46
NL
Bij omgevingstemperaturen van ca. 25°C kiest u
stand "2". Als u een lagere temperatuur wenst,
stand "3" tot "5". Bij deze instelling bent u er zeker
van dat verse levensmiddelen op de juiste wijze
ingevroren worden en dat de bewaartemperatuur in
het vriesvak -18°C bedraagt.
Voor het invriezen van verse levensmiddelen kiest u
stand "6". Let erop, dat de temperatuur in de koel-
ruimte niet onder 0°C komt en zet de temperatuur-
regelaar tijdig op stand "3" of "4" terug.
Hoge omgevingstemperaturen (25 tot 32°C) en te
koude instelling van de temperatuurregelaar, stand
"5" of "6", kunnen ertoe leiden dat het koelaggre-
gaat kontinu werkt. In dat geval wordt de
verdamper aan de achterzijde van de koelruimte
niet meer automatisch ontdooid. Zet dan de tempe-
ratuurregelaar op een warmere instelling, "3" of "4",
terug, opdat het koelaggregaat wordt geregeld en
het ontdooiproces automatisch wordt begonnen.
Omgevingstemperatuur, belading en vaak openen
van de deur hebben invloed op de binnentempera-
tuur. Als u een andere stand kiest begint het koelag-
gregaat niet dadelijk te werken, als er opt dat
moment juist ontdooid wordt.
Op de juiste wijze indelen
afb. 14
1 =boter, kaas
2 =eieren, tubes, konserven
3 =dranken
4 =kaas, fruit en groente
5 =vlees, vleeswaren, worst, zuivelprodukten
6 =kant-en-klare gerechten, deegwaren,
konserven
7 =diepvriesprodukten, ijsblokjes, konsumptie-ijs
= Deze aanduiding wil zeggen dat in dit
vriesvak diepvriesprodukten enkele maanden be
waard kunnen worden.
De bewaartijd is afhankelijk van de soort produkten,
zie de aanwijzingen van de fabrikant.
U kunt ook kleine hoeveelheden verse levensmid-
delen zelf invriezen, zie "lnvriezen en bewaren".
Uit veiligheidsoverwegingen (explosiegevaar!)
mogen geen bussen of flessen met brandbaar gas,
bijv. spuitbussen, navultankjes voor aanstekers
enz., in het toestel bewaard worden.
In hoogte verstelbare
legvalkken/roosters
Afhankelijk van model en uitrusting zijn legvlakken
van glas, kunststof of roosters meegeleverd.
Op de onderste gleiders, boven de groente- en
fruitbak, moet beslist een legvlak liggen en ook
blijven liggen.
De overige legvlakken resp. roosters zijn meer-
voudig in hoogte verstelbaar.
Trek het legvlak/rooster iets naar voren, tot u het
omhoog of omlaag kunt draaien en uitnemen.
Inzetten op een andere hoogte geschiedt in omge-
keerde volgorde.
Glazen VARIO-legvlak *)
Als u bijvoorbeeld flessen, blikken of potten rechtop
wilt bewaren, schuift u de voorste helft van het
VARlO-legvlak onder de achterste helft. Daardoor
kunt u op het legvak daaronder hoge flessen e. d.
neerzetten.
*) Niet bij alle modellen.
IJsblokjes maken
Het ijsbakje voor driekwart met water vullen, in de
vriesruimte zetten en invriezen. De ijsblokjes laten
los als u het bakje iets verdraait of als u het even
onder stromend water houdt.
Het ijsbakje nooit met scherpe of spitse voorwerpen
losmaken, anders bestaat het gevaar dat u de
koudekringloop verstoort.
Invriezen en bewaren in het
vriesvak
U kunt zelf verse levensmiddelen invriezen.
Om optimale resultaten te bereiken, dient u de
volgende aanwijzingen op te volgen:
Niet te grote hoeveelheden, max. 2 kg in 24 uur,
invriezen. De kwaliteit is beter, als de levensmid-
delen snel tot in de kern bevriezen.
Let u erop, dat nog in te vriezen en reeds inge-
vroren levensmiddelen van elkaar gescheiden
blijven (minimale afstand 4 cm)!
Deur van het vriesvak goed sluiten.
Bewaren van diepvriesproduk-
ten en met koude omgaan
Na het invriezen worden de levensmiddelen
bewaard bij een temperatuur van -18°C of kouder.
Bij het bewaren van kant-en-klare diepvriespro-
dukten dient u zich beslist aan de door de fabrikant
opgegeven bewaartijd te houden. Let u erop, dat u
alleen verpakte levensmiddelen in de vriesruimte