29
nl
Reiniging en verzorging
Reiniging en verzorging
De gebruikte toebehoren moeten na elk
gebruik grondig worden gereinigd.
W Gevaar voor letsel!
Bij alle werkzaamheden met het
mesinzetstuk (in elkaar zetten, uit elkaar
nemen, reinigen) de mesbescherming
aanbrengen. Mes nooit met blote handen
aanraken!
Attentie!
– Gebruik geen reinigingsmiddelen die
alcohol of spiritus bevatten.
– Gebruik geen scherpe, puntige of
metalen voorwerpen.
– Gebruik geen schurende doeken of
schurende reinigingsmiddelen.
– Kunststof onderdelen niet vastklemmen
in de vaatwasser, omdat ze dan
onherstelbaar vervormd kunnen raken!
X Afb. E
1. Het mesinzetstuk in het midden uit de
meshouder drukken.
2. Mesinzetstuk samen met de
mesbescherming verwijderen.
Aanwijzingen:
– Bij de verwerking van bijv. wortels
ontstaan verkleuringen op de
kunststofonderdelen. Deze kunt u
verwijderen met een beetje slaolie.
– Voor het voorreinigen het opzetstuk
met een beetje water en afwasmiddel
vullen, volgens de beschrijving onder
“Gebruik” te werk gaan en kort stand M
inschakelen.
– Afwaswater weggooien en de
onderdelen afspoelen met schoon
water.
Op afbeelding E vindt u een overzicht hoe
de onderdelen gereinigd dienen te worden.
Tips & recepten
Algemene opmerkingen
– Vaste ingrediënten eerste met de helft
van de vloeistof mixen en vervolgens de
resterende vloeistof toevoegen.
– Afhankelijk van het recept een beker en
mes selecteren en in elkaar zetten.
– Aanbevolen verwerkingshoeveelheden
en -tijden in acht nemen. X Afb. F
Mediterrane kruidenmix
– 9 g gedroogde rozemarijn
– 14 g gedroogd karwijzaad
– 6 g gedroogd korianderzaad
– 3 g gedroogde oregano
– 2 g gedroogde kaneelstokjes
– 5 g grof zout
Toebehoren: Glazen beker en meshouder
met maalmes q (zwarte afdichting)
Alle ingrediënten in de glazen kom doen
en afsluiten met de meshouder.
90 seconden fijnmaken op stand r.
De kruidenmix kunt u gebruiken voor
bijv. gegrilde groente, gemarineerde
vis, gemarineerd vlees, vleesspiezen,
groentelasagne en pastasauzen.
Basilicumpesto
– 10 g pijnboompitten
– 3 g knoflook
– 5 g zout
– 40 g Parmezaanse kaas
– 10 g verse basilicum
– 70 g olijfolie
Toebehoren: Glazen beker en meshouder
met mixermes p (rode afdichting)
Pijnboompitten, knoflook, zout en
Parmezaanse kaas in de glazen kom
doen en afsluiten met de meshouder.
15 seconden fijnmaken op stand r.
Basilicum en olijfolie toevoegen en alles
10 seconden mixen op stand r.