijd
wordt anders onnodig lang door teveel vocht.
Bij gebruik van twee bakblikken moet een
richel vrijgelaten worden (Fig. 4).
Vlees dat gebraden wordt moet niet minder
dan 1 kg wegen; kleinere stukken kunnen
uitdrogen. Donker vlees dat van buiten gaar
maar van binnen rose of rood moet blijven
vergt een hoge temperatuur (200-250°C).
Licht vlees, gevogelte en vis, vergt
daarentegen een lage temperatuur (150-
175°C). Sausen alleen bij een korte braadtijd
direkt toevoegen, in andere gevallen in het
laatste half uur.
Of het vlees gaar is probeert u met een lepel:
laat het zich niet indrukken, dan is het gaar.
Rosbief en biefstuk, dat van binnen rose
moet blijven, snel bij hoge temperatuur
braden. Bij braden zonder schaal, direkt op
het rooster, een lekschaal in de onderste
richels plaatsen. Laat vlees na het braden
minstens 15 minuten staan alvorens het aan
te snijden: hiermee voorkomt u het verloren
gaan van vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het
ontstaan van rook, door verbranden van vet,
te vermijden herhaal dat af en toe om
kondensvorming tegen te gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laangste
temperatuur-instelling, verwarmen.
Het rooster moet zoals in fig. 5 getoond
ingevoegd worden.
Bakken, braden en grilleren in
een «3-systemen oven»
Door de keuzemogelijkheid uit meerdere
verwarmsystemen zijn met deze oven
de best mogelijke resultaten bereikbaar.
22
Attentie!
Geen kookgerei zoals braadschaal of bakblik
op de ovenbodem plaatsen.
Bodem evenmin bedekken met aluminium-
folie. Door het bedekken van de bodem kan
warmtestuwing optreden, waardoor het bak-
of braadresultaat nadelig beïnvloed wordt en
eventueel schade aan het email op kan
treden.
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd
worden, behalve rollades gehakt vlees en
bepaalde magere stukken wild.
Vlees en vis aan beide kanten met olie
invetten en op het grillrooster leggen. De
richelhoogte hangt van de vleessoort af. Het
rooster kan in de oven gedaan worden met
zijn randen omhoog of omlaag waardoor
aldus een veranderling in de afstand van de
grillelement gebracht wordt.
De lekschaal moet en de eerste richel van
onderaf geschoven worden. Bij het grilleren
verdient het aanbeveling om voortijds een
weinig water in de lekschaal te doen.
Dat voorkomt vastbakken van het afdruipende
vet en vereenvoudigt zodoende het
schoonmaken.
Bij alle bovengenoemde gebruiksmogelijk-
heden gebeurt het bakken, braden en grilleren
met gesloten ovendeur.
De ovenverlichting is in alle standen in bedrijf,
behalve in stand «l».
FO 0061
4
2
1
3
FO 0283
Fig. 4
FO 0285
Fig. 5
Fig. 6
Bij het openen van de deur altijd de handgreep
in het midden beetpakken (Fig.6)
23
Advies-tabel voor het bakken en braden
GERECHT
Roerdeeg
cake 1 en 3 1 140-160 175-200 80-70 50-60
tulband 1 en 3 1 140-160 175-200 80-70 50-60
cake-in-vormpjes 1 en 3 2 140-160 175-200 40-30 25-30
appelcake 1 en 3 1 120-140 175-200 90-80 50-60
Schwartzwäldercake 1 en 3 1 140-160 175-200 45-35 55-65
marmercake 1 en 3 1 140-160 175-200 80-70 50-60
Klopdeeg
mokkataart (24 ø) 1 en 3 1 150-160 175-200 40-35 30-40
Zwitserse rol 1 en 3 2 180-200 200-225 15-10 10-15
petits fours 1 en 3 2 150-160 175-200 30-25 15-20
slagroomtaart (24 ø) 1 en 3 1 150-160 175-200 40-35 30-40
Moscovisch gebak 1 en 3 1 150-160 175-200 40-35 30-40
Kneeddeeg
zandkoekjes 1 en 3 2 140 175-200 ca. 25 ca. 15
pindakoekjes 1 en 3 2 140 175-200 ca. 25 ca. 15
harde Wenertjes 1 en 3 2 140 175-200 ca. 25 ca. 15
vruchtenschuitjes 1 en 3 2 140 175-200 ca. 35 20-30
boterkoek 1 en 3 1 150-160 175-200 ca. 30 30-40
appeltaart 1 en 3 1 150-160 175-200 ca. 60 55-65
Roldeeg
banketstaaf 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 40 35-45
saucijzenbroodjes 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 40 35-45
pastetjes 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 30 ca. 25
pizza 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 30 20-25
appelcarré's 1 en 3 2 180-200 220-225 ca. 40 25-45
Spuitdeeg
spiritskoekjes 1 en 3 2 140-160 175-200 40-30 15-20
kattetongen 1 en 3 2 150-160 175-200 ca. 15 5-10
soezen 1 en 3 2 180-200 200-225 40-30 ca. 20
kaasbolletjes 1 en 3 2 140-160 175-200 30-25 15-20
Gistdeeg
brood 2 (1 en 3*) 1 180-200 225-250 35-30 ca. 30
krentenbrood 1 en 3* 1 160-180 200-225 45-40 ca. 40
kerst/paasbrood 1 en 3* 2 160-180 200-225 35-30 ca. 30
kleine broodjes 1 en 3 2 160-180 200-225 25-20 ca. 15
rijstevlaai 1 en 3 2 180-200 225-250 30-25 ca. 20
Vlees braden
kalfsfricandeau (gaar), 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 90 55-65
rosbief (rood), 1 1/2 kg 2 3 200 250 ca. 35 ca. 25
varkensfricandeau (gaar), 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 100 70-80
lamsbout (gaar), 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 60 40-50
Gevogelte braden
kip, 1 kg 2 2 160 175-200 ca. 75 55-65
babykalkoen, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 135 100-120
tamme eend, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 165 120-150
Wild braden
haas, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 180 ca. 150
reerug, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca. 165 100-120
konijn, 2 kg 2 2 160 175-200 ca. 150 100-120
Vis stoven
kabeljauw-moten (alu folie) 1 en 3 2 160 175-200 ca. 40 ca. 30
visschotel 2 2 160 175-200 ca. 40 ca. 20
Oventemperatuur
Hetelucht
Konven-
tioneel
Tijd in minuten
Pats van onderaf
gerekend
Hetelucht
Konven-
tioneel
Hetelucht
Konven-
tioneel
* Grill-element verwijderen indien hoogten gebruikt worden.
24
Adviestabel voor het grilleren
De bakken braadtijden hebben betrekking
op de eerst aangegeven richelhoogte. De
richel-hoogten tussen haakjes zijn die welke
gelijktijdig voor het bakken of braden van
andere gerechten gebruikt kunnen worden,
bij dezelfde temperatuur.
Indien gelijktijdig twee gerechten gebakken
of gebraden worden, gebruik dan de richel-
hoogten 1 en 3.
Het verdient aanbeveling om bij het bereiden
van meerdere gerechten tegelijk de
geadviseerde tijden met 10 minuten te
verlengen. De voor vleesgerechten
aangegeven temperaturen zijn die welke de
beste resultaten opleveren. Bedenk dat bij
temperaturen hoger dan 180°C oliën en vetten
verbranden, waardoor rook en vervuiling van
de oven ontstaat. Gebruik bij voorkeur hete-
lucht systeem.
Kooktijden
De tijd welke nodig is voor het betreffende
gerecht hangt af van de samenstelling, de
massa en de hoeveelheid water dat zicht in
dat gerecht bevindt.
Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel
indien u voor de eerste keer een gerecht in
uw nieuwe oven gaat bereiden.
Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan
een richtlijn is.
Tijd in minuten
Gerecht
Hoeveelheid
Richel van
onder
1e kant 2e kant
Varkenskarbonade 4-6 4 12 8
Biefstuk 4-6 4 10 6
Worstjes 15-20 4 12 5
Brood roosteren - 4 3 1
De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf geschoven worden.
25
Onderhoud
Voor het reinigen de oven uitschakelen en
laten afkoelen. Het apparaat mag niet met
een hete stoom- of een stoomstraalreiniger
worden schoongemaakt.
Overtuig u ervan dat de oven van het lichtnet
is afgeschakeld voordat u deze gaat reinigen.
Trek daartoe de steker uit de
wandkontakdoos of zet de betreffende
installatieschakelaar op UIT. Alle
schoonmaakhandelingen mogen pas worden
uitgevoerd nadat de oven geheel is afgekoeld.
Maak de accessoires van de oven en de deur
schoon met heet water en een huishoud
schoonmaakmiddel, of gebruik speciale
ovenreinigers die in de handel verkrjigbaar
zijn; houd deze speciale reinigers ver van
frontdelen. Maak de buitenkant van de oven
schoon met warm water en een neutraal
huishoudschoonmaakmiddel. Gebruik geen
schuurmiddelen of agressieve vloeistoffen.
Hardnekkige vlekken op roestvrij staal kunnen
met heet azijn verwijderd worden.
De emaillering van de oven is uitrest duurzaam
en nagenoeg ongevoelig voor inverkigen.
Zuren, zoals die in vruchten voorkomen
(pruimen, citroenen e.d.), kunnen echter
matte of ruwe vlekken veroorzaken. Deze
soort vlekken kunnen nauwelijks of niet
verwijderd worden, storen echter de goede
werking van de oven niet.
Maak de oven principieel na ieder gebruik
schoon, opdat verontreiningen niet kunnen
inwerken of vastbranden.
Ovenverlichting
Indien het verlichtingslampje, in de achter-
wand can de oven, defekt is: kapje losdraaien
(Fig. 7) en het lampje vervangen tegen
eenzelfde type, 230 V/25 W met E 14-fitting,
dat bestand is tegen een temperatuur van
300°C.
Het reinigen van de
ovendeur
Om de ovendeur beter te reinigen is het
raadzaam deze uit elkaar te nemen zoals
volgt: de deur geheel openen; de beugels van
de twee scharnieren opheffen en ze geheel
in de richting van de deur draaien, de deur
weer dicht doen totdat deze de beugels
raakt, de deur weer in de richting van de
sluiting drukken en naar buiten trekken,
deze er uit trekkende. Hem op een horizontaal
blad leggen. Na de reiniging de deur weer
monteren en te werk gaan in
tegenovergestelde richring als hierboven
aangegeven.
De deur is juist geplaatst als de beugels
geheel op de scharnieren rusten.
Fig. 7
FO 0452
Fig. 8
26
Speciaal voor de installateur
opgehangen of gelegd zijn dat hij nergens
heter kan worden dan 50K (50°C) boven de
kamertemperatuur.
Als toevoerleidingen zijn de volgende soorten
geschikt, lettende op de benodigde
respectievelijke doorsnede van de leiding.
H07 RN-F; H05 RN-F; H05 RR-F; H05 VV-F.
Aansluiting van de
stroomtoevoer
Zowel oven als kookplaat zijn gebouwd voor
aansluiting op nominale spanning(en) van
230 V.
Aansliting van de stroomtoevoer geschiedt
op het klemmenbordje, achterop de ove,
waarop zich 5 genummerde terminals en 1
aardingsterminal bevinden. Het toestel wordt
afgeleverd voor de aansluiting «400 V
driefasen + nul», zoals getoond in de Figuur
9. Één-en tweefasen aansluiting is eveneens
mogelijk; u vindt de vereiste schkelgegevens
in Fig. 10.
Verbindingen kookplaten/-
zones met de oven
Met deze oven kunnen slechts kookplateaus
ingebouwd worden, die op blz. 24 eengegeven
zijn.
Installatie
Het inbouwen en aansluiten dient door de
vakman te gebeuren, rekening houdende
met de geldende normen en de plaatselijke
voorschriften. Onder het hoofdstuk «Speciaal
voor de installateur» vindt u de betreffende
aanwijzingen.
Om beschadigingen tijdens het transport en
het inbouwen te voorkomen zijn een aantal
delen bedekt met een kunststof folie. Vóór
de ingebruikname moet de folie verwijderd
worden.
Na de installatie moet de oven, zonder ge-
rechten erin, cirka 45 minuten op de hoogste
temperatuur verwarmd worden. Tijdens de
eerste minuten zal rook met een
onaangename geur ontstaan; dit wordt
veroorzaakt door het isolatiemateriaal en
vettige restanten vanuit het produktieproces.
Elektrische aansluiting
De verbinding met het lichtnet kan zowel
door «kabel met meerpolige genormaliseerde
steker» als door «vaste aansluiting» gemaakt
worden. In het laatste geval moet de vaste
aansluiting onderbroken kunnen worden door
een meerpolige schakelaar waarvan de
kontaktafstanden ten minse 3 mm bedragen
en de aardverbinding niet wordt mede-
onderbroken. Het toestel moet, ove-
reenkomstig de plaatselijke voorschriften,
deugdelijk geaard worden.
De fabrikant wijst elke verantwoordelijkheid
ten aanzien van schade of letsel af, indien
deze veiligheidsmaatregel niet werd getroffen.
Ter hoogte van het klemmenbordje van de
oven moet in de achterwand van de
keukenunit een gat van cirka 30 mm Ø
gemaakt worden. Door dit gat wordt de
aansluitkabel naar buiten de unit geleid.
Trek de kabel zoveel mogelijk buiten de unit,
op het moment dat de oven in de nis geplaatst
wordt. In feite moet de kabel zodanig
FO 0330
Fig. 9
27
Aardverbinding en stroomtoeverdraden zijn
in één steker ondergebracht (Fig.11).
1) Verbind de steker "B" met de
overeenkomstige kontrasteker "A" op de
oven bovenkant.
2) Verbind de steker "C" met de
overeenkomstige kontrasteker op de
kookplateau.
Fout-aansluiting is uitgesloten.
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
FO 0584
Fig. 10
A
B
C
Fig. 11
FO 2229
Verbind de steker met de
overeenkomstige
kontrasteker.
Afmetingen, buitenwaarts:
Hoogte 59 cm
Breedte 56 cm
Diepte 55 cm
Afmetingen, ovenruimte:
Hoogte 33 cm
Breedte 44 cm
Diepte 39 cm
Inhoud 56,5 dm
3
Technische
gegevens
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 FORLÌ (Italie)
Dit Toestel voldoet aan de EEG-
richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage
spanning);
89/336 (elektromagnetische
vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
Verwarmingselementen:
Konventioneel-gebruik 1800 W
Grilleren 1750 W
Ovenverlichting 25 W
Cirkulatieventilator 30 W
Aansluitwaarde 1855 W
Temperatuurregelaar:
regelbaar van 50° ÷ 250°C *
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
28
Deze oven kan met volgende kookplaten ingebouwd worden:
1) Kookplaten gietijzeren uitvoering: EHE 631 X
Linksvoor: ø 180 mm 2200 W
Linksachter: ø 145 mm 1500 W
Rechtsachter: ø 180 mm 2000 W
Rechtsvoor: ø 145 mm 1500 W
Aansluitwaarde plateau 7,0 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
2) Keramische uitvoering: EHL 604 - EHL 604 B - EHL 604 K - EHL 604 X
Linksvoor: ø 210 mm 2300 W
Linksachter: ø 145 mm 1200 W
Rechtsachter: ø 180 mm 1800 W
Rechtsvoor: ø 145 mm 1200 W
Aansluitwaarde plateau 6,5 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
3) Keramische uitvoering:EHA 600 - EHA 600 B - EHA 600 K - EHA 600 X
Linksvoor: ø 120/210 mm 750/2100 W
Linksachter: ø 145 mm 1200 W
Rechtsachter: ø 165 x 265 mm 1400/2200 W
Rechtsvoor: ø 180 mm 1700 W
Aansluitwaarde plateau 7200 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
4) Keramische uitvoering: EHL 605 - EHL 605 B - EHL 605 K - EHL 605 X
Linksvoor: ø 120/210 mm 750/2200 W
Linksachter: ø 145 mm 1200 W
Rechtsachter: ø 170/265 mm 1500/2400 W
Rechtsvoor: ø 180 mm 1800 W
Aansluitwaarde plateau 7,6 kW
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
1) Aansluitwaarde fornuis + plateau 8,855 kW
2) Aansluitwaarde fornuis + plateau 8,355 kW
3) Aansluitwaarde fornuis + plateau 9,055 kW
4) Aansluitwaarde fornuis + plateau 9,455 kW
Dit apparaat voldoet aan de EEG-richtlijn 87/308 van 2/6/87 met betrekking tot de radio-
ontstoring.
29
Inbouw-aanwijzingen
Het inbouwen van de oven en de kookplaat
dient op zodanige wijze te geschieden dat
tijdens en na ingebruikname geen span-
ningvoerende delen kunnen worden bereikt
of aangeraakt. Bovendien moeten alle be-
schermingselementen van het toestel - en
tevens een eventueel beschermingspaneel,
b.v. wanneer dit aan het eind of het begin van
de keukenelementen aangebracht is -
dusdanig bevestid zijn dat zij slechts met
behulp van een stuk gereedschap verwijderd
kunnen worden.
Het gaat om een toestel van de klasse Y
inzake de bescherming tegen verhitting van
de ruimte. Dit betekent dat de rugzijde en
één zijkant van het toestel tegen een ander
toestel dat hoger is of tegen een wand mag
worden geplaatst, terwijl de andere zijkant
tegen meubels of toestellen van dezelfde
hoogte moet worden gezet.
Inbouwmaten (Fig. 12).
De inbouwnis van het meubel moet de
afmetingen hebben zoals die in Figuur 13
aangegeven zijn.
Vóórdat de oven in de nis geschoven wordt
moet het kookplateau aangesloten zijn (zie
de betreffende aanwijzingen). Open
vervolgens de ovendeur en schroef hem met
de vier houtschroeven aan het meubel vast
(Fig.14-15).
FO 0374
Fig. 12
Fig. 13
FO 0986
FO 0039
Fig. 14
Fig. 15
30
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van de betreffende
aankoopnota, of kwitantie te worden getoond of meegezonden.
Algemene garantiebepalingen
1 De fabrikant verleent een jaar garantie op het op de bijbehorende koopnota vermelde
apparaat, gerekend vanaf de koopdatum. Indien zich binnen deze periode een storing
voordoet, welke het gevolg is van een materiaal- en/of konstruktiefouten, heeft de koper
het recht op kosteloos herstel.
1a Voor stofzuigers, bedoeld voor huishoudelijk gebruik, geldt een algemene
garantieperiode van twee jaar. Accessoires zijn aan direkte slijtage onderhevig; deze
verbruiksartikelen zijn derhalve van garantie uitgesloten.
2 De fabrikant verleent een jaar garantie op door haar servicedienst uitgevoerde
herstelwerkzaamheden en het daarbij nieuw aangebrachte materiaal, gerekend vanaf
de hersteldatum. Indien zich binnen deze periode een storing voordoet, welke het direkte
gevolg is van de uitgevoerde herstelwerkzaamheden of het daarbij nieuw aangebrachte
materiaal, heeft de koper het recht op kosteloos herstel. Door de uitvoering van
herstelwerkzaamheden wordt de algemene garantieperiode, welke het gehele apparaat
omvat, niet verlengd.
3 Servicebezoeken aan huis worden alleen gebracht voor grote, moeilijk
transporteerbare apparaten, per definitie: wasautomaten, trommeldroogautomaten,
afwasautomaten, koelkasten, diepvrieskasten/-kisten, ovens, fornuizen en
inbouwapparaten.
3a De regeling als genoemd onder punt 3 geldt ook voor caravankoelkasten, mits de
plaats waar zich het apparaat bevindt binnen de landsgrenzen ligt en over normale, voor
het autoverkeer opengestelde wegen bereikbaar is. Voorts dienen ten tijde van het
bezoek het apparaat en de eigenaar, of diens gemachtigde plaatsvervanger, op de
afgesproken bezoekplaats aanwezig te zijn.
4 Indien, naar het oordeel van de fabrikant, het apparaat zoals bedoeld onder punt 3
naar haar servicewerkplaats getransporteerd moet worden, dan geschiedt dit transport
op de door de fabrikant vastgestelde wijze en voor rekening en risiko van de fabrikant.
5 Alle niet onder punt 3 en punt 3a genoemde apparaten, alsmede apparaten welke
wel de betreffende funktionele kenmerken bezitten maar daarnaast juist bedoeld zijn
voor gemakkelijk transport, dienen franko aan het adres van de servicedienst verzonden
of aangeboden te worden. Binnen de algemene garantieperiode vindt terugzending voor
rekening van de fabrikant plaats.
6 Indien een onder de algemene garantieperiode vallend defekt aan een apparaat niet
meer hersteld kan worden, vindt kosteloze vervanging van het apparaat plaats.
Garantie-uitbreidingen
7 Voor koel-/vries-motorkompressoren (exklusief startrelais en motorbeveiliging) geldt
een aflopende garantieperiode, in gelijke percentages van 20 procent per jaar, van vijf jaar
na koopdatum van het op de bijbehorende koopnota vermelde apparaat, met inachtname
van volledig kosteloos herstel binnen de algemene garantieperiode. Na de algemene
garantieperiode worden bezoek-, arbeidsloon- en bijkomende materiaalkosten in rekening
gebracht.
31
Nederland
Huishoud Sector
Vennootsweg 1
Postbus 120
2400 AC Alphen aan den Rijn
Storingsmeldingen:
Tel. 01720-80300
Onderdelenverkoop:
Tel. 01720-80400
Telex 39906 elgrp
Fax 01720-80366
België
Huishoudapparaten
Bergensesteenweg 719
1520 Halle (Lembeek)
Thuisherstellingen:
Tel.: 02-3630444
Fax.: 02-3630400
Wisselstukken:
Tel.: 02-3630555
Fax.: 02-3630500
Telex: 22915 eluxbe
Garantie-uitsluitingen
8 Het kosteloos uitvoeren van herstel- en/of vervangingswerkzaamheden, zoals bedoeld
in de betreffende hieraan voorafgaande punten, is niet van toepassing indien:
- geen aankoopnota of, kwitantie, waaruit tenminste de aankoopdatum en de
identifikatie van het apparaat blijkt, getoond kan worden of meegezonden werd;
- het apparaat voor andere, of óók voor andere dan huishoudelijke doeleinden waarvoor
het apparaat bestemd is gebruikt wordt;
- het apparaat niet volgens de aanwijzingen in het installatievoorschrift of de
gebruiksaanwijzing geinstalleerd, bediend, gebruikt of behandeld wordt;
- het apparaat op ondeskundige wijze door daartoe niet bevoegde personen hersteld
of gewijzigd werd.
8a Indien het apparaat zodanig ingebouwd, ondergebouwd, opgehangen of geplaatst is
dat de benodigde tijd voor het uit- en inbouwen samen meer dan dertig minuten bedraagt,
dan worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de eigenaar in rekening gebracht.
8b Schade welke ontstaat door het, met toestemming van de eigenaar, op abnormale
wijze uit- of inbouwen van een apparaat, kan niet op de fabrikant of haar servicedienst
verhaald worden.
8c Beschadigingen, zoals krassen en deuken of zoals breuk van uit- of afneembare
delen, welke niet ten tijde van de aflevering ter kennis van de fabrikant gebracht worden,
vallen niet onder garantie.
Belangrijk advies
De konstruktie van dit apparaat is zodanig dat de veiligheid daarvan gewaarborgd is.
Ondeskundige reparaties kunnen echter de veiligheid in gevaar brengen. Terwille van een
blijvende veiligheid en ook om mogelijke schade te voorkomen, is het raadzaam dat
reparaties uitsluitend verricht worden door personen die daarvoor de vereiste
vakbekwaamheid bezitten.
Wij adviseren u herstel- en/of kontrolewerkzaamheden door uw vakhandelaar of door
ELGROEP SERVICE te laten uitvoeren en uitsluitend originele DISTRIPARTS onderdelen
te laten plaatsen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Electrolux EON399X Handleiding

Type
Handleiding