50
Bewaren in het “longfresh” koelvak
In het “longfresh”koelvak heerst een constante temperatuur tussen 0°C en +3°C. De ideale
temperatuur voor het bewaren van verse levensmiddelen. Levensmiddelen die in het “longf-
resh” koelruimte bewaard worden, blijven drie keer zo lang vers als levensmiddelen in de
gewone koelruimte.
In het “longfresh” koelvak kunnen
de volgende levensmiddelen bewaard worden, bijv.:
– Vers vlees en vleeswaren;
– vers gevogelte;
– verse vis;
– kaas, boter, kwark;
– kleine vruchten;
– worteltjes, radijsjes, bloemkool, andijvie;
– sla, paddestoelen.
Niet geschikt
voor het “longfresh” koelvak zijn, bijv.:
– vruchten die niet tegen koude kunnen, citrusvruchten en tropische vruchten, bijv. ci-
troenen, sinaasappelen, bananen, papaia, ananas, advocaat:
– groenten die niet tegen koude kunnen, bijv. komkommers, tomaten, paprika's, bo-
nen, zucchetti, aubergines en aardappelen.
Verpak de levensmiddelen goed voordat u ze in het “longfresh”koelvak plaatst. Smaak,
vocht en kleur blijven dan beter bewaard.
Vlees, vis en gevogelte, verpakt gekocht, dient u uit te pakken, af te drogen en opnieuw
te verpakken.
Bewaartijd voor enkele levensmiddelen in het “longfresh” koelvak :
Vleeswaren, gesneden tot 7 dagen
Vis tot 7 dagen
Sla, paddestoelen tot 10 dagen
Kool tot 20 dagen
Andijvie, spruitjes tot 28 dagen
De genoemde bewaartijden kunnen enigzins veranderen al naar gelang de kwaliteit en de
versheid van de levensmiddelen die in dit vak geplaatst worden.
Bewaren van diepvriesprodukten in de vriesruimte
Pas op! Voordat u voor de eerste keer diepvriesprodukten in de vriesruimte legt, dient in
de vriesruimte de temperatuur van –18°C bereikt te zijn. Controleer de temperatuur in de
vriesruimte met behulp van de speciale thermometer.
Plaats alleen goed verpakte diepvriesprodukten in het vak; zo voorkomt u dat de levensmid-
delen uitdrogen, hun geur of smaak verliezen of deze aan andere levensmiddelen afstaan.
Overschrijd nooit de bewaardatum die door de fabrikant van de diepvriesprodukten op
de verpakking is aangegeven.
Tip: Leg de diepvriesprodukten zo mogelijk soort bij soort in de laden/korven. Bij sommige
modellen worden markeerplaatjes geleverd die u op de voorkant van de laden/korven kunt
aanbrengen. Bevestig het markeerplaatje van de in de lade/korf aanwezige levensmiddelen
op het betreffende symbool (zie hoofdstuk “Levensmiddelensymbolen /kalenderkaart”). Het
zoeken gaat sneller en de deur blijft korter openstaan, waardoor u ook energie spaart.
Rangschikking van de levensmiddelen