AEG CE8100-1-BEURO Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

COMPETENCE E8100-1
Het omschakelbare inbouwfornuis
Gebruiksaanwijzing
2
Geachte klant,
Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door.
Let vooral op hoofdstuk “Veiligheid” op de eerste pagina's. Bewaar deze
gebruiksaanwijzing zodat u nog eens iets kunt nalezen. Geef het boekje
door aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat.
In de tekst worden de volgende symbolen gebruikt:
1
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Waarschuwing: Aanwijzingen m.b.t. uw persoonlijke veiligheid.
Attentie: Aanwijzingen m.b.t. het voorkomen van schade aan het ap-
paraat.
3
Aanwijzingen en praktische tips
2
Informatie m.b.t. het milieu
1. Deze cijfers leiden u stap voor stap door de bediening van het apparaat.
2. ...
3. ...
Bij technische problemen kunt u altijd contact opnemen met onze ser-
vice-afdeling (zie ook hoofdstuk Service).
Gedrukt op milieuvriendelijk gefabriceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo ...
3
Inhoud
Veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Afvalverwerking . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Beschrijving van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Totaalaanzicht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Accessoires oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Dagtijd instellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Reinigen voor het in gebruik nemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Bedienen van de kookzones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Kookstand instellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Koken met kookautomatiek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Veiligheidsuitschakeling van de kookzones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Bedienen van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
De elektronische ovenbesturing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Rooster en universele plaat inzetten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23
Vetfilter inzetten/uitnemen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Extra functies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Klokfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Verdere functies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Kinderbeveiliging van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Toetsenvergrendeling . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Veiligheidsuitschakeling / Sicherheitsabschaltung van de oven . . . . . . 39
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Koken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Richtlijnen voor het koken op de kookzone . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Toepassingvoorbeelden voor koken met kookautomatiek . . . . . . . . . . . 41
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Tabel bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Tabel ovenschotels en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50
4
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
Tabel braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53
Tabel vleesthermometer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 55
Vlak-grilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
Tabel grilleren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
Bio-functies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 57
Tabel braden met lage temperatuur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 59
Yoghurt maken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
Gistdeeg laten rijzen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60
Drogen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62
Tabel ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62
Inmaken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65
Buitenkant van het apparaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65
Ovenruimte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66
Vetfilter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 66
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67
Ovenverlichting . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
Bovenwand van de oven reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 69
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71
Ovendeurglas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 72
Wat is er aan de hand als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 74
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
Binnenafmetingen oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 76
Register . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 78
Service . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79
5
1 Veiligheid
Elektrische veiligheid
Het apparaat mag alleen door een erkend elektro-installateur wor-
den aangesloten.
Bij storingen of beschadigingen aan het apparaat: zekeringen in de
huisinstallatie uitdraaien resp. uitschakelen.
Het reinigen van het apparaat met een stoomstraal- of hogedrukrei-
niger is om veiligheidsredenen verboden.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door vakmensen worden
uitgevoerd. Onvakkundige reparaties kunnen tot aanzienlijke risico's
leiden. Wend u bij reparaties altijd tot onze service-afdeling.
Veiligheid voor kinderen
Kleine kinderen nooit alleen laten terwijl het apparaat in gebruik is.
Veiligheid tijdens het gebruik
Dit apparaat mag alleen in het huishouden voor koken, braden, bak-
ken van levensmiddelen worden gebruikt.
Voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan stopcon-
tacten in de buurt van het apparaat. Snoeren mogen niet met hete
kookzones in aanraking komen of onder de hete ovendeur worden
geklemd.
Waarschuwing: Verbrandingsgevaar! Bij gebruik wordt de oven-
ruimte heet.
Als u alcoholische ingrediënten in de oven gebruikt, kan evt. een licht
ontvlambaar alcohol-luchtmengsel ontstaan. Open de deur in dat ge-
val voorzichtig. Kom niet met vuur of vonken in de buurt van de
oven.
6
Zo wordt schade aan het apparaat voorkomen
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie en zet geen bakplaat, pan
enz. op de bodem, omdat anders het email van de oven door de ont-
stane warmte-ophoping beschadigd wordt.
Vruchtensappen die van de bakplaat druppelen, laten vlekken achter
die niet meer kunnen worden verwijderd. Gebruik voor erg vochtig
gebak de universele plaat.
De open ovendeur niet belasten.
Giet water nooit direct in de hete oven. Er kunnen dan beschadigin-
gen aan het email ontstaan.
Bij gebruik van geweld, speciaal aan de kanten van de voorruit, kan
het glas breken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Ze kunnen bij het in-
schakelen in brand vliegen.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven. Er kunnen dan be-
schadigingen aan het email ontstaan.
7
2 Afvalverwerking
Verpakkingsmateriaal verwijderen
Alle gebruikte materialen kunnen onbeperkt worden hergebruikt.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor polyethyleen, bijv. bij de buitenste verpakking en de zakjes
binnenin.
>PS< voor geschuimd, cfk-vrij polystyreen, bijv. bij de hoekbescher-
mers.
Oud apparaat verwijderen
1
Waarschuwing: Opdat er geen gevaar meer kan ontstaan, moeten af-
gedankte apparaten voor het weggooien onbruikbaar worden gemaakt.
Stekker uit het stopcontact trekken en aansluitsnoer van het ap-
paraat verwijderen.
In het kader van de milieubescherming moeten afgedankte apparaten
op de juiste manier worden weggegooid.
Het apparaat mag niet bij het huisvuil worden gezet.
Informatie over afhaaltijden of inzamelplaatsen krijgt u bij de ge-
meentelijke reinigingsdienst of het gemeentehuis.
8
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
Bedieningspaneel
9
Hoofdtoets
Voor in- en uitschakelen van het gehele apparaat.
Hoofdtoets bij apparaten met metalen front
3
In de tekst en in de afbeeldingen wordt uniform het
symbool N voor hoofdtoets gebruikt.
Uitrusting oven
10
Dampafvoer uit de oven
De damp uit de oven wordt via het
achterin de kookplaat liggende ka-
naal direct naar boven geleid.
Accessoires oven
Combi-rooster
Voor servies, bakvormen, braden en
grilleren.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes
Universele plaat
Om te braden resp. als opvangbak
voor vet.
Vleesthermometer
Om precies te bepalen hoe gaar een
stuk vlees is.
11
Voor het in gebruik nemen
Dagtijd instellen
3
De oven functioneert alleen als de tijd is ingesteld.
Na de elektrische aansluiting of na
stroomuitval brandt “12.00” en
“DAGTIJD” knippert.
1. Met toets + of - de actuele dag-
tijd instellen.
2. Ca. 5 seconden wachten.
Het knipperen stopt en de inge-
stelde dagtijd wordt aangegeven.
Het apparaat is nu klaar voor het
gebruik.
12
Reinigen voor het in gebruik nemen
Voordat u de oven in gebruik neemt, moet u hem grondig reinigen.
1
Attentie: Gebruik geen scherpe, schurende reinigingsmiddelen! De op-
pervlakte kan beschadigd worden.
3
Tip: Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen
gebruiken.
Apparaat met de hoofdtoets inscha-
kelen.
Het symbool boven de toets brandt.
3. Keuzetoets X voor ovenfuncties
één maal indrukken.
“LICHT” brandt en de ovenverlich-
ting is ingeschakeld.
4. Alle accessoires en inschuifroosters uit de oven nemen en met een
warm sopje schoonmaken.
5. Oven ook met een warm sopje afnemen en drogen.
6. Front van het apparaat met een vochtige doek afnemen.
7. Na het schoonmaken ovenverlichting met de keuzetoets Y voor oven-
functies uitschakelen.
13
Bedienen van de kookzones
3
Algemene aanwijzingen
Onderstaande beschrijving geldt niet voor inductie-kookzones.
Lees ook de gebruiksaanwijzing van uw inbouw-kookplaat. Daarin
vindt u meer belangrijke informatie m.b.t. pannen, bediening, reini-
ging en onderhoud.
Apparaat altijd eerst met de hoofdtoets N inschakelen.
Apparaat met de hoofdtoets N uitschakelen.
2
Schakel de kookzone bij langere kooktijden ca. 5-10 minuten voor het
einde van de kooktijd uit om gebruik te maken van de restwarmte. Zo
bespaart u elektrische energie.
Kookstanden
In de bereiken 1-9 kunt u de kookstanden instellen.
Tussenstanden kunt u in de bereiken 2 tot 7 kiezen. Deze hebben een
punt links boven naast de verwarmingsstand.
Bovendien is elke kookzoneschakelaar met een automatische functie
uitgerust.
1 = laagste vermogen
9 = hoogste vermogen
A = kookautomatiek
14
3
Het fornuis is met verzonken kookzoneschakelaars uitgerust.
Voor het gebruik de kookzoneschakelaar indrukken. De schakelaar komt
dan naar buiten.
Kookstand instellen
1. Apparaat met de hoofdtoets inschakelen.
2. Voor aan de kook brengen/aanbra-
den een hoog vermogen kiezen.
(Stand 9 instellen.)
3. Zodra zich stoom vormt resp. het
vet heet is, op de gewenste kook-
stand instellen.
4. Om het kookproces te beëindigen
op de nul-stand terugdraaien.
De bijbehorende kookzone-indica-
tie geeft nog ca. 3 seconden “0”
aan.
15
Koken met kookautomatiek
Bij het koken met kookautomatiek werkt de kookzone een bepaalde tijd
met vol vermogen en schakelt dan op de ingestelde doorkookstand te-
rug.
1. Apparaat eventueel met de hoofdtoets inschakelen.
2. Kookzoneschakelaar zo ver mogelijk
rechtsom draaien om de aankook-
stoot in te schakelen.
3. In de kookzone-indicatie verschijnt
een “A”.
4. Daarna kookzoneschakelaar op de
gewenste doorkookstand terug-
draaien.
5. De ingestelde doorkookstand wordt
aangegeven.
Na enkele seconden verschijnt i.p.v.
de doorkookstand opnieuw “A” in de
indicatie.
De doorkookstand wordt weer aan-
gegeven, zodra de berekende tijd
voor de aankookstoot is afgelopen.
6. Om het kookproces te beëindigen op stand “0” terugdraaien.
7. Apparaat eventueel met de hoofdtoets uitschakelen.
3
Als u tijdens de automatische functie een hogere doorkookstand kiest,
bijv. van “3” naar “6” schakelt, wordt rekening gehouden met de reeds
verlopen tijd voor de aankookstoot. Als u een lagere doorkookstand
kiest, wordt de automatische functie direct beëindigd.
3
U kunt de automatische functie voortijdig beëindigen door de kookzo-
neschakelaar eerst op “0” te draaien en dan weer de gewenste door-
kookstand in te stellen.
16
Aankooktijden bij koken met kookautomatiek
Na afloop van de aankooktijd schakelt de kookautomatiek automatisch
op de ingestelde doorkookstand terug.
Let goed op bij de eerste kookprocessen. Daarbij kunt u vaststellen
welke kookstand bij “uw servies”, voor “uw gerechten en hoeveelheden”
optimaal is.
Schakelstand Aankooktijd van de kookautomatiek
A en
9
zonder automatische functie
A en
8
4,5 minuten
A en
7
3,5 minuten
A en
ç
3minuten
A en
6
2minuten
A en
å
12,5 minuten
A en
5
10 minuten
A en
ã
8minuten
A en
4
6,5 minuten
A en
ä
5,5 minuten
A en
3
5minuten
A en
â
3minuten
A en
2
2minuten
A en
1
1minuten
17
Veiligheidsuitschakeling van de kookzones
Als één van de kookzones na een bepaalde tijd niet wordt uitgeschakeld
of de kookstand niet wordt veranderd, wordt de kookzone automatisch
uitgeschakeld.
In de kookzone-indicatie van de uitgeschakelde kookzone verschijnt -.
De kookzones worden uitgeschakeld bij:
kookstand
.
1 -
.
2 na 6 uur
kookstand
.
3 -
.
4 na 5 uur
kookstand
.
4 -
.
5 na 4 uur
kookstand
.
6 -
.
9 na 1,5 uur
In gebruik nemen na de veiligheidsuitschakeling
Om de kookzone opnieuw in gebruik te nemen na de veiligheidsuit-
schakeling de ingeschakelde kookzoneschakelaar op de nul-stand
draaien.
Daarna is de kookzone weer klaar voor het gebruik.
18
Bedienen van de oven
De elektronische ovenbesturing
3
Algemene aanwijzingen
Apparaat altijd eerst met de hoofdtoets N inschakelen.
Als de gekozen functie brandt, begint de oven te verwarmen resp. de
ingestelde tijd af te lopen.
De ovenverlichting is ingeschakeld, zodra een ovenfunctie is gekozen.
Apparaat met de hoofdtoets N uitschakelen.
19
Ovenfuncties
Voor de oven hebt u de beschikking over de volgende functies:
3
De functies SOLO HETELUCHT, BOVEN+ONDERWARMTE en INFRATHERM
hebben een automatische snelopwarming. Die zorgt ervoor dat de ge-
kozen temperatuur zo snel mogelijk wordt bereikt.
SOLO HETELUCHT
Temperatuurvoorstel: 150 °C
Voor het bakken van gebak op één niveau en voor gebak dat extra
bruin moet worden en een knapperige bodem moet krijgen. Dat geldt
bijv. voor pizza, quiche Lorraine, kaastaart enz.
De oventemperaturen 20-40 °C lager instellen dan bij boven- en onder-
warmte.
Boven- en onderwarmte werken en bovendien is de ventilator inge-
schakeld.
MULTI HETELUCHT
Temperatuurvoorstel: 150 °C
Voor bakken op max. drie niveaus tegelijk.
De oventemperaturen 20-40 °C lager instellen dan bij boven- en onder-
warmte.
Het verwarmingselement in de achterwand werkt en bovendien is de
ventilator ingeschakeld.
BOVEN + ONDERWARMTE
Temperatuurvoorstel: 200 °C
Voor bakken en braden op één niveau.
De verwarmingselementen van boven- en onderwarmte werken.
INFRATHERM
Temperatuurvoorstel: 180 °C
Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau.
Deze functie is ook geschikt voor gratineren.
Grillelement en bovenwarmte werken afwisselend met de ventilator.
20
GROTE GRILL
Temperatuurvoorstel: 300 °C
Voor het grilleren van platte levensmiddelen in grotere hoeveelheden,
bijv. steaks, schnitzels, vis of om te roosteren.
Bovenwarmte en grillelement werken.
KLEINE GRILL
Temperatuurvoorstel: 300 °C
Voor het grilleren van platte levensmiddelen, die in het midden
van het rooster worden gelegd, bijv. steaks, schnitzels, vis of om te
roosteren.
Het grillelement werkt.
WARMHOUDSTAND
Temperatuurinstelling: 80 °C
Voor het warmhouden van gerechten.
De verwarmingselementen van boven- en onderwarmte werken.
ONTDOOIEN
Temperatuurinstelling: 30 °C
Voor het gedeeltelijk en geheel ontdooien van bijv. gebak, boter,
brood, fruit of andere bevroren levensmiddelen.
Bij deze functie werkt de ventilator zonder verwarming.
ONDERWARMTE
Temperatuurvoorstel: 150 °C
Voor het nabakken van gebak met een knapperige bodem.
Het onderwarmte-verwarmingselement werkt.
LICHT
Voor in- en uitschakelen van de ovenverlichting.
Zo lang de oven werkt, is de ovenverlichting automatisch aan.
21
Ovenfunctie inschakelen
1. Apparaat met de hoofdtoets N in-
schakelen.
2. Keuzetoets X of Y indrukken, tot
de gewenste functie brandt.
In de temperatuurindicatie ver-
schijnt een temperatuurvoorstel.
Het temperatuurcontrolelampje
brandt zolang de oven opwarmt.
Oventemperatuur wijzigen
Toets + of - indrukken, om de
temperatuur te verhogen of te ver-
lagen.
De instelling geschiedt in stappen
van 5 °C.
Ovenfunctie wijzigen
Toets X of Y zo vaak indrukken,
tot de gewenste functie brandt.
22
Oven uitschakelen
Om de oven uit te schakelen keuze-
toets X of Y zo vaak indrukken,
tot er geen ovenfunctie meer
brandt.
3
Koelventilator
Zodra de oven in gebruik wordt genomen wordt de ventilator automa-
tisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te hou-
den. Nadat de oven is uitgeschakeld, blijft de ventilator nog verder
lopen en wordt dan automatisch uitgeschakeld.
Ovenverlichting in- en uitschakelen
U kunt de ovenverlichting ook zonder ovenfunctie inschakelen.
1. Apparaat met de hoofdtoets N in-
schakelen.
2. Keuzetoets X voor ovenfuncties
één maal indrukken.
“LICHT” brandt en de ovenverlich-
ting is ingeschakeld.
3. Keuzetoets Y voor ovenfuncties
één maal indrukken.
De ovenverlichting is uitgeschakeld.
23
Rooster en universele plaat inzetten
3
Kantelbeveiliging
Alle inschuifdelen zijn voorzien van een kleine welving rechts en links.
Deze welving dient als kantelbeveiliging en moet altijd naar achteren
wijzen.
Universele plaat
inzetten:
De kantelbeveiliging moet naar ach-
teren wijzen.
Rooster inzetten:
Rooster zo inzetten dat de twee ge-
leidingsstangetjes naar boven wij-
zen. De kantelbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in
de oven liggen.
Rooster en plaat inzetten:
Als u rooster en universele plaat sa-
men gebruikt, de kantelbeveiliging
van het rooster precies in de inham-
metjes van de plaat zetten.
24
Vetfilter inzetten/uitnemen
Het vetfilter beschermt tijdens het braden het verwarmingselement in
de achterwand tegen vetspatten.
Vetfilter inzetten
Vetfilter aan het greepje pakken en
de twee steuntjes van boven naar
beneden in de opening in de achter-
wand van de oven (ventilatorope-
ning) steken.
Vetfilter uitnemen
Vetfilter aan het greepje pakken en
naar boven uitnemen.
25
Extra functies
PIZZA
Voor het bakken van kant-en-klare gerechten zoals pizza, lasagne en
patates frites uit de diepvries.
Bij deze speciale extra functie is het aanbevolen voorverwarmen niet
nodig.
3
Let op de bereidingsaanwijzingen van de fabrikant.
Oventemperatuur voor hetelucht gebruiken.
1. Keuzetoets extra functies Y zo
vaak indrukken, tot de functie
“PIZZA” brandt.
In de temperatuurindicatie ver-
schijnt het temperatuurvoorstel
“200 °C”.
2. Door indrukken van de bijbehorende
toets + of - kan de voorgestelde
temperatuur 10 °C verhoogd of ver-
laagd worden.
3
Patates frites enz. tussendoor 2 - 3 maal omkeren.
26
GEBAK
Voor het bakken van voorgebakken gebak. Bij deze speciale extra func-
tie is het aanbevolen voorverwarmen niet nodig.
3
Let op de bereidingsaanwijzingen van de fabrikant.
Oventemperatuur voor hetelucht gebruiken.
1. Keuzetoets extra functies Y zo
vaak indrukken, tot de functie “GE-
BAK” brandt.
In de temperatuurindicatie ver-
schijnt het temperatuurvoorstel
“160 °C”.
2. Door indrukken van de bijbehorende
toets + of - kan de voorgestelde
temperatuur 10 °C verhoogd of ver-
laagd worden.
27
GEVOGELTE/KG
Voor het braden van gevogelte in z’n geheel met automatisch program-
maverloop, waarbij u alleen het gewicht hoeft in te stellen.
1. Voorbereid gevogelte met de borst naar beneden in een braadpan op
het rooster op het eerste inzetniveau van onderen in de oven zetten.
2. Keuzetoets Y extra functies zo
vaak indrukken, tot “GEVOGELTE/
KG” brandt.
In de temperatuurindicatie ver-
schijnt “1.3” en de klokfunctie
“DUUR” brandt.
3. Binnen een minuut de bijbehorende
toets + of - indrukken, om de ge-
wichtsinstelling te wijzigen
(0,5 - 2,9).
3
Door indrukken van keuzetoets
klokfuncties Y kan de DUUR wor-
den opgevraagd.
4. Na ca. 2/3 van de braadtijd klinkt een signaal dat aangeeft dat het ge-
vogelte moet worden omgekeerd.
5. Na afloop van de braadtijd klinkt een signaal.
De oven schakelt uit.
REINIGEN
Voor het reinigen van de oven.
Met deze functie kunt u de oven verwarmen op de optimale inwerk-
temperatuur voor ovenreinigers die voor gebruik in een warme oven
zijn bedoeld.
Daarbij werken ringelement en ventilator.
28
Vleesthermometer
Om de oven tot op de graad nauwkeurig uit te schakelen als de inge-
stelde vleeskerntemperatuur is bereikt.
1
Attentie: Alleen de meegeleverde vleesthermometer gebruiken! Ge-
bruik ook in geval van vervanging alleen een originele AEG vleesther-
mometer!
1. Punt van de vleesthermometer zo
ver in het vlees steken dat de punt
zich in het centrum van het vlees
bevindt.
2. Stekker van de vleesthermometer zo
ver mogelijk in de contactdoos in de
zijwand van de oven steken.
“VLEESTHERMO.” brandt.
3. Gewenste ovenfunctie en -tempera-
tuur instellen.
In de temperatuurindicatie links
verschijnt het temperatuurvoor-
stel van de gekozen ovenfunctie.
In de tijdsindicatie rechts ver-
schijnt '60 C' als voorstel voor de
vleeskerntemperatuur.
4. Gewenste vleeskerntemperatuur
met de tijdkeuzetoets + of - in-
stellen.
29
Na ca. 5 seconden wordt in de tijds-
indicatie rechts de actuele vlees-
kerntemperatuur aangegeven.
3
De vleeskerntemperatuur wordt pas
vanaf 30 °C oplopend aangegeven.
3
Vleeskerntemperatuur opvragen resp. wijzigen
Als u toets + of - één maal indrukt, wordt de ingestelde vleeskern-
temperatuur aangegeven.
Als u toets + of - vaker indrukt, kunt u de gekozen temperatuur
achteraf wijzigen.
Zodra de gemeten vleeskerntemperatuur overeenkomt met de inge-
stelde vleeskerntemperatuur, klinkt er een signaal en de oven schakelt
automatisch uit.
5. Tijdkeuzetoets + of - indrukken
om het signaal uit te schakelen.
1
Waarschuwing: De vleesthermo-
meter is heet! Aan de stekker en de
punt van de thermometer kunt u
zich branden!
6. Stekker van de vleesthermometer
uit de contactdoos trekken en het
vlees met de thermometer erin uit
de oven nemen.
7. Oven uitschakelen.
30
Klokfuncties
KOOKWEKKER
Om een korte tijd in te stellen. Na afloop klinkt een signaal.
Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven.
DUUR
Om in te stellen hoe lang de oven ingeschakeld moet zijn.
EINDE
Om in te stellen wanneer de oven weer moet worden uitgeschakeld.
DAGTIJD
Voor instellen, wijzigen of oproepen van de dagtijd.
(Zie ook hoofdstuk “Voor het in gebruik nemen”)
3
Algemene aanwijzingen
Apparaat voor elke klokinstelling met de hoofdtoets N inschakelen.
Na het kiezen van een klokfunctie knippert de functie ca. 5 seconden.
In die tijd kunnen met de tijdkeuzetoets + of - de gewenste tijden
worden ingesteld of gewijzigd.
Na het instellen van de gewenste tijd knippert de functie nogmaals
ca. 5 seconden. Daarna brandt de functie. De ingestelde tijd begint
af te lopen.
Het signaal kan worden uitgeschakeld door indrukken van een wille-
keurige kloktoets.
31
KOOKWEKKER
1. Keuzetoets klokfunctie Y zo vaak
indrukken, tot KOOKWEKKER knip-
pert.
2. Met toets + of - de gewenste tijd
instellen.
(Max. 2 uur en 30 minuten).
Na ca. 5 seconden geeft de indicatie
de resterende tijd aan.
KOOKWEKKER brandt.
Als de tijd om is, knippert
KOOKWEKKER en er klinkt
2 minuten lang een signaal.
Signaal uitschakelen:
Door indrukken van een willekeu-
rige klokfunctietoets.
32
DUUR
1. Ovenfunctie en temperatuur kiezen.
2. Keuzetoets klokfunctie Y zo vaak
indrukken, tot DUUR knippert.
3. Met toets + of - de gewenste
duur instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie op de dagtijd om. DUUR
brandt.
Als de tijd om is, knippert DUUR, er
klinkt 2 minuten lang een signaal en
de oven schakelt uit.
Signaal uitschakelen:
Door indrukken van een willekeu-
rige klokfunctietoets
33
EINDE
1. Ovenfunctie en temperatuur kiezen.
2. Keuzetoets klokfunctie Y zo vaak
indrukken, tot EINDE knippert.
3. Met toets + de gewenste uitscha-
keltijd instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indi-
catie op de dagtijd om. EINDE
brandt.
4. Als de tijd om is, knippert EINDE, er
klinkt 2 minuten lang een signaal en
de oven schakelt uit.
Signaal uitschakelen:
Door indrukken van een willekeu-
rige klokfunctietoets
34
DUUR en EINDE gecombineerd
3
DUUR en EINDE kunnen gelijktijdig worden gebruikt, als de oven op een
later tijdstip automatisch moet worden in- en uitgeschakeld.
1. Ovenfunctie en temperatuur kiezen.
2. Met de functie DUUR de tijd instel-
len die het gerecht nodig heeft.
Bijv. 1 uur.
3. Met de functie EINDE de tijd instel-
len waarop het gerecht klaar moet
zijn.
Bijv. 14:05 uur.
4. DUUR en EINDE branden en in de
indicatie verschijnt de dagtijd. In dit
voorbeeld 12:05 uur.
De oven schakelt op het juiste tijd-
stip automatisch in.
Bijv. 13:05 uur.
5. Na afloop van de ingestelde duur
klinkt 2 minuten lang een signaal en
de oven schakelt uit.
Bijv. 14:05 uur.
DUUR en EINDE knipperen.
35
DAGTIJD wijzigen
1. Keuzetoets klokfunctie Y zo vaak
indrukken, tot DAGTIJD knippert.
2. Met toets + of - de actuele dag-
tijd instellen.
3. Na ca. 5 seconden stopt het knippe-
ren en de klok geeft de ingestelde
dagtijd aan.
Het apparaat is weer klaar voor het
gebruik.
3
De DAGTIJD kan alleen worden gewijzigd als de oven en de kinderbevei-
liging zijn uitgeschakeld.
36
Verdere functies
2 Uitschakelen van de tijdsindicatie
Door uitschakelen van de tijdsindincatie kunt u energie besparen.
Tijdsindicatie uitschakelen
1. Apparaat eventueel met de hoofdtoets uitschakelen.
2. Keuzetoets klokfuncties Y en + tegelijk zo lang indrukken, tot de in-
dicatie donker wordt (ca. 5 seconden).
3
Zodra het apparaat weer in gebruik wordt genomen, schakelt de indica-
tie automatisch in.
De volgende keer dat het apparaat wordt uitgeschakeld, gaat de tijdsin-
dicatie weer uit.
Om de dagtijd weer permanent te laten aangeven, moet u de tijdsindi-
catie weer inschakelen.
Tijdsindicatie inschakelen
1. Apparaat eventueel met de hoofdtoets uitschakelen.
2. Keuzetoets klokfuncties Y en + tegelijk zo lang indrukken, tot de in-
dicatie weer verschijnt (ca. 5 seconden).
3
De indicatie kan alleen worden uitgeschakeld als de oven uit is.
37
Kinderbeveiliging van de oven
De oven is uitgerust met een kinderbeveiliging. Zodra de kinderbeveili-
ging is ingeschakeld, kan de oven niet in gebruik worden genomen.
3
De kinderbeveiliging geldt voor de oven en de kookzones.
Als u de kinderbeveiliging wilt inschakelen mag er geen ovenfunctie
zijn gekozen.
Kinderbeveiliging inschakelen
1. Apparaat eventueel met de
hoofdtoets inschakelen.
2. Keuzetoetsen ovenfunctie X en
Y tegelijk ingedrukt houden tot
in de ovenindicatie “SAFE” en in
de kookzone-indicatie “L” ver-
schijnt.
De kinderbeveiliging is nu inge-
schakeld.
Kinderbeveiliging uitschakelen
Keuzetoetsen ovenfunctie X en Y tegelijk ca. 2 seconden ingedrukt
houden.
De kinderbeveiliging is nu uitgeschakeld en de oven is weer klaar voor
het gebruik.
3
Als u het apparaat met de hoofdtoets uitschakelt, wordt de kinderbe-
veiliging niet opgeheven.
38
Toetsenvergrendeling
Om ervoor te zorgen dat een ingestelde ovenfunctie niet per ongeluk
kan worden gewijzigd.
Toetsenvergrendeling inschakelen
1. Apparaat eventueel met de
hoofdtoets inschakelen.
2. Ovenfunctie kiezen.
3. Keuzetoetsen ovenfunctie X en
Y tegelijk ca. 2 seconden inge-
drukt houden tot in de indicatie
“LO” verschijnt.
De toetsenvergrendeling is nu
ingeschakeld.
Toetsenvergrendeling uitschakelen
Keuzetoetsen ovenfunctie X en Y tegelijk ca. 2 seconden ingedrukt
houden.
De toetsenvergrendeling wordt automatisch opgeheven, als het appa-
raat wordt uitgeschakeld.
39
Veiligheidsuitschakeling / Sicherheitsabschaltung
van de oven
3
Wanneer de oven na een bepaalde tijd niet uitschakelt of indien de
temperatuur niet verandert, schakelt de oven automatisch uit.
Het display "0.00" en het temperatuurcontrolelampje knipperen en er
klinkt een signaal.
De oven schakelt uit bij een oventemperatuur van:
In gebruik nemen na veiligheidsuitschakeling
De oven volledig uitschakelen.
Vervolgens kan de oven opnieuw in gebruik worden genomen.
30 - 120° C na 12,5 uur
120 - 200° C na 8,5 uur
200 - 250° C na 5,5 uur
250 - 300° C na 1,5 uur
40
Toepassingen, tabellen en tips
Koken
De gegevens in de volgende tabellen zijn richtlijnen. Welke schakel-
stand voor een kookproces nodig is, hangt af van de kwaliteit van de
pannen en van soort en hoeveelheid van de levensmiddelen.
Richtlijnen voor het koken op de kookzone
3
Wij raden u aan, bij het aan de kook brengen of aanbraden stand "9“ in
te stellen en gerechten met een langere kooktijd daarna op de betref-
fende doorkookstand verder gaar te laten worden.
Schakel-
stand
Kookproces/
doorkookstand
geschikt voor
9
aan de kook
brengen
aan de kook brengen van grote hoeveelheden water,
deegwaren koken
7-9
sterk
aanbraden
frituren van pommes frites,
aanbraden van vlees, bijv. goulash,
bakken van aardappelkoekjes
braden van lendestuk, biefstuk
6-7
voorzichtig
braden
braden van vlees, schnitzel, cordon bleu
karbonade, gehaktballen, braadworst, lever
roux, voorzichtig bakken van
eieren, omelet, beignets frituren
4-5 koken
koken van grotere hoeveelheden,
éénpansgerechten en soep,
koken van aardappelen, bouillon trekken
3-4
stoven,
stomen
stoven van groente,
sudderen van vlees, rijstebrij koken
2-3 wellen
wellen van rijst en melkgerechten
(tussendoor omroeren),
koken van kleine hoeveelheden aardappelen en groente,
verwarmen van kant-en-klare gerechten
1-2 smelten
schuimomelet, sauce hollandaise,
warmhouden van gerechten,
smelten van boter, chocolade, gelatine
0 nawarmte, uit-stand
41
Toepassingvoorbeelden voor koken met kookauto-
matiek
Let in het begin op het automatisch koken. Afhankelijk van servies en hoeveelheid le-
vensmiddelen moeten bovenstaande voorbeelden aan uw ervaringen worden aange-
past.
Schakel-
stand
Kook-
proces
Geschikt voor Duur
Aanwijzingen
Tips
A7
tot A8
sterk
braden
steaks
3-10
minuten
tussendoor omkeren
A6
tot A7
braden
schnitzel,
gehaktballen,
spiegeleieren,
braadworst
10-20
minuten
tussendoor omkeren
A6 tot A7 bakken pannenkoeken
continu
bakken
tussendoor omkeren
A3½
tot A5½
koken soepen
40-150
minuten
max. 2 l vloeistof
plus ingrediënten
A3
tot A5
stoven
aardappelen,
groente
20-60
minuten
weinig vloeistof gebruiken
bijv.: max. 1/4 l water
op 750 g aardappelen
A2½
tot A4½
smoren,
ontdooien
groente
20-45
minuten
indien nodig wat vloeistof
toevoegen
A2
tot A3½
wellen
rijst, gierst,
boekweit
25-50
minuten
minstens dubbele hoeveel-
heid vloeistof toevoegen
A2
tot A3½
opwarmen
kant-en-klare
gerechten,
éénpansmaal-
tijden
10-30
minuten
afhankelijk van de hoeveel-
heid
instelling aanpassen
A1 tot A2 smelten
boter, choco-
lade
10-20 mi-
nuten
afhankelijk van de hoeveel-
heid
instelling aanpassen
42
3
Koken met kookautomatiek raden wij aan voor:
gerechten die koud worden opgezet, op hoog vermogen verhit en op
de doorkookstand niet voortdurend in de gaten hoeven te worden
gehouden,
gerechten, die continu in een hete pan worden gebraden.
Koken met kookautomatiek is niet geschikt voor:
goulash, rollade en dergelijke suddergerechten die tot het bereiken
van de juiste bruinheidsgraad onder voortdurend omkeren aangebra-
den, bedropen en gaargestoofd moeten worden,
deeggerechten met veel vloeistof,
het koken met de snelkookpan,
grote hoeveelheden soep/éénpansmaaltijden met meer dan 2 liter
vloeistof.
43
Bakken
Om te bakken ovenfunctie SOLO HETELUCHT, MULTI HETELUCHT of BO-
VEN+ONDERWARMTE gebruiken.
Bakvormen
Voor BOVEN+ONDERWARMTE zijn bakvormen van donker metaal en
vormen met een speciale laag geschikt.
Voor SOLO HETELUCHT resp. MULTI HETELUCHT zijn ook bakvormen
van licht metaal geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met SOLO HETELUCHT of BOVEN+ONDERWARMTE is slechts
op één niveau tegelijk mogelijk.
Met MULTI HETELUCHT kunt u op max. 3 bakplaten tegelijk bakken:
1 bakplaat:
bijv. inzetniveau 3
1 bakvorm:
bijv. inzetniveau 1
2 bakplaten:
inzetniveaus 1 en 4
3 bakplaten:
inzetniveaus 1, 3 en 5
44
3
Algemene aanwijzingen
Bij het bakken vetfilter uitnemen, omdat anders het bakproces lan-
ger wordt en het gebak ongelijkmatig bruin wordt.
De inzetniveaus worden van onderen naar boven geteld.
Bakplaat met het schuine gedeelte naar voren in de oven plaatsen!
Gebak in vormen altijd in het midden van het rooster zetten.
U kunt met SOLO HETELUCHT of BOVEN+ONDERWARMTE ook twee
bakvormen tegelijk naast elkaar op het rooster bakken. De baktijd
wordt dan nauwelijks langer.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u voor verschillende gerechten de benodigde tem-
peratuur, baktijd en inzetniveau.
De temperaturen en baktijden zijn slechts richtlijnen, omdat ze af-
hangen van de samenstelling van het deeg, van de hoeveelheid en
van de bakvorm.
Wij raden u aan, de eerste keer de laagste temperatuur in te stellen
en alleen indien nodig, bijv. als het gebak bruiner moet zijn of als de
baktijd te lang is, een hogere temperatuur te kiezen.
Als u voor uw eigen recept geen concrete gegevens vindt, zoek dan
soortgelijk gebak in de tabel.
Bij het bakken van gebak op bakplaten of in vormen op verschillende
niveaus kan de baktijd 10-15 minuten langer zijn.
Vochtig gebak (bijv. pizza, vruchtengebak enz.) op één niveau tegelijk
bakken.
Verschil in hoogte van het gebak kan in het begin tot verschillende
bruinheidsgraad leiden. In dit geval niet de temperatuurinstelling
veranderen. Verschillen in bruinheidsgraad worden in de loop van
het bakproces kleiner.
2
Bj langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van
de baktijd uitschakelen, om gebruik te maken van de nawarmte.
De tabellen gelden, indien niet anders aangegeven, voor het inzetten in
de koude oven.
45
Tabel bakken
Bakken op één inzetniveau
Soort gebak SOLO HETELUCHT
BOVEN+ONDER-
WARMTE
Tijd
Inzet-
niveau
van on-
deren
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-ni-
veau van
onderen
Tempera-
tuur
ºC
voor beide
functies
uren: min.
gebak in vormen
tulband
1 150-160 1 160-180 0:50-1:10
zandgebak/cake 1 140-160 1 150-170 1:10-1:30
biscuittaart 1 150-160 1 160-180 0:25-0:40
taartbodem van
zandtaartdeeg
3 170-180 2
190-210
1
0:10-0:25
taartbodem van roerdeeg 3 150-170 2 170-190 0:20-0:25
dichte appeltaart 1 150-170 1 170-190 0:50-1:00
hartige taart
(bijv. quiche Lorraine)
1 160-180 1 190-210 0:30-1:10
kaastaart 1 140-160 1 170-190 1:00-1:30
gebak op de bakplaat
gistvlecht-/krans 3 160-170 3 170-190 0:30-0:40
kerstbrood 3
150-170
1
3
160-180
1
0:40-1:00
brood (roggebrood) eerst
.....................................dan
1
.180-200
1
140-160
2
250
1
160-180
0:20
0:30-1:00
soezen 3
160-170
1
3 190-210 0:15-0:30
biscuitrol 3
150-170
1
3
180-200
1
0:10-0:20
kruimeltaart droog 3 150-160 3 160-180 0:20-0:40
boter-/suikertaart 3
160-170
1
3
190-210
1
0:15-0:30
vruchtengebak
(van gistdeeg/roerdeeg)
2
3 150-170 3 170-190 0:25-0:50
46
vruchtengebak van
zandtaartdeeg
1
3 160-170 3 170-190 0:40-1:20
plaatkoek met tere vulling
(bijv. kwark, room)
- - 3
160-180
1
0:40-1:20
pizza (met veel vulling)
2
1 180-200 1
190-210
1
0:30-1:00
pizza (dun) 1 200-220 1
230-300
1
0:10-0:25
Turks brood 1 200-220 1
270-300
1
0:08-0:15
koekjes
koekjes van zandtaart-
deeg
3 150-160 3
170-190
1
0:06-0:20
sprits 3 140-150 3 160-180 0:10-0:40
koekjes van roerdeeg 3 150-160 3 170-190 0:15-0:20
schuimpjes 3 80-100 3 100-120 2:00-2:30
bitterkoekjes 3 100-120 3 120-140 0:30-0:60
gistkoekjes 3 160-170 3 170-190 0:20-0:40
bladerdeegkoekjes 3
170-180
1
3
190-210
1
0:20-0:30
broodjes 3
180-200
1
3
180-220
1
0:20-0:35
1) Oven voorverwarmen
2) Universele plaat gebruiken!
De vetgedrukte waarden geven de gunstigste ovenfunctie aan.
Soort gebak SOLO HETELUCHT
BOVEN+ONDER-
WARMTE
Tijd
Inzet-
niveau
van on-
deren
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-ni-
veau van
onderen
Tempera-
tuur
ºC
voor beide
functies
uren: min.
47
Bakken op verschillende inzetniveaus
Soort gebak
MULTI HETELUCHT
Tijd
uren: min.
Inzetniveau van onderen
Tempera-
tuur ºC
2 niveaus 3 niveaus
gebak op de bakplaat
soezen 1/4 -
160-180
1
0:35-0:60
kruimeltaart droog 1/4 - 140-160 0:30-0:60
koekjes
koekjes van zandtaart-
deeg
1/4 1/3/5 150-160 0:15-0:35
sprits 1/4 1/3/5 140-150 0:20-0:60
koekjes van roerdeeg 1/4 - 160-170 0:25-0:40
schuimpjes 1/4 - 80-100 2:10-2:50
bitterkoekjes 1/4 - 100-120 0:40-1:20
gistkoekjes 1/4 - 160-170 0:30-0:60
bladerdeegkoekjes 1/4 -
170-180
1
0:30-0:50
broodjes 1/4 -
180-190
1
0:30-0:55
48
Tips voor het bakken
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
Het gebak is aan de
onderkant te licht
Verkeerde inzethoogte Gebak lager inzetten
Het gebak zakt in el-
kaar (wordt klef,
sponzig, water-
strepen)
Te hoge baktemperatuur Baktemperatuur wat lager
instellen
Te korte baktijd Baktijd verlengen
Baktijden kunnen niet door
een hogere baktempera-
tuur worden verkort
Te veel vloeistof in het deeg Gebruik de volgende keer
minder vloeistof
Let op de kneedtijden, vooral
bij het gebruik van keuken-
machines
Het gebak is te droog Te lage baktemperatuur Baktemperatuur volgende
keer wat hoger instellen
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Het gebak wordt on-
gelijkmatig bruin
Te hoge baktemperatuur en te
korte baktijd
Baktemperatuur wat lager
instellen en baktijd verlen-
gen
Het deeg is ongelijkmatig ver-
deeld
Deeg gelijkmatig op de bak-
plaat verdelen
Het vetfilter is ingezet Vetfilter uitnemen
Te lange baktijd Te lage temperatuur Baktemperatuur volgende
keer wat hoger instellen
Het vetfilter is ingezet Vetfilter uitnemen
49
Tabel ovenschotels en gratineren
BOVEN+ONDERWARMTE INFRATHERM Tijd
Inzet-ni-
veau van
onderen
Tempera-
tuur
°C
Inzet-ni-
veau van
onderen
Tempera-
tuur
°C
uren: min.
pastaschotel 1 180-200 1 160-170 0:45-1:00
lasagne 1 180-200 1 160-170 0:25-0:40
gegrati-
neerde
groente
1
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
gegratineerd
stokbrood
1
1) Oven voorverwarmen
De vetgedrukte waarden geven de gunstigste ovenfunctie aan.
1 200-220 1 160-170 0:15-0:30
zoete oven-
schotel
1 180-200 - - 0:40-0:60
visschotel 1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
gevulde
groente
1 180-200 1 160-170 0:30-1:00
50
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten
3
Bij diepgevroren gerechten kunnen tijdens het bereiden de gebruikte
bakplaten kromtrekken. Dat is een gevolg van het grote temperatuur-
verschil tussen gerecht en oventemperatuur. Na het afkoelen van de
platen verdwijnt de vervorming weer.
Gerecht Inzetniveau
van onderen
Ovenfunctie Temperatuur Tijd
diepvries-pizza 3
BOVEN+ONDER-
WARMTE
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
patates frites
1
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x omkeren.
3 INFRATHERM 200-220 °C 15-25 min.
baguettes 3
BOVEN+ONDER-
WARMTE
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
vruchtengebak 3
BOVEN+ONDER-
WARMTE
volgens de aan-
wijzingen van
de fabrikant
volgens de aan-
wijzingen van de
fabrikant
51
Braden
Om te braden de ovenfunctie INFRATHERM of BOVEN+ONDERWARMTE
gebruiken.
Servies
Om te braden zijn alle soorten hittebestendig servies geschikt (let op
de aanwijzingen van de fabrikant!).
Bij servies met kunststof grepen erop letten, dat deze hittebestendig
zijn (let op de aanwijzingen van de fabrikant!).
Grote stukken vlees kunt u direct op de universele plaat of op het
rooster met daaronder de universele plaat braden (bijv. kalkoen,
gans, 3-4 kippen).
Alle magere vleessoorten kunt u beter in een braadpan met deksel
braden (bijv. kalfs- of rundvlees, diepgevroren vlees). Zo blijft het
vlees sappiger.
Alle vleessoorten die een korstje moeten krijgen kunt u in een braad-
pan zonder deksel braden (bijv. varkens-, lams-, schapevlees, eend,
kip, klein gevogelte, rosbief, ossenhaas, wild).
3
Tip: Als u in een pan braadt, wordt de oven minder vuil!
Inzetniveaus
De inzetniveaus staan in de volgende tabel.
52
3
Aanwijzingen bij de braadtabellen
In de tabel vindt u voor verschillende vleessoorten aanwijzingen m.b.t.
geschikte ovenfunctie, temperatuur, tijd en inzetniveau. Deze waarden
zijn slechts richtlijnen.
Wij raden u aan vlees en vis van meer dan 1 kg in de oven te
braden.
In het algemeen is voor zeer mager vlees, zoals vis of wild vooral de
functie BOVEN+ONDERWARMTE geschikt. Voor alle andere vleessoor-
ten (vooral gevogelte) raden wij u de functie INFRATHERM aan.
Om inbranden van vleessap of vet te voorkomen raden wij u aan wat
vloeistof in de braadpan te gieten.
Vlees indien nodig (na 1/2 - 2/3 van de braadtijd) omdraaien.
3
Tip: Grote stukken vlees en gevogelte tijdens het braden verschillende
malen met braadsap bedruipen. Daardoor krijgt u een beter resultaat.
2
Schakel de oven ca. 10 minuten vóór het einde van de braadtijd uit, om
gebruik te maken van de nawarmte.
53
Tabel braden
Vleessoort
Hoeveel-
heid
BOVEN+ONDER-
WARMTE
INFRATHERM Tijd
Gewicht
Inzet-ni-
veau van
onderen
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-ni-
veau van
onderen
Tempera-
tuur
ºC
uren:min.
rundvlees
suddervlees 1-1,5 kg 1 200-250 - - 2:00-2:30
rosbief of ossen-
haas
per cm
hoogte
- van binnen rood
per cm
hoogte
1
250-270
1
1 190-200 0:05-0:06
- van binnen roze
per cm
hoogte
1
250-270
1
1 180-190 0:06-0:08
- doorbakken
per cm
hoogte
1
210-250
1
1 170-180 0:08-0:10
varkensvlees
fricandeau
hamlap
1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180 1:30-2:00
karbonade, kas-
selerrib
1-1,5 kg 1 180-190 1 170-180 1:00-1:30
gehakt
750 g-1
kg
1 170-180 1 160-170 0:45-1:00
kalfsvlees
kalfsbraadstuk 1 kg 1 210-220 1 160-180 1:30-2:00
kalfsbout 1,5-2 kg 1 210-225 1 160-180 2:00-2:30
lamsvlees
lamsbout,
lamsbraadstuk
1-1,5 kg 1 210-220 1 150-170 1:15-2:00
lamsrug 1-1,5 kg 1 210-220 1 160-180 1:00-1:30
54
wild
hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3
220-250
1
3 160-170 0:25-0:40
ree-/hertenrug 1,5-2 kg 1 210-220 1 160-180 1:15-1:45
ree-/hertenbout 1,5-2 kg 1 200-210 1 160-180 1:30-2:15
gevogelte
gevogelte
4-6 stukken
elk
200-250
g
3 220-250 3 180-200 0:35-0:50
halve kip
2-4 stuks
elk
400-500
g
3 220-250 3 180-200 0:35-0:50
kip, poularde 1-1,5 kg 1 220-250 1 170-180 0:45-1:15
eend 1,5-2 kg 1 210-220 1 160-180 1:00-1:30
gans 3,5-5 kg 1 200-210 1 150-160 2:30-3:00
kalkoen
2,5-3,5
kg
4-6 kg
1
200-210
180-200
1
150-160
140-150
1:30-2:00
2:30-4:00
vis (stoven)
hele vis 1-1,5 kg 2/3 210-220 2/3 160-170 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen
De vetgedrukte waarden geven de gunstigste ovenfunctie aan.
Vleessoort
Hoeveel-
heid
BOVEN+ONDER-
WARMTE
INFRATHERM Tijd
Gewicht
Inzet-ni-
veau van
onderen
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-ni-
veau van
onderen
Tempera-
tuur
ºC
uren:min.
55
Tabel vleesthermometer
Vleessoort Vleeskerntemperatuur
rundvlees
suddervlees 90 - 95 °C
rosbief of ossenhaas van binnen rood (rare)
van binnen roze (medium)
doorbakken
45 - 50 °C
60 - 65 °C
75 - 80 °C
varkensvlees
fricandeau, hamlap 80 - 82 °C
tussenribstuk, kasselerrib 75 - 80 °C
gehakt 75 - 80 °C
kalfsvlees
kalfsbraadstuk 75 - 80 °C
kalfsbout 85 - 90 °C
schapenvlees / lamsvlees
schapenbout 80 - 85 °C
schapenrug 80 - 85 °C
lamsbout, lamsbraadstuk 75 - 80 °C
wild
hazenrug 70 - 75 °C
hazenpoot, hazenbout 70 - 75 °C
gehele haas 70 - 75 °C
reerug, hertenrug 70 - 75 °C
reebout, hertenbout 70 - 75 °C
56
Vlak-grilleren
Om te grilleren de ovenfunctie GROTE GRILL of KLEINE GRILL met de
temperatuurinstelling 300 °C gebruiken.
1
Attentie: Altijd met gesloten ovendeur grilleren.
3
De lege oven op de grillfunctie altijd 5 minuten voorverwarmen!
Grillservies
Voor het grilleren rooster en universele plaat samen gebruiken.
Inzetniveaus
Voor het grilleren van platte levensmiddelen vooral het 4e inzetni-
veau van onderen gebruiken.
Aanwijzingen bij de grilltabel
De aangegeven grilltijden zijn slechts richtlijnen en zijn afhankelijk van
soort en kwaliteit van het vlees of de vis.
Vlak-grilleren is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis.
Vlees of vis na de helft van de grilltijd omkeren.
Tabel grilleren
Gerecht
Inzetniveau
van onderen
Grilltijd
1e kant 2e kant
gehaktballen 4 8-10 min. 6-8 min.
varkensfilet 4 10-12 min. 6-10 min.
braadworst 4 8-10 min. 6-8 min.
rundersteaks, kalfssteaks 4 6-7 min. 5-6 min.
ossenhaas, rosbief
(ca. 1 kg)
3 10-12 min. 10-12 min.
toast
1
1) Grillrooster zonder universele plaat gebruiken.
3 2-3 min. 2-3 min.
snacks op toast 3 6-8 min. -
57
Bio-functies
Dankzij de lage temperaturen die u kunt instellen kunt u vlees bijzonder
mals en sappig bereiden, yoghurt maken, gistdeeg laten rijzen en fruit
drogen.
1
Attentie: Bij alle bio-functies moet het temperatuurvoorstel wor-
den gewijzigd!
2
Bij braden met lage temperatuur hebt u max. 20 procent minder ener-
gie nodig dan bij normaal braden.
Braden met lage temperatuur
Voor braden met lage temperatuur de ovenfunctie INFRATHERM ge-
bruiken.
1
Attentie: Voor het braden vetfilter inzetten!
Servies
Om te braden zijn alle soorten hittebestendig servies geschikt.
Bij servies met kunststof grepen erop letten, dat deze hittebestendig
zijn.
Bij lage temperatuur altijd zonder deksel braden.
Inzetniveaus
Bij braden met lage temperatuur het 1e inzetniveau van onderen
gebruiken.
Algemene aanwijzingen
Het braden vindt in 2 fasen plaats:
Om aan te braden een hoge temperatuur kiezen.
Daarna op een lagere temperatuur omschakelen.
58
Aanwijzingen bij braden met lage temperatuur
De braadtijden zijn slechts richtlijnen en zijn afhankelijk van grootte,
soort en kwaliteit van het vlees of de vis.
Hoe dikker en zwaarder het stuk vlees, des langer de aanbraad- en
braadtijd.
Alleen gevogelte dat in z'n geheel wordt gebraden hoeft te worden
omgekeerd.
Groente pas na ca. 2/3 van de braadtijd toevoegen.
Na het aanbraden de ovendeur niet meer openen!
(Gevogelte eerst omkeren.) Het warmteverlies zou de braadtijd aan-
zienlijk verlengen.
1. Vlees zoals gewoonlijk voorbereiden (kruiden, evt. in vorm binden enz.).
2. Ovenfunctie INFRATHERM kiezen.
3. Temperatuurvoorstel in de aanbraadtemperatuur volgens de tabel
wijzigen.
4. Na afloop van de aanbraadtijd op de temperatuur voor verder braden
volgens de tabel omschakelen.
59
Tabel braden met lage temperatuur
3
Braden met lage temperatuur bevelen wij aan voor:
malse, magere stukken vlees en vis.
Braden met lage temperatuur is niet geschikt voor:
bijv. suddervlees, varkensvlees.
INFRATHERM
1e fase
aanbraden
2e fase
verder braden
Gerecht
Gewicht
kg
Tempera-
tuur
°C
Tijd
min.
Tempera-
tuur
°C
Tijd
min.
vlees 220
rosbief 1-1,5 24-45 85 30-60
runder-, kalfsfilet 1-1,5 20-40 85 20-40
kalfsrug 1-2 30-50 90 20-60
wild 220
reerug 1,5-2 25-45 90 20-60
reebout 1,5-2 25-45 120 40-120
vis 180
zalmforel 0,5-1 15-20 80 10-20
zalm (moot) 1-2 25-40 80 10-20
snoek / snoekbaars 0,7-1,5 15-35 80 10-20
60
Yoghurt maken
Voor het maken van yoghurt de ovenfunctie BOVEN+ONDERWARMTE
gebruiken.
Servies
Kopjes of glazen met een inhoud van ca. 150 ml gebruiken en met fo-
lie of deksel afdekken.
Inzetniveau
Rooster op het 3e inzetniveau van onderen zetten.
1. Melk koken (bijv. 1 liter voor 6-8 porties).
2. Melk tot 40°C laten afkoelen.
3. Een bekertje natuuryoghurt (ca. 150 g) door de melk roeren, in kopje of
glas doen en afdekken.
4. Kopje of glas op het rooster zetten.
5. Ovenfunctie BOVEN+ONDERWARMTE kiezen en temperatuurvoorstel in
40 °C wijzigen.
6. Yoghurt na 5-8 uur uit de oven nemen (zodra hij stevig is).
Gistdeeg laten rijzen
Om deeg te laten rijzen de ovenfunctie BOVEN+ONDERWARMTE ge-
bruiken.
Servies
Voor het mengen van het deeg een kom gebruiken die tot 40 °C
hittebestendig is.
Inzetniveau
Rooster op het 2e inzetniveau van onderen zetten.
1. Kom met het gemengde deeg met huishoudfolie afdekken en op het
rooster zetten.
2. Ovenfunctie BOVEN+ONDERWARMTE kiezen en temperatuurvoorstel in
40 °C wijzigen.
3. Deeg laten rijzen tot het twee maal zo groot is.
61
Drogen
Om te drogen de ovenfunctie MULTI HETELUCHT gebruiken.
Servies
Rooster of bakplaat met perkament- of bakpapier beleggen.
Inzetniveaus
U kunt op max. 2 niveaus tegelijk drogen.
Rooster of bakplaat op het 1e en 4e inzetniveau van onderen in-
zetten.
3
Aanwijzingen bij het drogen
Voorbereide levensmiddelen gelijkmatig op rooster of bakplaat verde-
len.
Tussendoor omkeren.
Levensmiddelen uit de oven nemen als ze nog buigzaam zijn en er
geen sap meer uitkomt.
MULTI HETELUCHT
Levensmiddelen
Temperatuur
°C
Tijd
uren
groente
Spaanse peper (reepjes) 50-75 6 - 8
soepgroente 50-75 5 - 6
paddestoelen 50-75 5 - 6
kruiden 50-75 6 - 8
fruit
pruimen 50-75 8 - 10
abrikozen 50-75 8 - 10
appelschijfjes 50-75 6 - 8
peren 50-75 6 - 9
62
Ontdooien
Om te ontdooien de ovenfunctie ONTDOOIEN zonder temperatuurin-
stelling gebruiken.
Servies
Levensmiddelen uitpakken en op een bord op het rooster zetten.
Voor het afdekken geen bord of schoteltje gebruiken, daardoor wordt
de ontdooitijd aanzienlijk langer.
Inzetniveaus
Om te ontdooien het rooster op het 1e inzetniveau van onderen
zetten.
Aanwijzingen bij de ontdooitabel
In de tabel vindt u enkele richtlijnen m.b.t. ontdooitijden.
Tabel ontdooien
Gerecht
Ontdooi-
tijd min.
Stand-
tijd min.
Opmerking
kip, 1000 g 100-140 20-30
Kip op omgekeerd schoteltje op een
groot bord leggen. Na de helft van de
tijd omkeren of met folie afdekken.
vlees, 1000 g 100-140 20-30
Na de helft van de tijd omkeren of met
folie afdekken.
vlees, 500 g 90-120 20-30
Na de helft van de tijd omkeren of met
folie afdekken.
forel, 150 g 25-35 10-15 Niet afdekken.
aardbeien, 300 g 30-40 10-20 Niet afdekken.
boter, 250 g 30-40 10-15 Niet afdekken.
slagroom, 2 x 200 g 80-100 10-15
Niet afdekken.
(slagroom kan ook goed geklopt wor-
den als het nog niet geheel ontdooid is)
taart, 1400 g 60 60 Niet afdekken.
63
Inmaken
Voor het inmaken de ovenfunctie ONDERWARMTE gebruiken.
Servies
Alleen in de handel verkrijgbare inmaakpotten van gelijke grootte ge-
bruiken.
3
Flessen met schroefdeksel of bajonetsluiting en metalen blikken
zijn ongeschikt.
Inzetniveaus
Voor het inmaken het 1e inzetniveau van onderen gebruiken.
Aanwijzingen bij het inmaken
Gebruik bij het inmaken de universele plaat. Daarop kunnen max. zes
inmaakpotten van 1 liter staan.
De inmaakpotten met dezelfde hoeveelheid vullen en goed sluiten.
De inmaakpotten zodanig op de universele plaat zetten, dat ze elkaar
niet raken.
Giet ca. 1/2 liter water in de universele plaat, opdat in de oven vol-
doende vocht ontstaat.
Zodra zich in de eerste potten luchtbelletjes vormen (bij 1-liter-pot-
ten na ca. 35-60 minuten), de oven uitschakelen of de temperatuur
op 100 °C terugzetten (zie tabel).
64
Tabel inmaken
De aangegeven inmaaktijden en temperaturen zijn richtwaarden.
Gerecht
Tempera-
tuur in
°C
Inmaken
tot
belletjes
beginnen
min.
Verder inma-
ken
bij 100 °C
min.
In de
uitgeschakelde
oven
laten staan
besvruchten
aardbeien, bosbessen,
frambozen, rijpe kruis-
bessen
160-170 35-45 - -
onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15 -
steenvruchten
peren, kweeperen
pruimen
160-170 35-45 10-15 -
groente
wortelen 160-170 50-60 5-10 60
paddestoelen 160-170 40-60 10-15 60
augurken 160-170 50-60 -
mixed pickles 160-170 50-60 15 -
koolrabi, erwten,
asperges
160-170 50-60 15-20 -
bonen 160-170 50-60 - -
pruimenmoes
160-170
50
45
-
6-8 uur
-
-
65
Reiniging en onderhoud
1
Waarschuwing: Het reinigen van het apparaat met een stoomstraal- of
hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Buitenkant van het apparaat
De voorkant van het apparaat met een zachte doek en een warm sopje
afnemen.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of schu-
rende voorwerpen.
Bij metalen fronten in de handel verkrijgbare onderhoudsmiddelen
gebruiken.
Ovenruimte
Na elk gebruik reinigen
1
Attentie: Voor het reinigen moet de oven uitgeschakeld en afgekoeld
zijn.
3
Reinig het apparaat elke keer na het gebruik. Verontreinigingen zijn
dan makkelijk te verwijderen en kunnen niet inbranden.
1. Voor het reinigen de ovenverlichting inschakelen.
2. De oven elke keer na het gebruik met een sopje afnemen en drogen.
Gebruik geen schurende voorwerpen.
3
Hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger verwijderen.
66
Ovenfunctie “REINIGEN”
Met de ovenfunctie REINIGEN kunt u de oven verwarmen op de opti-
male inwerktemperatuur voor ovensprays.
1
Attentie: Alleen ovensprays voor gebruik in een warme oven gebrui-
ken. Let op de aanwijzingen van de fabrikant!
1. Keuzetoets voor extra functies Y zo vaak indrukken, tot “REINIGEN”
brandt.
In de indicatie verschijnt “CL”.
De oven warmt nu op tot de vereiste temperatuur.
Na ca. 15 minuten klinkt het eerste signaal.
Na nog 5 minuten klinkt 2 minuten lang weer een signaal.
In de indicatie knippert “0.00”.
3
Door indrukken van een willekeurige toets kan het signaal worden uit-
geschakeld. In de indicatie verschijnt dan de dagtijd.
Nu is de optimale inwerktemperatuur bereikt.
2. Ovenspray in de ovenruimte spuiten en laten inwerken. (zie de aanwij-
zingen van de fabrikant!)
3. Oven schoonmaken.
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, inschuifroosters enz.) elke keer na
het gebruik afwassen en goed afdrogen. Kort laten inweken zorgt voor
makkelijker schoonmaken.
Vetfilter
1. Het vetfilter in een heet sopje of in de afwasautomaat reinigen.
2. Als het vuil sterk is ingebrand in wat water en 2-3 eetlepels afwasmiddel
voor afwasautomaten uitkoken.
67
Inschuifroosters
Om de zijwanden schoon te maken kunnen de inschuifroosters links en
rechts in de oven worden losgenomen.
Inschuifroosters losnemen
Roosters eerst voor van de oven-
wand wegtrekken (1) en dan achter
losnemen (2).
Inschuifroosters inzetten
3
Belangrijk! De afgeronde einden
van de geleidingsstangetjes moeten
naar voren wijzen!
Bij het inzetten de roosters eerst
achter weer inhangen (1) en dan
voor inzetten en aandrukken (2).
68
Ovenverlichting
1
Waarschuwing: Kans op kortsluiting! Voor het vervangen van de oven-
lamp:
oven uitschakelen!
zekeringen in de huisinstallatie uitdraaien resp. uitschakelen.
3
Om de ovenlamp en het afdekglas te beschermen een doekje op de bo-
dem van de oven leggen.
Achterste ovenlamp vervangen/glas reinigen
1. Afdekglas linksom draaien, losne-
men en schoonmaken.
2. Indien nodig:
ovenverlichting 40 watt, 230 V,
300 °C hittebestendig,
vervangen.
3. Afdekglas weer aanbrengen.
Ovenlamp aan de zijkant vervangen/glas reinigen.
1. Linker inschuifrooster losnemen.
2. Afdekglas met behulp van een smal,
stomp voorwerp (bijv. theelepeltje)
losnemen en reinigen.
3. Indien nodig:
ovenverlichting 25 watt, 230 V,
300 °C hittebestendig,
vervangen.
4. Afdekglas weer aanbrengen.
5. Inschuifrooster inzetten.
69
Bovenwand van de oven reinigen
Om het reinigen van de bovenwand van de oven te vereenvoudigen kan
het bovenste verwarmingselement worden neergeklapt.
Verwarmingselement neerklappen
1
Waarschuwing: Verwarmingsele-
ment alleen neerklappen als de oven
is uitgeschakeld en er geen verbran-
dingsgevaar meer bestaat!
1. Inschuifroosters aan de zijkant los-
nemen.
2. Het verwarmingselement van voren
vastpakken en over het nokje aan de
binnenkant van de oven naar voren
trekken.
3. Het verwarmingselement klapt nu
naar beneden.
1
Attentie: Druk het verwarmingsele-
ment niet met geweld naar bene-
den! Het verwarmingselement kan
afbreken.
Bovenwand van de oven reinigen
70
Verwarmingselement bevestigen
1. Verwarmingselement tegen de bo-
venwand van de oven drukken.
2. Het verwarmingselement tegen de
veerkracht naar voren trekken en
over het nokje geleiden.
3. In de klemmen laten vallen.
4. Inschuifroosters inzetten.
1
Attentie: Het verwarmingselement
moet aan beide kanten boven het
nokje in de binnenwand van de
oven liggen en goed op z'n plek
zitten (2).
71
Ovendeur
Voor het reinigen kunt u de ovendeur losnemen.
Ovendeur losnemen
1. Ovendeur geheel openen.
2. Messingkleurige klemhendels aan
beide deurscharnieren geheel
openklappen.
3. Ovendeur met twee handen opzij
vastpakken en over de weerstand
heen ongeveer 3/4 sluiten.
4. Deur van de oven wegtrekken
(voorzichtig: zwaar!)
5. Deur met de buitenkant naar bene-
den op een zachte, egale onder-
grond leggen, bijv. op een deken,
om krassen te voorkomen.
Ovendeur inzetten
1. Deur met de buitenkant naar u toe
met twee handen opzij vastpakken.
2. Deur onder een hoek van ca. 60°
houden.
3. Deurscharnieren tegelijk zo ver mo-
gelijk in de twee uitsparingen rechts
en links onder aan de oven schui-
ven.
4. Deur zo ver mogelijk naar boven op-
tillen en dan geheel openen.
5. Messingkleurige klemhendels aan
beide deurscharnieren in de oor-
spronkelijke stand terugklappen.
6. Ovendeur sluiten.
5
72
Ovendeurglas
De ovendeur is uitgerust met drie achter elkaar aangebrachte ruiten. De
binnenste ruiten kunnen worden losgenomen.
1
Waarschuwing: Onderstaande handelingen alleen uitvoeren als de
ovendeur is losgenomen! Als de ovendeur in het apparaat zit zou hij bij
het wegnemen van de ruiten door de gewichtsvermindering kunnen
opspringen en u verwonden.
1
Attentie: Bij gebruik van geweld, speciaal aan de kanten van de voor-
ruit, kan het glas breken.
Bovenste ruit losnemen
1. Ovendeur losnemen en met de
greep naar beneden op een zachte,
egale ondergrond leggen.
2. Bovenste ruit aan de onderste rand
vastpakken en tegen de veerkracht
in de richting van de ovendeurgreep
schuiven, tot hij van onderen vrij
ligt.
3. Ruit van onderen iets optillen en
naar buiten trekken.
Middelste ruit losnemen
1. Middelste ruit aan de onderste rand
vastpakken en in de richting van de
ovendeurgreep schuiven, tot hij van
onderen vrij ligt.
2. Ruit van onderen iets optillen en
naar buiten trekken.
Ruiten schoonmaken
73
Middelste ruit inzetten
1. Middelste ruit schuin van boven in
het deurprofiel aan de kant van de
deurgreep schuiven.
2. Ruit laten zakken en in de richting
van de onderkant van de deur zo ver
mogelijk onder de onderste houder
schuiven.
Bovenste ruit inzetten
1. Bovenste ruit schuin van boven in
het deurprofiel aan de kant van de
deurgreep schuiven.
2. Ruit laten zakken Ruit tegen de
veerkracht aan de kant van de
handgreep voor het profiel aan de
onderkant van de deur leggen een
onder het profiel schuiven.
De ruit moet vastzitten!
Ovendeur weer inzetten
74
Wat is er aan de hand als ...
Als u de storing niet met behulp van deze storingstabel kunt op-
heffen, neem dan contact op met uw vakhandelaar of onze ser-
vice-afdeling.
1
Waarschuwing: Reparaties aan het apparaat mogen alleen door vak-
mensen worden uitgevoerd! Door ondeskundige reparaties kunnen aan-
zienlijke gevaren voor de gebruiker ontstaan.
Bij bedieningsfouten wordt het bezoek van de servicetechnicus ook tij-
dens de garantietermijn niet door onze garantiebepalingen gedekt.
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
De kookzones functio-
neren niet.
De betreffende kookzone is
niet ingeschakeld.
Kookzone inschakelen.
De zekering in de huisinstal-
latie (stoppenkast) is uitge-
schakeld.
Zekering controleren.
In de kookzone-indica-
tie verschijnt “-”
De hoofdschakelaar N was
uitgeschakeld en de kookzo-
neschakelaar stond niet in de
nul-stand.
Kookzoneschakelaar op “0”
zetten en dan de gewenste
kookstand instellen.
De oven wordt niet
warm.
De oven is niet ingeschakeld. Oven inschakelen.
De dagtijd is niet ingesteld. Dagtijd instellen.
De noodzakelijke instellin-
gen hebben niet plaatsge-
vonden.
Instellingen controleren.
Veiligheidsuitschakeling van
de oven is in werking getre-
den.
Zie Veiligheidsuitschakeling.
De zekering in de huisinstal-
latie (stoppenkast) is uitge-
schakeld.
Zekering controleren.
Mochten de zekeringen va-
ker uitschakelen, neem dan
contact op met een erkend
elektro-installateur.
De ovenverlichting valt
uit.
De ovenlamp is kapot. Ovenlamp vervangen (zie
Reiniging en onderhoud).
75
Aanwijzing voor apparaten met metalen front:
3
Als gevolg van het koele front van het apparaat kan na het openen van
de deur tijdens of kort na het bakken of braden de binnenste ruit even
beslaan.
76
Technische gegevens
Binnenafmetingen oven
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335-2-6
m.b.t. de veiligheid van elektrische apparaten voor huishoudelijk ge-
bruik en soortgelijke doeleinden en
EN 60 350 en
DIN 44546 / 44547 / 44548
m.b.t. de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen voor het
huishouden.
EN 55014-2
EN 55014
EN 61000-3-2
EN 61000-3-3
m.b.t. de fundamentele beschermingseisen voor elektromagnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EU-richtlijnen:
73/23/EG van 19.02.1973 (laagspanningsrichtlijn)
89/336/EG van 03.05.1989 (EMC-richtlijn incl.
wijzigingsrichtlijn 92/31/EG).
hoogte x breedte x diepte 31 cm x 41 cm x 41 cm
volume (nuttige inhoud) 52 l
77
78
Register
A
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10, 23
Afdanken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
B
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Bakplaat
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Bedieningspaneel
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Beschrijving van het apparaat
. . . . . . . . . . . 8
Boven- en onderwarmte
. . . . . . . . . . . . . . 19
Braden
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
C
Combi-rooster . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
D
deur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71
E
Extra functies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
G
Gebak . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Gevogelte
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Gratineren
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49
Grilleren
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
Grote grill
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
I
Infratherm-braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Inmaken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 63
Inschuifroosters
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67
K
Kant-en-klare gerechten . . . . . . . . . . . . . . 50
kinderbeveiliging
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Klantenservice
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 79
Kleine grill
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Klok
dagtijd instellen
. . . . . . . . . . . . . . . .11, 30
functies
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
klok
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Koken
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Kookautomatiek
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Kookzones
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
L
Licht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
M
Multi hetelucht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
O
Onderwarmte . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20
Ontdooien
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20, 62
Oven
accessoires
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10
bedienen
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .18
dampafvoer
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10
deur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .71
functies
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .19
lamp
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .68
Ovenschotels
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .49
P
Pizza . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .25
Plaat
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .23
R
Reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .27
voor het in gebruik nemen
. . . . . . . . . . .12
Reiniging
accessoires
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .66
inschuifroosters
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .67
ovendeur
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .71
Reparaties
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5
Rooster
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .23
S
Solo hetelucht . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .19
T
Tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .40
Tijdsindicatie
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .36
Toetsenvergrendeling
. . . . . . . . . . . . . . . . .38
U
Universele plaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10, 23
V
Veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5
Veiligheidsuitschakeling
. . . . . . . . . . . . . . .17
Verlichting
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22, 68
Vetfilter
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .66
Vleesthermometer
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .28
W
Warmhouden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20
Wat is er aan de hand als
. . . . . . . . . . . . . .74
79
Service
In hoofdstuk “Wat is er aan de hand als” vindt u enkele storingen die u
zelf kunt opheffen. Lees in geval van storing eerst dit hoofdstuk.
Gaat het om een technische storing?
Neem dan contact op met onze service-afdeling.
Bereid het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of bezoek van een servicetechnicus nodig is.
Geef zo nauwkeurig mogelijk op:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek beslist de
volgende gegevens van uw appa-
raat op het typeplaatje:
PNC-nr. (9 cijfers),
S-nr. (8 cijfers).
Wij raden u aan de nummers hier te
noteren zodat u ze altijd bij de
hand hebt.
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing m.b.v. de storingstabel (zie hoofdstuk “Wat is er aan
de hand als ...”) zelf had kunnen opheffen,
als de service-technicus u verschillende malen moet bezoeken, omdat
hij vóór zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gekregen en
daarom bijv. onderdelen moet halen. Dit kunt u voorkomen als u uw
telefoongesprek goed voorbereidt zoals boven beschreven.
PNC . . . . . . . . .
S-nr. . . . . . . . .
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
822 947 542-A-131201-07
Wijzigingen voorbehouden
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

AEG CE8100-1-BEURO Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor